Şimdi Ara

Göz kusuru nedeni ile askerlik muhafiyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
6
Favori
137.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben bugün göz muayenesi yaptırdım (rutin bir şey)

sağ göz 5.00 astigmat 1,75 miyop
    sol göz 5.00 astigmat 1,5 miyop çıktı

toplam 13,25 yapıyor... bu mua mıyım şimdi. bazı yerlerde 14 olmalı diyor. bazıları o değişti artık 11 diyor. bilen var mı
  • Peki şunu yapabilirmiyiz ; göz numaralarım 3 numara , kendi imkanımızla lazerli göz ameliyatı olsak , olabilirmiyiz , hava değişimi alabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: htatolga

sizlere bir sorum var.

toplam 13,25 yapıyor... bu mua mıyım şimdi. bazı yerlerde 14 olmalı diyor. bazıları o değişti artık 11 diyor. bilen var mı

Bu iş iyice Bahçeli hesabına dönecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

quote:

sizlere bir sorum var.

banada öyle geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Peki şunu yapabilirmiyiz ; göz numaralarım 3 numara , kendi imkanımızla lazerli göz ameliyatı olsak , olabilirmiyiz , hava değişimi alabilirmiyiz?

Bunları komutana söylesen baya bi havanı değiştirir senin cevapta veremezsin yerin dibine sokuverir adam

Askerde ayağı kopmuş adamı bile yürütmeye kalkıyorlar o derece ciddi iş yani benden uyarması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 1 Eylül 2011; 0:39:35 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

quote:

sizlere bir sorum var.

banada öyle geliyor

Arkadaşım ben de aynı astigmat derdinden muzdaribim ve araştırdım gözden dolayı çürüğe çıkmakla ilgili yönetmeliği kötü haber astigmatların toplamının yarısı alınıyor yani umut yok :( Bu arada 2. bir uni. yi okumayı düşünen adaylar için 26.08.2011 tarihli kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. Haberiniz olsun ki sonra zor duruma düşmeyin. Ektedir kısmını tıklarsanız ...

http://www.yok.gov.tr/content/view/1075/

• benım gozler de miyop ve astıgmat var bı gozum 7,00 dıgerı 6,75 derece askerıyede tanıdıgım var yuz bası genel cerrahi ustabırlıgım sansıma onun yanına dustu :D 3 aydır curuk almaya calısıyorum ama zor bu ay sonunda yıne kontrolum var.. bu sefer verecekler gıbı.. cunku askerıyede herseyden muafım spor egıtım tufeklı tufeksız hareketler herseyden bı nobet harıc bakalım hayırlısı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozqur35ozqur

benım gozler de miyop ve astıgmat var bı gozum 7,00 dıgerı 6,75 derece askerıyede tanıdıgım var yuz bası genel cerrahi ustabırlıgım sansıma onun yanına dustu :D 3 aydır curuk almaya calısıyorum ama zor bu ay sonunda yıne kontrolum var.. bu sefer verecekler gıbı.. cunku askerıyede herseyden muafım spor egıtım tufeklı tufeksız hareketler herseyden bı nobet harıc bakalım hayırlısı...

cevap için saol hocam.
    numaralarımız yakın... merak ettiğim konu. herşeyden muaf olmanın sebebi göz numaraları mı yoksa tanıdık komutan olması mı... göz numaralarıysa ne mutlu... bu arada şafak kaç :)
  • Komando olmak için göz kusurunun toplamında sınır nedir ? Bilen varmı
  • Bu konuda ben de askere gitmeden çok araştırma yapmıştım, gözlerim sağ 7.75 miyop, 1.25 astigmat, sol 7.25 miyop, 0.50 astigmat yani toplam 16.75 yapıyor. 341 kısa dönem olarak Manisa/Kırkağaç'a gittim, 3. günümüzde hepimiz aşı için sıraya geçtik ve bizleri kontrol eden asker/doktora gözlerimin bozuk olduğunu ve numarasını söyledim, beni İzmir'e gönderdi. Toplamda 3 defa İzmir'e gittim, ilkinde muayene oldum, 3. gidişimde heyete girdim daha öncesinde ilk gidişimdeki doktor elverişli değildir kararı vermişti, heyette de doktorun verdiği karar geçerliymiş galiba çünkü elimdeki doktor kararına bakıp kararı yüzüme okuyup saat 4'te sonucu alabilirsin dediler. Kısacası çürük alabilecek durumdaysanız merak etmeyin hemen veriyorlar ve aldığınızın ertesi sabahı sizi postalıyorlar. 11 gün askerlik ve tecrübe ile sabittir :)
  • Bundan 10 sene kadar evvel iki gözünün toplamı 15 numara kadar olan bir arkadaşım askerlikten çürük aldı, 2 sene sonra lazerle tedavi oldu şimdi gözlük takmıyor
  • Ben suan üniversite son sınıftayım ve daha sonra da askerlik görevimi yerine getiririm diye düşünüyordum. Fakat monokülerim , yani bir gözüm protez. Bu durumda askere alınır mıyım veya nasıl bir süreç beni bekler ilerde? Bilgisi olan arkadaş paylaşabilir mi acaba?
  • Arkadaşlar benzer durum benimde başıma geldi yeni konu açmak istemedim...

