Bildirim
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (26. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: acizcool
quote:
Orijinalden alıntı: posetcay06
quote:
Orijinalden alıntı: s0ft
quote:
quote:
@ acizcool
Hocam şu reçetenin değeri nedir? Çerçeveler için 40 ar dan 80 lira ediyor sanırım. Camlar için de para ödüyor mu? Bilerek gideyim optikçiye.
Bir de geçerlilik süresi nedir?
http://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=310120121537.jpg&res=medium
---
Şimdi nette bir ay geçerli olduğunu gördüm. Doğru mu bu bilgi? Bir ay zamanım varsa geniş geniş bakayım.
quote:
Kurum ile optik müesseseleri arasında yapılan sözleşmenin 3,3 maddesi uyarınca reçetelerin reçete tarihinden itibaren 30 gün içerisinde medulaya kaydedilmesi gerektiğinden bu sürecin uygulanmasına 01.10.2008 tarihi itibari ile başlanacaktır.
Cam çerçeve toplam 80-85 lira bir reçete değeri var.
Evet reçete bir ay geçerli.
Çok teşekkürler.
Hocam bir de benim reçetemde sağ ve sol göz uzak için Vitrum Spher -1.50 diyor. Diğer kısımlar boş. Lens için tekrar muayene olmam gerekir mi?
Lens muayenesi olmalisiniz tabiki b.c ve dia degeri bilinmeden hangi markayi kullanacaksiniz
Oasys kullanır hocam. Zaten siz daha önce tavsiye etmissiniz 8.4'ten 8.8'e kadar esner diye.
Dogrudur katiliyorum ama ya dia degeri ?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
@ acizcool
Hocam şu reçetenin değeri nedir? Çerçeveler için 40 ar dan 80 lira ediyor sanırım. Camlar için de para ödüyor mu? Bilerek gideyim optikçiye.
Bir de geçerlilik süresi nedir?
http://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=310120121537.jpg&res=medium
---
Şimdi nette bir ay geçerli olduğunu gördüm. Doğru mu bu bilgi? Bir ay zamanım varsa geniş geniş bakayım.
quote:
Kurum ile optik müesseseleri arasında yapılan sözleşmenin 3,3 maddesi uyarınca reçetelerin reçete tarihinden itibaren 30 gün içerisinde medulaya kaydedilmesi gerektiğinden bu sürecin uygulanmasına 01.10.2008 tarihi itibari ile başlanacaktır.
Cam çerçeve toplam 80-85 lira bir reçete değeri var.
Evet reçete bir ay geçerli.
Çok teşekkürler.
Hocam bir de benim reçetemde sağ ve sol göz uzak için Vitrum Spher -1.50 diyor. Diğer kısımlar boş. Lens için tekrar muayene olmam gerekir mi?
Lens muayenesi olmalisiniz tabiki b.c ve dia degeri bilinmeden hangi markayi kullanacaksiniz
Oasys kullanır hocam. Zaten siz daha önce tavsiye etmissiniz 8.4'ten 8.8'e kadar esner diye.
Dogrudur katiliyorum ama ya dia degeri ?
BC'si esneyen lensin DIA'sı da esner.
-
@ azizcool
yeni numarada çok fazla fark olmadığı için ilk başla camı değiştirmemeyi düşünüyordum. Ama cam + çerçeve değiştirmeye karar verdim. Teşekkür ederim. -
Konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim google da ararken donanimhaberde buldum ihtiyacım olan şeyi müsait bir zamanımda okuyacağım baştan sona hepsini ancak bir sorum var
Gözlüğü ve gözlük camını aldıktan sipariş verdikten kaç gün sonra gözlük camını alabiliriz veyahut şöyle sorayım, gözlükçü bizim gözlük camını sipariş verdiğinden kaç gün sonra o cam gözlükçüye gelir ortalama ? -
quote:
Orijinalden alıntı: crazytrex
Konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim google da ararken donanimhaberde buldum ihtiyacım olan şeyi müsait bir zamanımda okuyacağım baştan sona hepsini ancak bir sorum var
Gözlüğü ve gözlük camını aldıktan sipariş verdikten kaç gün sonra gözlük camını alabiliriz veyahut şöyle sorayım, gözlükçü bizim gözlük camını sipariş verdiğinden kaç gün sonra o cam gözlükçüye gelir ortalama ?
