Şimdi Ara

GPS 'de 20 İLE 51 KANAL ARASINDAKİ FARK ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony ericsson P990i cep telefonuma Bluetooth GPS aparatı alıcam.Ancak bu cihazların özellikleri 21 ve 51 kanal olarak değişiyor.Öncelikle bu kanalların önemi nedir ? 2.si istanbuldan kaç kanal veya uyduya bağlanıyor :Bukonuda fikir ve bilgiye sahip olan varsa lütfen çok acil bir cevap bekliyorum...

saygılar...

• Kanal sayisi ayni uyduyla birden fazla baglanmak icin. Ama bir programin navigasyon yapabilmesi icin 3-5 uyduya baglanmasi yeterlidir.
    Aslinda kanal sayisi degilde Antenin icindeki elemanlarin kalitesi önemlidir.
    51 kanal isin biraz abartisi. 12 kanal olsa bile yeter aslinda navigasyon icin.
    Alacagin antenin Kaltstart(ilkcalistirma)-warmstart(kapatip kisa zaman sonra acma)..vs degerlerine ve
    hangi özellikleri tasidigina (Sirfstar-1-2-3, DGPS-WAAS-EGNOS,SBAS ve NAVSTAR uyduları ile uyum)
    bakmak gerek.

Sözün özü: 21 kanal yeterli
  • Abartı değil,önümüzdeki aylarda kanal sayıları dahada artacak.Bunun ne olduğunu eski yazılarımda yazmıştım..

iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 7 Mayıs 2008; 19:57:28 >
  • peki ROYALTEK ürünlerini çok kaliteli olduğunu söylüyorlar o yüzden de kararsız kaldım.. Önerecebileceğiniz bi marka varmı ?
  • Royaltek ürünleri iyidir ama en iyi diye bir kavram yoktur O nedenle eski mesajlarıma göz atın,test ettiğim ve rapor ettiğim marka ve bazı modelleri yazmıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Abartı değil,önümüzdeki aylarda kanal sayıları dahada artacak.Bunun ne olduğunu eski yazılarımda yazmıştım..

iyi akşamlar

Simdi kanal sayisi artinca ne degisecekki. Zaten oran 3 metre ye kadar düstü, buda navigasyon icin yeterde artar bile diye düsünüyorum. Kullanmayacagin özellige para vermek müsrifliktir diye düsünüxyorum.

Daglik yolda ferrari sürülmezki dimi yani

• çok doğru söylüyorsun arkadaşım 1-2 güne kadar sipariş geçicem internetten.. Benimle bilgileirni paylaştığınız için teşekkür ederim peki bu tomtom ile uyumlumudur ?? bi fikri olan varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tomtom bütün NMEA bazli GPS lerde calisirda, problem; Tomtom Türkiye ile uyumlu degil
    yani haritalar cok eski..
    quote:

Orjinalden alıntı: pasali17

çok doğru söylüyorsun arkadaşım 1-2 güne kadar sipariş geçicem internetten.. Benimle bilgileirni paylaştığınız için teşekkür ederim peki bu tomtom ile uyumlumudur ?? bi fikri olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Abartı değil,önümüzdeki aylarda kanal sayıları dahada artacak.Bunun ne olduğunu eski yazılarımda yazmıştım..

iyi akşamlar

Simdi kanal sayisi artinca ne degisecekki. Zaten oran 3 metre ye kadar düstü, buda navigasyon icin yeterde artar bile diye düsünüyorum. Kullanmayacagin özellige para vermek müsrifliktir diye düsünüxyorum.

Daglik yolda ferrari sürülmezki dimi yani

Teknik olarak ferrari ve dağ yolu benzetmesi buradaki duruma uymaz.Az kanallı cihazlar (özellikle 12 kanallılar) veri alırken ve işlerken işlemciye yüklenir.Ancak yeni nesil chip'lerdeki kanal sayısı nedeniyle bu işi işlemci değil GPS chip'i yapar,ve sorun en aza iner.Teknik olarakta bu 1 core'lu bir işlemcinin veri yolu kullanımı ile 2 core'lu olanın farkı gibi denebilir.

