Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12.487
Cevap
633
Favori
2.392.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kampfc

quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Orijinalden alıntı: kampfc

Acizcool hocam, buradan da sana soru yönelteyim.Numaralı camların renklendirilmesi için ne diyorsun?Numaralı güneş gözlüğü sahibi olmak istersek %80 oranında gri renklendirme ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor mu?Tavsiye eder misin?

Renkli camları tavsiye etmekle birlikte güneş gözlüğünün şekli çok önemli.Yüzü saran bombeli bir gözlük kullanıyorsanız camlarini numaralıya çevirmek her zaman iyi sonuçlar vermiyor. Bombeli camlar numarasızken bile rahatsızlık yaratabiliyor ki, numaralı olduğu zaman bu rahatsızlık hat safhaya çıkabiliyor. O yüzden damla gibi düz modeller seçmek rahatlık garantisi verir.

Peki teşekkürler aydınlatıcı bilgi için.Gözlük camını renklendirirken yukarıdan aşağıya %50 gradient olması mı tercih edilmeli yoksa tamamen %80 gri olması mı daha iyi bir tercih olur güneş gözlüğü için?

O tamamen tercihe bağlı. Işık hassasiyeti fazla olanlarda degrade camlar yetersiz kalabiliyor. Bazen de koyu camlar rahatsız edebiliyor. Sizin tercihiniz onemli

• quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

Dostum benim numaralarım 3.5 miyop 3 astigmat iki gözümde de nasıl bir gözlük ve gözlük camı seçmeliyim

-3.50 -3.00 ise numaralarınız ince camlar iyi olacaktır. Çerçeve seçiminiz size kalmış. Hafif ve yüzde farkedilmez olsun isterseniz çerçevesiz gözlük olabilir. Biraz daha tarz, dikkat çekici olsun derseniz kemik çerçeveler idealdir. Her çerçeve türünün artısı eksisi var. Ona göre bir tercih yapmanız gerek. Ama seçtiğiniz çerçeve de alacağınız cama doğrudan etki edecektir. Bunu daha önce de söylemiştim. Çerçevesiz gözlükte inceltme oranı az olan camlar estetik açıdan hoş olmuyorlar. Kapalı çerçevler de, özellikle kemik olanlar, camların kalınlıklarını gizledikleri için inceltme oranı az camlar seçilebilir. Böylece cama daha az para ödersiniz.

Cam olarak hazırda 3.00 astigmat cam bulmak kolay değil 1.61 ya da 1.67 olarak. Yine de var piyasada bu camlardan. 1.67 olarak Hoya'da var, 1.61 olarak da galiba Rodenstock'da vardı (Konuda bir arkadaş söylemişti galiba, tam emin değilim ondan). Gözlüğünüzü çerçevesiz olarak düşünüyorsanız Hoya 1.67 ideal. Hem incelik olarak hem de kırılmazlık garantisi olarak.

• @ acizcool

Dostum burda cok basarili paylasimlar yapiyorsunuz, bunun devamini dilerim. Gercekten herkese emek emek yazmissiniz bravo valla.

Gecen hafta doktora gittim, gozum bir hayli ilerlemis. iki gozde 7.50 numaraya cikmis( miyop) sonrasinda bir iki gozlukcuye gittim, cok ucuk kacik fiyatlar cikti ortaya. Hoya sanirim % 70 inceltilmis, 2 tanesine 1800 lira dediler. Onun disinda bir yerli marka isbir sanirim 1000 lira civarinda dediler. Bir tanede ucuz marka soyledi, 668 TL. malesef marka isimleri aklimda kalmamis. Biri beni fena kazikliyor olabilir mi? ( camlar antirefle sanirim) Ayrica ozel hastaneye gitmistim, devlet baba ne kadar oder, tekrar anlasmali bir kuruma gitmeme degecek bir durum var mi diye merak ediyoum. ne kadar oder yaklasik cerceve + camlara. Sen camda hangi markayi tavsiye edersin f/p olarak.

normalde lens kullaniyorum, ama zaman zaman gozlerimi dinlendirmek hava almasini saglamak icin gozluk alacagim tekrar, ama bu kadar yuksek fiyatli olmasi beni bir hayli dusunduruyor. bu kadar buyuk numara olunca inceltmedende malesef kullanilmaz. Ankarada oturuyorum. tavsiye edebileceginiz biri varsa onada gidebilirim.

