Şimdi Ara

Göz içi lens ameliyatı (ICL) hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süre önce dünyagöz hastanesine ameliyat için muayene amacıyla gittim. Muayene sonucunda gözümün lazer ameliyatına uygun olmadığını söylediler. Başlıktaki gibi bir ameliyatın daha uygun olduğunu söylediler. Daha önce böyle bir operasyon geçirmiş olan var mı? Memnun mu?
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden arkadaşım ? Gözün merceğinde opaklaşma oluştu mu ?

Yoksa lens takıp çıkarmaktan mı sıkıldın ?

Bana sorarsan kornea'nı hiç rahatsız etme. Lensi de fazla kullanma. Gözlük varsa gözlük eğer mümkünatı varsa da lazer ameliyatı ol kurtul derim.

Diğer işlere bulaşma boşuna.
  • Hocam gözler miyop ve numaraları epey var. Doktor lazer olmayacağını söyledi. Lensler gözlerimde kuruluk yapıyor. Alerjik konjonktivit oluyormuş. Gözlükler hayli kalın ve psikolojik olarak artık beni sıkıntıya sokuyor.
    3 yaşımdan beri gözlüklerle yaşıyorum şu an yaşım 22. Dolayısıyla bıktım biraz.
    Bu ameliyatı olan kişilerde geceleri ışıklarda parlama sorunu oluyormuş ama hepsine zamanla geçeceği gibi bir bilgi verilmiş doktor tarafından. Ancak bu kişiler geçip geçmediği konusunda yorum yapmamışlar. Onu merak ediyorum. Acaba bu yapay lensler göze tam olarak uyum sağlıyormu diye biraz araştırma yapayım dedim.

• gomputerci G kullanıcısına yanıt
    Merhaba ameliyat oldunuz mu

• young_rock Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Evet oldum ama ICL değil. Veni vidi göz'de notouch lazer oldum.

Ameliyat ile ilgili cevabım'dan ayrıntıları alabilirsin.

İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gomputerci -- 17 Ocak 2020; 15:14:4 >
  • Bu ameliyatı olmadım; ama stajyer doktorum. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.

Lazer uygun değil dendiğine göre sebebi korneanızın ince olması olabilir. Normal kornea kalınlığı yaklaşık olarak 545 mikrondur.

Göz içi lenslerin çeşitleri vardır: Tek odaklı, çift odaklı, 3 odaklı vs...

Tek odaklı olanlar uzağı görmeyi düzeltirler; ANCAK...

Yakını bulanık görmeye başlarsınız; çünkü yakını net görebilme özelliğine biz akomodasyon deriz ve bu özelliği yapay lensler normalde sağlayamaz; ama orijinal (doğuştan) lensiniz sağlar. Dolayısıyla yakın gözlüğüne ihtiyaç duyarsınız.

Ancak teknolojinin gelişmesiyle beraber 2,3 odaklı lensler çıktı yukarıda da yazdığım üzere. Bunlar yakını da net görmenizi sağlar; ancak bu sefer de normal görüşünüzde haleler olabilir. Yani eğer pimpirikli biriyseniz, tek odaklı lens + yakın gözlüğü daha iyi olur.

Ama diyorsanız ki "Ben ufak-tefek görme sorunlarını kafaya takmam, yeter ki gözlük kullanmayayım.", o zaman yeni tip lensler daha iyidir.

Bunlar öğrenci olarak kendi görüşlerim, kafanızda bir fikrin oluşsun diye yazdım bunları.

Tabi ki de en iyisini doktorunuz bilir. Geçmiş olsun.

• Göz içi lense karar verdim, fakat odak falan bahsedilmedi. Göz içi kontak lens /fakik iol dediler. Kendi doğal lensim kalacak bu onun önüne yerleştirilecek. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

• Gözüm 0.75 0.50 ama gözlüksüz çok rahatsızım.
    Astigmart var biraz göz ameliyatından çok korkuyorum.0

• Hocam lens kullanırken hergün çıkarıyormuydun ben 3-4 günde bir çıkarıyorum ileride bir sıkıntı yaratırmı acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben her gün çıkarıyordum. Gece kalmasını tavsiye etmiyorlardı. Temiz kullanıyorsan her gün çıkarmak bence daha iyi. Ama bir sefer bile steril olmayan şekilde tak çıkar yaparsanız ya da oynarsanız gözünüze alerji yapması riskini almış olursunuz benim lens serüveni alerjiye sonlandı.
    Ben konudaki ameliyatı olmadım lazer oldum onun yerine

• Kesinlikle gözüne elletme bence

• quote:

Orijinalden alıntı: gomputerci

Kesinlikle gözüne elletme bence
    Lazerden memnun değil misin ?

• Olay memnun olmak ya da olmamak değil. Lazer den sonra birçok komplikasyon riski var. Bunları almak bu derece sağlam bir gözde mantıklı değil.
    Ben ameliyatı oldum, göz numaram inanılmaz düştü ama gel gelelim gece ışıklarda halo etkisi oluyor. Tabi ameliyatın üzerinden yalnızca yaklaşık 1 ay geçti. Daha fazla geçince belki düzelir. Düzelmezsebu durum hava kararmışken araba sürmeyi hayatımdan çıkarmama sebep olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.