Şimdi Ara

Gözlükmü? Lensmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 4yıldır felan gözlük kullanıyorum. başlarda şekil olsun diye takıyodum daha sonra göz ilerlemeye başladı ve bu gün doktora gidip muayene olduğumda gözümün miyop 2,75 olduğunu söyledi. fakat artık bu gözlükten sıkıldım ben. insanın psikolojisini bozuyor. bi şey yapmak istiyosun canın istemiyo. en çokta tatilde felan dert oluyo. millet dağa taşa tırmanıyo, atlıyo zıplıyo, denize giriyo, sen biri el sallasa salak salak bakıyosun ulen karşıda bi şey var ama ne diye. birde yakışmadığını ve insanların farklı bakış açıları olduğunu düşünüyorum. yani seni inek gibi yada ortamın engellisi gibi görüyolar. o yüzden lens kullanmak istiyorum fakat araştırmalarıma göre lens göze zarar verebiliyormuş. işte göz kuruluğu, alerji felan yapabiliyormuş. birde hergün sabah tak akşam çıkar, yok ellerini yıka, yok solüsyona batır felan uğraş gerektiren işler. bende tembel biriyim ve beni sıkar bunlar. sonra canım istediğinde uyuyuveririm ben. ama bunlarla uyumasıda risk. neticede lens kullanan arkadaşların düşüncelerini istiyorum. ondan sonra ya lensde yada yeni bir gözlükte karar kılıcam. yani kullanışsız olduğunu bile bile yinede lens istiyorum çünkü artık çoooooooookkkkkk sıkıldım gözlükten.

• Lens iğrenç bişi yaff
    onu nası takacan gözüne
  • quote:

Orjinalden alıntı: çaaari

Lens iğrenç bişi yaff
    onu nası takacan gözüne

onu birde bana sor. çok klasik olucak ama gözünüzün kıymetini bilin. heryere bakın sağlamken.
  • Ben de 3-4 yıldır gözlük kullanıyordum, 2 ay önce falan lense başladım. Acayip memnunum, inanılmaz büyük rahatlık. Göze iyi oturdu mu tüm gün boyunca unutuyorsunuz orada olduğunu. Takıp çıkarmak da çok kolay, 1-2 günde alışıyorsunuz, şimdi 5 saniyede takıyorum iki gözüme de.

Ama tabi adamı delirttiği günler de oluyor. Gözde fıldır fıldır döner, batar, bulanık görürsün. 3-4 saat öyle idare etmek zorunda kalırsın falan... Ama her şeye rağmen çok büyük bir buluş.
  • bende 6-7 senedir gözlük kullanıyordum aynı şekilde bunaldım otobüse binersin buğulanır , takmazsın bu sefer selam verseler tanımazsın vs...

2 senedir kullanıyorum inanılmaz rahatım. Alışman 1 ayını alıyor. İlk 2 gün takamamıştım hatta geri gitmiştim aldığım yere takarmısınız ben takamadım diye. Ama artık 30 saniyemi alıyor takıp çıkarmak kesinlikle tavsiye ederim.

Sırf denemek için bile bence al. 3 çift 3 aylık modelleri var. fiyatlarıda 50ytl falan. Göz merkezlerinde sana takmasını çıkarmasını da öğretiyorlar kendim yapamam diyorsan tavsiye ederim.
  • Yukarıdaki kötü sebeplerden lense geçtim... Acayip memnunum, evde gözlük takıyorum...

Ama göze zararlı, kurutuyor, ben sadece dışarı çıkarken karizma+buğu muğu yüzünden, birde gözlük takınc apsikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum. sanki karşımdakiyle aramda bişi varmış gibi, bir etken varmış gibi, basket oynanmaz, yıllarca halı saha maçlarında bulanık görmüştüm, Allah lensten razı olsun...

Denizdede görebiliyorum süper bişi...

Lazer olmayı düşünüyorum...

