Şimdi Ara

GPRS'de bağlantı stabilitesi ve hız... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar, 4,5kb olayına açıklık getirmem gerekiyor. Topic'i yazmadan önce yaptığım download denemesinde gerçekten belirttiğim hız civarında (4-4,5 max) görünüyordu. Trust_Me 'nin dediği gibi, bazen 4,5 görmedim çoğunlukla gördüm, yine dediği gibi bir an 20 lere çıktığı da oluyordu. Kırıcı olmaya gerek yok. Tekrar tekrar deneme yaptım. Ama gerçek hız şu: 2,85kb fix. İlk defa download accelerator programıyla download yapmıyoruz. 1995'den beri aktif internet kullanıcısıyım. 16 kbps ile başlayan internet band genişliği şu an 8 mbps ve yakında 34 mbps olacak. Burada yaptığım max hızı söyleyeyim; saniyede net 812 kb. Ulak.Net'in ftp server'ından iso formatındaki linux cd'lerini (bir cd yaklaşık 650 mb) 12-15 dakikada download edebiliyoruz. Bu durumda GPRS'deki 1-2 kb için tartışma yapamam. Sadece bilgilendirme, ve paylaşma amaçlı düşünüyorum. Yanlış bilgilendirildiğinizi düşünüyorsanız ben yine de özür dilemesini bilirim. Ama eleştirilerde de daha kibar olmanızı dilerim. Saygılar.

• mbayram bende siemens m50 ile 4,5-5kb download yapıyorum diyordum kimse inanmıyordu, salla gitsin
  • aycell paralı yaptıktan sonra telsim çokkk yavaşladı çookkkkk
  • mbayram kardes kusura kalma mizac gereği benim stilim bu yazarken.ters anlama yazdıklarımı.hakaret olsun diye yazmadım yani.ben hızımda bi değişiklik farketmedim 1,5 senedir telsim in gprs ini kullanıyorum.bulundugum yer esenler karabayir diye allahın unuttugu bi yer.baz istasyonum hiç değişmez telefonum yerde durur ve her zaman şebeke full çeker.bu civarlarda bırak gprs kullananı evinde bilgisayar olan bile sayılıdır.bu çok uygun şartlara ragmen 1,5 senedir telsimin coşupta 4 kb ın üstüne çıktıgına denk gelmedim.telefonla alakası olmadıgına da % 1500 eminim,birsürü telefonla denedik.hee şu da var çektiğin dosyanın içeriğin göre de değişir.hız ölçüceksen sıkışmış dosya olması lazım *.zip falan gibi.ben gprs ile malimdeki bmp yi çekerken 10 KB hıza çıkıyorum ama bahsetmenin manası yok sadece bmp yi böyle çekersin.herkes denesin 2 misli hızda çekebilirsin bmp dosyalarını.yai çektiğin dosyanın sıkışma özelliği çok etkiler hızı.

• tamam Trust_Me kardeşim, sana güveniyorum. :)
    Ben Van'da bulunuyorum, burada tek telsimshop var. GPRS açtıran yaklaşık 70 kişi varmış. Sen de 100 ben diyeyim 200 kişi gprs kullanıyor vanda. Ama bunun hıza etkisi olur mu bilmem. Ben diyorum ki, artık şu uydudan internet işine bir ağırlık versek. biraz inceledim, mükemmel birşey. Biraz ucuzlasa şu, evde kullanılabilecek hale gelse, alırdık. O zaman 12-15 kb hızı tartışırdık.
  • uydu işi tam traş.diyeceksin ki niye ( işte eyle :) )
    uydu ile bağlanıyosun ama yollama yani upload yine modem üzerinden ve bağlı bulundugun süre boyunca aynı sekil dial up faturası geliyor telefonuna.sadece download yapabiliyosun 512 K/bit ile o da 1000 mb lık paketi alırsan.e düşün artık sen o hızla 1000 mb ı çabucak doldurursun sonra gene kalıyosun modem hızına.ilk çıktıgında bizde atlıyalım dedik aylık 85 milyon falan ücreti vardı skyrunner ın.baktık hala telefon kablosu modeme takılı olucak gene 0822 li numara aranıcak ohooo dedik bi yanhdan da turk telekomdan fatura gelicekmi?. evet dediler.faturadan kurtulmaca yok yani bi de extradan superonline a uydu için para ödiyceksin.
    dostum sen vandaymışın kablonet yada adsl alma şansın yok ama ben istanbulun göbeğindeyim bizim semtimizde ne adsl ne kablonet var bi de beni düşün yanıbaşımızdakiler kullanıyor biz kullanamıyoruz yoksa ne uğraşıyım gprs falan
  • yanlız senin dediğin superonlinenin getirdiği o saçma uydu sistmi baracuda felan farklı tamamıyle ozel uydu sistemi teli kullanmıyo biliyorum ben yanlısta olabilir
  • baracuda dada (ne bicim oldu boyle yow dadada:))upload normal dialup la oluyor...
  • Maksat vatandaşı sömürmek değilmi?
  • tr nin yayın yasaları nedeniyle karşı tarafa bilgiler dal up ile gönderilmek zorunda yani iki taraflı uydu bağlantısı yasa değişmeden hayal!

ben downloadlarımı bırakın kb seviyelerini byte seviyelerinde ancak yapabiliyorum ve oda daha 200-300 kbyte de dosya tamamlanmadıgı halde tamamlandı diyerek kesiyor. ben istanbul avcılar'dayım avcılar ve firuzköy baz istasyonlarını kullnıyorum bu yakınlarda oturanlarda da var mı böyle problemler?
  • Arkadaşlar. Sanırım bilgilerinizi biraz güncellemeniz gerekecek. Ben de aynen sizin gibi zannediyordum, ve Skorp'un dediği o yasa değişmiş. Yeni öğrendim. Artık iki yönlü iletişimde telekom tekeli kalktı. Aşağıdaki linkler Türkiye'deki iki firmanın ve çift taraflı uydu internet bağlantısı sağlıyorlar.
    http://www.netiletisim.com
    http://www.comturk.com
    Netiletisim'in Basın linkindeki haberleri okuyun, orada bahsediyor yasadan.
    Ayrıca bu konuhttp://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=37952 başlığıda bahsedilmişti.

• ne kadar güzel ya bir engelin kalkması önümüzün yavas yavas acılacagına işarettir. devamı tez gelir umarım :))
  • Tam emin değiLim ama hızı sabitLeyen bir kaç program warmnış bir arkadaştan duydum onu buLmaya çaLışıyorum .. Netin en werimLi oLduğu anda program dewreye giriyor ,hız düşsede o hızı yakaLamak için denemeLer yapıyormuş .. DoğruLuk derecesi ne biLmiyorum bu konu hakkında biLgisi oLan warmı ?? ..

SewgiLerimLe !! ..
  • hız sabitleme işi biraz tuhaf geliyo kulağa ama hayırlısı.belkie vet o program optimum hızı yakalamak için bağlantıyı zorlar ama ne kadar başarır orası belli değil hani.programlarla olucak işler değil yani aslında.hat belli hız belli.program tırmalasın dursun garibim :)
  • Lilattah bulabildin mi o programı
  • Hey gidi günler. Neredeeen nereye!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.