Şimdi Ara

Göz bozukluğu ve Monitörler (PC başında çok oturanlara adandı bu yazı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
20
Favori
72.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam dediğin gibi 85 hz yaptım ama ekran,simgeler falan hepsi küçüldü böylemi olması gerekiyordu?
  • darkchild yazi için sağol ben şahsen 10 senedir crt monitör kullanıyorum ve günde 8 -10 saat 10 senedir böyle , okuldan gelirim pc başina hiç ödev filan yapmam başindan ayrilmam yemeği bile pc başinda yerim bi wc ye kalkarım ,böle bağimliyim ama bu yaziyi okuduktan sonra lcd almaya karar verdim şuan msnde babami ikna etmeye çalişiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kliwaj

darkchild yazi için sağol ben şahsen 10 senedir crt monitör kullanıyorum ve günde 8 -10 saat 10 senedir böyle , okuldan gelirim pc başina hiç ödev filan yapmam başindan ayrilmam yemeği bile pc başinda yerim bi wc ye kalkarım ,böle bağimliyim ama bu yaziyi okuduktan sonra lcd almaya karar verdim şuan msnde babami ikna etmeye çalişiyorum

ya gözlerinden memnunsan CRT den de kaliteli ise.. çok sorun değil .. (vestel CRTlker gözleri daha çok kötü yapıyo çok yerde duydum okudum) ama yine de çok oturuyosan başında LCD ye geç bence... gözlerin için çok daha iyi olur..gözlerin rahat edecektir..

quote:

Orjinalden alıntı: serious_captain

hocam dediğin gibi 85 hz yaptım ama ekran,simgeler falan hepsi küçüldü böylemi olması gerekiyordu?

valla bazı monitörlerde öyle oluyo ama hepsinde olmuyo bu şey ..neden bilmiyorum... ama sonuçta küçülmesi sorun değil 85hz de kullan her nolursa olsun...

• Göz doktorları Vestel'i çok seviyor.
  • bunları biliyordum ama bilmiyen arkadaşlar için üst konu olması iyi olmuş benim de bir çok crt kullanan arkadaşım(yeni yeni pc ile haşır neşir olan) işte pc başında bir kaç saat oturunca gözlerim bulanıyor,başım ağrıyor gibi şikayetlerde bulunuyordu tabi hepsi 60 hzde kullanıyorlarmış... aman dikkat özellikle gittiğiniz int. cafelerde crt ise 85hzde olup olmadığını kontrol ediniz
  • PC ile arası hiç iyi olmayan nerdeyse herkes 60 hz kullanıyo... sp2 kurunca falan nasıl bilmiyorum ama Windowsda da suç var... kurar kurmaz mevcut çözünürlüğün desteklediği en yüksek hz e ayarlamalı kendini... çok mu şey istedim... hatta gözler için 85 hz uyarısı bile vermeli... bilmiyordum diyip amerikada dava açsam microsofta acaip para kırmıştım...
  • çok güzel açıklamışssın
    emeğine sağlık abiiii
    bn küçüüm ya o açıdan
  • saol tşkler.. evet sen küçüksün (rencide edicem ya o açıdan)
  • bn rencide olmam walla istediini söleyebilirsin
    utanmazım ya o açıdan
    quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

saol tşkler.. evet sen küçüksün (rencide edicem ya o açıdan)

• bende bu aralar dört göz olacam ama bakalım ne zaman.Günde 10 saat üstünde geçiyor en az
  • benimde gözlerim bilgisayarda çok kalınca ağrıyo acıyo vsama genelde 2 saati geçmiyorum..bu arada
    @darkchild sendeki bulanık görme durumu bende de var..ben de gözlük takmak istemiyorum ve benide lens çok rahatsız ediyor o yüzden lenste takamıyorum..yolda yürürken kimseyi seçemiyorum ancak kyafetlerine bakarak tanıyabiliyorum üstlerine ne giydiklerini biliyosamne yapcam bende bilmiyoruuuuuumm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelostempire -- 20 Ekim 2007; 14:25:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: thelostempire

benimde gözlerim bilgisayarda çok kalınca ağrıyo acıyo vsama genelde 2 saati geçmiyorum..bu arada
    @darkchild sendeki bulanık görme durumu bende de var..ben de gözlük takmak istemiyorum ve benide lens çok rahatsız ediyor o yüzden lenste takamıyorum..yolda yürürken kimseyi seçemiyorum ancak kyafetlerine bakarak tanıyabiliyorum üstlerine ne giydiklerini biliyosamne yapcam bende bilmiyoruuuuuumm

göz numaranın ilerlememesi için çaba sarfet.. bide yaşın kaç bilmiyorum.. 25-26 ya kadar ilerlememesi lazım... gözlerine iyi bak... ama gözünün zorlanacağı yerlerde gözlük falan tak.. lens rahatsız ediyosa takma... ben de haftada 1 halı maçlarında takıyorum 1-2 saatliğine...

• yaşım 20..göz numaram 1.50..astigmat + miyop var iki gözümde de
    quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Orjinalden alıntı: thelostempire

benimde gözlerim bilgisayarda çok kalınca ağrıyo acıyo vsama genelde 2 saati geçmiyorum..bu arada

göz numaranın ilerlememesi için çaba sarfet.. bide yaşın kaç bilmiyorum.. 25-26 ya kadar ilerlememesi lazım... gözlerine iyi bak... ama gözünün zorlanacağı yerlerde gözlük falan tak.. lens rahatsız ediyosa takma... ben de haftada 1 halı maçlarında takıyorum 1-2 saatliğine...

• Güzel bi yazı olmuş Bilgisayarın direk göz bozulmasında etkisi var kendimden örnek vereyim

Ayrıca

LCD kullanıyorsanız eğer 1280*1024 çözünürlük size ufak geliyorsa yada 22" olanlarda farklı oluyor bu daha düşük çözünürlük ile kullanın ben mesala orcinal çözünürlüğü 1280*1024 olan 17" bi monitör kullanıyorum bunu şu an 1280*768 de kullanıyorum .

Böyle kullanmaz iseniz Miyop riski artıyor bende olduğu gibi.
  • Benim artık bağışıklıkmı kazandı ne günde en az 10 saat başındayım ağrımıyor.
    ( pc manyağı olsam neyse iş gereği. )

tavsiyeleriniz dikkate alınmalı ama
  • bu topicten sonra 85Hz olan refresh rate.imi 100Hz.e çıkardım ..

monitor LG Flatron F900B
  • iyi yapmışsın 100hz daha da iyi... gözleriniz bozulsa ve değerini anlasanız hepiniz LCD almak için sıraya girersiniz...
  • güzel yazı olmuş hepsini okudum...

eline sağlık
  • Bende uzağı göremiyorum ama gözlük takmak istemiyorum ne olacak şimdi?
  • ben de takmıyorum... gözlük takmak numaranı durdurur diye bi garanti de yok.. ama gözlük takmıyosan gözünü uzağı görmek için zorlama yada gözün zorlandığında yorulduğunda gözlük tak... bi de PC ve TV başında.. ben öyle yapıyorum ... gözlük takmıyorum bakalım neryee kadar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.