Şimdi Ara

Kablolu Kablosuz Hız Farkı ve Stream Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: qedo Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç gün önce uzun zamandır kullandığım ancak artık yavaşlık nedeniyle gına gelen Turknet'ten , TTnet'e geçmiş bulundum. Bulunduğum mahalle de fiber alt yapısı olmadığı için (Ankara'nın neredeyse tam göbeğindeyim orası ayrı bir tartışma konusu) 16mbit netlimitsiz paketini kullanmaya başladım. Yalnız 2 tane daha önce karşılaşmadığım garip sorunla karşılaştım. Forumun ttnet başlığını son bir kaç saattir inceliyorum ama tam yanıt bulamadım.

Modem : ASUS DSL-N12E

Gelen bağlatı bilgisi :  Kablolu Kablosuz Hız Farkı ve Stream Problemi

Sorun 1 : Evde iki laptop var hali hazırda kullanılan. TTnet'e geçtikten sonra ikisinde de aynı sorun yaşandı : Wi-fi ile 3mbit gibi bir hızda tıkalı kalmışken kabloluya geçtiğimde 14-15mbit hıza ulaştım. Modem 2 adım mesafede üstelik daha önce ki turknet'te 8bit hızı her iki şekilde de laptop'da görmekteydim. Sorunu garipsedim. Kablo görüntüsünden hoşlanmadığım için wireless kullanmak istiyorum, ancak 15 ile 3 mb arasında dağlar kadar fark var. Sanki wireless ile AKK a uğraşmış gibi oldu. Bunun bir çözümü var mıdır?

Karşılaştırmalı Hız testleri; (Turknet'in hızı AKK nedeniyle sınırlandırılmış olarak ölçüldü, normal şartlarda 7-8mbit alıyordum)

Sorun 2 : Kablolu kullanırken IDM gibi programla 1.7mb/sn indirme hızını rahat görüyorum. Zamunda gibi torrent sitesinden utorrent ile çekerken de aynı değerleri yakalıyorum. Ancak Twitch.tv gibi stream yayınlarını izleyemiyorum. Bağlantı sürekli olarak yüklenmiyor Netlimiter programından kontrol ediyorum, çok sık donmalar yaşanıyor. Böyle bir sorunda online oyunlarda da sıkıntı çıkaracağı düşüncesindeyim. Önce ki internetim turknet'te AKK ile düşmüş olsa bile 3mb sürekli yükleme ile streamleri sorunsuzca izliyordum.

Bu iki sorunum bu şekilde, umarım bunların çözümünü bulabilirim. Zira modem ve laptop'lar yeni ve önceki internette bu sorunları yaşamıyordum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirici -- 7 Temmuz 2013; 19:05:00 >

• Mümkünse bir de bilgisayar harici bir cihazla (telefon, tablet) hız testi yapar mısınız? Sanki Wifi sürücüleri ile ilgili bir problem gibi duruyor ama önceden de aynı donanımı kullanıyorum diyorsunuz :S Anlayamadım ben bu işi..
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Az önce galaxy s3 ile ölçüm yaptım 13-14mbit çıktı. Ama laptop'da wi-fi ile ölçüm yapınca sürekli olarak sabitlenmiş gibi 3mb değerlerini alıyorum. Mantıklı bir yanıt bulamadım bende...
  • Hmm o zaman belki de kablosuz ağla ilgili bir şeydir. 802.11 b/g/n ayarları var ya modemde, isterseniz bunu B, G ve N olarak ayrı ayrı deneyin, bir de kablosuz kanalını değiştirin. 11 yapın mesela, otomatikte bırakmayın. Bence çözülecek problem :)
    Bahsettiğiniz ayarlar bunlar herhalde, yanlış bir şeyi kurcalamayım durduk yere :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirici -- 8 Temmuz 2013; 14:24:35 >
  • Evet burası. İsterseniz B-G-N ayarlarıyla oynamayın, zaten sanırım şu an üçü birden seçili, yani otomatik olarak alıcının (bilgisayarınızın) desteklediği şekilde yayın yapıyor modem. Sadece kanal numarasını otomatikten manuele alın, yani oradan elinizle başka bir kanal seçin. Resim açılmıyor bende (iş yerindeyim de) ama küçük resimden görebildiğim kadarıyla 1 yazıyor, onu 11 yapın mesela, deneyin tüm diğer kanalları.
    Ekran görüntüsünü tekrar düzenledim. Şimdi rahatlıkla görünüyordur. Dediğiniz gibi manuel olarak 11'e çevirdim ama değişen bir şey olmadı. Speedtest'den aldığım sonuç bu :

