Şimdi Ara

Gözlükmü Lensmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kelberTh

• İlk 3-4 gün lens takıp çıkarmak eziyet.Reflekslerine hakim olmaya alıştıktan sonra üstüne tanımam.Gözlük fos.Görüntüyü normalden küçük gösteriyor,çiziliyor kırılıyor.Yumuşak lenslerle ben duşa bile giriyorum birşey olmuyorSadece ilk 3-4 gün yarım saat uğraşırsın takmakla.Sonrası kolay.(Benim sadece sağ gözüm -2.25 diyoptri miyop ,sol sağlam tek gözde kullanıyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gunay Kilic

Ben gözlük kullanıyorum çokta memnunum

Demekki lens kullansan dünyalar senin olacak(ciddiyim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Gençkan

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

lens süper 5 yıldır filan kullanıyorum, gözlük berbat evde gözlük takıyorum, ama lens muhteşem buluş

aynen 10 yıldır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım işin garibi lens kullanmaya başladıktan sonra numaralarım sabitlendi 1.75 kaldı.

lensin avantajları
    -rahatlıkla spor yapabilirsin
    -yüzebilirsin
    -güneşte yandığın zmn gözlük izi kalmaz suratında
    -numarasız güneş gözlüğü kullanabilrsin
    -kışın yağmurda camların ıslanmaz..akabinde soğuktan sıcağa geçtiğin zmn buğu yapmaz
    -ant refre kaplama cam kullanmazsan geceleri ışıkları çift görürsün
    -burnunda gözlüklerin plastik zımbırtısı izi kalmaz.
    - kavga ortamında konuşma lan dört göz die bişi duymazsın.yaşın küçükse okuldaki arkadaşların dört göz die dalga geçmez
    -kız arakadaşınla öpüşürken gözlüğünü çıkartmak zorunda kalmazsın yada o anlarda kızın teni gözlük camıa değerse iz bırakılması gibi bi durum söz konusu deeldir.
    -tipten yırtarsın.
    dejavantajları
    -hergün çıkartman gerekir ( 1 aylık çıkartılmayanları var ama tavsiye etmiyorum çünkü göz bebeğininde oksijene ihtiyacı var )
    -solüsyonu 20 civarındadır solüsyon bana 3 ay gidio (400 ml )
    -kalitesiz alırsan alerji olabilir allah korusun çok büyük sorunlar yaşayabilrsin tavsiyem Bausch & Lomb

son olarakta benim gibi pasklı bi adam 10 senedir kulanıosa herkez kullanabilir.

ben de 3 senedir lens kullanıyorum fakat, lensle yüzülebildiğini bilmiyordum

gerçekten, göz su ile temas edince lens yerinden çıkmıyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: tırtılcık

1 numaralık miyop lazerle çizilemez,çizmezler(günümüz teknolojisiyle)

evet
  • tabiki lens
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deitel

quote:

evet

Zaten çizildiği zaman 0.75 lik +/- bir hata payı var.Yani -4.00 lık bir gözü ameliyat ettirdiğinde -0.25/-0.75 diyoptri arası bir değere ulaşacaktır göz.-0.25/-3.00 arası zaten göz bozukluğu değil doğal varyasyon sayılıyor.+/-3.00 diyoptriden itibaren göz hastalığı olarak kabul ediliyor.-1.00 lık bir göz asla ameliyat edilmez/edilemez...

• quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

quote:

quote:

lens süper 5 yıldır filan kullanıyorum, gözlük berbat evde gözlük takıyorum, ama lens muhteşem buluş

aynen 10 yıldır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım işin garibi lens kullanmaya başladıktan sonra numaralarım sabitlendi 1.75 kaldı.

lensin avantajları
    -yüzebilirsin
    -kışın yağmurda camların ıslanmaz..akabinde soğuktan sıcağa geçtiğin zmn buğu yapmaz
    - kavga ortamında konuşma lan dört göz die bişi duymazsın.yaşın küçükse okuldaki arkadaşların dört göz die dalga geçmez
    -kız arakadaşınla öpüşürken gözlüğünü çıkartmak zorunda kalmazsın yada o anlarda kızın teni gözlük camıa değerse iz bırakılması gibi bi durum söz konusu deeldir.
    -tipten yırtarsın.
    dejavantajları
    -hergün çıkartman gerekir ( 1 aylık çıkartılmayanları var ama tavsiye etmiyorum çünkü göz bebeğininde oksijene ihtiyacı var )
    -kalitesiz alırsan alerji olabilir allah korusun çok büyük sorunlar yaşayabilrsin tavsiyem Bausch & Lomb

son olarakta benim gibi pasklı bi adam 10 senedir kulanıosa herkez kullanabilir.

ya dostum şöyle söliim havuza&denize giriyorum lensle ama suyun içinde elimden geldiği kadar gözümü açmamaya çalışıyorum acacaksamda kısarak açıyorumki gözümden fırlayıp gitmesin diye:)) bi kere bodrumda havuzda bir tanesini kaybetmiştim bi hafta tek lensle idare ettim walla.öyle çok açarsan yerinden çıkma olasılığı var.olmadı yüzücü gözlüğü ile gireceksin suya o zmn bişi olmuyo =))

• quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

quote:

quote:

lensin avantajları
    -yüzebilirsin
    -tipten yırtarsın.
    dejavantajları

bende 7-8 aydır lens kullanıyorum. Bir cok kez havuza girdim. Hatta istemeden suyun icinde gozumu cokca actım. Lensin garip bir ozelligi var. En azından benimkilerin.( soflens comfort). Su degdigi zaman direkt gozume yapısıyor. Mesela yuzumu bile yıkasam lens bi 5-10 dakika cıkartmak imkansızlasıyor. Esneye esneye gozum yasarınca oyle cıkartıyorum. Ama yuzdukten sonra bi muddet cıkartıp temizlemenizi tavsiye ederim. Arkadasın dedigi butun ozellikler tam olarak lensi ifade ediyor. Muthis icat. Aynı derece numaralı gozlukten daha iyi goruyorum bunu da anlamadım.

• İkisinide salla lazerle çizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DARK TOWER

İkisinide salla lazerle çizdir.

quote:

quote:

quote:

Zaten çizildiği zaman 0.75 lik +/- bir hata payı var.Yani -4.00 lık bir gözü ameliyat ettirdiğinde -0.25/-0.75 diyoptri arası bir değere ulaşacaktır göz.-0.25/-3.00 arası zaten göz bozukluğu değil doğal varyasyon sayılıyor.+/-3.00 diyoptriden itibaren göz hastalığı olarak kabul ediliyor.-1.00 lık bir göz asla ameliyat edilmez/edilemez...

İstersen önce biraz yorumları oku ondan sonra yardımcı olmaya çalış.

• gözlük tabiki lens belki tipten yırtıon ama çok batıyo ve garip bişey heran kaybetme korkusu var ellerini yıkayacan hergün tak çıkar zor iş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eragonboy

gözlük tabiki lens belki tipten yırtıon ama çok batıyo ve garip bişey heran kaybetme korkusu var ellerini yıkayacan hergün tak çıkar zor iş...

lens batıyorsa bir sorun vardır. Normalde lensi hic hissetmezsin. Kaybolma korkusu ise enteresan. Hic cıkma durumu olmadı gozumden. olacagını da sanmıyorum. Buyuk ihtimal senin lenslerin olculerinde sorun vardır.
  • yok ben kullanmıyorm lens ama cuma muayene oldum sağ göz 1.5 olmuş ara sıra takacam gözlük lens de önerdi doktor ama takamam ben zor gelir bide babam baya bi kullanmış lens ve memnun kalmamış. bende gözlük seçtm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eragonboy -- 11 Mart 2007; 1:20:22 >
  • TAbiki LENS gözlük tarihe karıştı lens alsam kullanabilirmiyim filan diye sakın kuşkunuz olmasın ben lensciye ilk gittigimde almadan dönmüştüm orda takıp cıkarmak için can çekişen bi adamı görünce doğal tabi.. ama sonra yine gittigimde karar verip aldım benim bigi bi adam (düzensiz,ve mikropları önemseyen) kullanabiliyosa herkes kullanabilir ... lens rahat kullanışlı hem tiptende kaybetmessiniz

ben bi keresinde lensi düşürdüm aradan 5 dk geçti sokakta hala bulamıorum lensi ... bide baktım montuma yapışmış ve soguktan donmak üzere o çiftide yeni almıştım hemen donmak üzere olan lensi ağzıma attım tüküreğimle yumuşattım ve sokagın ortasında aynaya filan bakmadan tükürüklü lensi taktım gözüme

• YA BEN DE 2 SENEDIR GOZLUK KULLANIYORUM LEN SALACAM AMA KORKUYORUM KARDESIM ALDI ONUNKINI TAKIYIM DEDIM 5 DK UGRASTIM YOK OLMUYO
  • quote:

Orjinalden alıntı: djerrowing

TAbiki LENS gözlük tarihe karıştı lens alsam kullanabilirmiyim filan diye sakın kuşkunuz olmasın ben lensciye ilk gittigimde almadan dönmüştüm orda takıp cıkarmak için can çekişen bi adamı görünce doğal tabi.. ama sonra yine gittigimde karar verip aldım benim bigi bi adam (düzensiz,ve mikropları önemseyen) kullanabiliyosa herkes kullanabilir ... lens rahat kullanışlı hem tiptende kaybetmessiniz

ben bi keresinde lensi düşürdüm aradan 5 dk geçti sokakta hala bulamıorum lensi ... bide baktım montuma yapışmış ve soguktan donmak üzere o çiftide yeni almıştım hemen donmak üzere olan lensi ağzıma attım tüküreğimle yumuşattım ve sokagın ortasında aynaya filan bakmadan tükürüklü lensi taktım gözüme

Gerçektende böyle durumlarda tükürükleyin diyorlar.Dezenfekte edici bir etkısı varmış.Ne derece doğru bilmiyorum ama.

• Ben artık 1 ayda okadar alıştım ki, artık öğlen takıyorum lensi akşam yatana kadar gözümde hiçde hissetmiyorum. Bi işe sağ gözümde astigmat var 0,50 doktor astigmatsız lens verdi 0,50 bişey fark ettirmez dedi. Ama geceleri falan astigmat rahatsız ediyor. 6 ay sonra bitecek paket ozaman astigmatlı alacam lensi.

Birde astigmatlı lens yapan safece bir firmamı var yoksa air optix de astigmat lens yapıyor mu. Torik lens falan diyorlar ya o marka mı model mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

8senedir gözlük kullanıyorum her yönüyle eksisi varr lens alıcam kaliteli lens alırsan 1ay hiç çıkarmadan gözünde durur..

Lens gözde 1 ay hiç çıkarmadan durmamalı.. Göze zararlı.. Adamlar üretmiş ama tavsiye etmem..

6 senedir 4.00 numara Bausch&Lomb kullanıcısı olarak aylık almanı ve hergün çıkarmanı tavsiye ederim.. Bir ara bende birşey olmaz diye çıkarmıyordum.. Doktor muayenede lenslerini çıkarmıyormusun dedi.. Nerden anladınız dedim.. Gözünde alerji oluşmaya başlamış dedi..

Al aylık lens.. Dışarıda lens tak eve gelice gözlük tak ki gözlerin dinlensin..

quote:

Orjinalden alıntı:Yazılımcı Online

Birde astigmatlı lens yapan safece bir firmamı var yoksa air optix de astigmat lens yapıyor mu. Torik lens falan diyorlar ya o marka mı model mi

Torik lens modeldir.. Her markanın torik lensi varmı bilmem ama..,

http://www.lensmarket.com/products.asp?cat=6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budden -- 11 Mart 2007; 9:57:28 >

• 30 gün cıkarmadan takabilcegin gecelik lenslerden al ama arada cıkarmayı unutma..ne olur nolmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 11 Mart 2007; 10:14:53 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.