Yanlız şöyle bişi var, Dünya Göz Hastanesine gittim, orası Lazerin merkezi biliosunuz, ama doktorların ÇOĞU GÖZLÜKLÜ

Bende çekindim o yüzden bekliyorum, yoksa yarın lazer olacam ama...

• Ya gözlük takana o gözle kimse bakmas bi kere sana öle gelio
    takma kafanı bea
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gözlük Kullanmalımıyım?
    16 yıl önce açıldı
    Gözlük çerçevem beyazlıyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Yukarıdaki kötü sebeplerden lense geçtim... Acayip memnunum, evde gözlük takıyorum...

Ama göze zararlı, kurutuyor, ben sadece dışarı çıkarken karizma+buğu muğu yüzünden, birde gözlük takınc apsikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum. sanki karşımdakiyle aramda bişi varmış gibi, bir etken varmış gibi, basket oynanmaz, yıllarca halı saha maçlarında bulanık görmüştüm, Allah lensten razı olsun...

Denizdede görebiliyorum süper bişi...

Lazer olmayı düşünüyorum...

Yanlız şöyle bişi var, Dünya Göz Hastanesine gittim, orası Lazerin merkezi biliosunuz, ama doktorların ÇOĞU GÖZLÜKLÜ

Bende çekindim o yüzden bekliyorum, yoksa yarın lazer olacam ama...

kelin ilacı olsa basına surermis
    tabıkı amelıyat olmazlar cunku rıskı var
    eger amelıyat olan varsa bılır bır kagıt ımzalatırlar kor olursan hıcbır sorumluluk almıyor dıye hastane
    ama 10 yıl garantılı dıye reklam yaparlar
    evde gozluk
    dısarıda lens

• arkadaşlar şimdi bu evde gözlük dışarıda lens olayı güzelde, yav gidiyosun bi bara felan içiyosun sonra bi dünya vaziyette atıyosun kendini eve ve bu ev başkasının evide olabiliyor. burda ne solüsyon var nede lens kutusu. üstelik sızıp kalıyosun ve onlarda gözünde kalıyo. bu gibi durumları hepimiz yaşıyoruz yani. birde kaza geçirme ihtimali var(artık fantazi yapmaya başladım) düşünsenize kaza geçirdiniz ve baygın halde hastaneye kaldırılıp ameliyata alındınız. lensler ööle duruyo gözde. bir iki gün sonra bi uyanıyosunuz ulen bakmışsın kör olmuşsun. yani her ihtimali düşünmek gerek. bunların çapı oluyomuş doktor bana böyle bi şey yazmadı üstelik sordumda lens kullanıcam nasıl olur diye iyi olur dedi. dediğiniz gibi kendiside gözlük kullanıyordu ve bu insanı kıllandırıyor. bu lens, lazer felan iyi olsa doktor kendisi kullanırdı diye düşünüyosun. ama düşünüyorumda gözlüksüz etrafı net görme özgürlüğü tartışılmaz yaşanır yav. bu beni ençok lense yönlendiren şey. marka olarak ne öneriyosunuz peki arkadaşlar???

• Bausch&Lomb'un Soflens 66'sını kullandım uzun süre ama pek memnun kalmadım açıkçası.