Sol gözümde kornea yapısının bozukluğundan dolayı 2006 yılında operasyon geçirdim ,kornea altında ve üstünde intaks denilen halkalardan var ayrıca göz numaram 5 den büyük gözlük ile görme netliğimi hiç bir şekilde sağlayamıyorum yani gözlük işe yaramıyor 1 sene lens tedavisi uygulandı gözümde halka olduğu için lensleri kullanamadım kendiliğinden fırlayıp çıkıyordu lazer tedaviside gözüme uygun değilmiş, sağ gözümde de astigmat var numarası 5 den büyük değildir.
    Geçen gün askerlik şubeme gittim muayene sonucunda beni askeri hastaneye sevk ettiler dün askeri hastanede muayene olduktan sonra doktor heyete gönderdi raporuna da gelecek sene celp dönemlerinde gideceksin 1 sene boyunca müşaade altında tutulacaksın yazdı yüzüme karşı da dedi ,bu ne demektir anlayamadım benim 5 sene boyunca geçmeyen rahatsızlığım 1 sene içinde geçmesini mi umdu acaba doktor ben askere gitmek istiyorum ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemem gerekir bu durum karşısında rapor da askerliğe elverişlidir yada elverişsizdir yazmıyorlar mı nedir bu muallak da ki durum ne olacağı belli değil yardımcı olursanız çok sevinirim 3 k ertelenme sonucunda askerlikten muhaf sayılma diye bir şey duydum aslı varmıdır ?

• Arkadaslar monokuler biri askere gider mi?

Cok düz bir soru oldu ama kısaca eklemelerde bulunmak isterim.

Gercekten bana faydası olmadigini anladigim an 15 ay askerlik yapmayı da göze alarak Üniversiteyi bıraktım!

Kendi isime gücüme bakmak icin birsekilde askerliği aradan çıkarmam gerekiyor. Kısa süre icinde de başvurumu yapacagım.
    Ancak merak ettigim husus gözle ilgili. Göz tembelliğim var. Birkaç senedir gözlük kullanıyorum.

Ehliyetimde monokuler yazıyor. Fakat tam olarak "mono" değilim :)

Solda Asırı bir göz tembelliği var diyebiliriz. Ki ehliyet aldığımda vede daha sonraki zamanlarda aldığım raporlarda monokuler yazıyor. sol gözde %60-70 gibi bir görme kaybından bahsediliyor.

Şimdi benim durumumda olupta askerlikten muaf olan cok kisi var. Gidenlerde var fakat sayı azınlıkta.

Bu kriter neye göre belirleniyor onu merak ediyorum.

Ben herseyi göze alarak üniversiteyi bıraktım. Yani derdim çürük almak falan degil.

Ama almıyorlarsa da illaki gideyim demem

Merak ettigim gercekten kriterleri nedir?

• 11.11.2011 tarihi itibariyle Sağ göz 5.00 miyopi 2.5 astigmat, Sol göz 5.00 miyopi 3.5 astigmat toplam değer 16.00 olacak şekilde İleri Derece Miyopi teşhisiyle Askere Elverişsizlik Raporu aldım.
    Toplam 14.00 değerini geçen yükümlüler aynı şekilde değerlendiriliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusat3555

11.11.2011 tarihi itibariyle Sağ göz 5.00 miyopi 2.5 astigmat, Sol göz 5.00 miyopi 3.5 astigmat toplam değer 16.00 olacak şekilde İleri Derece Miyopi teşhisiyle Askere Elverişsizlik Raporu aldım.
    Toplam 14.00 değerini geçen yükümlüler aynı şekilde değerlendiriliyor...

sorum şu... askeri hastahanede bilgisayar ile mi ölçtüler yoksa eski usulmü... çünkü bei bilgisayarla ölçtüklerinde 19 falan çıkıyor (iki gözün toplamı) ama eski usül ile 14 numara yapıyor.

ayrıca senin şu mesajından şöyle bir sonuç çıkıyor. demekki "astigmatların yarısı alınır" yorumu geçersizmiş... tamamını alıyorlarmış... ne zaman oldu bu olay...
  • benim sağ gözüm 11 sol gözüm 11 miyop. Ancak lens ve gözlükle çok güzel görüyorum. Askerlik yapmak istiyorum bu yıl üniversitemi bitirip ağustos da gitmek istiyorum sizce durumum ne olur?
  • ayrıca gözlerim laser olamayacak kadar hassas çıktı yani ameliyat sansım yok bu teknolojide
  • eskiden astigmatın yarısı ekleniyordu bu konuda bi değişiklik mi var bilgisi olan biri paylaşırsa sevinirim..
  • Arkadaşlar benimde Sol Gözüm doğal normal, Ama sağ gözümde 7 yıldır üveit var, ve sağ gözüm 0,1 - 0,2 gibi görüyo oldukça düşük, 2 hafta askerlik yaptım, ankara gata'ya sevk ettiler, 1 hafta tedavi gördüm, 1 ay hava değişimi werdiler şuan evdeyim, ama gözümde düzelme olmadı, sizce sonuç ne olur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.