3 metreye düşen oran en az 5-6 uydu hassasiyeti ister,çünki her chip'te waas,egnos vs. yoktur.O nedenle alımlarda buna dikkat ederseniz daha sağlıklı olacaktır.

• P 990 i 'de Hangi program kasmadan ve sorunsuz çalışır? Peki Garmin programındaki harita nasıl ? bazen haritada sapmalar ve takılmalar olduğu söyleniyor.Yani bu konuda incel eleyip sık dokumam lazım sonra hayal kırıklığına uğramamak için..
  • quote:

P 990 i 'de Hangi program kasmadan ve sorunsuz çalışır? Peki Garmin programındaki harita nasıl ? bazen haritada sapmalar ve takılmalar olduğu söyleniyor.Yani bu konuda incel eleyip sık dokumam lazım sonra hayal kırıklığına uğramamak için..

Garmin almani tavsiye ederim. Haritasini bir Türk firmasi yapiyor ( Basarwww.yolbil.com.tr )
  • Arkadaşlar az önce internetten; ROYALTEK 2300 DATA LOGGER GPS RECEİVER ALICISI aldım. 1-2 güne kadar gelir. İnşallah bi problem çıkmaz cihazda. Geldiinde ilk sizinle paylaşıcam kalitesini v.s.
  • quote:

Geldiinde ilk sizinle paylaşıcam kalitesini v.s.

Benim de merak ettiğim bir ürün, yorumlarını merak ediyorum.
  • Ben QSTARZ 848B aldım ve çok memnunum. Bağlantı hızı çok güzel.Cold durumunda bağlantı süresi daha 32 saniyeyi hiç geçmedi. Ve en güzeli de 32 saat şarj etmeden kullanabiliyorsunuz.Ayrıca pna veya cep teki naviyi kapattığınızda otomatik olarak gps alıcı stand by konumuna geçiyor ve bataryayı bitirmiyor.Bu markanın yeni QSTARZ 1000B olanları da çıktı onlarda sanırım data logger özelliği de var.
  • haftasonuna girdik yetişmedi bnm cihaz artık pazartesi inşallah gelir . Arkadaşım o modeli ilkdefa duyuyorum galiba pek türkiyede satışı yok gibi ? ? ?
  • quote:

haftasonuna girdik yetişmedi bnm cihaz artık pazartesi inşallah gelir . Arkadaşım o modeli ilkdefa duyuyorum galiba pek türkiyede satışı yok gibi ? ? ?

Çoğu kaliteli cihazlar Türkiye'de maalesef yok,stargazer68'inde yazdığı bunlardan biri.Eski yazılarımda kaliteli bazı cihazlar hakkındaki yorumlarım vardır.

Kolay gelsin
  • Bu gün kargo ile ürünüm geldi. Ancak ufak ve önemli detay gözümden kaçmış... Kutu içeriğinde bu lanet makinayı şarj edicek bi adaptör yok ! sadece araç kiti şarjı var. off ona uygun şarj aletini nasıl temin edicemm
    LI-ON BATTERY 3,7 v680 MA telefon bataryası boyutunda... acil yarım lütfen.....
  • Bu arada benim cep telefonumun bataryasıyla aynı voltaj da telden şarj ederim olmazsa ancak amper farkı zarar verirmi telime yada bataryaya ??? şimdide orda takıldım ...
  • p990 i için en uygun program hangisidir acaba ?? bana çalışan bir lik atabilirmisiniz ?
  • Amper farki pek önemli degil, nekadar amper cekecegini belirleyecek olan antendir. Volt uygunsa (+2 volt a kadar fazla olabilir) kullanabilrsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 13 Mayıs 2008; 2:07:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.