Şimdi Ara

Gövdede 5 eksenli IS örnekleri ile ne işe yaradığı konusunda görsel bilgiler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 79elendil79

Örnekse Örnek, veri ise veri gayet güzel biryazı olmuş , eline sağlık @jiddi dediklerine aynen katılıyorum talepkar olmadıkça yetinen taraf olmak zorunda kalınıyor.

Teşekkür ederim, düşüncenizi paylaştığınız için.
  • Bir de bu sensördeki 5 eksenli IS'in bir getirisi olan "Hi-Res" moduna örnek , hani lenste IS daha iyi falan diye düşünüyorsanız... Hem görüldü ki Olympus ve Panasonic gövdede 5x ve lenslerde de 2x IS olayını da geliştirdiler ! Ortalık x'ten geçilmeyecek yakında Yine mi X, bu da mı X, yahu bu ne X'tir beaa !..

Olympus OM-D E-M5 Mark II vs Nikon D810 image quality.
    -
    Gövdede 5 eksenli IS örnekleri ile ne işe yaradığı konusunda görsel bilgiler...
    HiResMode40mp-OMDEM5Mark2vsNikonD810 by Ciddi iyi1i, on Flickr

Yüksek çözünürlük :https://c1.staticflickr.com/1/793/26415547217_207642aa47_o.jpg
    -
    Ekran görüntüsünü buradan aldım:www.youtube.com/watch?v=Na5D0VFI1AQ
    -
    #omdem5markii #olympusturkiye #getolympus #hiresmode #em5markiivsd810 #nikond810 #canonturk #nikonturkiye #fujifilmturkiye #sonyalphatr #pentaxturk #birkarefotoğraf #kirlisensor #m43turkiye #mirrorless

• HI-RES modun avantajlarına dair bir inceleme daha...

https://www.techradar.com/reviews/cameras-and-camcorders/cameras/digital-slrs-hybrids/olympus-om-d-e-m5-mark-ii-1284458/review/9

Özellikle de yüksek ISO'larda Full Frame (Tam kare) sensörlü gövdeler falan...
  • Olympus OM-D E-M5 Mark II + Olympus 45mm. F1.8 ile
    Anna & Tina by Torsten Vaquet, on Flickr

OM-D E-M5 Mark II ile
    Sonja by Torsten Vaquet, on Flickr

OM-D E-M5 Mark II ile
    P9290136.jpg by Torsten Vaquet, on Flickr

OM-D E-M5 Mark II ile
    Theresa im Tunnel by Torsten Vaquet, on Flickr

Olympus PEN-F ile ISO 640 , 1/20 elde çekim.
    x-mas market by Torsten Vaquet, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 12 Nisan 2018; 13:34:23 >

• Bugünün olayı :)

Aslı da burada :https://flic.kr/p/TWrVA9
    .
  • Bu Full Frame ( Tam kare ) sensör daha mı az noise yapmış ?
    ISO 800'de 5760 x 3840 pixel. Bakın bakalım tam boy

Büyük çözünürlükte görmek için T I K L A Y I N
    https://flic.kr/p/JULdoF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Nisan 2018; 10:24:28 >
  • Gövdede 5 eksenli IS (ama öyle uyduruk videoda çalışan dijital IS değil) nelere yarıyor bakınız... Zaten gövde+lens küçücük. Tripod da taşımıyorsunuz. Gece vakti ISO 200'de fotoyu çekip napıyorsunuz ? Noise yok, kumlanma yok, titreme yok, net ve temiz fotoğrafınız ile ?

Parayı saçma sapan şeylere gömüp durmuyorsunuz. Hafif, hızlı, mobil, çekip-çekip keyfinize bakıyorsunuz !.. Beşiks'in güzelliği.

Ha ne idi bu ? Olympus PEN E-P5 ( Çıkış yılı : M.Ö. 2013 yılının bahar aylarından Mayıs olduğu taş tabletlerde yazılı olarak bulunmuştur ! Tam 5 sene öncesinin modeli )

* Vizörü yok !
    * m43 sensör
    * 2x crop var
    * 16 megapixel ! Aaa ama a-aaa !!!
    * Hergelomisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Nisan 2018; 10:56:4 >

• FF'den m43'e geçmiş. Şubat 2018'de yayınamış...

• Sony a6000 falan kıyaslaması. Sony a6000'in vizörü kötü diyor. Evet, bizzat mağazada da bunu görmüştüm. Loş ve sanki ekran tazeleme frekansı yavaş gibiydi. Burada da onaylanıyor işte.

