Şimdi Ara

GÖRÜNMEZ OLMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    http://forum.donanimhaber.com/m_7050912/mpage_1/key_k%25FDz%25FDl%25F6tesi%252Cmor%25F6tesi//tm.htm#7095633

benim 15 Mayıs 2006; 15:41:49 tarihli mesajımı tekrar yazıyorum.

quote:

su dolu bir sürahiyi güneşe tutun ve duvara yansıyan ışığa bakın.
    hep aynı sırayı izleyen 7 renk görürsünüz.

kırmızıdan başlar turuncu-sarı-yeşil-mavi-lacivert ve morla biter.

insan gözü yalnız bu renkleri görebilmektedir. kırmızıdan önceki ve mordan sonraki renkleri göremeyiz.
    bazı hayvanlar özellikle morötesi renkleri görebiliyorlar.

yine bugün teknik araçlarla diğer görünmez renkleri görünür renk yapabilmek mümkü oluyor.

şimdi düşünelim...
    bir cisim bizim gördüğümüz renklerin hiçbirini yansıtmıyorda yalnızca kızılötesi yada morötesi renkleri yansıtıyor.. işte bu cisim bizim için görünmez bir cisimdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

şurada konuşumuştu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7050912/mpage_1/key_k%25FDz%25FDl%25F6tesi%252Cmor%25F6tesi//tm.htm#7095633

benim 15 Mayıs 2006; 15:41:49 tarihli mesajımı tekrar yazıyorum.

quote:

su dolu bir sürahiyi güneşe tutun ve duvara yansıyan ışığa bakın.
    hep aynı sırayı izleyen 7 renk görürsünüz.

kırmızıdan başlar turuncu-sarı-yeşil-mavi-lacivert ve morla biter.

insan gözü yalnız bu renkleri görebilmektedir. kırmızıdan önceki ve mordan sonraki renkleri göremeyiz.
    bazı hayvanlar özellikle morötesi renkleri görebiliyorlar.

yine bugün teknik araçlarla diğer görünmez renkleri görünür renk yapabilmek mümkü oluyor.

şimdi düşünelim...
    bir cisim bizim gördüğümüz renklerin hiçbirini yansıtmıyorda yalnızca kızılötesi yada morötesi renkleri yansıtıyor.. işte bu cisim bizim için görünmez bir cisimdir.

Güzel bir açıklama ama bence senin açıklamanda cisim görünmez,yani şeffaf değil siyah görünür(görünmez desek daha doğru olur).Çünkü gözümüz bize o cisimden gelen renk uyarılarını almaz,ancak cisim bize arkasındaki cisimlerinden gelen renk ışınlarının da gelmesini önler ve biz de orada cismin boyutunda siyah bir bölge görürüz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 10 Haziran 2006; 22:16:33 >

• kızları ziyaret ederdim
  • Millennium
    quote:

Güzel bir açıklama ama bence senin açıklamanda cisim görünmez,yani şeffaf değil siyah görünür(görünmez desek daha doğru olur).Çünkü gözümüz bize o cisimden gelen renk uyarılarını almaz,ancak cisim bize arkasındaki cisimlerinden gelen renk ışınlarının da gelmesini önler ve biz de orada cismin boyutunda siyah bir bölge görürüz diye düşünüyorum

hayır eğer bizim gözümüzün gördüğü renkleri yansıtmıyorsa o cisim o renkteki ışıklar için şeffaftır zaten.
    (su sürahisinden geçen ışıklar gibi) bizim gözümüzün gördüğü renkteki ışıklar o cismin içinden geçerek
    bizim gözümüze ulaşıyor demektir.

belki su sürahisindeki gibi çok az da olsa bu ışıkları kırıyorsa şeffaf gibi görünebilir.

ama hiç kırmıyorsa bizim gördüğümüz bu ışıklar onun içinden hiç bozulmadan geçip gözümüze gelir.
    bizde aradaki cismi görmeden ve farketmeden arkasındaki cisimleri yani
    onun arkasında olan ve bu ışıkları yansıtan başka şeyleri görürüz.

ama topicin başındaki arkadaşın dediği gibi normal ışığı bükerek içinden geçirecek maddelerle bir insanı
    görünmez yapmak benim anlayışımla olacak şey değil.
    insanı görünmez yapmak için hücrelerini değiştirmek tüm vücut kimyasını değiştirmek gibi
    şeyler gerekecek. belki cansız maddelerde olur ama insanda çok zor.

