Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gulistan7 , gulistan7 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.481
Cevap
633
Favori
2.392.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN48

quote:

quote:

acizcool mrb. cevabın için tşk. ederim Prograsif cam olarak tavsiye ve fiyat istiyorum.
    Şu anda kullandığım " 1.6 KODAK PRECISE KRZ " ama kaplamasından hiç memnun değilim, ayrıca sağ sol bakışlar

Size nasıl bir cam önermem gerektiğini bilmiyorum doğrusu. Çünkü sizin ihtiyacınızın ne olduğunu ve şikayetlerinizi de bilmiyorum.
    Progresif camlar kullanım amacına göre farklı tercihler yapmaya itiyor. Sizin işiniz daha çok yakında mı, uzakta mı veyahut hepsini mi aktif olarak kullanıyorsunuz... Bir de bütçenizi kaça kadar zorlayabilirsiniz?

Ayrıca;

* Kullandığınız camda uzak, orta ya da yakın mesafede görüş bozukluğu yaşıyor musunuz? (Yan kısımlara denk gelen ölü bölgeler dışında)
    * Şikayetiniz görüntüyü dar bir koridordan gördüğünüz müdür?
    * Yakında mesafede; kitap ya da gazete okurken sayfanın yan taraflarında da görüntü bozukluğu çok fazla mı?
    * Uzağa baktığınızda, yürürken ve merdivenleri inip çıkarken yakın kısımlara doğru yükselmeler ve denge bozukluğu oluyor mu?
    * Mevcut camlarınızı ne zamandır kullanıyorsunuz?
    * Camlara alışmanız ne kadar vakit aldı?

Bunları öğrenme şansım olursa hem sizin için bir tavsiyede bulunabilirim hem de sizin gibi şikayeti olanlar da fikir sahibi olmuş olurlar.

Geçmiş olsun.

Mrb acizcool,
    Mevcut camlarımı 3 senedir kullanıyorum. Alışmam fazla sürmedi enfazla 3-5 gün gibi,
    Yakın, orta, uzak bir arada aktif olarak devamlı kullanıyorum.
    Yukarıda yazmış olduğunuz şikayetler yok. ( Yan kısımlar dışında )
    Halen Kullandığım cam 1,6 KODAK PRECISE KRZ.
    Numarası :
    SAĞ: SPH : PLN , CYL: -1.50 , AXIS : 110 , ADDITION : 2.25
    SOL : SPH : PLN , CYL: -2.00 , AXIS : 80 , ADDITION : 2.25

YENİ NUMARALARIM :
    SAĞ : ( Uzak ) : SPH : -0.25 CYL: -1.50 AXIS : 105
    SOL : ( Uzak ) : SPH : +0.25 CYL: -2.00 AXIS : 80

SAĞ : ( Yakın ) : SPH : +2.50 CYL : -1.50 AXIS : 105
    SOL : ( Yakın ) : SPH : +3.00 CYL : -2.00 AXIS : 80

Maddi durumum emekliyim. Ona göre alternatifli fiyat verirseniz memnun olurum.
    Vereceğiniz tavsiye ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Emeklisiniz, bunun yanında gözlük ihtiyacınız yüksek. O yüzden emekli de olsanız iyi bir cam almanız lazım. Artık taksitle ödersiniz. Yoksa, dar görüşte progresife devam...

Sizin temel beklentiniz, camların kaplamaları ve yan görüşler. Bu ikisinin birlikte olması gerçekten maliyeti arttıran bir unsur.

Size ilk tavsiyim Essilor'un Varilux Physio 1.5 . Camın iki üretimi var. Biri Türkiye üretimi ki, Essilor'un Crizal kaplaması Türkiye üretimlerinde mevcut değil. Diğeri yurtdışı üretimi. Türkiye üretim fiyatı çift olarak 1140 TL (Platinum kaplama), yurtdışı üretimi 1500 TL (Crizal kaplama). 10-15 gün arasında geliyor.

İkinci tavsiyem Hoya Summit Pro. Doğrudan yurtdışı sipariş ve Hi-Vision Long Life kaplaması da en az Crizal kadar iyi. Fiyat olarak bir bilgim yok bu cam için. Çift olarak 1500-1600 civarı olduğunu tahmin ediyorum. 15 günde geliyor.

Üçüncü tavsiyem Seiko Synergy. Yine yurtdışı siparişi ve gelmesi 3 haftayı bulabiliyor. SuperCelan kaplaması çok iddialı ve görüş olarak da çok şey vaad ediyorlar. Fiyatı 1700-1800 civarı olması gerek.