O sizin numaranıza ve istediğiniz cam türüne göre değişir. 30 dakika da sürebilir, 15 gün de. -
quote:
quote:
Gözlüğü ve gözlük camını aldıktan sipariş verdikten kaç gün sonra gözlük camını alabiliriz veyahut şöyle sorayım, gözlükçü bizim gözlük camını sipariş verdiğinden kaç gün sonra o cam gözlükçüye gelir ortalama ?
O sizin numaranıza ve istediğiniz cam türüne göre değişir. 30 dakika da sürebilir, 15 gün de.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,
Camın kaç günde geleceğini bilmem benim için gerçekten önemli, ayın 13ünde bu şehirde olmayacağım ve gideceğim yerde de alamam :) Eğer bu işler ile uğraşıyorsanız ve tahmini olarak 2.50 5 derece, 2.75 180 derece astigmat camın kaç günde geleceğine dair ve her şey dahil yani inceltilmiş, ışık yansıtmayıcı vb. olanının fiyatına dair bir tahminde buluna bilir misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 3 Şubat 2012; 1:14:10 >
-
quote:
quote:
quote:
O sizin numaranıza ve istediğiniz cam türüne göre değişir. 30 dakika da sürebilir, 15 gün de.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,
Camın kaç günde geleceğini bilmem benim için gerçekten önemli, ayın 13ünde bu şehirde olmayacağım ve gideceğim yerde de alamam :) Eğer bu işler ile uğraşıyorsanız ve tahmini olarak 2.50 5 derece, 2.75 180 derece astigmat camın kaç günde geleceğine dair ve her şey dahil yani inceltilmiş, ışık yansıtmayıcı vb. olanının fiyatına dair bir tahminde buluna bilir misiniz ?
Bu şehir dediğiniz yeri İstanbul olarak kabul ediyorum. Eğer sabah 11'den önce siparişi verirseniz gün içinde gözlüğünüz teslim edilir. Diğer büyük şehirlerde de yine aynı gün içinde teslim edileceğini düşünüyorum; fakat onun dışındaki şehirlerde durum nedir ve nasıl bir cam dağıtım sistemi var bilemiyorum. Onlarla da çok sorun yaşamazsınız en fazla 2 gün sürer.
Yani ayın 13'üne kadar 13 tane gözlük yaptırabilirsiniz.
Gözlüğünüzün türü nedir? Çerçevesiz bir gözlükse kırılmaya karşı dayanıklı camlardan kullanmanız daha iyi olur. Ama derseniz ki, ben dikkatli kullanırım, o zaman 1.56 Organik Antirefle cam yeterli sizin için. Bu camlar da stokta vardır. İnceltme konusuna ne girin ne de gözlükçünün girmesine izin verin eğer girmek isterse. Zira sadece astigmatlı camların kalınlıkları yok gibidir. Cam fiyatları 80-100 lira arasıdır.
-
Desenize bu güne kadar inceltme parası diye yoktan yere bizden para aldılar şuan gerçekten yeni öğreniyorum bunu:)
Şehir Ankara o zaman fazla acele etmeye gerek yok
Çerçeve olarakta şu tarz bir çerçeve düşünüyorum. Eski camlarım için standart bir çerçeveye (dik dörtgen şeklinde küçük cam) göre 90TL veriyordum hep 90 civarındaydı doğal olarak bu seferki daha büyük çerçeve olacağından camın boyutuda artacak bununla doğru orantılı olarak camın fiyatı da artar mı ?
