Şimdi Ara

Görme Engelliler İçin Ehliyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
12.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öğrenmek istediğin şey tek gözü görmeyenler için bi düzenleme yapıldığını duymuştum
    bir aralar.internette bu konuda biraz araştırma yaptım fakat bir bilgi edinemedim
    tek gözü görmeyenler için bazı şartlar ve uyulması gereken kurallar dahilinde ehliyet veriliyor diye biliyorum
    bu konuda bilgisi olan var mı??

• Aşağıda monoküler ehliyet ile ilgili sürücü kursumuza en çok sorulan sorular yer almaktadır. http://www.cetinlersurucu.com/default.aspx?pid=49878
    "Monoküler Ehliyet" hakkında sıkça sorulan sorular

- Tek gözü görmeyeneler için yasa kesinlestimi vede basvurmamızda sakınca varmıdır acaba neleri kapsamakda bu yasa?
    Ehliyetinize Monoküler B yazıyor, 3 dersten sınava ve direksiyon sınavına giriyorsunuz. A2 ehliyet alabiliyorsunuz. Gece araç sürüşü yasak ve aracın arkasına Monoküler Sticker Monoküler Amblem yapıştıracaksınız. Her sene trafiğe sağlık raporu götüreceksiniz.

- Ehliyetimin protezler kısmına monoküler yazısı yazılmış acaba ne anlama geliyor?
    Doktor raporunda tek güzünüz görmediği için Monoküler yazılıdır. Buna istinaden Trafik Monoküler B yazmıştır. Her sene trafiğe sağlık raporu götüreceksiniz, aracınızı gece kullanamayacaksınız, aracınızın arka tarafına Monoküler Amblem arka cama her iki tarafa bunu çıkartıp yapıştıracakınız.

- Monoküler sürücü amblemini (basılmış olarak) nereden ve nasıl temin edebilirim
    Sitemizde linki var renkli yazıcıdan bastırın ve pvc kaplatın

Monoküler Sticker Monoküler Amblem

- Monoküler ehliyet almak üzereyim sorum şu özürlü aracı alabilirmiyim bizzde o gruba girebilirmiyiz ?
    Malesef H ehliyet alan özrülü aracı alıyor, sizin Monoküler b ehliyet olacak. Normal araç kullanıyorsunuz.

- Molokülerim ehliyetimi aldım arabamı kulanıyorum ancak stickeri nereye yarıştıracagım, ikisinide arkaya mı yoksa birini arka diyerini ön camamı ?
    İkisinide arka cama yapıştıracaksınız
    - e sınıfı ehliyetim vardı ancak tek gözüm bir kazada görme kabiliyetini yitirdi ehliyetim bu yüzden alındı ehliyetimi monokülere çevirebilirmiyim tekrar sınavlara girmem gerekiyormu?
    Trafik tescile giderek müracaat edin. Sizi sağlık kuruluşuna sevkeder. Sonucundaki rapora göre haeket edersiniz.Trafik sizi aydınlatır.
    - Akşamları araç sürmenin yasak olduğunu söylemiştiniz.fakat akşamları da araç kullanırsak ne gibi işlemler ile karşı karşıya geliriz birde başkalarının araçlarını süremezsiniz diyorlar illa kendi aracımızın olmasımı lazım yoksa başkalarının araçlarını da sürebilir miyiz?
    Ehliyetiniz iptal olabilir. Başkalarının aracını monoküler amblemi yapıştırdıktan sonra sürebilirsiniz
    - Ben monoküler ehliyet alacağım.şartlara göre gece araç kullanmam yasak.monoküler işaretli arabamı gece eşimin kullunması yasakmı?kullanabilirmi?( eşim normal B ehliyetli)
    Aracınızı başkası kullanacağı zaman işareti çıkartırsınız portatif olur. Polis çevirir, ispatlaki ben görüyorum diye? Sorun yaşarsınız.

- a2+b ehlıyetı ıcın rapor almıstım ama trafıge gıttıgımde gozumdekı problem nedenıyle tekrar rapor almamı soyledıler. yanı butun sınavları gectım ıkı ehlıyetede hak kazandım fakat trafık subeden gerı cevırdıler. sımdı monokuler ehlıyete cevırebılcekmıyız o evrakları nasıl olacak.?
    Sınavlarda farklılık olmadığı için doktorun verdiği rapora göre trafik size ehliyeti verir.

- Moneküler ehliyetim var bu ehliyeti rapor alarak h ehliyeti olarak değiştirirsem o yeni h sınıfı ehliyetim dedemi monoküler yazacak?
    Önce raporu alında, hem özürlü hem tek gözü görmeyen sürücü olur raporu alabilirmi ? bilmiyoruz, doktora danışmanızda fayda var.

- Moneküler b sınıfı ehliyet var fakat ben ehliyetimi d olarak değiştirmek istiyorum ve a2 de olacak tabiki.bu durumda yani moleküler olan kişiler bu sınıflarda ehliyet alabilir mi?
    Monoküler olan kişiler sadece b ehliyet ve a2 ehliyet alabilir, ticari araç kullanamazsınız
    - monoküler b-a2 ehliyetim var arabama sticker yapıştıracam. Motorsiklete ne yapmam gerekiyor?
    Bu konuda bir açıklama yok ama arkaya görünen bir yere yapıştırabilirsiniz.

- monoküler ehliyetim var sağlık raporu alırken trafiğe gidecekmiyim? Yani trafikten yazı alacakmıyım yoksa bir göz doktorundan getireceğim raporu trafiğe verdim mi yetiyor mu?
    Bu soruya trafik yanıt verir. Bir kez trafiğe gidip sorarsınız ve sizi yönlendirirler. Biz şunu yapın desek, trafik başka derse boş yere para vermiş olursunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.