Şimdi Ara

göz sağlığı açısından.LCD mi CRT mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aokocax

Üstad şu an senin söylediğin monitöru kullanıyorum ve fazla bir göz rahatsızlığı çekitğim söylenemez arada bir 1280*1024(65hz.) kullanmamdan dolayı ağrı yapıor ama buda çok fazla deil (12 saate yakın bilgisayar karşısındayım). Tavsiyelerim

1)Bence LCD monitör almadan bir göz doktoruna görün, başka bir hastalıktan dolayı bu ağrılar olabilir (şeker,tansiyon v.s.)
    2)Lcd monitörler titreme olayında crt den iyiler ama onlarda da parlaklık oranı yüzünden problem yaşayabilirsin.
    3) Bu monitöre bakış açısı v.s. göz yorulmasında etkili olduğu söyleniyor bir araştır...
    4)İngilizcen varsa şuraya bir bak

ya gozler hassas zaten onu bılıorum.ama seker ve tansıyon yok.hatta dusuk tansıyon var hıc olmaz.gunes e karsıda cok hassas ama seve seve kullanıcam bılgısayarı.o sebepten mınımum a ındırmeye claısıorum goz agrısını.bende bas agrısı yapmadı hec bı zaman.

ama hepınızın dedıgı gıbı radyasyondan kurtulup contrast ve yenılemeye takılmasa gozler.he ben zaten cok kısık kullanıorum monıtorde kontrast ve rengi ama.ufff en ıyısı deneyerek bulmak....

• peki 85hz altigozu yorar diye biliyoruz.peki benim imzamda kullandiğim lcd ekranda dvi girişten kullanirken 60hz den fazlasini desteklemiyor.ben dvi kablo ile kullaniyorum.yani 60hz de kullaniyorum.butun lcdlerde dvi girişten kullaninca 60hz diye biliyorum.85hz alti gozu yorsa lcd ekran üreticlieri neden max 60hz izin veriyor?acaba ileridemi cıkar 60hz üstü ekranlar?
  • peki benim ekran samsung 172b 75 hzden fazlasını almıo dvi çıkış yaparsam benim kide düşer mi dvi en ii lcd çıkışı deil mi
  • lcdlerde hz o kadar önemli değil diye biliyorum..çalışma mantıkları farklı olduğundan crtlerden galiba..titreme olayı yenileme olayı yok lcdlerde..
  • LCD. Nokta.
    Tazeleme oranını dikkate almayın. CRT'lerde önemli, bir lambanın saniyede 50 kere yanıp sönmesiyle 100 kere yanıp sönmesi arasındaki fark gibi çünkü -floresan lambaları düşünün. Bür nokta yakıldıktan sonra sönmeye başlıyor, sonra tekrar yakılıyor, ve bu yeterince hızlı olmazsa rahatsız ediyor. LCD'lerdeki noktalar zaten yanıksa yanık, fosfordaki sönme olayı yok, o yüzden tazeleme oranı ancak görüntünün yenilenmesini etkiler. Gözü bozmaz.
  • sorman hata lcd
  • tepkime süresi düşük bir lcd alman yararlı olacak
  • lcd tabii ki. Ama oyun oynicam dersen, ekran kartının da iyi birşey olması hayrına olur(düşük çözünürlükte sorun yasarsın 1024 de dahil). 1024 768 de çalıştırınca goruntu kalitesi bozuluyormuş bir miktar.Çünkü CRT lerde 4:3 oran warken LCD lerde 5:4 oranı war(1280 1024). Bir de lcd lerde "sıcak renkler" diye tabir edilen renkler yok diye duymustum. CRT 16 kusur milyon renk gosterebilirken LCD 260 kusur bin renkle sınırlı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

bak insan monitöre bakarken başı ağrıması radyasyondan oolur
    gözüm kan çanağına dönüyo diyorsan o da aynı yere hep bakmaktan olur
    yani lcd seni sadece başağrını kurtarır

bu benim düşüncem sanıyorum böyleydi
    hertz olayının da çok büyük etkisi var tabi
    sağlık olarak lcd nin önderliği tartışılamaz

İYİDE NEDEN? HERKEZ SAĞLIK AÇISINDAN LCD DİYOR YAW NE BU LCD HASTANEDEN Mİ ÇIKTI ŞAKA bi tarafa neden? çalışma prensibimi nedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

bak insan monitöre bakarken başı ağrıması radyasyondan oolur
    gözüm kan çanağına dönüyo diyorsan o da aynı yere hep bakmaktan olur
    yani lcd seni sadece başağrını kurtarır

bu benim düşüncem sanıyorum böyleydi
    hertz olayının da çok büyük etkisi var tabi
    sağlık olarak lcd nin önderliği tartışılamaz

İYİDE NEDEN? HERKEZ SAĞLIK AÇISINDAN LCD DİYOR YAW NE BU LCD HASTANEDEN Mİ ÇIKTI ŞAKA bi tarafa neden? çalışma prensibimi nedir

LCD lerde elektron tabancası yok. Radyasyonunun ~0 olmasının sebebi bu
  • Arkadaşlar yeni topic açmak istemiyorum.Hazır LCD ile ilgili daha önce açtığım konuyu buraya koyuyorum yardımcı olanlara sonsuz teşekkürler.

quote:

Ya arkadaşlar LCD ile o kadar topic açıldı ama derdime çare bulamadım.
    Tekrar yazıyorum.Şimdi 1300 YTL VAR. 20" VEYA 21" LİK LCD lerde 16 ms vede 1600*1200+DVI olan şu ana dek bir SHARP M9177LL/A modelini buldum.Ama amerikada ve fiyatı 1000$.

Ben 2000 ytl de bulurum ama adam gibi, bir şey istiyorum.Ama yok.19" önerceksiniz ama iyi 19" de 1000ytl civarı.Fiyat+avantaj politikasına girmek istemiyorum.

Sağolsun "mczaga"
    lakaplı arkadaşım kafamda dong ettirecek fikir verdi.Apple'ın 20" lik CINEMA DISPLAYİ.Fiyatı 1300 YTL
    Biraz araştırdım.Teknik Özellikleri :

çözünürlük 1680 x 1050 optimal diyor.PC ye uyumlu.

1680 x 1050 pixels (optimum resolution)
    1280 x 800 pixels
    1024 x 640 pixels
    170° horizontal; 170° vert 250 cd/m2 400:1 16 ms 0.258 mm DVI (Digital Visual Interface), FireWire 400, USB 2.0 and DC power (24.5 V)
    Graphics cards NVIDIA GeForce 6800 GT DDL M9761G/A
    ATI Radeon X800 XT TC534ZM/A

Şimdi bu Widescreen.Sonra desteklediği çözünürlük yukarıda.Ama NFSU2 DE 1280*800 desteği yokki.Yoksa

oyun monitörün desteklediği çözünürlüğe göremi seçenek veriyor. ?

Sharp 50000 saat ömrü vermiş.Apple'ınkini bulamadım.

Birde her kartta çalışıyormu.30" lik olanı 6800 ultra gerektirir yazıyor.Çok süper bir şey.Fiyatta çok süper.

Yalnız dediğim gibi Apple kalitesi deyip aldanmak istemiyorum.
    Windows XP DE veya örneğin bazı oyunlarda açarken çözünürlük seçeneği veriliyor.800*600,1024*768 gibi

Sonra 16 ms vede 400:1 kontrast diyor.Şimdi Apple'ın grafik uygulama video editleme iş gücündeki kalitesi aklıma gelince bir yamuk çıkmaz geliyor bana.İnternetten araştırdım ama kaynak bulamadım.

Şimdi arkadaşlar en büyük derdim bu konuda bu manyak lcd nin verdiği çözünürlükler sadece yukarıdaki mi?

Yoksa ekran kartına göre destekmi veriyor?

• arkadasım crt lerde nokta aralığı, tazeleme hızı, parlaklık goz sagılıgı acısından cok onemli kriterlerdir. ben phlips ve Lg kullanan birisi olarak bu iki monitoru de 85hz de ve 1024*768 ve kontras 100 parlaklık 10 degerlerinde kullanıyorum ve gayet rahatım.philips olan 107s modeli..yani bayagı eski ,,artık teknolojisi eski oldugu için mi yoksa tüpte bi hikaye mi olmaya basladı bilemicem ama biraz Lg ye gore sakat...burada marka yarıstırması yapmak istemiyorum, o tip polemiklere girmek luzumsuz ama konu goz saglıgı gibi onemli bi konu olunca (ilerde goz kuruması sonucu tıbbi sorunlar olusabilir)kendi goruslerim dogrultusunda artık crt den uzak durup DVİ cıkıslı, kontrast oranı yuksek bi LCD almanı tavsiye ederim..uzun saatler dandik bi ekran karsısında kalmak zorunda olmak ne igrenctir bilirim..o yuzden hic ugrasma ve LCD edin..
  • ÖNCE LCD Mİ CRT Mİ ?
    BUNA BİR CEVAP VERELİM ÇÖZÜNÜRLÜK HAREKET SAGLAMA VE HZ BAKIMINDAN CRT Yİ SEÇELİM
    AMA SAGLIK DEGİNCE BİRAZ LCD YE KAYMAKTAYIZ BİRLEŞTİRRİRSEK LCD MONİTÖRÜN İYİSİNİ ALMALIYIZ DİYORUM.
    İYİSİ DEYİNCE NE OLABİLİR.
    1) ÇÖZÜNÜRLÜGE GÖRE HZ YÜKSEK OLACAK
    2) Nokta Aralığı(mm) 0,20 CİVARINDAN YÜKSEK OLMAYACAK
    3) Titreşimsiz OLACAK
    4) Dikey Tarama 50-85 Hz (DAHA YUKARISI ŞUAN İÇİN YOK)
    5) Yatay Tarama 30-65 KHz (DAHA YUKARISI ŞUAN İÇİN YOK)

EVET BU ÖZELLİKLERE UYGUN OLURSA İYİ OLUR VE PROPLEM YAŞAMADAN KULLANIRSINIZ.

GELGELELİM DİGER ARKADAŞIMIZIN SORUSUNA EKRAN KARTININDA BÜYÜK ROLÜ VARDIR ÇÖZÜNÜRLÜK VE HRZ AYARLARINDA EGER YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK YOKSA EKRAN KARTINIZDA 10000 X 10000 DE OLSA MONİTÖR ÇÖZÜNÜRLÜGÜNÜZ EKRAN KARTINIZ KADAR ÇÖZÜNÜRLÜK DESTEGİ ALIRSINIZ VE MONİTÖRÜNÜZDE NE TİTREME OLUR NE BİŞEY :)

• quote:

Orjinalden alıntı: mkafkas

arkadasım crt lerde nokta aralığı, tazeleme hızı, parlaklık goz sagılıgı acısından cok onemli kriterlerdir. ben phlips ve Lg kullanan birisi olarak bu iki monitoru de 85hz de ve 1024*768 ve kontrast 100 parlaklık 10 degerlerinde kullanıyorum ve gayet rahatım.philips olan 107s modeli..yani bayagı eski ,,artık teknolojisi eski oldugu için mi yoksa tüpte bi hikaye mi olmaya basladı bilemicem ama biraz Lg t710 BH ye gore sakat...ama LG de uzun saatler sonucu gozlerimde problemler yaratıyor.burada marka yarıstırması yapmak istemiyorum, o tip polemiklere girmek luzumsuz ama konu goz saglıgı gibi onemli bi konu olunca (ilerde goz kuruması sonucu tıbbi sorunlar olusabilir)sözün özü,
    kendi goruslerim dogrultusunda artık crt den uzak durup DVİ cıkıslı, kontrast oranı yuksek bi LCD almanı tavsiye ederim..uzun saatler dandik bi ekran karsısında kalmak zorunda olmak ne igrenctir bilirim..o yuzden hic ugrasma ve LCD edin..

• Yani MAC ekranı PC m sorunsuzca uyar mı demek istiyorsun.Ekran kartına bağlı sadece?
  • herkese tesekkurler.tecrubelerınız ve teorık bılgımle mantıgım bırlesınce LCD sonucu cıkıyor ortaya.ozellıkle kermit arkadasımızın soyledıgı daha baska bakmamı sagladı olaya ve LCD nın kesınlıkle daha az yoracagına emınım.Herkese tesekkurler.Sımdı asıl soruya geldık.O para ıle tatıle mı cıksam, LCD mı alsam
  • MONİTÖRLERDE gözü yoran görüntünün titreşmesidir. Göz sağlığının korunması için bu değeer minimum 85 Hz olmalıdır. LCD panellerde ise 60 Hz de dahi titreme olmaz çünkü LCD'de görüntü CRT'deki gibi taramayla oluşturulmaz.

Bununla birlikte gözün sürekli sabit bir noktaya bakması sağlığa zararlıdır. Kurumaya yol açar. Bilgisayar kullanırken mutlaka arada bir kafanızı başka yere çevirin ve gözünüzü açıp kapamayı unutmayın. Uzun sürede bilgisayar başında kalmamaya çalışın.
  • Tabiiki LCD monitor CRT monitore gore goz icin daha saglıklıdır.Hemde radyasyonu yok denecek kadar az yayar.Bence surekli rapor yazan biri oldugunuza gore LCD monitore gecmenizde yarar war.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lcdremote

herkese tesekkurler.tecrubelerınız ve teorık bılgımle mantıgım bırlesınce LCD sonucu cıkıyor ortaya.ozellıkle kermit arkadasımızın soyledıgı daha baska bakmamı sagladı olaya ve LCD nın kesınlıkle daha az yoracagına emınım.Herkese tesekkurler.Sımdı asıl soruya geldık.O para ıle tatıle mı cıksam, LCD mı alsam

tabiki güneyde güzel bi tatil :) lcd beklesin biraz daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: lcdremote

herkese tesekkurler.tecrubelerınız ve teorık bılgımle mantıgım bırlesınce LCD sonucu cıkıyor ortaya.ozellıkle kermit arkadasımızın soyledıgı daha baska bakmamı sagladı olaya ve LCD nın kesınlıkle daha az yoracagına emınım.Herkese tesekkurler.Sımdı asıl soruya geldık.O para ıle tatıle mı cıksam, LCD mı alsam

bence nereye gidecegine baglı.Bence eger super bi tatilse tatile git derim.Neden die sorarsan tatile gideceksin 1 hafta kalacaksın sonra 1 sene boyunca aynı monitore bakacaksın.Gozlerim de hassas diyorsun.1 senede o gozler ne hale gelir.

Yani bence lcd alman daha mantıklı.Tabiki bu benim tercihimdir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.