Ne diyor Sony a6000'de gökyüzü en çok noise olan fotoymuş !.. Burada :https://youtu.be/rHp0PyBu2CQ?t=2m33s

5 eksenli IS devreye girdi mi acı farkı görüyoruz, burada :https://youtu.be/rHp0PyBu2CQ?t=3m33s

Gövdede 5 eksenli IS olmayan ile ISO 6400'de çektiği fotoğrafı gövdede 5 eksenli IS'li Olympus ile ISO 400'de çekiyor ve değil bunlar FullFrame de olsa iso 6400'de iyi noise yapar.

Videoda da Sony a6000'den iyi olduğunu söylüyorlar ve zaten görüyorsunuz da, bir şey denmese de !..

• Hi-Res mod ile iso 1600'de kazandığınız detay ve daha az noise farkı
    -
    OlympusHiResMode_vs_Canon5dMark4_FujifilmX-T20-iso1600de by Ciddi iyi1i, on Flickr

• hocam d810-20yi zaten sokak fotografciliginda kullanmak icin alan yoktur herhalde.

5 yonlu titresim engelleyici o siniftaki aletler icin bulunmaz nimet.

ama amaclari farkli aletleri boyle bir kiyaslamanin icine sokmaniz dogru degil.

bende sahaya a7 s2 koyarim karsilastiririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

hocam d810-20yi zaten sokak fotografciliginda kullanmak icin alan yoktur herhalde.

5 yonlu titresim engelleyici o siniftaki aletler icin bulunmaz nimet.

ama amaclari farkli aletleri boyle bir kiyaslamanin icine sokmaniz dogru degil.

bende sahaya a7 s2 koyarim karsilastiririm.
    "bende sahaya a7 s2 koyarim karsilastiririm."
    Feci korkuttunuz beni, kaçacak delik arıyorum şu an. Biraz zaman tanıyın konuyu komple kapattırayım lüften !..

E yapın !.. Elinizi tutan mı var ? Ben bilgi paylaşıyorum. Siz de katkıda bulunun, ne de güzel olur. Öyle değil mi ? Fakat olayı da anlamamışsınız buradaki karşılaştırılan özelliği "Ö Z E L L İ K L E" sokak fotoğrafçılığında kullanılamayacak, stüdyo çekiminde kullanılacak olan hi-res modunun da olması. Bu mesajı yazarken nereye baktınız konudaki özel noktalara bakmanız lazım böyle bir cevap yazmanız için.

Çünki paylaştığım karşılaştırmada (video) orada videoyu yapan kişi de demiş. Bir de bilmem hiç dikkat ediyor musunuz (genele diyorum) ben özellikle şahsen hata yapabilirim diye link-kaynak paylaşıyorum. Bunun nedeni sizce ne ? Eğer ki hatam var ise kaynağından bakın-görün diye. Bunlar tarafımdan taraflı, özel istek üzerine bana üretilmiş şeyler değiller. Gideceksiniz bu videoda karşılaştırmayı yapan adama diyeceksiniz mesela "Hem de ingilizce bilmem kaç (2 milyon mu-milyar mı ne beğeni - 79 beğenmeme) dilde paylaşıyorsun, bu yaptığın çok yanlış" der misiniz lütfen ?!

Bu şey sokak fotoğrafçılığı için örnek kabul ettiğiniz bir şey mi ?

Siz kime ne dediniz ben hiçbirşey anlamadım. Şu veriler de varken ve hiçbirini ben üretmemişken ! ?

Galiba şu belgeleri de paylaşmamışım. Bunları da ekliyim...

OMDEM5mark2-HiRes_vs_NikonD810 by Ciddi iyi1i, on Flickr
    OMDEM5mark2-HiRes_vs_Pentax645z by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Kaynak :https://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-e-m5-ii/olympus-e-m5-iiTECH2.HTM
    Gidin buraya da yazın aynen bu konuda bana dediklerinizi. Böyle şeyler yapmasınlar birdaha. Değil mi ?! "bende sahaya a7 s2 koyarim karsilastiririm." deyin onlara da korkudan titresinler...

Şurada da en altta sahaya birisi A7SII'yi koymuş m43 sensörlü alet ile kıyaslamış !.. Bir bakalım ne olmuş ?!
    https://forum.donanimhaber.com/neden-sony-a6500u-sattim-ve-panasonic-lumix-gh5-aldim-en-onemli-10-sebep--132132068

Şanslıyim ki bu başlıkta yapmamış. Yoksa halim nicolurdu ?