-
Sayın forum sahibi ben +11 ve 2,5 astigma cam kullanıyorum bana tavsiye edeceğiniz inceltilmiş cam ve camın daha ince olması için çerçeve çapı nedir acaba? Ve önerebileceğiniz gözlükcü varmı bana yarımcı olacak. -
Resimdeki de şu an kullandığım. bundan daha ince olabilecek cam ve buna uygun çerçeve önerebilirseniz ssevinirim
-
quote:
Orijinalden alıntı: turhaneng
Sayın forum sahibi ben +11 ve 2,5 astigma cam kullanıyorum bana tavsiye edeceğiniz inceltilmiş cam ve camın daha ince olması için çerçeve çapı nedir acaba? Ve önerebileceğiniz gözlükcü varmı bana yarımcı olacak.
Resimdeki de şu an kullandığım. bundan daha ince olabilecek cam ve buna uygun çerçeve önerebilirseniz ssevinirim
Forum sahibi şu anda yok. Onun için ben cevap vereyim yerine.
Camlarınızın inceliği seçtiğiniz çerçevenin çapına, sipariş edilen camın çapına ve indeksine ve camın asiferik-biasiferik yapısına bağlı. O camdan daha ince bir cam elde edilebilir mi diye sorarsanız ben evet derim.
Bundan daha ince bir cam için 1.74 (Bi)asiferik 52 ya da 54 Ø bir cam siparişi verilir ve bu cam siparişine uygun da bir çerçeve seçilir. Gözlükte camı geniş seviyorsanız camın çapını küçük yaptırma şansımız olmaz, o yüzden incelik biraz daha ortadan kalkar. Çerçeve için çok seçenek var; ama hangisi yüzünüze uygun olur bilinmez. Camın ince çıkması için küçük seçmeniz gerektiği gerçeğini unutmayın.
En ince cam için en kalın fiyat çıkar, bunu bilmenizi tavsiye ederim. Böyle bir cam da almak istiyorsanız cama uygun kaliteli bir çerçeve almak da en maktıklısı.
Resmini çektiğiniz gözlüğün camlarının en uzak uclarının arasındaki mesafeyi ölçüp yazarsanız şu andaki kullandığınız camla ilgili de ufak da olsa bir yorum yapabilirim.
-
44 mm . Bana biraz daha hedef göstererek yardımcı olursanız sevinirim. -
quote:
44 mm . Bana biraz daha hedef göstererek yardımcı olursanız sevinirim.
Yaptırdığınız camın indeksi nedir acaba? Görünen o ki, camın çapı için yapılacağın en iyisi yapılmış.
Hocam hedef göstermek derken nasıl bir hedef istiyorsunuz? Cam olarak söyledim zaten ne olduğunu yapılması gereken. Çerçeve olarak da plastik ya da metal kapalı çerçevelerden tavsiye ederim. Plastik olması kalınlığı gizlemesi ve camın kırılma ihtimaline karşı daha akla yatkın. Ziraz camın kenar kısımları oldukça ince olacaktır. Gözlük yere düşerse kenarlarında kırıklar oluşabilir metal çerçevede. Hele yarım, nilör çerçevelerde çıtır çıtır gidecektir zaten. -
Cam markası verebilirmisiniz? bende kemik çerçeve düşünüyorum . bu gözlüğü İzmir de yaptırdım ama şu an biraz ilgisiz davaranıyorlar gibi geldi bana camı 200 tl ye yaptırmıştım tekcam kullanıyorum diğer taraf balans için sadece. Yani tüm tavsiyelerinize açığım -
23 senelik gözlük-lens kullanıcısı olarak konuyu oldukça geç farkedip baştan son okuduktan sonra paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benim de ufak birkaç öneriye ihtiyacım olacak. Gözlük numaralarım -11.00 -1.50 125 ve -10.50 -2.00 65 . Uzun zamandır alışverişim olan gözlükçüyle baya muhabbetten sonra en fazla incelikten yola çıkarak hiperak diye daha önce burada da duymadığım bir markanın 1.74 indeksli camlarını rayban çerçeve ile beraber fiyatını 600 tl iskontolu olarak önerdi. (cam fiyatlarını yazacağım hatırladığımda) Üreticisinden bahsetmişti lâkin ailemle gitmeme karşın hiçbirimizin aklında kalmadı, internette en ufak bir bilgi kırıntısına rastlamadım. Marka, fiyat/performans olarak nasıldır ? Önerebileceğiniz yaklaşık fiyatlarda ya da optimal diyebileceğiniz camlar nelerdir? Aklıma geldikçe diğer sorularımı da sormak isterim. -
