Şimdi Ara

Göz kusuru nedeni ile askerlik muhafiyeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
6
Favori
137.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

dostum devlet dairelerinde çalışmak için askerliği tamamlamış olmak diye bir şart mevcut değil. sadece askerlikle ilişiğin olmaması şartı var.
    çürük raporuna ben de karşıyım. askerliğin çok yararlı birşey olduğunu düşündüğümden değil sana verilmiş bir sorumluluğu hakkıyla tamamlamak gerektiğini düşündüğümden. sonuçta askerdeyken sana bir sorumluluk yüklüyorlar. ve sen o sorumluluğu askerlik boyunca sırtında taşıyorsun. bilhassa yeni mezunlara ve uzun dönem askerlere çok yardımı oluyor bu durumun.

belki ben yanlış ifade ettim. şöyle açıklayayım.
    her devlet memurluğu için askerlik şartı aranmıyor. ama bazı kurumlarda askerlikle fiilen bağın olmalı.

örneğin epdk için
    Askerlikle ilgisi bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olma gerekiyor. yani demek istediğim çürük alıp, askerlikten muaf olan kişilere bu bazı devlet kurumlarında memuriyet hakkı tanınmıyor.
    yanılmıyorsam iş bankası da aynı uygulamayı yapıyordu.

eğer tersi olsaydı engelli bir çok vatandaşımız var ve askerliği gerçekten yapabilecek derecede önemli.
    fakat bir çoğu memur olabiliyor.

• @piyade297

Biraz geç gördüm cevabı, şimdi cevap verebiliyorum. İnşallah hocam, amin. Çoğu benim bölüm mezunları uzun dönem askerlik yapıyorlar, hayırlısı artık, bakalım... İyi dileklerin için çok teşekkürler. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: piyade297

quote:

dostum devlet dairelerinde çalışmak için askerliği tamamlamış olmak diye bir şart mevcut değil. sadece askerlikle ilişiğin olmaması şartı var.
    çürük raporuna ben de karşıyım. askerliğin çok yararlı birşey olduğunu düşündüğümden değil sana verilmiş bir sorumluluğu hakkıyla tamamlamak gerektiğini düşündüğümden. sonuçta askerdeyken sana bir sorumluluk yüklüyorlar. ve sen o sorumluluğu askerlik boyunca sırtında taşıyorsun. bilhassa yeni mezunlara ve uzun dönem askerlere çok yardımı oluyor bu durumun.

belki ben yanlış ifade ettim. şöyle açıklayayım.
    her devlet memurluğu için askerlik şartı aranmıyor. ama bazı kurumlarda askerlikle fiilen bağın olmalı.

örneğin epdk için
    Askerlikle ilgisi bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olma gerekiyor. yani demek istediğim çürük alıp, askerlikten muaf olan kişilere bu bazı devlet kurumlarında memuriyet hakkı tanınmıyor.
    yanılmıyorsam iş bankası da aynı uygulamayı yapıyordu.

eğer tersi olsaydı engelli bir çok vatandaşımız var ve askerliği gerçekten yapabilecek derecede önemli.
    fakat bir çoğu memur olabiliyor.

çürük raporu ikiye ayrılıyor. 1)askerliğe savaşta elverişlidir, barışta elverişli değildir. 2) barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir. eğer 1 nolu durumdaysanız epdk için bir engeliniz yok. zaten kuruma başvururken de sizden salt tezkere istemiyorlar, askerlikle ilişiği yoktur belgesi de yeterli oluyor bildiğim kadarıyla. kurumların askerlikle ilgili maddeleri koymalarının sebebi tamamen hukuki. çünkü asker adam tam ehliyetli değildir. sınırlıdır. sınırlı insan devlet personeli olamaz. dolayısıyla kurum başvuran personelin askeriye ile ilişiği olmamasını istiyor. çürükle bir alakası yok diye biliyorum.

• quote:

çürük raporu ikiye ayrılıyor. 1)askerliğe savaşta elverişlidir, barışta elverişli değildir. 2) barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir. eğer 1 nolu durumdaysanız epdk için bir engeliniz yok. zaten kuruma başvururken de sizden salt tezkere istemiyorlar, askerlikle ilişiği yoktur belgesi de yeterli oluyor bildiğim kadarıyla. kurumların askerlikle ilgili maddeleri koymalarının sebebi tamamen hukuki. çünkü asker adam tam ehliyetli değildir. sınırlıdır. sınırlı insan devlet personeli olamaz. dolayısıyla kurum başvuran personelin askeriye ile ilişiği olmamasını istiyor. çürükle bir alakası yok diye biliyorum.

mevzu nereden nereye geldi.
    ama güzel oldu herkese yardımcı olur inşallah. senin yazdıklarından bende 1 ve 2 nolu durumu öğrendim.
    benim söylemek istediğim
    vergi daireleri ssk bağkur müdürlüklerinde vs. işte tahakkuk tarh serviserinde vs. askerlik yapmayacak durumları olmalarına rağmen devlet memurluğu yapan bir çok memur. ALLAH düşmanıma vermesin
    işte eli olmayan kolu olmayan vatandaşlarımız var. fakat bu vatandaşlarımız askerlikten muaf olmalarına rağmen sosyal devlet ilkesi gereği devlet memurluğu yapabilmekteler. ama epdk ya iş bankası gibi kurumlar çürük raporu vs. gibi şeyleri kabul etmiyor. ya bil fiil yapmış yada bilmem kaç yılına kadar tecilli vs.
    gibi koşullar öne sürüyor. sanırım spk uzm. yardımcılığıda ayndiye hatırlıyorum.
    ama bu uygulamanın sebebinin ne olduğunu yada mantığını bilmiyorum maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: piyade297

quote:

mevzu nereden nereye geldi.
    ama güzel oldu herkese yardımcı olur inşallah. senin yazdıklarından bende 1 ve 2 nolu durumu öğrendim.
    benim söylemek istediğim
    vergi daireleri ssk bağkur müdürlüklerinde vs. işte tahakkuk tarh serviserinde vs. askerlik yapmayacak durumları olmalarına rağmen devlet memurluğu yapan bir çok memur. ALLAH düşmanıma vermesin
    işte eli olmayan kolu olmayan vatandaşlarımız var. fakat bu vatandaşlarımız askerlikten muaf olmalarına rağmen sosyal devlet ilkesi gereği devlet memurluğu yapabilmekteler. ama epdk ya iş bankası gibi kurumlar çürük raporu vs. gibi şeyleri kabul etmiyor. ya bil fiil yapmış yada bilmem kaç yılına kadar tecilli vs.gibi koşullar öne sürüyor. sanırım spk uzm. yardımcılığıda ayndiye hatırlıyorum.
    ama bu uygulamanın sebebinin ne olduğunu yada mantığını bilmiyorum maalesef.

ben de tam tersi "askerliğini tecil ettirmiş ya da tamamlamış ya da askerlikle ilişiği bulunmuyor" olmak ibarelerini hatırlıyorum. zaten gözden çürük alan adamın başvurusunu da reddetmiyorlar diye biliyorum. ama senin dediğin sanıyorum ki engelli kontenjanı. o kısım biraz teferruatlı. kurumların insan kaynakları birimleri heralde başvuru esnasında bir bilgi verecektir. ancak tabi ki askerliği sorunsuz tamamlayıp(kusurdan dolayı geri hizmet de olsa) eve alnının akıyla dönmekte yarar var. çünkü sonuçta çürük demek halk arasında gerçekten çürük demek. özellikle küçük şehirlerde gerçek manâda çürük adama kız vermiyorlar.

• Arkadaşlar merhaba, durumum sonuçlandı. Askerden muaf olmuş durumdayım. Askere gitmek o havayı teneffüs etmek isterdim. Ama o kadar da şart bir şey olmadığı kanısındayım. Doğru, askerlik her insana birşeyler katar. Ama şu anki durumuma baktığımda askere gitmenin mantıklı olmadığı düşüncesine vardım. Gurur olayına gelince, bu dönemde(8-10 yıldır) askerlik yapmaktan kesinlikle gurur duymam. Genel olarak konuşuyorum, askere giden "Mehmetler" ölüme gönderiliyorlar. (Çözüm için HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu dinleyiniz)

Bunun dışında küçük yerlede çürük olana kız vermezler ise vermesinler :) onlar bu cehaletle küçük kalmaya mahkumdurlar.(Bazı durumlarda haklı yanları var tabi)

Gözden dolayı muafiyet ile alakalı prosedürler hakkında herhangi bir sorusu olan var ise yanıtlayabilirim.

Herkezin istediği gönlünce olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsarac -- 16 Temmuz 2010; 10:02:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

@piyade297

Biraz geç gördüm cevabı, şimdi cevap verebiliyorum. İnşallah hocam, amin. Çoğu benim bölüm mezunları uzun dönem askerlik yapıyorlar, hayırlısı artık, bakalım... İyi dileklerin için çok teşekkürler. :)

Ben de Asteğmen olarak yaptım askerliğimi. Elektronik Mühendisiyim bu arada.

Gözlüklü ve dövmeli asteğmen arkadaşlarım da vardı (Diğerlerine göre sayıları epey azdı ama) , lakin dövme vücudunun görünen bir yerinde ise , orduda bunu pek hoş karşılamıyorlar onu söyleyebilirim sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 16 Temmuz 2010; 12:48:53 >

• 4 yıllık üniversite kazanıp 5 ay askerlik yapmak isterim.

15 ay askerlik ağır gelir gerçekten.

sol ve sağ gözlerimde miyop rahatsızlığı var.

sol 4.50 sağ 4.00

bakacaz artık askere mi eve mi? gerçi yaşım daha küçük.

16 + üniversite dersen 24 felan gibi askerlik olr.

askerlik çok iyidir, gurur vericidir diyorlar ama devlet adamlarının oğulları askerlik yapmıyor adam gibi. halka gelince "askerlik iyidir, gurur vericidir, vatan, mileeet, toprak, bayraaak" diyorlar. elbette u saydıkları şeyler çok önemli ama bu devirde hepsi yalan olmuş durumda malesef.

biz burada ezilirken onlar saltanat sürüyor...

neyse çenem açıldı siyasete döndü.

kalın sağlıcakla..
  • hayırlı olsun. inşallah pişman olmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

@piyade297

Ben de Asteğmen olarak yaptım askerliğimi. Elektronik Mühendisiyim bu arada.

Gözlüklü ve dövmeli asteğmen arkadaşlarım da vardı (Diğerlerine göre sayıları epey azdı ama) , lakin dövme vücudunun görünen bir yerinde ise , orduda bunu pek hoş karşılamıyorlar onu söyleyebilirim sana

Dövmem yok, sadece küpelerim var sadece, dövme yaptırmayı düşündüm de, ailem askerliğin bitsin yaptırırsın dedi, şimdi riske atmak istemem bu durumu, küçüklüğümden beri hep asker olmak istemişimdir, göz bozukluğum nedeniyle bu hayalime son vermek zorunda kalmıştım. Ne zaman bir ordu evinin, ne bileyim, askeri üssün yanından geçsem içim sızlar. Umarım asteğmen olarak vatani görevimizi yaparız. Sağolasın hocam cevap için.

• Merhaba Hsarac,
    ben de senin durumuna yakinim. Muafiyet almak icin hangi proseslerden gectin?Biraz anlatabilirmisin?
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssertler

Merhaba Hsarac,
    ben de senin durumuna yakinim. Muafiyet almak icin hangi proseslerden gectin?Biraz anlatabilirmisin?
    tesekkurler

benim gözler ayrı ayrı 7 miyop, prosedür nedir
  • Merhaba hsaraç benim sol göz görme %20 sağ ise %80.Göz dereceleri 6 şar derece askerlikten muaf olur muyum.Eğer böyle bişey söz konusu ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Yardımcı olursan sevinirim
  • benimde gözlerin biri -7 biri -7.5 miyop birazda astigmatları var. şu anda asteğmenim bitirmeyede 2 aydan az kaldı , gözlükleri çıkarmadığım sürece sorun yaşamıyorum . bende elektronik mühendisiyim. 14 numara olayını duymuştum ama hiç kurcalamadım.
  • Bende bugün askeri hastanede muayene oldum. Heyet için gün verdiler. Benim sormak istediğim nokta bu incelemeyi yaparken bilgisayar değerlerine mi gözlük değerlerine mi bakılıyor.

Çünkü gözlük derecelerim 6,25 hipermetrop 1 Astigmat ik, göz içinde.
    Bilgisayar derecelerimse 9,5 gibi oldukça yüksek değerler.

Hangisine bakılıyor acaba?
  • @3ddd;

Hocam gözlüğe değil, sana muaf vercekler verirlerse:)
    Yanlış anlamadıysam 3 numara düşük gözlük kullanıyosun, sorun bu. ama mühim olan gözlüğünün ne kadar yeterli olduğu değil, gözünün ne kadar göremediği yani bilgisayarda çıkan değerlerdir ki, benim de durum seninkine çok benzerdi; önce gözlükleri alıp ölçtüler: 6.5'a 6 çıktı, sonra muayeneden geçtim: 8.75'e 8.25 çıktı ve sonunda muaf oldum.

Bu arada bu sebepten muaf olmuş biri olarak, sorusu olan herkese yardımcı olabilirim arkadaşlar çekinmeyin;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cvgdss

@3ddd;

Hocam gözlüğe değil, sana muaf vercekler verirlerse:)
    Yanlış anlamadıysam 3 numara düşük gözlük kullanıyosun, sorun bu. ama mühim olan gözlüğünün ne kadar yeterli olduğu değil, gözünün ne kadar göremediği yani bilgisayarda çıkan değerlerdir ki, benim de durum seninkine çok benzerdi; önce gözlükleri alıp ölçtüler: 6.5'a 6 çıktı, sonra muayeneden geçtim: 8.75'e 8.25 çıktı ve sonunda muaf oldum.

Bu arada bu sebepten muaf olmuş biri olarak, sorusu olan herkese yardımcı olabilirim arkadaşlar çekinmeyin;)

Çok teşekkür ederim cevap için

• benim de 7.5 ve 7.75 miyop var. 14ü geçiyor zaten. Sorularım var lütfen yardımcı olabilecek birisi varsa cevaplasın.

1) Şimdi ben gidip muayene olup muaf olsam belli periyotlarda gene kontrole gitmem gerekiyor mu?
    2) 4 yıl muayenede aynı sonuç çıkarsa tamamen muaf olma durumu var mıdır, öyle birşey duydum da?
    3) Gözlerimi lazerle çizdirmek istiyorum ama 30lu yaşlara yakın. Yani şimdi muaf olursam çizdirince gitmem mi gerekiyor?
    4) İş bankası filan askerden muaf adamı çalıştırmıyor gibi birşey okudum bu başlıkta, doğru mudur?

Not: askerlik yapmamayı istiyor gibi bir düşünce belirmesin kafanızda lütfen. öyle bir niyetim yok. Yeni mezunum ve iş hayatına atılacağım ya da yüksek lisans yapacağım. Planlarım var onun için soruyorum bu soruları.
  • @air_jersey15

1. Yok hocam, sadece kilodan dolayı muaf olma durumu olanlar tekrar tekrar gidiyorlar muayeneye. Miyopların işi 1 kerede bitiyor.

2. 1'i cevaplayınca bunu da cevaplamış sayıldım;)

3. Askerliğe elverişli değildir raporu aldıktan sonra geri dönüşü yok. İster çizdir, ister nakil yaptır, tekrar çağırmazlar seni. Ama o ameliyat işini bi daha düşün derim ben; sonuçta bu teknoloji kullanılalı çok fazla olmadı ve uzun vadede neler olabileceği test edilmedi henüz.

4. Maalesef gözüme İş Bankası'nı kestirecek durumda olmadığım için oranın kritlerini bilmiyorum:) ama çoğu yerde askerlikle ilişkiğinin kalıp kalmadığı esas önemli olan; muafiyeti ciddiye alıyolarsa da özrün derecesi, niteliği, çalışacağın pozisyondaki performansını etkileyip etkilemeyeceğine bakılır genel olarak.

Başka merak ettiğin varsa, sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvgdss -- 8 Ekim 2010; 3:59:12 >
  • Çok teşekkür ederim cevabın için. kafamdaki soru işaretlerinin çoğu ortadan kalktı.

Şimdi artık muaf olmamın iş bulma açısından bir sakıncası olur mu onu araştırayım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.