Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Gözlükmü? Lensmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: yunemars

ya nerede yaşıyorsun?Bende gözlük takmıyordum (yani kullanmam gerektiği halde)artık yolumu göremez oldum kız arkadaşımı bile iice yaklaşmayınca tanıyamaz oldum.Sağlık konusunda pinpiriklliyimdir onun için baya bi araştırdım eğer havası nemli bir şehirde yaşıyorsan lens çok fazla sorun olmuyormuş yani eve geldiğinde falan çıkarıyorsun ama onun dışında.Ama kuru bir yerde yaşıyorsan (mesela eskişehir gibi kışı kupkuru bir ayaz insan normalde bile eve bazen ağlamış gibi geliyor ayazdan, yazıda baya bi kuru işte nasıl anlatıcam şimdi) çok sorun oluyormuş. Bir gözlükçüye gittim tanıdık bir yerdi tavsiye etmedi çünkü kuru bir yerde yaşıyoruz onun için dışarıda çıkarmak istiyceksin ama çıkaramyıcaksın falan dedi.Tam o sırada lens kullandığı için gözü zarar gören bi kız vardı alerji olmuş gözü için baya uğraşmak zoruna kalmış sonra gözlüğe dönmüş.Önceden deniz kenarında yaşıyormuş sonra eskişehir'e gelmiş eskişehir'e geldikten sonra olmuş bu olaylar.
    bunu da dikkate alarak karar ver.ben lensten vazgeçtim yeni bir gözlük alıcam kendime yakışan(çok zor bulucam biliyorum ama yine de gözlük diyorum)

yunemars tam isabet valla bende eskişehirde yaşıyorum. dediğin gibi kışları soğuk ayazı yazları sıcak ayazı meşhurdur bu şehrin. yani lens bile uymuyor bu şehre ne biçim yerse. kullananların yorumları beni gözlüğe yaklaştırıyor. çoğu memnunum kullanıyorum uzun süredir diyor vefakat ekliyor dezenfektan bir şekilde kullanıcaksın, sürekli kullanmıyacaksın, lenslerle uyumayacaksın, bir süre sonra azda olsa göz kuruluğu ve yanma yapıyor vs. ben üşengeç biri olduğum için sürekli takıp çıkartamam hem sık sık takıp çıkarmakta hem lense hem göze zarar verir. ama hala lens almayı düşünmekten kendimi alamıyorum. ne güzel bi şey ya. penceresiz ve duvarsız bir evde yaşamak gibi. her yeri görüyosun fakat orası yinede seni evin sığınağın. gözlükse hep önünde engel. yağmur yağar camlar ıslanır, soğuktan sıcağa girersin buğulanır, kirlenir bulanık görürsün. işkence valla.

• Dostum yazıların hiçbirini okumadım şimdiden belirtiyim. Ben sana yardımcı olabilirim sanırım çünkü 7 yıldır gözlük kullandıktan sonra 1 haftadır lens kullanıyorum. Sana şunu söyleyim. ilk gün tam bir işgence. takmasında çıkarmasına bütün günün ona gidiyor ve gözlerin mahvoluyor. 2. gün biraz daha iyi ama yinede illallah dedirtiyor. ama ondan sonra okadar rahatlıyosunki...

alışıyosun ve ben boşuna gözlük kullanmışım diyosun. Mesela benim sağ gözümde astigmat çok yüksek bu nedenle son haddinde bi lens kullanıyorum buna rağmen sağ gözümde görme oranım baya düştü. Buna rağmen 1 hafta içinde okadar iyi alıştımki lenslere. Sana da öneriyorum dostum. Ama ilerde bi sorun yaşarmıyız, onu bilemem. açıkcası da sanmıyorum çünkü bukadr insan kullanıyor.
  • bende takıodum gözluk dediin gibi hiç rahat deil bi taksiye otobuse bi binıosun abowwwwwwwwww buhu oluyo gozlukler bişi goremıosun millet tip tip bakıo cıkarıp sil onları sonra zıplayamas kosamas top mop oynayamassn düser top gelir carpar cizilir kaşını yarar camları silmessen baş ağrısı yapar ayrıca karizma deildir lens mukemmel bişi kesin al derim ben aldım 1.5 senedir feci rahatım millet anlamıo bile lens kullandıını ayrıca takıp cıkarmak 30 saniyeni falan alıo bi sure sonra alışınca ole ugrasılcak bişi deil cıkarıp ve takatken elini yıka sonra cıkar lensleri fazla kasan bişi deil .........kotulukleri ise uzun sure gozde kalınca batması kayması bunu için evde falan takma lensi bi arkında falan kalcaksın solusyonu da gotur bazı solusyonlar var kucuk cepte tasınabılıo vakti gecen lensleri kullanma 1 ay sonra at ..........kısaca ozetlicek olursak lens süper bişi

• Lens gözlüğe göre çok daha artıları olan bi şey bence. Eksisiyse hergun 3+3+3+3 = 12 saniye lik bakım gerektirmesi. (gözlük tak cıkar 4 saniye diye düşünürsen kulak kısmıyla ugrasırsın burunlugunu duzeltirsin fln)

ben 2 yıl gozluk kullandım yetti, 5 yıldır da lens takıyorum, çok mutluyum. kötü anılarım da oldu mesela rüzgarlı havalarda en küçük toz parçacıgı gözüne girerse gözün yaşlanıyo ve hemen lensini atıyo gözünden ama bunun dısında sadece takıp cıkarırken hissediyosun lensi, hiç ordaymış gibi diil yani. ve ben kesinlikle tavsiye ederim dicem ama şöyle bi şiyde var kardeşim gözlük kullanıyo lense geçiyim dedi, geçer geçmez bi ağrı bi sızı ve gözde katarak mı ne bi şiy oldu (virüsümsü bi şeyler) 1 hafta gözü kapalı kaldı :( böyle durumlarda oalbiliyo maalesef

o yüzden eğer sağlık şartların uygunsa %100 lens seç, üşenme ilk başta 1 saat e yakın zaman alırken 1 yıl sonra 3 saniyeye kadar düşüyo takıp cıkarma süren :)

• bu arada deniz gözlüğü takıp deniz altı güzelliklerini görmek çok harika bi olay, gözlükle yapamıyosun maalsef :S
  • peki lensi günde üç beş defa çıkarıp takmam göze ve lense zarar verirmi? benim hemen uykum gelir kitap felan okurken oturduğum yerde uyuyuveririm. böyle bir saatlik felan kestirmelerde gözde kalması zarar verirmi uyurken? sonra bunun çapı varmış dedim doktora oda orta çap al sen dedi. yani bi ölçü felan vermedi. dediği gibi yapabilirmiyim? yani gidip bunu satan gözlükçüye orta çap 2,5 miyop lens istiyom desem bana uyan lensi verirlermi yoksa illa santim santim ölçtürcezmi bu çapı? birde marka önerin arkadaşlar. bu b&l lensleri önermiyorlar. yapışma felan yapıyormuş sonra ayırıcam derken lense zarar veriyomuşunuz ve çok uğraştırıyomuş. johnson&johnson , acuvue2, optix marka lensler tavsiye ediliyor. su oranları ve oksijen geçirgenliği hakkındada bilgilendirirseniz sevinirim. yüksek olanmı düşük olanmı iyidir?
  • arkadaşlar lenslerin sadece günlük olmadığını kimse söylememiş nedense...haftalık ve aylık lensler de var.mesela haftalık lensi bir hafta çıkarmadan uyuyabilir,yüzünüzü yıkayabilirsiniz..ben haftalık kullanıyorm ve gaye memnunum,sadece süresini geçirmemeye ve temizliğine dikkat etmeniz yeterli.bir de lensler bazı gözlere uyum sağlayıp bazılarında uyum sağlamıyor.bunu da gün içinde devamlı batma hissi uyandırıp uyandırmamasından anlayabilirsiniz..
  • HORT!!!
    Dr.DanGeR
  • Sabah akşam tak çıkar zor oluyo ama gözlükten iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

HORT!!!
    Dr.DanGeR

• gözlük el arabasıysa lens kaykaydır iidir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaaari

Lens iğrenç bişi yaff
    onu nası takacan gözüne

klasik lens kullanmayan insan tepkisi,kardeşim hic düsünmeden alabilirsin benim gözlerim 4 numara miyop ve lens kullanıyorum,inan hic bi zorluğu yok.Alıştıktan sonra takıp cıkarmak 1 dakikanı almıyor.Aylık lens kullanıyorum başlarda her gün cıkarıyordum ama şimdi 15 günde bir anca cıkarıp solüsyonuna koyuyorum gece sabah tekrar takıyorum böyle gidiyo.Ayrıca inanılmaz rahat emin ol

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

HORT!!!
    Dr.DanGeR

Bir ben hortluk konu bulamıyorum demin tam buldum dedim yapılmış bile
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.