Bu konuda deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
Mümkün olması gerekir.
mumkun, tam olarak yapmak istediğiniz nedir biraz anlatırsanız yardımcı olabilirim.
kullandığınız işletim sistemi nedir?
mesela modem ve gprs aynı anda 98 işletim sisteminde kullanılabilirmi?nasıl?
problem 1 windows 98 bilgiğim kadarıyla iki ayrı dial-up bağlantının ikisininde aynı kullanıcı adı ve şifre olamsını istemesi ama gprsde şifre olmadığı için galiba bu olay aşılmış olur problem 2 98'de denemedim windows 2000 server ve windows XP pro da denedim en son bağlandığın bağlantıyı algılayıp onunla iletişim kuruyor (server bunu yaparsa diğerleri hiçbirşey yapamaması lazım) vede 2 bağlantıyı aynı anda windows connection sharing ile paylaştıramazsın bu konu ile ilgili programları araştırmanı tavsiye ederim ama hepsinden önce iki bağlantıyı aynı anda sağlayıp iki kanaldan da bilgi çekebilmen (en azından denemen) lazım ben yaptım olmadı.
thanks...
işte r520m;
Ağırlık 105 gr
Ebat (130x50x16)mm
Bekleme Süresi 150 saat
Konuşma Süresi 11 saat
Ekran Tipi Standart ekran
MMS Yok
WAP Var
GPRS Var
Bluetooth Var
Pil Tipi Li-Ion 500 mAh
Frekans 900/1800/1900 Üç Bant
Kızılötesi İletişim Var
Sesle Arama Var
Ses Kayıt Var
Titreşim Var
Hafıza SIM Kart +511
Garanti Süresi Baskuda.com'da satılan bu telefon INTERLINE tarafından 1 yıl garantili olarak tedarik edilmektedir.
Özellikler Şekerleme fonksiyonlu alarm, Bluetooth™ Kablosuz Teknoloji, Bookmark'lar (URL hafızası),Dahili modem, Son aranan numaralar / Cevaplanan Çağrılar / Cevapsız Çağrılar, Arayan kişinin numarasını gösterme, Ekran aydınlatması, E-mail adreslerini saklama, Harici anten konnektörü, Oyunlar, Infrared bağlantı noktası, Menü kısayolları, Profiller, Melodi alıp gönderme, SMS sayacı, SMS kalıpları, Hoparlör, Hızlı Arama, Kronometre, PC ile senkronizasyon ( min. sistem; Win98, NT4.0, 2000 or WinME), Sesli kontrol, Yüksek Hızda Data (HSCSD), SIM Uygulama Kiti (SIM AT), SMS Hücresel Yayın, SMS, uzun mesajlar (birleştirilmiş SMS), İki Hat Servisi, WAP 1.2.1, WTLS sınıf 3 Tüm GSM operatörleri ile uyumludur.
ELbette mümkün arkadaş ben kurdum hız oLarak çok fazLa werim aLamadım ama sonuçta oLdu .. Eğer kuracak ise tam oLarak öğrenmek istediğin şeyi yazarsan yardım etmeye çaLışırım sana ..
SewgiLerimLe !! ..
eğer düşünülen hat hızını arttırmak ise pek efektif bir çözüm yok, belki bunu düzenleyen bir program bulunabilir (wingate yada benzeri). bulunan programın her bağlantıyı kullanması ve istekleri paylaştırması gerek...
ben bu tip bağlantıyı w2000 ile yaptım. w98'in network'u üzerinde çalışmadım ve routing olayını bilmiyorum... denememi anlatayım:
internet<---(dialup modem)---(router w98)<---[laptop]--->(INFRA üzerinden nokia 3650)--->internet
LAN daki bir makina dialup ile internete bağlı. laptop LAN üzerinden internete çıkarken tüm yönlendirmeler yerel router'a (internete bağlı diğer makina) gitmekte. eğer laptopdan bir dialup bağlantı yaparsam (bunu infra modem üzerinden nokia 3650 ile yaptım) tüm yönlendirmeler öncelikli olarak infraya gidiyor.
işte burada benim yaptığım w2000 de routing de ayarları değiştirmek. (bircommand promt açıp ROUTE PRINT yazın). normalde bütün yönlendirmeleri LAN daki router'a, ICQ server'a gitmesi gerekenleri INFRA modeme yaptım. bunu yaparken ROUTE ADD/DELETE komutlarını kullandım.
bunun bana yararı, dialup maliyetini düşürmek olarak geri dönüyor. bunu biraz açmak gerekirse, normalde gün içinde şirketten internet sadece internet-banka ve email almak için kullanılıyor. LAN da herhangi bir makinadan bu tip bir istek gelirse router kendiliğinden internete bağlanıyor ve kullanım bittikten 20 dakika sonra hattı kapatıyor. yani sadece mail alan biri uyardığında bağlanıyor be sonra işi bitince hattı kapatıyor.
ben ise ICQ yüzünden sürekli istek gönderen bir kullanıcıyım. bu router'ı yanıltıyor, ve sürekli bağlı kalıyor. bu aşamada ICQ'nun IP grubunu INFRA modeme ROUTE ediyorum. böylelikle ICQ yüzünden LAN daki ROUTER hatta bağlanmıyor ve tasarruf ediyoruz.
ben de WEB yada INFRAya route edilmemiş bir istek yaparsam direk LAN üzerinden istek yapıyor ve hatta bağlanıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme