Şimdi Ara

Göz rahatsızlığı nedeniyle muafiyet işlemleri (Muaf oldum) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
6
Favori
38.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar bugun özel hastaneye gidip göz numaramı ölçtürdüm. Bir gözüm 7.00 diğer gözüm 6.75 ve 0.50 astimat cıktı. Muaf olma durumum nedir sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.u.i kullanıcısına yanıt
    Muaf oldun mu?

• Sağ gözde 15 astigmat var, sol gözde pek problem yok. Muaf olma durumu nedir?
  • dostlar mesajlarınızı okudum benım sol göz - 2.50 mıyop -6 astıgmat sağ göz -2.50 mıyop -7 astıgmat yanı daga bu kullandıgım gözlüklerın nuamrası yanı doktor daha yuksegı takamazsın dıye bu nuamraları verdı sız yuksek mıyoptan bahsetmişssiniz bende yüksek astıgmat var askerlıkte sıkıntı olur mu acaba?
  • aslanbey2012 A kullanıcısına yanıt
    Göz Muafiyeti İçin Göz Numarası En Az Kaç Olmalıdır?
    Askerlikten göz sağlığındaki bozulma sebebiyle muaf olmanın temel şartı iki gözde oluşan görme kaybı toplamının derecesinin 14’ü geçmesidir. İki gözün derecelerinin toplamı eğer 14 dereceyi geçiyorsa bu durumda askerlikten muaf olursunuz. Göz derecenizin toplamı 14 olursa o zaman komando olamaz fakat askerliğe elverişlidir raporu alırsınız. Askerlikten muaf olabilmek için göz dereceleri toplamının 14’ü geçmesi gerekmektedir.

Göz Derece Toplamı Nasıl Hesaplanıyor?
    Göz derecelerinin toplamı hesaplanırken sağ gözde ve sol gözde var olan mevcut miyop ve hipermetrop dereceleri doğrudan toplanır. Bu derecelere ayrıca astigmat derecenizin % 50’si eklenir. Ve tüm bu dereceler (miyop + hipermetrop + astigmatın % 50’si) toplanır. Ve sizin toplam göz dereceniz ortaya çıkar.

Muaf almazsınız 10.5 yapıyor.

• Konuyu hortlatayım, bugün b7-f4 ile bende muaf oldum toplam 17 derece ile 7,75 e 7,5 miyop gerisi de astigmat, süreçte eğer ki sağlık kuruluna çıkışınız uzarsa benim ki gibi, hastane arkeri rapor bölümünden kurul işlemi tamamlanmadı şu tarihe kadar yapılacaktır diye evrak alıyorsunuz sonra askeri şubeye veriyorsunuz askeri sevk tarihinizi o tarihe uzatıyorlar

• Ben de bu şubat ayında tecili bozdurdum ve yüksek miyopi sebebiyle heyetten muaf raporu verdiler. Askerliğimi yapmayı çok istiyordum doktorlara da belirttim yapmak istediğimi ama olmadı. Maalesef içimde ukte olarak kalacak. Tecilim Haziran'da bitiyordu normalde. İşlemi başlattığım için bu işin geri dönüşü de yokmuş, tecilimi tekrar geri alamıyorum. Lazer ameliyatına da çok güvenemiyorum, sonuçta göz bu çok korkutucu. Acaba askerlikten muaf olanlar iş hayatında ve sosyal hayatta sıkıntı çekiyorlar mı? Sizler bir sıkıntı ile karşılaştınız mı? İçim içimi kemiriyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.