Essilor'un fiyatından eminim, diğerlerini tahmini olarak söyledim. Aşağı ya da yukarı olabilirler. Bunlar çift ve liste fiyatları. Gözlükçünüzden gerekli indiriminizi alın. Yaptıracağınız yerini iyi belirleyin. Zira yeni çerçeve alacaksınız, çerçeve seçimi, odak ve ölçü alma kısmı ve camın montajı bu camlarda çok özen ve dikkat istiyor.

Bu fiyatlar bana çok diyorsanız görüşten kısarak düşük fiyatlara progresif almanız mümkün. Ama zaten şikayetiniz ortada ve bu camlarla giderebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kişisel tavsiyem: Seiko Synergy.

İyi günler

Çok tşk. ederim acizcool. Tavsiyelerinizde gerçekten haklısınız.

• quote:

Çok tşk. ederim acizcool. Tavsiyelerinizde gerçekten haklısınız.

Bu arada bir kaç ekleme yapayım.

Çerçevesiz bir gözlük kullanmayacaksanız 1.5 indeksli (inceltilmemiş) cam sizin camlarınız için en uygun olanı. İnceltme vaadlerine aldanmayın. Camlarınız gayet ince çıkacaktır. Ayrıca abbe değeri de en üst seviyede olacaktır. Böylelikle camdan alacağınız performans azami düzeye ulaşacaktır.
    Uzaklarınız değişmemiş, yakın mesafede artış olmuş. Presbiyopunuz, doğal olarak, zamanla artmış. 2.25 Adisyonunuz varken 2.75 olmuş. Yani yakın numaralarınız 0.50 yükselmiş. Yeni camlarınızda yakınlarda zaten büyük bir rahatlama yaşarsınız.

Piyasada çok sayıda marka ve progresif cam mevcut. Bu tavsiye ettiğim camlar yıllardan gelen deneyimler sonunda aldığım sonuçların ürünü. Bu söylediğim camlardan kesinlikle memnuniyetsizlik yaşayan olmadı, hatta eski progresif kullanıcıları yeni camları kullanmaya başlayınca memnuniyetlerini ayrıca dile getirdiler. Bu camlarda memnuniyetsizlik yaşanıyorsa ya montaj ve ayar bozukluğu ya da ölçüm veyahut reçete yazımı sırasında olan yanlışlık dolayısıyladır.

• Atasundan inceltilmiş cam alacaklara duyuru

organik cam yere düştüğünde kesinlikle kırılmaz sattıkları cam hemen parçalanıyor

işte sattıkları camın kalitesi 1 defaya mahsus camı değiştiriyorlar 2. defa değiştirmiyorlar

Ben hayatımda bir daha atasundan cam almam ama çerçeve alırım

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Atasundan inceltilmiş cam alacaklara duyuru

organik cam yere düştüğünde kesinlikle kırılmaz sattıkları cam hemen parçalanıyor

işte sattıkları camın kalitesi 1 defaya mahsus camı değiştiriyorlar 2. defa değiştirmiyorlar

Ben hayatımda bir daha atasundan cam almam ama çerçeve alırım

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Hoya Eynoa alsaydınız 1.75 km'den de düşşe kırılmazdı.

Değiştirme konusuna gelirsek eğer. Benim sattığım bir cam düşme ya da ezilme sonucu kırılırsa asla değişim yapmam. Sadece kırılmaya karşı garantili camlarla ilgili işlem yapılabilir. Onun dışındaki bütün camlar kırılabilir. Atasun'un ilk defasında değiştirmesi memnuniyet vs. konularından dolayı. İkinci defa geldiğinizde kabul etmemeleri doğal. Amma velakin camlara kırılmama garantisi verdiler yahut garanti vermemekle birlikte kırılmaz dedilerse enselerinde boza pişirebilirsiniz.

• Arkdaşlar merhaba,

Aşağıdaki gözlük camlarını kullanacağım.
    Kemik çerçeve düşünüyorum.

Hangi marka ve kaplama camı önerirsiniz?

Kolay gelsin.

SAĞ GÖZ SOL GÖZ
    Sph Cyl Ax Sph Cyl Ax
    Uzak -1,75 -1,25 115 -1,25 -1,00 50
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: davshan

Oakley ve Hoya aldım, bakalım memnun kalacak mıyız

On numara tercih. Oakley muhteşemdir. Hayırlı olsun şimdiden. Kaça aldınız, hangi model ve Hoya'nın hangi camı?

Cevap vermek için gözlüğün elime geçmesini bekledim.