Şimdi yeni bir oksijen geçirgenliği yüksek lense başladım, çok pahalı ve Türkiye'de fazla bulunamıyor. İnanılmaz memnunum. Adı "Wöhlk - Contact Life"
  • lensi gözünde unutarak uyuda bi gör bakalım!
    genelde haftada en az bi kere yaparım
    gerci sabahları gözlerime yapıştığından çıkarmak için uzun bi uğraş veriyorum ama yinede tavsiye ederim ;)
  • peki gözde yanma kuruluk batma vs. oluyormu. bi arkadaş gözün içinde dönüyor ve rahatsız ediyor diye yazmıştı böyle bir şey oluyormu?
  • ya nerede yaşıyorsun?Bende gözlük takmıyordum (yani kullanmam gerektiği halde)artık yolumu göremez oldum kız arkadaşımı bile iice yaklaşmayınca tanıyamaz oldum.Sağlık konusunda pinpiriklliyimdir onun için baya bi araştırdım eğer havası nemli bir şehirde yaşıyorsan lens çok fazla sorun olmuyormuş yani eve geldiğinde falan çıkarıyorsun ama onun dışında.Ama kuru bir yerde yaşıyorsan (mesela eskişehir gibi kışı kupkuru bir ayaz insan normalde bile eve bazen ağlamış gibi geliyor ayazdan, yazıda baya bi kuru işte nasıl anlatıcam şimdi) çok sorun oluyormuş. Bir gözlükçüye gittim tanıdık bir yerdi tavsiye etmedi çünkü kuru bir yerde yaşıyoruz onun için dışarıda çıkarmak istiyceksin ama çıkaramyıcaksın falan dedi.Tam o sırada lens kullandığı için gözü zarar gören bi kız vardı alerji olmuş gözü için baya uğraşmak zoruna kalmış sonra gözlüğe dönmüş.Önceden deniz kenarında yaşıyormuş sonra eskişehir'e gelmiş eskişehir'e geldikten sonra olmuş bu olaylar.
    bunu da dikkate alarak karar ver.ben lensten vazgeçtim yeni bir gözlük alıcam kendime yakışan(çok zor bulucam biliyorum ama yine de gözlük diyorum)

• benim sağ göz de sol göz de 1.00 miyop.ben aşağı yukarı 4 aydır lens kullanıyorum.gözlüğüm var ama aldığımızdan beri toplasan 10 gün takmamışımdır.ben lensten gayet memnunum.kaç kez uyudum lensle,kaç kez banyo yaptım gözlerimde lens varken...ama hiç bişi olmadı...ilk iki üç gün zor gelir takmak ama sonra alışıyosun...gözünde büyütme...doktora git göz yapın uygunsa eğer hiç düşünme kullan lens...boşver gözlüğü....
    arada bir gözde yanma ,kızarıklık oluyo ama o kadar da olcak artık...
  • hiçbiri
  • TABİİ Kİ LENS diyorum çünkü 3 aydır kullanıyorum çok rahat ve daha avantajlı
  • İkisininde artı ve eksileri var. Bi kere halı sahada maç yaparken lensin biri düştü öbürünüde çıkarmak zorunda kaldım sonra bulanık bulanık maçı bitirdim. Bazı arkadaşlar da açıklamış ama lens gözün oksijen almasını engelliyor. Gözlük ise, pratik olmasına karşın onun da eksileri. Yine bi halı saha maçına da gözlükle çıkmıştım suratıma top geldi kemik çerçeveydi gözlük kırıldı ve benim burun dağıldı
  • lens güzel fakat kullanmasını bilene. Hijyenine ve de gereken kurallara uyarsan çok şık... Tembelliğe kaçıp,ya kim şimdi bunları çıkartacak da solüsyona koyacak,beeee... dersen baltayı taşa vuranz... sonuçta, ben de evde gözlük dışarda lens olayına katılıyorum. Ayrıca lens ile beraber gözde kuruluk olmasına karşı suni göz yaşı damlaları var, yanına atacaksın bir tüp, istediğin yerde yat sonra, bir yerde solüsyon gibi işe yarıyorlar, ama bunu sadece acil durumlarda yapmak lazım...
  • 10 senedir yaklasık kullanıyorum b&l 38 lik leri 2 ay cıkarmadıgımı bilirim sakın ha yapmayın
  • bende 2 aydır gözlük kullanıyorum.ama benim 0.75 yani numarası yüksek değil.eğer numarası büyük olsaydı lensi tercih ederdim.

ya arkadaşlar bide alakasız olucak ama ben yeni üye oldum siteye.bi tartışma konuşu açmak istiyorum.yardım???????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.