Şimdi Ara

Göz kusuru nedeni ile askerlik muhafiyeti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
6
Favori
137.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • askeri hastanenin raporuna itiraz hakkınız var, bu durumda GATA bakıyor ve ona göre karar veriliyor
  • Arkadaşlar benim gözlerim 15 numara doktor bana dedi ki şu an bu gözlükle askere gidemezsin dedi (15 yaşındayım) ayrıca askeri okulda doğal olarak gidemiyorum ama adamlar haklı en ufak bir şey olduğunda gözlük yere düştüğünde insan çaresiz oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemo77

ya kimse kızmasın ama bana bu tür konular hoş gelmiyor.
    yanlış anlaşılmasın @Hsarac önemli bir sağlık sorunu gerçekten.

aşağıdaki yorumum askere gidecek tüm kardeşlerim için geçerli.
    kişisel yada şahsi algılanmasın.
    burası kısa dönem forumu olduğu için şu yorumu yapayım.
    evet askerliğin de kendine göre bazı zorlukları var.
    zaten izin ıvır zıvır düşünce geriye 5 ay kalıyor.
    ne olursa olsun, ben olsam askere giderdim.
    madem gözlükle görme problemin yok bence git o havayı teneffüs et.
    hayatında sadece bir kez yaşayıp görebilirsin.
    illa silah kullanacan diye bişi yok. yazıcı olursun, yemek hane çavuşu
    olur tüm gün yemekhane de takılırsın. asker olmak, o üniformayı giymek
    gurur verici birşeydir. hiç tanımadığın insanlarla orada yarenlik etmek
    mutluluktur. askerlikten çürük raporu almanın sivil hayattada bazı sakıncaları
    vardır. örneğin büyük şirketler, bankalar yada devlet dairelerinin açtığı sınava
    girmek için fiilen askerlik görevini yerine getirmiş olmak şartı var.

son olarak küçük bir anımı anlatayım. yemin törenime bir hafta kala,
    işte ailelerini çağıracaklar şimdiden haber versinler dendi. ben aileme
    yemin törenimin gününü söyledim, ama çok istemelerine rağmen onlardan
    gelmemelerini istedim. çünkü tam askerliğe alışmışken, onları görüp tekrar
    ayrılmak zor geleceği için. yemin törenime 2 gün kala üst dönem bir kısa
    dönemin hepimize söylediği laftan sonra kararımı değiştirdim.
    bize demişti ki, maddi durumu ve zamanı müsait olanlar için söylüyorum.
    eğer imkanınız varsa ailelerinizi buraya getirtin. çünkü hayatınızdaki en önemli
    hadiselerden biri bu ve bir daha tekrarı yok. sadece 1 kez olacak. bunu onlardan
    mahrum etmeyin dedi. yemin ettim, ailem geldi. o gün onların gözündeki gururu
    görmek dünyalara bedeldi.

@Johnny B. Goode kardeşim. ben gözlüklü astek lerde gördüm. astek olayı biraz biraz şans işi.
    işte mezun olduğun bölüm, meslek, TSK nın ihtiyacına göre değişiyor maalesef :(
    bende astek olmayı çok istemiştim ama kısa dönem oldum. hayırlısı buymuş.
    umarım RABB'im gönlüne göre verir seninde. senin için de hayırlısı ne ise o olursun inşallah.

Hocam bilgilendirmelerin için teşekkürler ilgiyle okudum valla,

Bende üniversiteyi yeni bitirdim lazer ameliyatı için gerekli kontrolleri yaptırmaya başladım. (Göz numaram baya bi yüksek toplam -14.00) Umarım ameliyat olurum ve sonrasında askere gitmeyi düşünüyorum.

• Beyler askeri liseye gitmek veya ozel harekat polisi olmak istiyorum sag gozum 0.25 sol 3 genetik istedigim mesleklere gitmekte sıkıntı olur mu?

Simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben de o işle uğraşıyorum. Mesela bende miyopum. Sağ gözüm -6,75 ve 2 numara astigmat; sol gözüm de ise -5,25 ve 2 numara astigmat. Şimdi ben de çürük alabilir miyim? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerim00 -- 4 Kasım 2015; 15:09:25 >
  • Sinirin altindasin muaf olma sansin cok dusuk. 14 numara ve ustu muaf sayiliyor birde astigmatlarin yarisina bakiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben murat 1987 doğumlu 2006 muayene gittim çürük raporu alaçağımı aklımdan bile geçmedi bile
    muayene olurken forum da rahatsızlığın var mı diye yazı var dı bende her 2 göz az görüyor diye yazdım
    muayene alurken askerin biri forum okudu gözden uzağı görmüyorum dedim 2 m metre yazı oku dedi bende hiç bir harf seçemedim
    çık yukarı heyete göndersinler seni dedi heyet salı ve perşembe günleri oluyor.elime kağıt verdiler
    iskendurun baştabib hastanesine gönderdiler askeri hastahanesine gittim foto 16 tane götürdüm vardım oraya kayıt yaptırdım
    tekrar muayene olurum dedim kendime ama ... doktura anlattım durumu doktur gözüme 2 şer damla her iki gözüme damlattı cok acıdı ama cin biber demiş oldu
    gözümü bir açtım 2 dk sonra her yer bembeyaz kalk dedi doktor saat 11 sen saat 14.30 burda ol dedi bende tama dedim.
    dışarı cıkıçım nereye baksam 3 tane 4 tane gözüküyor 30 dk böyle oldu dışarı cıktım otobüs baktım 3 tane yan yana gidiyor dolmuş binemedim 1 saat boyunca .
    bende ayak ucuma bakarak 30 cm mesafeye 2 m arası uzaklık tek görmeye başladım .bende saat 2.30 geldim hastaneye gözümü muayene girdim gözümün derecesi şu
    sağ 1.50 sol 1.75 derece cıktı.ha bu arada 5 m uzaktaki kişilerin sadece kafa gözüküyor fazla yok 2 sene sonra 2 m düştü bu durum
    neyse girdim çıktım
    2 hafta sonra gel di bana bende 2 hafta sonra gittim raborda eskere elverşli değil rapor yazıyor ama savaş da barışta seferlik görevi var diyor heyete girdiğimde soru soruyorlar 10 12 dokdor bir arada hemsi soru sordu gözüm 10 yıldan beri böyle cocukken gözüme tel battı sağ tam sol göz kör oldu amaliyattan sonra 100 görmeye başlamıştım zamanla görme yitimi azaldı.neyse
    bende sevindim abim ağrı askerlik yapıyordu ona anlattım oda eyki almışsın dedi sevindi senin yerine ben burda ağrı batnosta görev yapıyorum dedi bende güldüm
    aradan 3 ay 6 ay arası geçti işkura gittim iş için çürük rapor aldım dedim devlet hastahane gönderdi heyete girdim 2007 de doktor 2 hafta sonra sonuç şu cıktı tüm vücutta sakatlık oranı yüzde 7 dedi ....
    allak bullak oldum
    hiç bir işeme yaramadı ben 40 beklerden yüzde 7 dedi
    ben gözlük aldım 2010 ama gözlük böyle göreçemi hiç bilmiyordum
    bir taktım herşey 100 de yüz görüyorum cıkatınca sağ göz yüzde 80 sol göz 70 görünüyor.o zamandan beri gözlük kullanıyorum sene olmuş 2015
    ben de 2014 bir kere daha girdim heyete gireçektim önce derecemi heyet doktura gösterdim heyet o zaman 55 tl di bende boşa gitmesin param dedi göz derecemi öçtürdüm doktora gözterdim heyet doktura bana dedi ki
    göze şuan dedi 25 verilir dedi başka hastalığın varsa astım bronşit kalp iç hastalık olursa her biren yüzde5 eklerim dedi bende hiç biri yoktu ha bu arada doktur dedi ki gözün biri hiç görmeyece diğir gözle bakacak olsaydım yüzde 35 veriridim ona dedi doktur
    olay bundan ibaret

• altinbilek kullanıcısına yanıt
    ne yani şimdi çürük almak için göz numaramı büyütmem mi lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerim00

ne yani şimdi çürük almak için göz numaramı büyütmem mi lazım?

Göz numarasını büyütebilme gibi bir yeteneğin varsa evet şu halinle çürük alamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbilek -- 11 Kasım 2015; 12:20:01 >
  • Peki -8 e -8 olsa mesela yine alamaz mıyım? Anlarlar mı tahtayı okuyup okumadığımı?
  • esmerim00 E kullanıcısına yanıt
    Alırsın ama orada sahtekarlık yapman çok zor bilgisayar okuyor zaten gözünün numarasını
  • Sahtekarlık yapmama ne grek var ki? Zaten gözlük camlarım -8 ve -8 olsa nereden bilecekler görüp görmediğimi? Zaten özel hastane de göz numaralarımı büyütecem. Askeriye de değil ki! Değil mi dostum?
    Bilgisayar gözlük camlarını okumuyor ki gözlüğünü çıkarıyorsun bilgisayar göz derecelerini belirlerken otomatik numaraları çıktı şeklinde çıkartıyor. Ayrıca bu tür işlemler askeri hastanede olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbilek -- 16 Kasım 2015; 19:59:17 >
  • Peki ya gözler gözlük camına adapte olmuşsa? Yine de olmaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim numaralarım:
    sağ => -8.00 cyl => -2.00
    sol => -6.50 cyl => -2.00
    Sence çürüğümü alabilir miyim?
    Ben 7.25 7.75 e almıştım yüksek ihtimalle alırsın
  • Peki göz damlası damlattılar mı gözüne? Hangi hastaneden (askeri) çürüğü aldın? Teşekkürler.
  • quote:

Peki göz damlası damlattılar mı gözüne? Hangi hastaneden (askeri) çürüğü aldın? Teşekkürler.

Evet 3 defa damlattılar yarım saat arayla. Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden aldım.
  • son numaran mı 7.75 ile 7.25'tir yoksa ilk numaran mı? Hiç düştü mü numaran?
  • quote:

son numaran mı 7.75 ile 7.25'tir yoksa ilk numaran mı? Hiç düştü mü numaran?

Hayır düşmedi hep aynı çıktı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.