Oakley Voltage 4.0
    Hoya 1.60 indeks, modelini hatırlayamadım. Hepsini 400'e aldım.

Görüntü oldukça netleşti ancak daha önce astiğmatlı gözlük kullanmamıştım o yüzden biraz garip geldi. Özellikle yürürken ve yanlara bakarken çok farklı. Birkaç forumda benzer sorunlar yaşayanların yazılarını okudum, gözlerin alışması için bir hafta kadar bekleyin düzelmezse doktora görünün demişler. Siz ne dersiniz?

• quote:

quote:

quote:

On numara tercih. Oakley muhteşemdir. Hayırlı olsun şimdiden. Kaça aldınız, hangi model ve Hoya'nın hangi camı?

Oakley Voltage 4.0

Görüntü oldukça netleşti ancak daha önce astiğmatlı gözlük kullanmamıştım o yüzden biraz garip geldi. Özellikle yürürken ve yanlara bakarken çok farklı. Birkaç forumda benzer sorunlar yaşayanların yazılarını okudum, gözlerin alışması için bir hafta kadar bekleyin düzelmezse doktora görünün demişler. Siz ne dersiniz?

Göz neyi görürse ona alışır. Yadırgamaların hepsi bundan kaynaklanıyor. Eski görüntüyü alamanyınca trip atıyor. Alıştığınız zaman da gözlüksüz halinizde zorluk çekersiniz. Bu işler böyle.

• quote:

quote:

quote:

Oakley Voltage 4.0

Davshan, çerçeve ve camlar birlikte mi 400 e aldınız? Eğer aldığınız yer Ankara veya İstanbulda ise pm atabilir misiniz?

• Şöyle bir fiyat listesi buldum;

Yanlarındaki değerler nedir? Bir çift organik cam 11 lira mı yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Şöyle bir fiyat listesi buldum;

Yanlarındaki değerler nedir? Bir çift organik cam 11 lira mı yani?

SGK'nın cama ve çerçeveye ne kadar ödediğini gösteren liste. Durumun vahametini gösterir ayrıca.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hand

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hand

Çerçevemi porsche 8166 modeli aldım çok gözlükçü dolaştım ama Bağdat caddesinde rahatlıkla bulunuyor. Cam henüz almadım vakit bulamadım ona. Çerçeve için girdiğim dükkanlarda 1.200 tl dediler ama sıkı bir pazarlık sonucu taksitli bir fiyatla 750 lıraya düşürdüm.
    Cam için hoya pnx düşünüyorum iki cam için 170 lira fiyat vermişleridi en son.

Zaten öyle bir çerçeve aldıysanız ona uygun bir cam almak şart olur. PNX hem kırılmaz özelliği hem de düşük indeksinden dolayı yüksek abbe değerine sahip. Bu yüzden hem performans hem de kalite bakımından seçilebilecek en iyi camlardan bir tanesi. Fiyatı değer mi? Bence aldığınız çerçeve ve cam kalitesini ortaya koyarsak değer.

Cam fiyatını 120 liraya düşürüp almayı düşünüyorum. Kafama takılan bi durum var çerçeveyi aldığım yer normalde çerçeveyi yüzüme göre ayarlaması gerekmiyor muydu?

Gerekmiyor. Çünkü cam takılırken çerçevenin ayarları bozulabiliyor. En doğrusu cam montajı yapıldıktan sonra ayarlanmasıdır.

İndiriminizi isteyin camlar için. Fazla da suyunu çıkartmadan. Sonra kızdırırsınız adamları.

edit: imlâ

İki cam 130 tlye geldi. Hoya PNX 1.53. Super Hi Vision diye geciyor sanırım. :D

• Herkese merhaba, Azizcool bey ben bir kaç gün önce göz muayenemi oldum. Muayene sonucum şu anda kullandığım numaralarla aynı çıktı. Ancak şu anda kullandığım camlarda (Sola) çok ciddi çizikler oluştu. Bu yüzden camlarımı değiştirmek istiyorum. Bir gözlükçüye gidip fiyat aldım. Size bu fiyatlar iyi midir ve de benim reçete bilgilerime göre siz ne tevsiye edersiniz diye sormak istiyordum. Reçete bilgilerim ve verdikleri fiyatlar aşağıdadır:

SAĞ GÖZ SOL GÖZ
    Sph Cyl Ax Sph Cyl Ax
    Uzak -4,75 -0,25 60 -4,50 -1,00 90

Fiyatlar (Çift cam için):

Hoya Super High Vision %60 inceltilmiş (1,67 oluyor galiba) ........... 275 TL (kampanya varmış bu camda)
    İşbir Turix Aria %60 ....................................................................400 TL
    İşbir Turix Aria %65 (Bu da 1,74)..................................................600 TL
    Nikon %65..................................................................................580 TL
    Nikon %60..................................................................................390 TL

Yarım çerçeve bir gözlüğüm var. Bir önceki camlarım da %65 inceltilmişti Sola. Yine ince olsun istiyorum. Tabi çiziklere karşı da Soladan dayanıklı olsun.