bazıları diyorki görünmez elbise giyen adam görünmez olurmu.?
    hayır olmaz görünmez elbisenin içinde görünür.
    üstündeki elbise görünmez ama içindeki insan görünür.

insanı görünmez yapmak için insan vücuduna neler yapmak lazım bilemeyeceğim.
    ama canlı bir insanın görünmez yapılmasını pek düşünemiyorum.
    acaba topici açan arkadaşın ilk mesajında kastettiği şey neyin görünmez olmasıydı.
    insanların mı yoksa cansız maddelerin mi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkirsovalyesi -- 10 Haziran 2006; 22:56:13 >

• WAY BE.... görünmez giysi dediğim buydu linki veren arkadasa tesekkurler

cok ilginç ya

şimdilik tam görünmez olunmuo ama askeriyenin çok işine yarar valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhi -- 10 Haziran 2006; 22:57:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dicless

philedelphia deneyi

daha önce okumuştum. Aklım almıyor, zaten yazıda da bunun bir paradoks olduğunu söylüyor.

Tekrar okudum bi kısmı aşağıda

Zaman yolculuklarında anahtar olarak kullanılan kelime ışık hızı. Teoride bir obje ışık hızından hızlı gidebiliyorsa o zaman zamanda yolculuk edebiliyor. Fakat burada da bazı problemler var. Sözgelimi eğer biz zaman içinde yolculuk edersek tahmin etmeye çalışalım, başımıza neler gelebilir? Eğer herhangi biri zaman içinde geri döner ve kendi büyük annesini doğum anında öldürürse teoriye göre zaman yolcusu bu yüzden asla doğmayacak dolayısıyla bu yolculuk asla ilk merkezinde gerçekleştirilmeyecek. Bu bir paradoks olarak devam ediyor.

bildiğim kadarıyla zaman yolcuşuğu esnasında geriye gidiş yok.

• beyler ışınlama fln tamamda zaman yolculugu zannetmiorm
  • bi cismin görünmesi için öncelikle üstüne gelen ışık ışınlarını geri yansıtması gerekir.karadelikler de bu yüzden gözle direkt olark görülemezler.ancak etraflrındaki ışık ışınlarının doğrultularında meydana getirdikleri sapmalar sayesine farkedilebilirler.yani biz bir karadeliğin içinde blulnduğumuzu düşünürsek biz dışarsını görebiliriz.ama karadelikler üzerlerine gelen herşeyi emdiklerinden dolayı(ışık ışınları dahil) ışık şınlarını geri yansıtamazlar.vede görünmeler.sen karadeliğin içinden dışarsını görürsün ama görünmezsin.demekki neymiş bizim de görünmez olmak için ışık ışınlarını emmemiz gerekiyomuş.o da biraz zor tabi.bu yüzden japonların çözümü daha mantıklı geldi.aranızda şınları emebilen yoksa kıyafet giymek daha mantıklı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volante -- 11 Haziran 2006; 2:32:58 >
  • Yani 5 duyumuz dışında algılayamadığımız cisimler var. Belki de şu anki teknolojiyle ortaya çıkaramadığımız pek çok şey etrafımızda. Bir anlamda Metafiziğin temelide bu mudur acaba?
  • güsel soru bencede metafiziğin temeli bu biz bize açılan pencereden görürüz herşeyi ama o pencereden heryer gözükmüyor olabilir yani 5 duyumuza hitap edenleri algılarız bence, matrix filmi bu bakımdan beni çok etkilemişti "bir cismi biz duyu organlarımıza hitap ettiği için anlıyoruz ama öle bi çisim yok sa
  • Bu bir takım giysilerle zaten mümkün.. Hatta ordu bazında işlenen bir konu.. Giysi üzerine yerleştirilen küçük kameralar vasıtasıyla yakalalan görüntüler uydu araclığıyla işlenerek tekrar yollanıyor ve etrafla uyumlu bir pozisyon yaratılıyor.. Kızıl ötesi bazında bu iş zaten yapılmaktadı.. Isı geçirmez sensörler aracılığı ile..
  • valla görünmezlik muammada herkes çok güzel uçuyor iş fantastik olaylara gelince
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.