arabayı çalıştırdım akü bitmesin diye, rolanti düşüktü biraz ve göstergeler gidip gelmeye başladı, derken birden (göstergeler) göstermez oldu. 10 gün kadar oldu bekliyorum belki kendiliğinden düzelir diye ama yokkk. istanbul anadolu yakasında tiponun dijital göstergesinden anlıyan biyer varsa yardımcı olurmusunuz yada pratik bi tamiri varsa bi bakabilirim elim yatkındır, tabi çok fazla mazeme gerekmemeli bunun için.
yardım bekliyorummm......
İlk iş sigortaya bakmak, elin yatkınsa ve arabanın kullanma klavuzu varsa büyük ihtimalle kendinde çözebilirsin ama bence oto elektrikçisine göster halleder. Zaten Tipo, Tempra göstergesini tamir edemeyen elektrikçiyim diye geçinmesin.
sigortaya baktım, göstergeleri söktüm bide öyle baktım görünen bi sorun yok (kabloların yerinden çıkması, sigortanın atması gibi) bi ustaya götürdüm sökerim ama yapamam başka yere yollarım yaptırırım dedi bende bayramdan sonra dedim. ayrıca 80-90 YTL tutar yanlızca orası dedi bende 20 alsam demeye getirdi, yerini tam olarak öğrenemedim öğrensem götürücektim en azından bilen birisi baksın diye.
Demek sorunun daha ciddi, benim de bazı göstergeler gitmişti, açtırdım ampülleri yanmış, 5 liraya mı ne değiştirmiştim komple bütün ampülleri.
Şimdi sigortada sorun yoksa, ampüllerde ve kablolarda sorun yoksa iş ciddi demektir. Umarım ana kumandada sorun yoktur yoksa epey masraflı olacak gibi.
ampül sorunu olucağını sanmıyorum çünkü hiçbişey görünmüyo, hem dijital göstergede ampül olur mu bilmiyorum. açtığımda ampüle rastlamadım ama... sanırım devrelerde bi sorun var... aslında tempra ve tiponun dijital göstergelerinin sorunlu olduğunu herkes söyler ama bide ne sorun olduğunu söyleyebilseler.
bir rivayete göre 180 kmh hızı geçince gösatergede kuru kafa resmi çıkıyormuş
Ben geçen duymuştum, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.
Tempra, Tipo'ların göstergeleri hiç göstermez ise beyni arızalanmış demekmiş. 2 Milyar masrafı buluyormuş.
neyse ozaman ben göstergeleri yaptırmıyım bari malum kuru kafa mafa çıkmasın,
hem zaten 180 yapmıyodu, en azından şimdi 200 le gidiyom farzederim :)
quote:
Orjinalden alıntı: meganehb
1000 ytl = 1 milyar sadece gösterge
ya arabanın bağzı yerleri hiç para yapmıyo yada yok parasına gidiyo araba satılırken zaten kasko değeri 8700 YTL koca arabanın gösterge veya beyin herneyse 1000 ytl olur mu yaw
quote:
Orjinalden alıntı: alper83
1000 ytl = 1 milyar sadece gösterge
ya arabanın bağzı yerleri hiç para yapmıyo yada yok parasına gidiyo araba satılırken zaten kasko değeri 8700 YTL koca arabanın gösterge veya beyin herneyse 1000 ytl olur mu yaw
Olmaz mı, 1-araç eski olabilir ama bahsedilen parça sıfır olacak 2-piyasada az kullanılan parçanın bulundurma riski=maliyeti yüksek olur
quote:
Orjinalden alıntı: alper83 ampül sorunu olucağını sanmıyorum çünkü hiçbişey görünmüyo, hem dijital göstergede ampül olur mu bilmiyorum. açtığımda ampüle rastlamadım ama... sanırım devrelerde bi sorun var...
O ışıkların hepsi ampül ve led, hep dijital gösterge diyorlardı kasıt ne bilmiyorum ama dijital bildiğim kadarıyla sayısal demek, ne alaka anlayamadım.
benim yanlışım varmış kusura bakma @TRCaPiTaL, ne bileyim sanki led le aydınlatılıyomuştan ziyade bi lcd tarzı (lcd değil tabikide) bir gösterge olabilir diye düşünmüştüm. bi topickte arkadaşlar derinlemesine girmişler konuya orda öğrendim
bu arada bujilerde problem olabilir orjinal mi kontrol et diyenler olomuştu dün, eve geç saatte gidebildiğim ve karanlık olduğundan dolayı bakamadım, hafta sonu ilgilenicem p.tesi detaylı bilgiyi buraya yazarım.
istanbul anadolu yakasında bu işin nerede yapılabileceğini bilen varsa yardım etsin
bu hafta sonu halletek istiyorum bu sorunu....