Sizin tavsiyeleriniz nedir.

Şimdiden teşekkürler, saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Bazuzu74

Herkese merhaba, Azizcool bey ben bir kaç gün önce göz muayenemi oldum. Muayene sonucum şu anda kullandığım numaralarla aynı çıktı. Ancak şu anda kullandığım camlarda (Sola) çok ciddi çizikler oluştu. Bu yüzden camlarımı değiştirmek istiyorum. Bir gözlükçüye gidip fiyat aldım. Size bu fiyatlar iyi midir ve de benim reçete bilgilerime göre siz ne tevsiye edersiniz diye sormak istiyordum. Reçete bilgilerim ve verdikleri fiyatlar aşağıdadır:

SAĞ GÖZ SOL GÖZ
    Sph Cyl Ax Sph Cyl Ax
    Uzak -4,75 -0,25 60 -4,50 -1,00 90

Fiyatlar (Çift cam için):

Hoya Super High Vision %60 inceltilmiş (1,67 oluyor galiba) ........... 275 TL (kampanya varmış bu camda)
    İşbir Turix Aria %60 ....................................................................400 TL
    İşbir Turix Aria %65 (Bu da 1,74)..................................................600 TL
    Nikon %65..................................................................................580 TL
    Nikon %60..................................................................................390 TL

Yarım çerçeve bir gözlüğüm var. Bir önceki camlarım da %65 inceltilmişti Sola. Yine ince olsun istiyorum. Tabi çiziklere karşı da Soladan dayanıklı olsun.

Sizin tavsiyeleriniz nedir.

Şimdiden teşekkürler, saygılar

Al Hoya'yı,
    Takma sonra cama kafayı.

• Merhabalar,

benim de birkaç sorum olacaktı.

-20 liraya organik cam takıyorlar. bunların zararı olur mu gözüme?
    -tüm organik camlar uv ışınlarını keser mi?
    -antirefle olayı önemli diyen var, çok önemli değil diyen var. hangisi? normal camın üstüne antirefle de istesem fiyat ne kadar fark eder?
    -hoya markası sık tavsiye ediliyor. gerçekten ucuz organik camlardan çok mu farklı? antirefleyi optikçi kendi mi yapıyor, hoyalar kendinden antirefleli mi?
    -1.25 ve 1.50 miyopum var, hoya bana kaça patlar? normal antirefleli organik cam kaça patlar?

teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

Merhabalar,

1-20 liraya organik cam takıyorlar. bunların zararı olur mu gözüme?
    2-tüm organik camlar uv ışınlarını keser mi?
    3-antirefle olayı önemli diyen var, çok önemli değil diyen var. hangisi? normal camın üstüne antirefle de istesem fiyat ne kadar fark eder?
    4-hoya markası sık tavsiye ediliyor. gerçekten ucuz organik camlardan çok mu farklı? antirefleyi optikçi kendi mi yapıyor, hoyalar kendinden antirefleli mi?
    5-1.25 ve 1.50 miyopum var, hoya bana kaça patlar? normal antirefleli organik cam kaça patlar?

teşekkürler şimdiden.

El-cevap:

1- Olmaz.
    2- Kesmez.
    3- Önemi var. Fiyat 50 TL'ye çıkar.
    4- Bütün özellikli camlar ve markalar diğerlerinden farklıdır ve daha kalitelidir. Hoya da farklı, Essilor da Zeiss de vs. 1.53, 1.56, 1.59, 1.61, 1.67 ve 1.74 stok camlar antirefle kaplıdır. Evet, Hoya stok camlar da antiferleli haliyle.
    5- Hoya'nın bir çok camı var. PNX 130-150 TL'ye, Stellify 60-80 TL'ye patlar diyelim. Alacağınız cam, çerçeveniz altı açık ya da kapalı olanlardansa 60-80 TL, çerçevesizse 130-150 TL civarına mâl olur.

