Şimdi Ara

Gözlükten Lense Geçme Konusunda Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle, Yaklaşık 6-7 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. şuan 17 yaşındayım. Ve lense geçmeye karar verdim ve lens aldım. birkaç sorunum var.

1- Doktora gittim kendi verdiği lens gözlük numaram 4.5 iken sanki 2 numara gözlük takıyormuşum gibi bi lensti fakat doktor 4 numara dedi. lensi bıraktım 5-6 ay sonra tekrar gittim ve ölçüm yapıldı. lens açısı ölçüldü lensi özel olarak getirdiler.şuan takıyorum yaklaşık 3-4 saattir. fakat şöyle birkaç sorunum var. lens numarası 4.75 e 4.25 olmasına rağmen görüşüm bulanık. hatta bulanıktan yana sanki sabah kalkmışım da gözüm böyle bulanık olurmuş gibi. gözlükteki kadar kaliteli göremiyorum. Acaba bu sorun lenslerle alakalı mı yoksa alışamamamdan dolayı mı. Şimdi sıkıntı da yaşamak istemiyorum. Yaklaşık 6 ay - 1 yıllık lense 300 TL verdim. sıkıntı çıksın istemiyorum. Daha önce geçiş yapanlarda bunu yaşayan var mı.

he birde doktorun verdiği lens gözümün iris kısmına tam oturuyordu ve batmıyordu. fakat bu özel aldığım lens iristen daha büyük bi lens ve gözüme batıyor.

• Aldığın lensin markası ne ? Su içeriği ve oksijen geçirgenliğine göre lens hissedilebilir veya daha kısa sürede kuruluk yapar, batar vs.

Yine bulanık görme lense göre de değişen bir olay. Lensin büyük olması da markaya ve çeşide göre değişiyor. Sağ gözümde sadece miyop var gözüme tam oturuyor iristen taşmıyor. Ama sol gözde astigmat var ve astigmatlı lensin çapı daha büyük taşıyor. İlk başta rahatsız ediyordu ama alışınca geçti. Acuvue Oasys kullanıyorum en rahatı. Daha önce alcon airoptix kullandım ama gözde hissettiriyordu kendini vazgeçtim.

Numaran büyükmüş bu arada bence lazer olayını düşün. benim 1.25 e 1.75 miyop ama o bile rahatsız edici.

Eve gelir gelmez gözlüğe geçerim,solüsyonu ihmal etmem. Mutlaka takıp çıkarırken tırnak içlerine kadar yıka ellerini sabunla. Bir kere solüsyonu ihmal ettim gözüm enfeksiyon kaptı 15 gün çile çektim. Solüsyonda borik asit var bütün bakterileri öldürüyor.

Takıldığın noktalarda soru sorabilirsin.

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    lens markası acuvue oasys. sende de aynı varmış acaba başta sendede yaşadın mı enazından alışana kadar bu sıkıntılar sendede oldumu. ameliyat konusunda da enazından bi lise bitsin üniversiteye geçişte falan yaptırmayı düşünüyorum. gözlükçü gece harici çıkarmadan da kullanabilirsin falan diyordu. bu arada önerin için teşekkür ederim. fakat bu bulanık görme olayı gerçekten bi tuhaf. hala geçmedi 5 saat falan oldu. Nedir bunun çözümü. gözlüğü şimdiden özlemeye başladım.
  • Lensi takinca 1 ay cikarmayan arkadasim var ama ben birkac saat takamiyorum.lens marksinin da onemi var ama daha onemlisi goz yapin.ben de allerjik konjonktivit var bunun ciddi anlamda olumsuz etkiledigini dusunuyorum.zaten sadece spor yaparken takiyorum.eger uyum saglayamzsam zorlama bence gozluk daha saglikli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulanık görmen iyiye işaret değil, lens ile gözlüğe göre çok daha net görmen gerekirdi.

• Lensi aldığımda ilk 1-2 gün göz alışamadı sanırım, gözüm sulanıyordu ben de bulanık görüyordum. Alışınca düzeldi biraz. Sen de bekle biraz düzelmezse doktora git.
  • ZeroSystem kullanıcısına yanıt
    Birkaç yerde araştırdım aslında lens ile gözlükten daha iyi bi görüntü alınırmış fakat anlamadığım bi şekilde olmuyor. ve de nesneleri olduğundan daha büyük görüyorum. aynadan falan kendime bakıyorum sanki %20 %30 daha büyük gözüküyor herşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xgsxgsx309

lens markası acuvue oasys. sende de aynı varmış acaba başta sendede yaşadın mı enazından alışana kadar bu sıkıntılar sendede oldumu. ameliyat konusunda da enazından bi lise bitsin üniversiteye geçişte falan yaptırmayı düşünüyorum. gözlükçü gece harici çıkarmadan da kullanabilirsin falan diyordu. bu arada önerin için teşekkür ederim. fakat bu bulanık görme olayı gerçekten bi tuhaf. hala geçmedi 5 saat falan oldu. Nedir bunun çözümü. gözlüğü şimdiden özlemeye başladım.

Bende hiç olmadı bulanıklık falan. Düzelmezse başka lens dene olmadı kullanma yapacak bieşey yok malesef. Bioinfinity çok öneriyolar pahalı biraz ama...

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    başka lense geçicem dicem de 6 aylık satın alındı bulanıklık konusunda da arada bi düzgün görüp arada bi bulanıklaşıyor. umarım alışmayla alakalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.