"hocam d810-20yi zaten sokak fotografciliginda kullanmak icin alan yoktur herhalde." var !.. Herhalde demiyorum, kanıt da koyuyorum ben yine. Üzgünüm
    Love in Istanbul by E.M., on Flickr

Love in Izmir by Erhan Meço, on Flickr

Bunları söylemeden önce LAF olsun diye LAF söylememiş olmak için sizin madem ki karşı yönde bir bilgi sunacaksınız, sizin bulup ortaya koymanız lazım değil mi arkadaşım ? İddiası olan iddiasını kanıtları ile ortaya koymak zorundadır. Eğer iddia ettiğiniz şey kanıtsız LAF'tan ibaret ise yaptığınız şey nedir ? Bir düşünün, ben birşey demiyim.

Eğer dememiş isem "Her 5 eksenli IS olan Olympus ve Panasonic modelinde Hi-Res mod çekim özelliği yok" bunu da belirteyim. PEN-F, M5 Mark II, M1 Mark II ve Panasonic G9'da var sanırım bu Hi-Res özelliği de olan 5x IS teknolojisi.

• Bu da konu ile ilgili faydalı bir kaynak...

"Watchtower Of Turkey" isimli video 2014 yılında Vimeo tarafından "yılın en iyisi" seçildi. 4.5 milyondan fazla izlenen videoyu hazırlayan Leonardo Dalessandri ile yapılan röportajta kullandığı ekipmanlar dikkat çekiyor.

Evet, orada bir Sony tam kare gövde+lens görünüyor !..

Şöyle diyor Leonardo Dalessandri röportajında,
    "GH3’ümün 3 lensi vardı. Lumix 12-35 f2.8, ucuz bir 14-140mm zoom lens ve benim favorim olan Leica 42,5 f1.2 nocticron. Fotoğrafta gördüğünüz eski Sony fotoğraf makinesini ise hiç kullanmadım.Videoda gördüğünüz görüntülerin büyük bir kısmı Panasonic GH 3 ile çekildi."

Kaynak :
    http://www.techofilm.com/watchtover-of-turkey-nasil-cekildi-nasil-kurgulandi/

Lütfen okuyun, izleyin...

• Rezerv !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Mayıs 2018; 21:46:1 >
  • Gövdede 5 eksenli IS örnekleri ile ne işe yaradığı konusunda görsel bilgiler...

Olympus E-P5 (vizörü yok bunun, 2x çarpanlı sensör) + OLYMPUS M.60mm F2.8 Macro
    Exif : ƒ/7.1 60.0 mm 1/3200 200

Modern cities is our prisons created by our money and energy !... by CiddiBiri Ucuncuhesap, on Flickr

• Gövdede 5 eksenli IS örnekleri ile ne işe yaradığı konusunda görsel bilgiler...

Bir kaynak daha...

Kaynak :
    www.optyczne.pl
    Test Olympus E-PL9 - Szumy i jakość obrazu w RAW - Test aparatu - Optyczne.pl
    https://www.optyczne.pl/396.7-Test_aparatu-Olympus_E-PL9_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.html
    -
    www.optyczne.pl
    Test Fujifilm X-A7 - Szumy i jakość obrazu w RAW - Test aparatu - Optyczne.pl
    https://www.optyczne.pl/436.7-Test_aparatu-Fujifilm_X-A7_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.html

Şu da OM-D E-M10 Mark 3'e ait :
    www.optyczne.pl
    Test Olympus OM-D E-M10 Mark III - Szumy i jakość obrazu w RAW - Test aparatu - Optyczne.pl
    https://www.optyczne.pl/388.7-Test_aparatu-Olympus_OM-D_E-M10_Mark_III_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.html
    - ISO 800'e kadar en temiz foto veren bunlar içinde bu görünüyor. Zaten 5 eksenli IS'i ile de ISO 1600 üstüne ben hiç çıkmadım (F1.8 bir lens aldıktan sonra).

• jiddi kullanıcısına yanıt
    OM-D E-M10 Mark III linkinden, % gürültü / ISO kıyaslaması:

Analiza wykresu potwierdza wnioski wyciagniete wczesniej. Po pierwsze – widac przewage OM-D E-M10 Mark III nad poprzednikiem. Dla najwyzszej czulosci jest to prawie 1 EV. Po drugie – testowany Olympus szumi nieco mniej niz Panasonic. Nie jest to przewaga znaczna, aczkolwiek widoczna. I w koncu – Olympus wyraznie przegrywa z X-T20. Nie jest to niespodzianka, o czym pisalismy juz podczas analizy wycinków, jednak róznica nie jest juz tak znaczna jak gdybysmy z Fujifilm porównywali OM-D E-M10 Mark II.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 6 Nisan 2020; 23:42:16 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.