Şimdi Ara

GPRS'de bağlantı stabilitesi ve hız...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, daha önce Baz istasyonlarıyla ilgili bir konuyu tartışmıştık. GPRS bağlı iken baz istasyonu değiştiğinde kesinti oluyor demiştik. Evin içinde her bir noktada belli zaman aralıklarıyla telefonun çektiği bazları kontrol ettim. En son pencere kenarında hiç değişmeden full çeker durumda bir baz istasyonunda karar verdim. Zaten çoğunlukla bu istasyondan çekiyordu ama mütemadiyen değişiyordu. Şimdi değişmeyecek şekilde telefonu sabitlemiş oldum. Bu şekilde bağlandım. Ve şu an da bu şekilde bağlıyım. Tam 3 saat özellikle bağlı kaldım. Hiç kesilme, veri durması vs. olmadı. Hız da gayet normal. Flash get kullanarak 4,5 kb civarında download yapabiliyorum.
    Bilgilerinize...

• çok güzel
  • laptopun yoksa eğer; telefonla birlikte bilgisayarı da sırtında mı taşıdın, evin 4 1 köşesine
  • yaw aynı hızı bende aycelde yakalıyodum ama telsıme geçtiğimden beri 1-1,5 arasında surunuyorum.ev fındıkzadede topkapı baz istasyonu çekiyo,bu baz istasyonunu kullanan varsa hızı nedir öğrenirsem iyi olacak
  • yaw arkadaşlar GPRS de maksimum hiz 28000 değilmi iyied bu hizda zaten 4,5KB indirmek imkansiz değilmi ya
  • Gerçek zamanlı hızını görmek için TweakDUN programını kullanabilirsiniz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Chad</i>
    <br />yaw arkadaşlar GPRS de maksimum hiz 28000 değilmi iyied bu hizda zaten 4,5KB indirmek imkansiz değilmi ya
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    General Packet Radio Services data transmission technology is optimized for "bursty" datacom services such as wireless Internet/intranet and multimedia services. One of the main benefits of this new packet-switched technology is that users are always connected, always on-line, and may be charged only for the amount of data that is transported. Users will also benefit from fast and easy maximum 114 kbps data access to different services.

To take advantage of the GPRS-system the user specifically needs:
    - a mobile phone or terminal that supports GPRS
    - a subscription to a mobile telephone network that supports GPRS
    - an avtivation of GPRS for the sp3ecific subscription
    - a destination to send or receive information through GPRS, i.e. an Internet adress
    - knowledge on how to receive and send data with the phone, software and hardware configuration.

In a GPRS network we have Four coding schemes:

Channel Coding Scheme-Data Rate per timeblock-Maximum data speed with 8 time-slots
    CS-1 9.05 kb/s 72.4 kb/s
    CS-2 13.4 kb/s 107.2 kb/s
    CS-3 15.6 kb/s 124.8 kb/s
    CS-4 21.4 kb/s 717.2 kb/s

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzeL bir yazı arkadaş ama maLEsef ingiLizcem zayıf oLduğu için yorumLayamadım ..

SewgiLerimLe !! ..
  • bi an 4,5 KB a çıkmıştır o.arkadaş ta sanıyoki hep stabil 4,5 KB ile çekiyorum :).hem flashget le dediğine göre o program zaten bi sabit hız yazamıyo ki o anki hıza göre ha bire değişik hızlar gösteriyo.o esnada 4,5 gördüysen odur işte :)ben imesh ile dosya çekerken 1 saniyeliğine 20 KB ı bile gördüğüm oluyo ama tutupta 20 ile çekiyorum demiyorum.4 KB ı bile sabit 1 dakika boyunca göremez kimse.kalıbımı basarım.bandwith belli bi kere.Max 28800 modem hızında.o da maximum yani her zaman olmaz.bi yanılgı olmuştur herhalde
  • sana katıLıyorum arkadaş .. bend egeneLde 4 Kb iLe başLıyorum 1 kaç saniye sonra 2 iLe 3 arasında gidip geLiyor .. ki geceLeri böyLe gündüzLeri daha düşük ..

SewgiLerimLe !! ..
  • Flash gate gibi programlar windows onlara veriyi ne zaman verirse o an işleme koyuyor. Bu programlar çalışırken bilgisayarı başka işler yaptırarak zorlarsanız veri akışındaki görsel bozulmayı daha rahat görebilirsiniz. Tweakdun bunlardan etkilenmediği ve gerçek veri akışını gösterdiği için önerdim.
    Gprs modemlerin max.hızları diye bir durum sözkonusu değil. Operatör sizin modeminizin karşısına bir modem koymuyor. GPRs de hızı operatörün kullandığı kodlama şeması(CS-1,2,3,4) ve time slotlar belirliyor. Baz istasyonunda sizden başka kimse yoksa, istasyona yakındaysanız, tepe noktadaki veri alımını 7/24 365 gün sürdürürsünüz.
  • bağlantı hızının tek sorumlusu su an operator yani bizim için telsim.telefonların class ı falan önemli deil.vermeyince mabud ne yapsın mahmut hesabı.4 kb ı geçemez telefon ne olursa olsun yani 350 milyon kişi 4 kb ı arada bir görürken birisinin ben 4 ü geçiyorum demesi tuhaf oğlu tuhaf olur :)

kaldı ki hepmizin telefonları 56 k modem olarak görünüyor.şebeke hız verse bizde hızlanırız haliyle
  • Telsimin çıkış gücü 9600 bps dir sitesinde yazıyor
  • ewet teLsim 9600 zaten 9600 Lede daha hızLı bir bağLantı kurmak imkansız .. Mantık oLarakta imkansız .. Yurt dışında amerikada abiLerim war ,onLarın kızLarı iLe irtibat içindeyim biraz bahsediyorLarda 256KB hızdan ,Duydukça Akraba katiLi oLasım geLiyor .. :)))))))))

SewgiLerimLe !! ..
  • 256 ya yavaş diyolarmış dimi :))
    başka topicde okudum yazını.hakaten sanki adamla dalga geçmek için söyleniyomuş gibi geliyo dimi insana.bizim burda şirketler kullanıyo o bağlantıyı :))
    telsim=max 4 KB
  • 4 kb yi geçtiği oluyor onu söyleyim.
    1, 1.5 ay önce burda benden başka GPRS kullanan yoktu ve ben o zamanlar sabir 4.40 civarı çekebiliyordum.
    telsim hızı artırsa
    bence 10 kb verse telefonlar o hıza ulaşır.
  • kesinlikle:))
  • ELbette hakLısın hitman bu konuda sana aktıLmamak eLde değiL .. OLay şu zaten .. Hızı etkiLey 3 faktör war ..

1.si şebeke
    2.si teLefon+PC
    3.sü yogunLuk

TeLsim şebeke hızını artırsa hız artat .. Ama şuda warki eğer buLunduğun yerde bağLantı kuran fazLa kişi yoksa yine rahat bi bağLantı yaşarsın ..

GeceLeri yani bu saatLerde teLsim çok hoşuma gidiyor we yetiyor bana .. Nedeni bizim buLunduğumuz yerde bu saatde benden başka kaç kişi bağLıdırki .. ?? .. Bence hiç .. :)))

SewgiLerimLe !! ..
  • Sewgili TrgKapTan;
    Download yaparken çok yüksek sabit hızlar alıyoz (4.6kbs). Ama webde dolaşırken 0.6,1.1,2.2,3.6,4.5 vs. inişli çıkışlı ve kesik kesik bağlanıyoruz. Bunu 4.5 de sabitlemenin yolu nedir?
    Sewgilerimle,
  • olur olur hersey olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.