bizde temprada da oluyordu, sol taraf çalışırken sağ tarafı gidiyordu. sağ tarafa vurunca geri geliyordu. ustalar baktırdık bi sürü şey söylediler. sonunda kendimiz söküp, bağlantı konnektörlerini temizlemiş, lehimlerini yenilemiştik ve sorun hallolmuştu. o işlerden öyle herkes anlamaz. çok ciddi bi şey olacağını sanmam ama baktıracağın adam önemli tabi. sorununu otomobil ustasından ziyade elektronik ustaları çözecektir. tipo-tempraların göstergelerinin sorunlu olduğu koca bir yalan. senin de bizim de başımıza gelenler istisnai durumlar. satılan yüzlerce araçtan belki bi kaç tanesinde oluyordur ki, bu kadarlık bir arıza oranı diğer markaların analog modellerinde de olabilen sorunlar. abartmamak lazım. analog göstergeler ne kadar güvenli ise, dijitaller de en az onlar kadar güvenlidir. bu araçlar ilk çıktığı yıllarda haklarında söylenmedik şey kalmamıştı. konforunu ve sağlamlığını bilmeden herkes konuşurdu. en yaygın efsanelerden ya da söylemlerden biri de deposunun bakalit olduğu ve kaza anında kırılıp yandığı üzerineydi. ben bugüne kadar kaza sonucu deposu bakalit olduğu için yanan bir tempra-tipo görmedim, duymadım. sanki bunu yapan onca mühendis bu kadarını düşünüp tedbir almıyordu da bizim milletimiz hepsini biliyordu.
10 yaş civarında bi arabada her türlü sorunun çıkabileceğini, aracın yorulmaya başladığını ve ekonomik ömründen tükettiğini unutmamak lazım. umarım sorunu çözersiniz.
306 nın göstergeleri gitmişti tabi analog göstergeler. ibreler hareket etmiyordu kitapta da herhangi göstergeler ait sigorta gözükmüğyordu.
ustamla beraber tek tek söküp taktık sigortaları ve pat diye geri düzeldi ibreler. tekrar sorun nerde diye söküp taktık. kitapta görünmeyen 10 numaralı sigorta da problem varmış. onu sökünce gitti göstergeler geri taktık düzeldi.
bu arada sigortada sağlamdı. usta geçirmiyomuş fln dedi. bence sigortaların sağlamlığına aldanma. sök tak bakalım ne olcak
1.5 yıldır 99 Tipo 1.6 i.e SLX kullanıyorum ve nazar değmesin çok memnunum. Beni şimdiye kadar hiç üzmedi ve söylediklerine katılıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: aya
bizde temprada da oluyordu, sol taraf çalışırken sağ tarafı gidiyordu. sağ tarafa vurunca geri geliyordu. ustalar baktırdık bi sürü şey söylediler. sonunda kendimiz söküp, bağlantı konnektörlerini temizlemiş, lehimlerini yenilemiştik ve sorun hallolmuştu. o işlerden öyle herkes anlamaz. çok ciddi bi şey olacağını sanmam ama baktıracağın adam önemli tabi. sorununu otomobil ustasından ziyade elektronik ustaları çözecektir. tipo-tempraların göstergelerinin sorunlu olduğu koca bir yalan. senin de bizim de başımıza gelenler istisnai durumlar. satılan yüzlerce araçtan belki bi kaç tanesinde oluyordur ki, bu kadarlık bir arıza oranı diğer markaların analog modellerinde de olabilen sorunlar. abartmamak lazım. analog göstergeler ne kadar güvenli ise, dijitaller de en az onlar kadar güvenlidir. bu araçlar ilk çıktığı yıllarda haklarında söylenmedik şey kalmamıştı. konforunu ve sağlamlığını bilmeden herkes konuşurdu. en yaygın efsanelerden ya da söylemlerden biri de deposunun bakalit olduğu ve kaza anında kırılıp yandığı üzerineydi. ben bugüne kadar kaza sonucu deposu bakalit olduğu için yanan bir tempra-tipo görmedim, duymadım. sanki bunu yapan onca mühendis bu kadarını düşünüp tedbir almıyordu da bizim milletimiz hepsini biliyordu.
10 yaş civarında bi arabada her türlü sorunun çıkabileceğini, aracın yorulmaya başladığını ve ekonomik ömründen tükettiğini unutmamak lazım. umarım sorunu çözersiniz.
yolda giderken arkadaşın arbada kasise girince gidip geliyordu bir gün tamamen gitti yanlız sadece yağ akü lambaların olduğu yer haricinde herşey gitti soun sigorta panelindeki sigortadan olduğu anlaşıldı sanırım seninkide sigorta veya o paneldeki arızadan kaynaklanıyor sen ustaları bir gez boşuna kazıklanma
unutmadan 3 ay sonrada bizim araç beynini yedi değiştirmek zorunda kaldık 2001 100 ytl cıkma
sanıyorum ki aracın s deil sxa işte sorun burda bu modellerde göstergeler dijital olduğundan çok sıkıntı çıkartıyor sırf bu yüzden tempra s almıştı babam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme