Şimdi Ara

Gözlerimi çok ağrıtıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus VX228 kullanıyorum ve gözlerimi ağrıtıyor monitör.Parlaklık kontrast ideal nedir?Ayrıca onun dışında bir ayar var mı?Parlaklığım monitörün üzerindeki tuştan 0 da kullansamda parlak geliyor ve ekran kartı programından parlaklığı -10,kontrastı 0 olarak kullanıyorum şu anlık.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Monitör IPS olması lazım,bunla bir ilgisi var mıdır gözü yormanın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 29 Ocak 2016; 20:18:42 >

• f.lux indir gözlerin rahatlasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: xako

f.lux indir gözlerin rahatlasın

kullanıyorum zaten hocam ama nedense bi faydası dokundu diyemem bana.neden bilmiyorum
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    gözlük kullanıyor musun? benim işimi görüyor flux format attıktan sonra resmne gözlerim yanıyor flux bi nebze olsun rahatlatıyor

eğer msi ekran kartı varsa onunda flitresi var tavsiye ederim
  • quote:

gözlük kullanıyor musun? benim işimi görüyor flux format attıktan sonra resmne gözlerim yanıyor flux bi nebze olsun rahatlatıyor

eğer msi ekran kartı varsa onunda flitresi var tavsiye ederim

Gozluk kullanmiyorum,nasil kullaniyorsunuz fluxu belki ben yanlis kullaniorumdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    konumu girip akışına bırakıyorum :) gözlerin sürekli ağrı sulanma kızarma yapiyorsa bi doktora görün derim
  • quote:

konumu girip akışına bırakıyorum :) gözlerin sürekli ağrı sulanma kızarma yapiyorsa bi doktora görün derim

Monitörün IPS panel olmasiyla ilgili midir acaba?Mesela evdeki bi HP Pavilion da gozlerim daha rahat ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

Asus VX228 kullanıyorum ve gözlerimi ağrıtıyor monitör.Parlaklık kontrast ideal nedir?Ayrıca onun dışında bir ayar var mı?Parlaklığım monitörün üzerindeki tuştan 0 da kullansamda parlak geliyor ve ekran kartı programından parlaklığı -10,kontrastı 0 olarak kullanıyorum şu anlık.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Monitör IPS olması lazım,bunla bir ilgisi var mıdır gözü yormanın?

Bende de Asus vs248hr ve aynı sorunu bende yaşıyorum gözlerim yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

Asus VX228 kullanıyorum ve gözlerimi ağrıtıyor monitör.Parlaklık kontrast ideal nedir?Ayrıca onun dışında bir ayar var mı?Parlaklığım monitörün üzerindeki tuştan 0 da kullansamda parlak geliyor ve ekran kartı programından parlaklığı -10,kontrastı 0 olarak kullanıyorum şu anlık.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Monitör IPS olması lazım,bunla bir ilgisi var mıdır gözü yormanın?

Bende de Asus vs248hr ve aynı sorunu bende yaşıyorum gözlerim yanıyor.

aynı monitörden bende de var 3 hafta oldu alalı ve gözlerimin kızarıklığı hiç gitmiyor. Daha öncesinde laptop kullanıyordum böyle bir sorun yoktu ama monitöre bakınca acayip kızarıyor gözlerim

• Mavi ışık filtresini yükseltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Mavi ışık filtresini yükseltin.

Nasıl hocam o

• Modelin bu değil mi? Özelliklerinde mavi ışık filtresi var yazıyor. Ayarlarını kurcala görürsün.

https://www.asus.com/tr/Monitors/VX228H/

Mavi ışık ile ilgili:http://asusturkiye.com.tr/eyecare/
  • Mavi isik filtresi ve flicker free yok bu monitorde direkt cop rezalet bisey Allah o hepsiburada da suursuzca yorum yapanlari bildigi gibi yapsin. Butun aptallar yorum yapiyor bilip bilmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoNuAzKaEn kullanıcısına yanıt
    Geri verebiliyorsaniz verin veremiyorsaniz kurtulun gozleriniz bozulur. Ayarlari kismak ise yaramiyor. Ya asus vp247h ya da vx248h alin. Ben geri verdim vx248h aldim. gözlerimde hiç bir şikayet yok şimdi.

edit: vx248h alacaksanız hepsiburada'dan alın bu monitör yenilenmiş çünkü yazılım olarak mavi ışık filtresi ve hazır modları daha fazla özellikle okuma modu süper ben hep onu kullanıyorum kesinlikle göz yormuyor. diğer sitelerde eski versiyonlarını satıyor olabilirler!

vx248h'nin vp247h'ye göre farklı 2hdmi girişinin olması yani hdmi önemli değilse sizin için 247h'de alabilirsiniz. hatta sadece dvi girişli olanı da var vp247t bunuda düşünebilirsiniz. 550lira civarı fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 20 Mart 2016; 22:25:33 >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    9 martta teslim almıştım 14 gün dolmadı o yüzden iade başvurusunu yaptım... Gözlerimdeki kızarıklık 2 haftadır geçmedi. birde dahili hoparlörü var sanıyordum o da yokmuş aldığıma pişman oldum geri iade için kargoya vericem yarın
    şanslısın hemen ver geri

hepsiburada'dan alacaksan dediğim gibi şu sıralamayla öneririm.

1-vx248h
    2-vp247h (bu model hepsiburada'da yok. var ama kendi satmıyor o yüzden oradan alma)
    3-vp247t

bu arada vx248h tam 24" tir. diğerleri 23.6'dır.
    Bendekini kuponla almıştım 550 liraya bunlar biraz pahalı hocam o yüzden bir süre erteleyeceğim monitör işini artık

çek falan kolla işte habire veriyorlar zaten.

dediğim gibi hdmi giriş istemezsen veya cevirici ile kullanırım dersen vp247t 564 lira şuan hb'de
    Eyvallah hocam bilgi için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

çek falan kolla işte habire veriyorlar zaten.

dediğim gibi hdmi giriş istemezsen veya cevirici ile kullanırım dersen vp247t 564 lira şuan hb'de

500 tl civarina oneriniz varmi vatandan hocam?degidtirmeye caliscam 1 yil oldu ama.garantileri 2 yil mibunlarim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.