Bildirim
2. ELDE 1.5 VE 1.6 MOTOR ARASINDA NE KADAR FİYAT FARKI OLUR?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Konunun Etiketleri
Giriş
-
aynı aracın 1.5 ve 1.6 sı var mı ki
varsa %99 dizeldir biri ve motor seçeneğine göre kıyaslama yapılır
iki ayrı aracı da 1.5 ve 1.6 diye ayırıp fiyat farkı koymak garip olur. çünkü motor hacmi dışında birçok özellik farkı olur -
Hocam özellik farklarini dizelini filan bir tarafa bırak, sadece 1.5 ve 1.6 motorlu iki eşit araç olarak düşün. fiyat farkı ne kadar olur? Soru bu.
quote:
Orijinalden alıntı: fifa_05
aynı aracın 1.5 ve 1.6 sı var mı ki
varsa %99 dizeldir biri ve motor seçeneğine göre kıyaslama yapılır
iki ayrı aracı da 1.5 ve 1.6 diye ayırıp fiyat farkı koymak garip olur. çünkü motor hacmi dışında birçok özellik farkı olur
-
quote:
Orijinalden alıntı: alimakgrav
Hocam özellik farklarini dizelini filan bir tarafa bırak, sadece 1.5 ve 1.6 motorlu iki eşit araç olarak düşün. fiyat farkı ne kadar olur? Soru bu.
Aradaki farkı belirleyen aracın dizel - benzin li olması , özellikleri ve farklarıdır zaten. -
Ya anlatamadım galiba, dizelini benzinlisini, özelliklerini, kılını, tüyünü bir tarafa bırakın! Aynı özellikteki iki araçtan 1.5 ve 1.6 arasında ne kadar fiyat farkı olur? Yani 0.1 motor farkının fiyat farkı ne olur?
Yani siz 2.el araç almak istiyorsunuz 1.5 ve 1.6 iki araç arasında kararsız kaldınız diyelim, özellikleri de çok yakın. 1.6 araca ne kadar fark verirsiniz? ben 500-1000 TL arası olur diye düşünüyorum. 15-20 bin aralığını baz alırsak..
quote:
Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
quote:
Orijinalden alıntı: alimakgrav
Aradaki farkı belirleyen aracın dizel - benzin li olması , özellikleri ve farklarıdır zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 29 Mart 2010; 1:24:29 >
-
Fark olmaz o zaman..
Ya da motorların farkına göre (tork,beygir,sübap sayısı,üretim teknolojisi, markası vs.) değişir..
Bunlar da aynı derseniz fark olmaz fiyatta.. -
1.5 motorla 1.6 motor arasında hiç fark yok mu yani? Performans farkı yok mu? Fiyat az da olsa farketmesi lazım bence..
quote:
Orijinalden alıntı: nrglife
Fark olmaz o zaman..
Ya da motorların farkına göre (tork,beygir,sübap sayısı,üretim teknolojisi, markası vs.) değişir..
Bunlar da aynı derseniz fark olmaz fiyatta..
-
Hangi araçmış bu hocam, merak ettik.. -
Hocam belli bir araç yok. Ama örnek vermem gerekirse 1.5 Nissan Almera ile 1.6 Mitsubishi Lancer olabilir. Ben diyorumki farzedelim araçların özellikleri aşağı yukarı aynı, Lancer 1.6 motor olduğu için az bişey fiyat farkı olması gerekmez mi? Daha büyük motor sonuçta..
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Hangi araçmış bu hocam, merak ettik..
-
Öyle genellemek olmaz. Her iki aracında ayrı piyasası vardır. Özellikleri aynı olsa da ikinci eli hangisinin daha iyiyse o daha yüksek fiyata satılır. Fiyat kriterini belirleyen bir sürü etken vardır. Eğer aynı aracın 1.5 ve 1.6'sı olsaydı (ki olmaz, üretmezler) o zaman dediğiniz gibi bir fark olabilirdi. -
1601 olduğu anda vergi artıyor onu biliyorum -
siz 1.6 doğanla 1.3 linea karşılaştıramassınızzki... -
1.2 cliolar var 2004 2005 kasa 1.6 çoğu arabadan iyi mesela
16v 8v daha önemli bence
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X