Kartım HD6850 1 sene önce windows'u başlatırken reset atıyordu format atıp sürücü kurunca görüntü vermiyordu.Yeni kart alıp 1sene kullanıp onuda sattım.6850 köşeye koymuştum.Tekrar taktım bu sefer hiç görüntü gelmiyodu windows olağan çalışıyor.Ezbere spotfy'den müziği çalıyor yani kart'taki sorun görüntüyü vermiyor bide fan son hızda dönüyor.Fırınlama işlemini denedim ve sonuç aldım 4 Gün çalıştı gece webde gezerken siyah ekran geldi aynı oldu.Tekrar fırınladım bu sefer fazla tutttum heralde iyi pişmiş gpu yanlarından sıvılar gözüküyodu :D Ve tekrar çalıştı.. Yani sonuç olarak bu fırın işlemi bi miktar götürüyor bunu kalıcı yapmak için kondensetor fln bişey mi değiştirmemiz gerekiyor sorun neyden kaynaklanıyor?Bunu kalıcı yapmamızın bi yolu varmıdır?
kondansatörler şişik varmı bak kardesımm
pcb de fazla ısı maruz kaldısa zarar görmüştür
Fırınlamanın asıl amacı ekran kartı bileşenlerindeki (özellikle belleklerdeki) senelerce ısınıp soğuma döngüsünden kaynaklı oluşan soğuk lehimleri gidermektir. Soğuk lehim nedir? En basit açıklama olarak elektriksel iletkenliği istenildiği gibi olmayan lehimdir diyebiliriz. Siz kartı fırında ısıtarak bu soğuk lehimleri akıcı hale getirip, boşlukları doldurmasını sağlayıp tekrar iletkenliği sağlıyorsunuz. Eğer kalıcı bir çözüm istiyorsanız karttaki bütün bileşenler sökülüp tekrar lehimlenecek. Ki bunu ucuz bir ekran kartı için yapacak adam ve o kadar hassas iş yapabilen makine bulamazsınız. Ve çok uçuk fiyatlar söz konusu. O yüzden gittiği yere kadar fırınlayın, pes edince yeni kart alın.
Kapasitör olayı daha farklı, kapasitör kopar veya patlarsa sadece o kapasitörü 5 dk.da değiştirip kartı tekrar kullanabilirsiniz. Kartta kronik bir sıkıntı yoksa, kapasitör sebebiyle bir daha bozulmaz.
Bakın bunlarda ekran kartındaki soğuk lehimler. Siz kartı ısıtınca bu lehim topları yumuşayıp akarak boşlukları tekrar dolduruyor:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme