Şimdi Ara

Göz rahatsızlığı nedeniyle muafiyet işlemleri (Muaf oldum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
6
Favori
38.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim gözlerin ikisinde de 4.50 miyop var..kurtarmıyor sanırım :) kilodan muaf olmaya çalışacağız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuNeyT_41

konuyu hortlatmak gibi olacak ama.. sağ gözüm % 85 oranında gormuo sol gozum gayet ıyı.. Sorunda göz tembellıgı malum oluru duzelırı yok bu işin. Gözlük ameliyat hiç bişey fayda etkı etmiyor.. göz bozukluklarındakı 13 14 numara ısını bılmıorum kocaelide gitmediğim goz hastanesı doktoru kalmadı herkez net %85 görme kaybı war dıyor bu durum askerliği etkilermi herhangı bi fikri olan warmıdır ?

gözden muafiyet için illa miyop olacak diye kaide yok başka sorunlar da muafiyet verebilir. inernetten tsk sağlık yönetmeliği diye aratıp bakın
  • Arkadaşlar merhaba..
    Belli ki konuya hakim arkadaşlarımız var..
    Benim gözlük numaralarım da toplamda 15.5 falan oluyor. Bu konuda bahsetmiş olduğunuz gibi bir askerliğe elverişsizdir raporu almam bir kesinlik arz eder mi, yoksa kontrolü yapan doktorun insiyatifine kalmış bir şey midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chesteren

Arkadaşlar merhaba..
    Benim gözlük numaralarım da toplamda 15.5 falan oluyor. Bu konuda bahsetmiş olduğunuz gibi bir askerliğe elverişsizdir raporu almam bir kesinlik arz eder mi, yoksa kontrolü yapan doktorun insiyatifine kalmış bir şey midir?

Yönetmeliğe göre hareket edilir,yok doktor elverişli raporu yazarsa itiraz etme hakkı var o zaman başka bir hastaneye gönderiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: chesteren

Arkadaşlar merhaba..

15.5 da insiyatife kalmaz, elverişsiz raporu verilir.
  • postence kullanıcısına yanıt
    Kimseyi rızası dışında zorla ameliyat edemezsiniz. Dediğiniz şey temel hak ve özgürlüklere giriyor, anayasaya aykırı.

quote:

Kimsenin maddî ve manevî varlığının bütünlüğüne dokunulamaz;

Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.

Tıbbî zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.

Ve bu sert çekirdek bir haktır, savaş, seferberlik, ohal durumlarında dahi kısıtlanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 1 Nisan 2014; 20:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz ayın başlarında, ilk mesajdaki sürecin hemen hemen aynısını yaşayarak muaf oldum. 14,25 (astigmatlar dahil) toplam göz numarasıyla belgemi aldım. Gölcük Asker Hastanesi verdi raporu. Sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olurum süreç hususunda.
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Sınıra daha yakın olunamazdı, geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar biraz hort olacak ama , sop gözüm görmüyor , sağ gözümde ileri derecede numara var kaç olduğunu bilmiyorum 10 un üzerinde sanirim uzagi göremiyorum , kendimi zorlamam , agir yükler tasimam yasak göz damarlarim çok ince olduğu için kopmaya çok müsait , göz tansiyonu da var , askere alinirmiyim bu durumda?

• Enis kardeşim ayrıntılı bilmiyorum ama bildiğimi paylasayim. İki gözünün göz numarası toplamı 14 ve üzeri olursa muaf oluyorsun. Hesap yapılırken miyop ve hipermetrop numaran ayni alınırken, astigmat numaranin yarısını alıp hepsini topluyorlar. Ayrıca tek bir gözünün numarası 10un üzerindeyse toplama bakmadan yine muaf oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Geçtiğimiz ayın başlarında, ilk mesajdaki sürecin hemen hemen aynısını yaşayarak muaf oldum. 14,25 (astigmatlar dahil) toplam göz numarasıyla belgemi aldım. Gölcük Asker Hastanesi verdi raporu. Sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olurum süreç hususunda.

Merhabalar,

Astigmat dahil derken, bütün göz kusurlarını ayrı ayrı mı topluyorlar? Mesela benim gözlerimde 4.5-4.5 miyop, 3.5-3 astigmat var. Ben bunun totalini 15.5 olarak mı alacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: titta

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Geçtiğimiz ayın başlarında, ilk mesajdaki sürecin hemen hemen aynısını yaşayarak muaf oldum. 14,25 (astigmatlar dahil) toplam göz numarasıyla belgemi aldım. Gölcük Asker Hastanesi verdi raporu. Sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olurum süreç hususunda.

Merhabalar,

Astigmat dahil derken, bütün göz kusurlarını ayrı ayrı mı topluyorlar? Mesela benim gözlerimde 4.5-4.5 miyop, 3.5-3 astigmat var. Ben bunun totalini 15.5 olarak mı alacağım?

hayır astigmatın belirli bir oranı alınır sizinkiler numara olarak düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: titta

Merhabalar,

Astigmatların yarısı alınır. Miyop numaraları da atropin damlatıldığı için birer derece düşük çıkar. Özetle, o numaralarla muaf olma ihtimaliniz yok.
  • Arkadaşlar merhaba..

Yüksek göz numaramdan ötürü askerliğe elverişli değildir raporu aldım, sizlerin de bilgisi olması açısından durum hakkında bilgi vermek istedim:

askeri hastanede yapılan kontrolden sonra verilen belgede sağ gözüm -5.50 miyop ve -5.00 astigmatlık derecelerine, sol gözüm de -7.75 miyop ve -3.75 astigmatlık derecelerine sahip olduğu için, "barışta askerliğe elverişli değildir, seferde görev yapar" ibaresine sahip bir elverişsizlik raporu verildi..

allah öncelikle can sağlığı versin, muhakkak zararlı ve geçerli bir sebebi olacak ki yönetmeliğe bu ve yine bunun gibi (aşırı kilo, düz tabanlık vs) sebeplerden ötürü elverişli olamama durumları koyulmuş. böylesi bir belgeye kavuşmak kimisi için ferah, kimisi için kara bir haber hükmü taşıyabilir. ne askere gideni övmek ya da yermek, ne de bu sebeple gitmeyen/gidemeyeni övmek ya da yermek gerekir.

vatani hizmet sadece askere giderekten yapılmaz, bunun bilincinde olmak dileğiyle.. esen kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chesteren -- 25 Eylül 2014; 17:31:43 >

• glokom olupta askerliğini yapan var mı? Veya elverişsiz raporu alan?

• quote:

Orijinalden alıntı: arash_10

glokom olupta askerliğini yapan var mı? Veya elverişsiz raporu alan?

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.8611092.pdf

şu madde:
    7. Bir veya iki gözde glokom (Tedaviden sonra görme derecesi 1. maddenin B dilimi kadar olması şartı ile veya görmesi 1.
    maddenin A dilimi kadar olsa dahi her iki gözde glokom ameliyatı geçi
    rmiş olması ve periferik görme alanlarının 1/2 oranında
    daralmış olması şartıyla).

B dilimine konmuş yani elverişsiz (tabi ek şartlar da var). verdiğim adresten daha detaylı bakabilirsiniz. a dilimdekiler arızalı ama elverişli, b ve d dilimindekiler elverişsiz demek.

• ya arkadaşlar bilgisi olan varsa cevap verebilirmi . benim sağ+8 sol+7 derece hipermetrop büyük ihtimal gitmicem askere ama . kısa dönem için Aöf okuyorum. şimdi ben muayne olup çürük alamazsam el verişlisin askere gideceksin derlerse . 1 sene daha okulun bitmesini bekleyebilirmiyim. yani muayne olunca askere gitmek gereklimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

ya arkadaşlar bilgisi olan varsa cevap verebilirmi . benim sağ+8 sol+7 derece hipermetrop büyük ihtimal gitmicem askere ama . kısa dönem için Aöf okuyorum. şimdi ben muayne olup çürük alamazsam el verişlisin askere gideceksin derlerse . 1 sene daha okulun bitmesini bekleyebilirmiyim. yani muayne olunca askere gitmek gereklimi.

bu dereceler ile elverişli demeleri imkansız. YASAL olarak alamazlar.
  • Benim sag sol 5 derece miyop. Ancak sorun Bu degil. Ben gunese bakamiyorum. Zaten 28-29 gibi askere gidecegim. Gitmeden doktordan gunese karsi duyarlidir gibi rapor alip askerligi gunes gozlugu ile yapabilir miyim (o zaman bedelli askerlik olmaz ise)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.