Şimdi Ara

Görme Engelli Öğrencim İçin Laptop Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
4
Favori
11.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
846 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi görme engelli öğrencim için laptop araştırması yapıyorum. Köy okulunda çalışıyorum. Ailesinin durumu pek iyi değil o yüzden 2000 TL civarı bütçeleri var. Öğrencimiz 3 yaşındayken penisilin alerjisi sonucu malesef görme yetisini kaybetmiş. Araştırmalarım sonucu bazı yardımcı programlar sayesinde bilgisayar kullanabileceğini öğrendik. Kendisi de çok istekli. Malum süreçte(Covid) çok ihtiyacı oldu ama malesef şimdiye kadar temin edemediler. Bu yıl 6. sınıfı bitirip 7. sınıfa geçecek. Öğrencilik hayatında ve yaşamı boyunca bilgisayar kullanabilmesinin ona çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak bu bütçeyle bir Senanur kızımızın işini en iyi şekilde görecek tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Güncelleme: Doktor hatası dediğim kısmı düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kacar_07 -- 20 Haziran 2020; 12:51:17 >

• Bir köyde 36 çocuğu kolundan yanlış aşı vurarak felç bırakan doktor var. Bu çocuklardan biri benim iş arkadaşım. Birkaç iyi doktoru burnumuzun içine sokuyorlar. Doktorlarımız berbat durumda.

Bir tanıdığında kanser teşhisini geç koyup rahim kanseri ile çocuk sahibi olma şansını kaybetmesini sağlayan doktor var. Kanser insanı mide ilacıyla evine geri gönderen doktor var.
    Arkadaşlar Bilen bilmeyen yorum yazmış, Şuan için daha klavyenin tuşlarını bilmeyen genç bir çocugun kucagına macbook atıp kaçamazsınız, Ben hocama uzunca bir mesaj yolladım.

Ancak kırsalda çözümler malesef devlet tarafından hızlı olmuyor.

Bence Hocamızda uygun görürse, bir iban atsın, 10-20-50 kim nekadar yardımcı olabiliyor ise yardımcı olsun...

Şuan ona en iyi bilgisayarı almak mesele değil ona eğitim öğretim hayatının zor ama olanksız olmadıüını gösterme zamanı, Araştırısanız JAWS diye bir app var eskiden çok pahalıydı şimdi daha ucuz bir çok bilgisayarı en akıllı hale getiriyor.

Neyse Ben Hocama inanıyor, ve güveniyorum. İban paylaşması halinde bu ay 100 ytl / önümüzdeki ay 100 ytl şeklinde bir katkı sağlamaya çalışacağıma dair söz veriyorum. Çalıştığım fabrikadanda 10-20 vs toplar bunu daha da artırabıleceğime inanıyorum. Saygılarımla
    Hocam o fiyata maalesef öğrencinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bilgisayar bulmak zor. Bence, bir şekilde valilik/kaymakamlık ile irtibata geçilerek öğrenci arkadaşımız için yardım istemek daha mantıklı. Ben biraz araştırma yaptım, farklı illerdeki valilikler ve bazı kaymakamlıklar görme engelli öğrencilere Laptop hediye etmişler.

Gerekirse imza kampanyası başlatalım, bağış kampanyası bile olur ben destek vermeye hazırım.
    Kardeşimin kalp hastalığı varmış, annem babam kardeşimde bir sıkıntı olduğunu anlayıp doktor doktor gezmiş bir şey yok demişler hatta eskişehirde bir kadın doktor annemi azarlamış
    sen ne biçim annesin küçük çocuklar böyle yapar bilmiyor musun diye. Sonunda başka bir şehirde birisi adam akıllı ilgilenmiş de kalp hastası olduğu ortaya çıkmış, küçücük yaşta ameliyat oldu. Allahtan ailem o azarlayan doktoru dinlememiş. Bir de benim bir çocukluk arkadaşım var, onun da ablasına yanlış iğne vurulması sonucu havale geçirmiş tam neresi felç hatırlamıyorum da yüzü felçti, kolları ve bacakları çarpıktı. Allah kimseyi böyle doktorlarla karşılaştırmasın.
  • Sesli yanıt sistemi iyi çalışan macbook hafifliğinde bir cihaz tasviye ederim. Şuan telefondayım yukarı çıkarttım araştırıp önerimi yazacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “3 yaşındayken doktor hatası sonucu görme yetisini kaybetmiş” O doktor adam olsaydı eğitim hayatı boyunca o kızcağazın masrafını karşılardı.