bu da kabloyu takıp tekrarladığım test sonucu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirici -- 8 Temmuz 2013; 14:41:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bütün kanalları deneyin tek tek. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef :( Telefonla 13-14 mbit alabiliyorsunuz sonuçta.
    Yanıtlarınız için teşekkürler. Diğerlerini de denerim. Şimdilik kabloya mahkum kaldık :(
  • Biraz saçma ve maliyetli de olsa şöyle bir çözüm üretilebilir; tabii ki en başta yeni modem alınabilir :D bunun dışında daha ucuza, belki 2. el olarak bir kablosuz router/access point alınır ve mevcut modeminize kabloyla bağlanır. Bu cihaz kabloyla aldığı bağlantıyı kablosuz olarak yeniden yayar. Bu arada modemin wifi'ını kapatırsınız. Belki bu şekilde hızlandırabilirsiniz bağlantıyı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Biraz saçma ve maliyetli de olsa şöyle bir çözüm üretilebilir; tabii ki en başta yeni modem alınabilir :D bunun dışında daha ucuza, belki 2. el olarak bir kablosuz router/access point alınır ve mevcut modeminize kabloyla bağlanır. Bu cihaz kabloyla aldığı bağlantıyı kablosuz olarak yeniden yayar. Bu arada modemin wifi'ını kapatırsınız. Belki bu şekilde hızlandırabilirsiniz bağlantıyı.

2.4 ghz kirliliği/kanal sorunu varsa işe yaramaz. Ancak 2.5 mbps wifi hızı veren mevcut modemin iletim başarımı kötüyse yüksek performanslı kablosuz bir router işe yarayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlat'a Aygıt Yöneticisi yazıp Aygıt Yöneticisi'ni açın. (veya Windows+R ye devmgmt.msc yazıp enter) Ağ bağdaştırıcıları'ndan kablosuz ağ kartınızı çift tıklayın. Sürücü sekmesine geçin. Bu küçük pencerenin ekran görüntüsünü buraya koyar mısınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonurakar kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz bölüm budur herhalde :

• Aynı pencerede Ayrıntılar sekmesinde Özellik kısmından Donanım Kimlikleri'ni seçip altta çıkan yazıları buraya koyar mısınız?

PCI\VEN_8086&DEV_0083&SUBSYS_13058086&REV_00
    PCI\VEN_8086&DEV_0083&SUBSYS_13058086
    PCI\VEN_8086&DEV_0083&CC_028000
    PCI\VEN_8086&DEV_0083&CC_0280 gibi...

Kusura bakmayın gün içinde ki yoğunluk yüzünden ancak yazabiliyorum. Dediğiniz kısım bu olsa gerek :

• http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp51501-52000/sp51605.exe

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-90955-1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&os=4062&product=5059874&sw_lang=

Bilgisayarınızın Kablosuz LAN kartı için yukarıdaki sürücüyü kurar mısınız?

windows 8 kullandığımdan olsa gerek, şöyle bir hata alıyorum :

aygıt yöneticisinden driver ı kaldırıp tekrar mı yükleyeyim bunu? Zaten windows 8 i kurarken driver ben manuel yüklememiştim. Kendisi windows update'den bulup yüklemişti.
  • Muhtemelen ağ kartınız ile Windows 8 ile yüklenen sürücü uyumsuz, sorununuzun bir benzeri HP forum'da tartışılmış.
    http://h30434.www3.hp.com/t5/Wireless-Internet-Home-Networking-e-g-Windows-8/Problem-on-wifi/td-p/1970913

"Reboot the PC and allow Windows to find and install the hardware."

Zaten windows 8 i yüklerken (ki 3 aydan fazla oluyor) neredeyse ekran kartı dışında tüm driverı ları kendisi yüklemişti. Benim TTnet'e geçemeden önce hiç bir problemim yoktu. Ttnet'e geçtim diye wifi drıver ı sorun çıkaracağını sanmıyorum. Bana mantıksız geldi. Yine de teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.