Şimdi Ara

Görme Engelli Öğrencim İçin Laptop Önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
4
Favori
11.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
846 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu şu forumda onbinlerce üye, binlerce de duyarlı üye var .

hocam bir iban atın, 10-20-50 tl ateşlesek en iyi laptopu alacak para 2 günde toplanır !
  • quote:

Orijinalden alıntı: lBaBaCaNl

“3 yaşındayken doktor hatası sonucu görme yetisini kaybetmiş” O doktor adam olsaydı eğitim hayatı boyunca o kızcağazın masrafını karşılardı.
    Gözünü iyileştirseydi aile ömür boyu doktorun istediğini yapmaz çeker giderlerdi ama.

Doktor değilim ama vakanın detaylarını bilmeden bunu yazmak yanlış, belki çok zor bir ameliyattı ve yapamadı.

• Ben de öne çıkarttım umarım faydası olur öğrenci adamız para olsa 3 5 kuruş atardık
  • Hocam o bütçeye öyle bir bilgisayar zor buluruz. İban paylaşın lütfen.
  • ø kullanıcısına yanıt
    39 derece atesim varken bir sey yok deyip gonderen, sonra semptomlarima inanmayip tani kismina sizofreni yazan dangalaklar aklima geldi. bunlar yuzunden zatureden gidecektim az kalsin. en son ozelde gittigim doktor bile sinirlenmisti ne bicim doktor bunlar, cigerlerini bitirmisler neredeyse diye

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    Doktor hatası sonucu görme yetisini kaybetmiş diyor.Doktor ameliyatı düzgün yapıp iyileştirseydi aile teşekkür edip hayatına devam ederdi.Olması gereken bu olurdu bir de doktora ömür boyu hizmet mi edeceklerdi.

Ben işimi yaptığımda iş veren eline sağlık diyor işime devam ediyorum hayatı boyunca bana teşekkür etmiyor.İşimi kötü yaptığımda da hatamı kabul edip tekrardan düzeltiyorum olması gerektiği gibi.

İşin aslını bilmiyoruz evet ama doktor hatası dendiği için bunu söylüyoruz.Çok doktor hatalarına tanık oldum.Davaları devam eden bir kaç insan bile tanıyorum.Bademcik ameliyatı yapıp ses tellerine zarar veren hastanın vücudunda makas unutan vs...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanki bir tokatlama denemesi hissediyorum ufaktan bi acındırma yardım toplama güdüsünü tetikliyor.
    Madem laptop alacaksın özellik sorarsın görme engelli için der geçersin burada sanırım tokatlama olayı olacak gibi geldi.
  • donanımhaber hediye eder belki o kadar reklam geliri var sonuçta biz olmasak reklam veren olmaz site yönetimi sessiz kalmayıp bir jest yaparsa ne mutlu o kız kardeşimize

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    Doktor karşılığında para alıyor niye ben doktora ömür boyu teşekkür edecekmişim. Arkadaşımın annesi 1 ay kadar önce ameliyat oldu doktor dikişi atarken ince bağırsağıda karın derisi ile birlikte dikiyor sonra kadın rahatsızlanınca olay ortaya çıktı ve 80cm ince bağırsağı kesilmek zorunda kaldı

• up.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım kampanyası olursa bizde elimizden geleni yapariz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzuderin -- 19 Haziran 2020; 16:11:55 >
  • herhangi bir laptop'a korsan Jaws yüklemeniz kafi...

o çocuğa laptop yerine öncelikle iPhone ve AirPods alın!
  • Up

• Yok mu kockoca DH aleminden firma yetkilisi firma sahibi yok mu kardeşimse ücretsiz yardım etsin

• Özel araçlar ile programlama öğrenmeye yönlendirebilirsiniz.
    Ülkemiz bu konuda o kadar gelişmiş olmasa da dünyada pekçok örneği mevcut.
    (Burada kastım görme engellilere kalifiye/kaliteli eğitim ve iş imkanı yaratma.)
    Hatta bu alanda özel bir eğitim birimi olsa keşke bambaşka hayatlara adım atabilir böyle arkadaşlarımız. (belki de vardır bilemiyorum)
    Türkiye'de de zamanla bunun üzerine yazılımlar ve araçlar yaygınlaşacaktır.
    Yazılım sektöründen birilerine ulaşabilirseniz belki size daha iyi bir yönlendirme ve hatta destek sunabilirler.

Dünyadaki örnekleri şu şekilde
    US Day One Blog
    Blind since birth, writing code at Amazon since 2013
    https://blog.aboutamazon.com/working-at-amazon/blind-since-birth-writing-code-at-amazon-since-2013

Coding Techyoutube
    How A Blind Developer Uses Visual Studio
    https://www.youtube.com/watch?v=94swlF55tVc

https://www.reddit.com/r/Blind/comments/akmyw3/are_you_a_blind_or_visually_impaired_computer/
    https://www.parhamdoustdar.com/2016/04/03/tools-of-blind-programmer/
    https://blog.momocentral.com/the-day-we-hired-a-blind-coder-9c9d704bb08b#.gso28436q

Bu da güzel bir kaynakmış belki başkalarının da işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 19 Haziran 2020; 18:38:8 >

• 600 kişi öne çıkarmış her birimiz 10 lira bile atsak 6 bin lira yapar. 6 bine de Bilgisayar bulunur herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan daha ağır bir konu haftalarca sürmüştü bir kız açmıştı annesi ya da ailesi ile mi ne alakaliydi konuda kanitlar uçuşuyordu herkes inaniyordu falan sonra konunun (tam hatırlamıyorum) dalgasına açılmış bir konu ya da dolandirma amaçlı açıldığı belli olmuştu.

• Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt
    peki şu ihtimali düşündünüz mü:
    diğer bütün doktorlarda sıkıntı yoktur o sondaki doktor hata yapmıştır aslında gerçekten hiçbir şeyi olmayan çocuğu boşu boşuna ameliyat ettiler

olay şu siz bir cevap bekliyormuşsunuz o cevabı alınca bu işi biliyor diğerleri bilmiyor olmuş

belki gerçekten vardı rahatsızlığı o ayrı bir mesele
  • quote:

Orijinalden alıntı: brhmstn

Keşke cocugu körler okullarina gonderebilseler. Yatili da olsa orada hayati ogreniyorlar. Tek başlarina neler başarabileceklerini görüyorlar. Bir cok basarili hukukcu ögretmen akademisyen yetiştirmiş okullar. Her turlu uygun egitim ogretim materyaline sahipler. Aile için zor bir karar ama o okullari gidip görseniz nice 7 8 yaşında ayni kaderi paylasan zehir gibi cocuklar gibi okuyorlar.

Çocuga gelirsek bilgisayardan çok akilli telefonlar daha yardimci olabilir. Iphone 5s 6s civarinda bir telefonla cocuk istedigini yapabilir. Voiceover bu konuda çok basarili. Windows icin jaws onermisler ama sifirdan herhangi bir.klavye bilgisimolmadan jaws kullanmasi imkansiz. Ama iphonedaki voiceover onun işini hayli hayli görur.
    NVDA daha pratik diye hatırlıyorum. Tabi ki onun için de klavye tuşlarının yerlerini ve kısayollarını iyi bilmek gerekiyor. Telefonda voiceover konusunda katılıyorum lakin liseye başlamadan önce öğrencinin bilgisayar kullanabilmesi ileride onun için avantaj olur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.