• Başlığı gören tedarikçi bir firmanın, arkadaşımız için özel bir indirim yapacağına inanarak konuyu öne çıkarıyorum
  • Lutfen hicbir sey yapamsakta en azindab one cikaralim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Öne Çıkarıyorum Kardeşim, İnşallah Güzel Bir Bilgisayarı Olur. Eğerki bir yardım kampanyası tarzı birşey olursa çorbada tuzum olsun isterim.
  • Konuyu ben de öne çıkarttım, umarım en kısa zamanda gerekli yardımlar ulaşır. İban paylaşılır sa 3er 5 er kuruş yardım edebiliriz.
    Konu sahibi ilgili mesajı düzenlemiş olduğu için bu kısmı kaldırdım, hassasiyetine dolayı kendisine teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 20 Haziran 2020; 15:40:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öne çıkarın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: celme42

Sesli yanıt sistemi iyi çalışan macbook hafifliğinde bir cihaz tasviye ederim. Şuan telefondayım yukarı çıkarttım araştırıp önerimi yazacağım
    bir macbook kac para haberin var mi ?
  • Okuduğunu anlamak o kadar da zor değil, haberin var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

Okuduğunu anlamak o kadar da zor değil, haberin var mı ?
    Valla zor hocam. Şu forumda kiminle tartışmaya girsem ben Edirne diyorum adam Monaco diyor bana. Tamamen alakasız bir şey yazıyor. Kimse okudugunu anlayamıyor cidden.
  • macbooklar pahalı, doğru. ancak reddit'te birçok yerde gördüğüm üzere erişilebilirlik olarak macler çok önde. tavsiyem ikinci el 2011-2012 civarı bir macbook alınabilir. retina olmak zorunda değil.

• RockForLive kullanıcısına yanıt
    yanlis anlamisim ama farketmez 2000 tl ye laptoplar belli cunku
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    yanlis anladim diye idam edilmeliyim
  • Hocam o fiyata maalesef öğrencinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bilgisayar bulmak zor. Bence, bir şekilde valilik/kaymakamlık ile irtibata geçilerek öğrenci arkadaşımız için yardım istemek daha mantıklı. Ben biraz araştırma yaptım, farklı illerdeki valilikler ve bazı kaymakamlıklar görme engelli öğrencilere Laptop hediye etmişler.

Gerekirse imza kampanyası başlatalım, bağış kampanyası bile olur ben destek vermeye hazırım.
  • Bilgim yok, ama öne çıkması için katkımız olsun.
  • BU konuda kesinlikle macbook almanız gerekiyor .
    Apple erişilebilirliğe en çok önem veren firma.
    Ancak bütçe kısıtlı o yüzden ikinci el 2015 model bi macbook air iş görebilir bence
    Hatta daha eski bi model daha ucuz olur
  • RockForLive kullanıcısına yanıt
    En makulü ulaşılabilirliği budur baslatdınız mı

• galaxyg kullanıcısına yanıt
    hocam araştırdım da Tr de herkes cihazını altın sanıyor galiba. 2012 cihaz için adam 3.5k istiyor yani anlamak mümkün değil. Devlet'e başvuru yapılmalı yada konu ile ilgili resmi evrak konuya eklenecek çocuğun hasta olduğuna dair ve yardım yapacağız. Yoksa bu şartlar'da alması çok zor. Şimdi neden resmi evrak istiyorsun diye bana yazacaklar ben inanıyorum ama inanmayan adam olacak illa ki herif yardım etmek isteyecek ama aptal yerine de konulmak istemeyecek eklenmesi daha makul olur ve 3 5 bir şey atarlar
  • Hocam sende başka mecralar'da resmi evrak ekleyerek konu aç belki güzel bir miktar toplanır bilgisayar dışında çocuğun diğer ihtiyaçları da karşılanır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.