Simdiden tesekkur ederim, hem bana hemde diger insanlara verdiginiz cevaplar icin

• quote:

quote:

quote:

Dostum benim numaralarım 3.5 miyop 3 astigmat iki gözümde de nasıl bir gözlük ve gözlük camı seçmeliyim

-3.50 -3.00 ise numaralarınız ince camlar iyi olacaktır. Çerçeve seçiminiz size kalmış. Hafif ve yüzde farkedilmez olsun isterseniz çerçevesiz gözlük olabilir. Biraz daha tarz, dikkat çekici olsun derseniz kemik çerçeveler idealdir. Her çerçeve türünün artısı eksisi var. Ona göre bir tercih yapmanız gerek. Ama seçtiğiniz çerçeve de alacağınız cama doğrudan etki edecektir. Bunu daha önce de söylemiştim. Çerçevesiz gözlükte inceltme oranı az olan camlar estetik açıdan hoş olmuyorlar. Kapalı çerçevler de, özellikle kemik olanlar, camların kalınlıklarını gizledikleri için inceltme oranı az camlar seçilebilir. Böylece cama daha az para ödersiniz.

Cam olarak hazırda 3.00 astigmat cam bulmak kolay değil 1.61 ya da 1.67 olarak. Yine de var piyasada bu camlardan. 1.67 olarak Hoya'da var, 1.61 olarak da galiba Rodenstock'da vardı (Konuda bir arkadaş söylemişti galiba, tam emin değilim ondan). Gözlüğünüzü çerçevesiz olarak düşünüyorsanız Hoya 1.67 ideal. Hem incelik olarak hem de kırılmazlık garantisi olarak.

Ya ne kadar inceltilse de şişe dibi gibi olmaz mı bu numaralarla ?

Yarım çerçeve alsam acaba biraz daha faydalı olur mu?

Numaranın oluşması için camın ister istemez kalınlığı oluşacak tabii ki. Camınızın kalınlığı aldığınız çerçevenin cam genişliğine de bağlı. Miyop camlar, dış kenarları kalın iç kenarları ince yapıya sahiptir. Bu yüzden alacağınız gözlük küçük olursa camınız daha küçük kesilir, haliyle camınız da daha ince olacaktır. Cam numaralarınız da alıp başını gitmiş değil. 1.67 indekste en iyi sonucu alırsınız. Ben şahsen camlarınızın çok kalın olacağına inanmıyorum.

Çerçeve olarak yarım olanlardan da tercih edebilirsiniz. Önemli olan hem estetik hem de rahatlık yaşamanız.

• burda emek veren herkesten allah razı olsun şidiye kadar çok bilgisizcce gözlük alıyormuşuz çok sağolun

benimde bir sorum olacak oğlum hipermiyop gözluk numaraları sağ:-4.50 cyl:-50 axe:180 sol:-4.75 diye bir reçetemiz var göz numaraası 6 veye 8 ayda bir değişiyor organik cam alıyoruz ama ne marka biliriz ne özellik gözlükcüğe söyleriz o bize verirdi sizden bilgi alınca bir önceki gözlük camı markasına baktım üstünde tora organic economıc yazıyor 65mm 1.50 nc yüzde 99 anti-reflaction diye yazıyor şimdi yine göz numarası değiştiği için cam alacağız bu bilgilere göre bana bir tavsiyede bulunursanız sevinirim oğlum için en uygun gözlük camı nedir birde 2-3 senedir sık aralıklarla değişiyor uygun fiyatlı buda olur diyeceğiniz varsa rica ediyorum ş,mdi reçete ile gideceğiz ve sizin verdiğiniz bilgilerle fiyat bakacağız her işiniz güzel olsun inşaallah

• quote:

Orijinalden alıntı: ahir26

burda emek veren herkesten allah razı olsun şidiye kadar çok bilgisizcce gözlük alıyormuşuz çok sağolun

benimde bir sorum olacak oğlum hipermiyop gözluk numaraları sağ:-4.50 cyl:-50 axe:180 sol:-4.75 diye bir reçetemiz var göz numaraası 6 veye 8 ayda bir değişiyor organik cam alıyoruz ama ne marka biliriz ne özellik gözlükcüğe söyleriz o bize verirdi sizden bilgi alınca bir önceki gözlük camı markasına baktım üstünde tora organic economıc yazıyor 65mm 1.50 nc yüzde 99 anti-reflaction diye yazıyor şimdi yine göz numarası değiştiği için cam alacağız bu bilgilere göre bana bir tavsiyede bulunursanız sevinirim oğlum için en uygun gözlük camı nedir birde 2-3 senedir sık aralıklarla değişiyor uygun fiyatlı buda olur diyeceğiniz varsa rica ediyorum ş,mdi reçete ile gideceğiz ve sizin verdiğiniz bilgilerle fiyat bakacağız her işiniz güzel olsun inşaallah

Hocam selamlar,

Oğlunuz kaç yaşında? Bu numara değişimi göz yapısına göre belirli bir yaşa kadar değişiklik gösterebiliyor. Allah başka dertler vermesin.

Camları alırken markaya dikkat etmek gerekli. Yalnız sizin camlarınızı gözlükçünüz yaparken bence iyi bir cam markası ve ekonomik olanını tercih etmiş. Tora gerçekten iyi bir cam markası. Size yaptığı cam, eğer yanlış anlamıyorsam, 1.50 indeksli yani inceltilmemiş cam ve antirefle var. Gözlükçüyle alışveriş yaparken herhalde fiyat olarak da uygun camlar istediniz ya da o tavsiye etti size ki bu camı yapmış size. Mantıklı olanı da bu gibi görünüyor zaten. Zira 6 ayda bir cam değişmesi garantiyse; inceltilmiş, markalı camlara para verip numara değişince camı çöpe atmak bütçeyi etkileyebilir. Madem Tora kullanıyorsunuz, Tora 1.56 Skyline cam kullanırsanız hem camlarınız daha ince olur hem de kaplaması Skyline olur. 1.56 Skyline'ın fiyatları da ekonomik zaten. 60-70 TL'ye malolur size.

6-8 ayda camları değişiyor ve 2-3 senede çerçevesi mi değişiyor? 2-3 sene çocuk için gayet iyi bir zaman. Zaten çerçeveye bir şey olmasa da çocuk büyüdüğünden çerçeve küçük gelmeye başlıyor.

Cam olarak ekonomik olsun diyorsanız 1.56 (%30) indeksli camları seçin. Camlar biraz daha ince olsun derseniz 1.61(%40) indeksli camları alın. 1.56 markalı camlar 60-90 arası 1.61 indeksli camlar da 110-140 arası değişiyor. Daha ince cam isterseniz 1.67 (%55) indeksli camlar var. Onlar da 200-250 civarına gelir size.

Bütün hepsi size bağlı. Benden size bir de tavsiye. Mutlaka yedek gözlüğünüz olsun. Yaptırmayıp pişman olmayın sonra.

• allah razı olsun sayenizde çok bilgilendik oğlum 14 yaşında evet bu alımlarımız tamamıyle gözlükçünün tavsiyesi ile oldu dediğiniz gibi çerçeveleri 2 sende bir değiştiriyoruz ve çok haklısınız yedek şart oluyor allah ilminizi ve işlerinizi arttırsın inanın bu bilgiler karşısında çok mutlu olduk sağolun sizin bilgileriniz ışığında şimdi almaya gideceğiz
  • Merhaba, oncelikle yorumlar icin tesekkur ederim bircok bilgi sahibi olduk. Bende 2 sene once aldigim faset prada gozlugumdeki plastik gibi bir malzeme olan camin catlamasi sebebi ile arastirmalarima basladim.

Kalite ve psikolojik olarak hoya markasinda karar kildim. Şansa iyi bir toptanci araciligi ile piyasanin cok altina hoya 1.53 pnx aldim. Aslinda 1.60 istiyordum fakat ellerinde yoktu ve kesinlikle tavsiye etmediler faset cerceve icin?

Eski plastik camin tepesinden baktigimda cok daha bombeli oldugunu soyleyebilirim. Yeni camim disa dogru neredeyse hic bombe yapmiyor. Gozlerim gercekten rahatladi diyebilirim. Fakat eski camima oranla biraz kalin oldu kenarlari. Ayrica tecrube ettigim kadari ile hoya pnx, eski camima oranla daha uzun sure buhu tutuyor? Artik 1.60 almadan herhalde gercek sonucu soyleyemem 1.53 pnx icin.

Daha sonra yurtdisindan 5 adet cerceve getirdim. 3 tagheuer, porsche ve Silhouette. Hepsi faset. Simdi en azindan 2 tag heuere cok daha uygun fiyatli cam yaptirmak istiyorum. Ki gorelim bakalim hoyanin marifetlerini :) Anlayalim 1 ise yariyormu.

Asagidaki numaralarim icin istanbul, bakirkoy taraflarinda sizce nereye danismaliyim? Ne tür bir cama, ne kadar fiyat oderim. Camlar son derece uygun fiyatli olabilir, antireflekte kaplama olsa yeter bana.
    Sol -1.75 ve 1 derece astigmat
    Sag -1.50 ve 0.75 derece astigmat

Tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Merhaba, oncelikle yorumlar icin tesekkur ederim bircok bilgi sahibi olduk. Bende 2 sene once aldigim faset prada gozlugumdeki plastik gibi bir malzeme olan camin catlamasi sebebi ile arastirmalarima basladim.

Kalite ve psikolojik olarak hoya markasinda karar kildim. Şansa iyi bir toptanci araciligi ile piyasanin cok altina hoya 1.53 pnx aldim. Aslinda 1.60 istiyordum fakat ellerinde yoktu ve kesinlikle tavsiye etmediler faset cerceve icin?

Eski plastik camin tepesinden baktigimda cok daha bombeli oldugunu soyleyebilirim. Yeni camim disa dogru neredeyse hic bombe yapmiyor. Gozlerim gercekten rahatladi diyebilirim. Fakat eski camima oranla biraz kalin oldu kenarlari. Ayrica tecrube ettigim kadari ile hoya pnx, eski camima oranla daha uzun sure buhu tutuyor? Artik 1.60 almadan herhalde gercek sonucu soyleyemem 1.53 pnx icin.

Daha sonra yurtdisindan 5 adet cerceve getirdim. 3 tagheuer, porsche ve Silhouette. Hepsi faset. Simdi en azindan 2 tag heuere cok daha uygun fiyatli cam yaptirmak istiyorum. Ki gorelim bakalim hoyanin marifetlerini :) Anlayalim 1 ise yariyormu.

Asagidaki numaralarim icin istanbul, bakirkoy taraflarinda sizce nereye danismaliyim? Ne tür bir cama, ne kadar fiyat oderim. Camlar son derece uygun fiyatli olabilir, antireflekte kaplama olsa yeter bana.
    Sol -1.75 ve 1 derece astigmat
    Sag -1.50 ve 0.75 derece astigmat

Tesekkur ederim

Hocam camlar uygun fiyatlı olsun diyorsan 1.50 antirefle cam alabilirsiniz. Çifti 50 TL'den 250 TL'ye halledersiniz hepsini. Bari gitmişken orta şekerli bir yere gidin de en azından Tag'ların montajını doğru yaptırın da, murdar etmesinler gözlükleri.

Bakırköy'ü pek bilmem.

• Sn azizcool oncelikle foruma olaganustu katkılarınız gercekten takdire deger. Sayenizde az cok bilgi sahibi olduk.