6- Reca

• quote:

quote:

Merhabalar,

3-antirefle olayı önemli diyen var, çok önemli değil diyen var. hangisi? normal camın üstüne antirefle de istesem fiyat ne kadar fark eder?
    4-hoya markası sık tavsiye ediliyor. gerçekten ucuz organik camlardan çok mu farklı? antirefleyi optikçi kendi mi yapıyor, hoyalar kendinden antirefleli mi?
    5-1.25 ve 1.50 miyopum var, hoya bana kaça patlar? normal antirefleli organik cam kaça patlar?

teşekkürler şimdiden.

El-cevap:

1- Olmaz.
    2- Kesmez.
    4- Bütün özellikli camlar ve markalar diğerlerinden farklıdır ve daha kalitelidir. Hoya da farklı, Essilor da Zeiss de vs. 1.53, 1.56, 1.59, 1.61, 1.67 ve 1.74 stok camlar antirefle kaplıdır. Evet, Hoya stok camlar da antiferleli haliyle.
    5- Hoya'nın bir çok camı var. PNX 130-150 TL'ye, Stellify 60-80 TL'ye patlar diyelim. Alacağınız cam, çerçeveniz altı açık ya da kapalı olanlardansa 60-80 TL, çerçevesizse 130-150 TL civarına mâl olur.

6- Reca

cevaplar için teşekkürler. madem normal organik antirefle cam 50 liraya gelir o zaman hoya Stellify alayım 60 liraya. Antirefleli değil mi bu Stellify? alacağım çerçeve kemik, yani her tarafı kapalı.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

teşekkürler şimdiden.

El-cevap:

1- Olmaz.
    2- Kesmez.

6- Reca

cevaplar için teşekkürler. madem normal organik antirefle cam 50 liraya gelir o zaman hoya Stellify alayım 60 liraya. Antirefleli değil mi bu Stellify? alacağım çerçeve kemik, yani her tarafı kapalı.

Antirefleli tabii ki. Ama bu söylediğim rakamlar yaklaşık tahmini fiyatlarıdır. Gözlükçünüzle görüşün fiyatının.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

teşekkürler şimdiden.

El-cevap:

1- Olmaz.
    2- Kesmez.

6- Reca

Antirefleli tabii ki. Ama bu söylediğim rakamlar yaklaşık tahmini fiyatlarıdır. Gözlükçünüzle görüşün fiyatının.

hocam çok sağol bilgilendirici cevaplar için. son olarak sormak istediğim iki şey var;

1) kullandığım gözlüğün uv süzüp süzmediğini nasıl anlarım?
    2) gözlüğümün sol camında orta kısımda bir bölge yeşil oluyor özellikle geceleri. yani ne kadar silsemde oradan bakınca yeşil bir ışık görüyorum ve beni rahatsız ediyor. bunun nedeni nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

teşekkürler şimdiden.

El-cevap:

1- Olmaz.
    2- Kesmez.

6- Reca

hocam çok sağol bilgilendirici cevaplar için. son olarak sormak istediğim iki şey var;

2) gözlüğümün sol camında orta kısımda bir bölge yeşil oluyor özellikle geceleri. yani ne kadar silsemde oradan bakınca yeşil bir ışık görüyorum ve beni rahatsız ediyor. bunun nedeni nedir?

Hocam o yeşillik camın üzerindeki antirefleden dolayı oluyor büyük ihtimalle. Çerçevenizin ayarlarına bakmak gerek. Gözle cam arasında mesafe fazlaysa o antirefle rengini görmeniz normaldir ve rahatsız eder sizi.

UV filtresine gelince. Camınızda antirefle olduğunu göre UV filtresi de vardır. UV filtresi, şeffaf camlarda dış ortamdayken çok yarar sağlıyor diyemem. Kapalı ve ışığın az olduğu ortamlarda ondan iyisi yoktur ama.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

teşekkürler şimdiden.

El-cevap:

1- Olmaz.
    2- Kesmez.

6- Reca

Hocam o yeşillik camın üzerindeki antirefleden dolayı oluyor büyük ihtimalle. Çerçevenizin ayarlarına bakmak gerek. Gözle cam arasında mesafe fazlaysa o antirefle rengini görmeniz normaldir ve rahatsız eder sizi.

UV filtresine gelince. Camınızda antirefle olduğunu göre UV filtresi de vardır. UV filtresi, şeffaf camlarda dış ortamdayken çok yarar sağlıyor diyemem. Kapalı ve ışığın az olduğu ortamlarda ondan iyisi yoktur ama.

camlarımın antirefle kaplamalı olduğunu pek sanmıyorum hocam. alırken pek bilgim yoktu zaten az da para verdim cam ve çerçeveye. antirefle kaplamalı yaptığını sanmıyorum. bir gözlükçüye göstereyim en iyisi camları.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.