quote:
Cam markası verebilirmisiniz? bende kemik çerçeve düşünüyorum . bu gözlüğü İzmir de yaptırdım ama şu an biraz ilgisiz davaranıyorlar gibi geldi bana camı 200 tl ye yaptırmıştım tekcam kullanıyorum diğer taraf balans için sadece. Yani tüm tavsiyelerinize açığım
F/P için Novax. -
quote:
Orijinalden alıntı: Roby
23 senelik gözlük-lens kullanıcısı olarak konuyu oldukça geç farkedip baştan son okuduktan sonra paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benim de ufak birkaç öneriye ihtiyacım olacak. Gözlük numaralarım -11.00 -1.50 125 ve -10.50 -2.00 65 . Uzun zamandır alışverişim olan gözlükçüyle baya muhabbetten sonra en fazla incelikten yola çıkarak hiperak diye daha önce burada da duymadığım bir markanın 1.74 indeksli camlarını rayban çerçeve ile beraber fiyatını 600 tl iskontolu olarak önerdi. (cam fiyatlarını yazacağım hatırladığımda) Üreticisinden bahsetmişti lâkin ailemle gitmeme karşın hiçbirimizin aklında kalmadı, internette en ufak bir bilgi kırıntısına rastlamadım. Marka, fiyat/performans olarak nasıldır ? Önerebileceğiniz yaklaşık fiyatlarda ya da optimal diyebileceğiniz camlar nelerdir? Aklıma geldikçe diğer sorularımı da sormak isterim.
Hocam selamlar
Camlar büyük ihtimalle Aklens'indir. İzmir firmasıdır. Eski ve köklü bir yerli cam firması ve fabrikasıdır. Güzel fiyata yapmış gözlüğünüzü. Gönlünüz rahat olsun bence.
-
hocam benım bi derdim var konu açtımda buraya yonlendırdıler
ben konunun likni buraya koyuyorum
http://forum.donanimhaber.com/m_57352153/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57382082
yenı gozluk aldım ve 40 50cm uzagımdayı yazıları mesela suan ekrandakı yazıları ıyı goremıyorum ama gözlugu hafif egiyorum mesela yanından bakınca net goruyorum odakdamı bı sorun var neden böyle anlamıyorum
iki gözümde -2.5 miyop -1.25 astigmat diyor doktor -
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
hocam benım bi derdim var konu açtımda buraya yonlendırdıler
ben konunun likni buraya koyuyorum
http://forum.donanimhaber.com/m_57352153/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57382082
yenı gozluk aldım ve 40 50cm uzagımdayı yazıları mesela suan ekrandakı yazıları ıyı goremıyorum ama gözlugu hafif egiyorum mesela yanından bakınca net goruyorum odakdamı bı sorun var neden böyle anlamıyorum
iki gözümde -2.5 miyop -1.25 astigmat diyor doktor
Geçmiş olsun,
sorunu tam anlayabilmek için bir kaç soru sorayım. Onları cevaplarsanız daha net bir sonuç elde ederiz
1- Uzak görüşünüz nasıl?
2- Gözlüğü eğdiğinizi söylüyorsunuz. Sağa-sola mı eğiyorsunuz yoksa ön-arkaya doğru mu?
3- Bu eğme sadece yakında mı netleştiriyor yoksa uzakta da daha net oluyor mu?
4- Gözlüğü kullandığınızda gözlerinizde ağırlık ya da ağrı oluyor mu?
5- Çerçeveniz ne tarz bir çerçeve ve camları büyükçe geniş bir şey mi yoksa normal boyutlarda mı?
6- Daha önceki kullandığınız gözlüğü yeni kullanmaya başladığınızda adaptasyon sorunu yaşadınız mı?
7- Amma uzun liste olmuş
8-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X