Simdi soruma gelecek olursak bana gozluk recetesi ilk once 16 sene once 25 yasinda iken yazildi ama kullanmadim o gunden ber. 2011 de baska bir rahatsizlik icin goz doktoruna gittigimde dr bana gozluk kullanmanin beni rahatlatabilecegini soyledi ve 15 sene onceki recetenin aynisini yazdi.Bende hastaneden cikip hemen yanindaki isimsiz optikciye girip bir gozluk ve cerceve aldim ssk parasi ile 20 tl mi ne fark odemistim sanirim sadece .. camlar nippon mus cercevede dandik bir sey.. kenarlari oksitlendi ve tenime denk gelen yerde alerji yapiyor .. simdi cercevemi ve camlarimi degistirmek istiyorum. Oakley cerceveler hosuma gidiyor.size asagida recetemide yaziyorum.. Bana uygun cam onerisi ve oakley secimim uygunmu? uygunsa nerelerden alabilirim tavsiyelerde bulunursaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR1970 -- 29 Ocak 2012; 11:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR1970

Sn azizcool oncelikle foruma olaganustu katkılarınız gercekten takdire deger. Sayenizde az cok bilgi sahibi olduk.

Simdi soruma gelecek olursak bana gozluk recetesi ilk once 16 sene once 25 yasinda iken yazildi ama kullanmadim o gunden ber. 2011 de baska bir rahatsizlik icin goz doktoruna gittigimde dr bana gozluk kullanmanin beni rahatlatabilecegini soyledi ve 15 sene onceki recetenin aynisini yazdi.Bende hastaneden cikip hemen yanindaki isimsiz optikciye girip bir gozluk ve cerceve aldim ssk parasi ile 20 tl mi ne fark odemistim sanirim sadece .. camlar nippon mus cercevede dandik bir sey.. kenarlari oksitlendi ve tenime denk gelen yerde alerji yapiyor .. simdi cercevemi ve camlarimi degistirmek istiyorum. Oakley cerceveler hosuma gidiyor.size asagida recetemide yaziyorum.. Bana uygun cam onerisi ve oakley secimim uygunmu? uygunsa nerelerden alabilirim tavsiyelerde bulunursaniz sevinirim.

Selamlar,

sizin göz sorununuz astigmatism. 5 yaşında gitseydiniz yine aynı receteyi alırdınız. Yani gözün yapısıyla ilgili ve doğuştan olan bir göz rahatsızlığıdır. Doktorun söylediği de doğru. Takarsanız gerçekten aradaki farkı tam olarak anlarsınız.

Astigmat öyle bir şey ki, gözlüksüz herşey çok güzel; ama gözlüğü takinca nesneler bu kadar ayrıntılı mıymış dedirtiyor. Bende de Astigmat olduğu için söylüyorum. :)

Çerçeve için Oakley çok iyi bir seçim. Aldığınız o sigorta çerçevesi ancak o kadar oluyor. Gözlükçünüzün bir suçu yok. Reçete bedeline ancak o denk geliyor işte.

Oakley çerçeveler çok dayanıklı ve görünüş olarak bence karizmatik ve spor. Piyasada bulmak kolay değil. Her dükkânda yok. Araştırmanız gerek biraz. Büyük mağazalarda hem bulma şansınız yüksek hem de model alternatifleri bol olur.

Cam olarak 1.56 organik yeterlidir. Sakın daha ince cam vs. muhabbetine sokmasınlar sizi. Markalı camlardan isteyin. Tora Skyline olabilir mesela. Essilor Crizal de çok iyi camdır. 1.56 camları kapalı ya da yarım çerçeveler için tavsiye ediyorum. Eğer alacağınız gözlük çerçevesiz olacaksa kırılmaz camlardan alın. Tora'nın 1.61 Skyline camı 1 sene Essilor'un 1.61 Crizal camı da 2 sene kırılmaya garanti veriyor.

