Şimdi Ara

Görme Engelliler Projesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise öğrencisiyim Tubitak için hazırladığımız proje için yardım lazım.
    Görme engelli insanlar için yaptıgımız projede çizgi izleyen robot tarzı bir şey kullanmamız gerekiyor
    www.robotiksistem.com
    IIS 10.0 Detailed Error - 503.0 - Service Temporarily Unavailable
    http://www.robotiksistem.com/cizgi_izleyen_robot_yapimi.html
    malzemeleri ve görevleri filan güzel anlatılmış ama yapımında detaya girilmemiş skıntı yaşadığımızda danışabilecegimiz elektronikten anlayan birilerini arıyoruz.
    Yazılımdan kendim anlıyorum ama önceden hiç robot için kod yazmadım sıkıntı yaşarsak diye yazılımdan anlayan birileride lazım.

• Forumdan her türlü desteği isteyebilirsin. AMa basit sensörlü tiplerde yazılıma ne hacet ki? Otomasyona uygun bir devre kurulsun iş bitirilsin?

Bizim tavsiyemiz kameradan görüntü işleyerek çizgi takibidir. opencv kodlarıyla alakalı. Bununla ilgili Osmangazi üniversitesinin bir çalışması vardı 10 yıl önce. İlgili DOçentlerden (ismi Ahmet olmalı) birisine mail atın yardımcı olur.
  • Verdigimiz linkte yazilimada girmiş o yuzden soylemistim. Soylediğiniz kişinin soyadı Yazıcı olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet AHmet Yazıcı. Mailine ulaşıp yazın ama bi üni hocasını basit sözlerle meşgul etmeniz doğru olmaz. Buradan evvela bizlerden faydalanın. ONların projesi 10 yıl öncesine ait ama kamera ile yapılmış çok ve robot malzemesi satanlarda esamesi okunamayan bir sistem.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam proje kabul edildi artık ardunio kullanarakta yapabiliriz tek sıkıntı motor seçimi.Motor seçiminden anlarsanız özelden detayları verelim.
  • merhaba
    benzer bir projeyi bir arkadaşım hava alanı bölgeleri vs için planlamış idi
    bunun için gps sinyallerini uydudan aldıktan sonra bina içerisinde daha hassas olması için yansıtıcılar ile 3-5cm lik veya daha hassas değerler le çalışacak bir proje düşünmüş idi.

sizin bahsettiğiniz olay da güzel ama şahsi görüşüm. binaların tamamında bu mantıkda algılama oalcak şekilde çizgi ve bant çekilmesi gerekiyor. ek olarak da bedensel özrü olmayıpda kişilik özrü çok olan kişiler bunlara dikkat etmediği için bu olayda ufak bir sorun çıkar diye düşünüyorum. bunun yerine bina içerisine yansıtıcılar sanki hem daha ekonomik hemde birçok açıdan daha kolay gibi gözüküyor. sonuçda cep tlf veya özürlülerin kullanacağı cihazlar en yakındaki sinyal vericisine bağlanır gibi bir düşünceye sahibim. her ne kadar gps in hassasiyeti için enaz 3 uydu mu gerekiyor ?

burda şu ençok dikkat çekecek.. tüm yazılımlar içine özürlü insanlara göre yapılandırma ve sinyal seçimi modülü koyularak.. (coder lara iş düşüyor) sinyal seçimi ve ikaz sistem değişimi ile bedensel özürlü insanlar daha serbest hareket edebilir

hatta yapabilen olsa da...
    işitme sorunlular veya zayıf işitenler için şu yeni çıkan kulaklık modelleri var.. kolak kenarına koyularak sinyal sistemi ile ses müzük durumu yapılıyormuş sanırım. sadece bir arkadaş kulaklık seçimi için göstermiş idi.. detayını bilemiyorum.. misal o tür cihazlar ile de zayıf duyan lar için... hiç duyamayanların acaba bu tür sinyaller ile beyinde ses dalgasının elektrik lenmesi yapılabilir mi diye sana iş çıkarmış olayım... tabiki kulak içinde ses iletişimi nasıl olur.. işitme sorun tipleri ve dereceleri nelerdir.. bilmeyen biri olarak...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.