Umarım iyi bir gözlük alırsınız. Aldığınız zaman burada ss koyarsanız görmüş oluruz biz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 29 Ocak 2012; 14:50:51 >

• ustad cok tesekkur ederim bilgiler icin. Aynen dedigin gibi yaklasik 11 aydir kullaniyorum o gozlugu ve gercekten beni rahatlatti ve dedigin gibi detay ve ozellikle perspektif konusunda dunyaya bakisim degisti:)

peki fiyat olarak referans alabilecegim bir seyler soyleyebilirmisin cam yada cerceve konusunda?
  • Cam için 1.56 indekste 60-90 arası fiyat geçerli. 1.61 için ise 110-150 arası diyebilirim. Çerçeveler modeline göre değişiyor Oakley'de. En düşüğü 350 civarıydı galiba. 700-800'e de var çerçeve.
  • @ acizcool

Hocam şu reçetenin değeri nedir? Çerçeveler için 40 ar dan 80 lira ediyor sanırım. Camlar için de para ödüyor mu? Bilerek gideyim optikçiye.

Bir de geçerlilik süresi nedir?

http://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=310120121537.jpg&res=medium

---

Şimdi nette bir ay geçerli olduğunu gördüm. Doğru mu bu bilgi? Bir ay zamanım varsa geniş geniş bakayım.

quote:

Kurum ile optik müesseseleri arasında yapılan sözleşmenin 3,3 maddesi uyarınca reçetelerin reçete tarihinden itibaren 30 gün içerisinde medulaya kaydedilmesi gerektiğinden bu sürecin uygulanmasına 01.10.2008 tarihi itibari ile başlanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 31 Ocak 2012; 12:53:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

@ acizcool

Hocam şu reçetenin değeri nedir? Çerçeveler için 40 ar dan 80 lira ediyor sanırım. Camlar için de para ödüyor mu? Bilerek gideyim optikçiye.

http://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=310120121537.jpg&res=medium

---

Şimdi nette bir ay geçerli olduğunu gördüm. Doğru mu bu bilgi? Bir ay zamanım varsa geniş geniş bakayım.

quote:

Kurum ile optik müesseseleri arasında yapılan sözleşmenin 3,3 maddesi uyarınca reçetelerin reçete tarihinden itibaren 30 gün içerisinde medulaya kaydedilmesi gerektiğinden bu sürecin uygulanmasına 01.10.2008 tarihi itibari ile başlanacaktır.

Cam çerçeve toplam 80-85 lira bir reçete değeri var.

Evet reçete bir ay geçerli.

• quote:

quote:

@ acizcool

---

quote:

Çok teşekkürler.

Hocam bir de benim reçetemde sağ ve sol göz uzak için Vitrum Spher -1.50 diyor. Diğer kısımlar boş. Lens için tekrar muayene olmam gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 31 Ocak 2012; 17:26:19 >

• quote:

quote:

quote:

@ acizcool

---

quote:

Çok teşekkürler.

Hocam bir de benim reçetemde sağ ve sol göz uzak için Vitrum Spher -1.50 diyor. Diğer kısımlar boş. Lens için tekrar muayene olmam gerekir mi?

Yok hocam.

• quote:

quote:

quote:

@ acizcool

---

quote:

Çok teşekkürler.

Lens muayenesi olmalisiniz tabiki b.c ve dia degeri bilinmeden hangi markayi kullanacaksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: posetcay06

quote:

quote:

quote:

@ acizcool

---

quote:

Çok teşekkürler.

Lens muayenesi olmalisiniz tabiki b.c ve dia degeri bilinmeden hangi markayi kullanacaksiniz

Oasys kullanır hocam. Zaten siz daha önce tavsiye etmissiniz 8.4'ten 8.8'e kadar esner diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar yaklaşık 2009 yılında muayene olmuştum astigmat çıkmıştı, o değerler(sağ 1,25 sol 1,25) 1. resimde, yeni bir muayene daha oldum numaralarda biraz daha ilerleme olmuş (sağ 1,5 sol 2 ). Doktorda o değerlere uygun gözlük vermişti.
    Sol gözün aks değeri 5 dereceden 10 dereceye çıkmış, sağ gözümdeki ilerlemeye rağmen gözlük camını değiştirmeyip sadece çerçeveyi değiştirsem göz açısından bir problem olur mu ?

2009 yılındaki değerler

Yeni Değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnryldz -- 2 Şubat 2012; 12:43:01 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.