Şimdi Ara

GPS Navigasyon cihazları kaç kilometre hızla gittiginiz gösterebiliyormu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende palio arabam var kilometre göstergesi bozuldu 300 tlde para istiyorlar yaptırmayı düşünmüyorum bunun yerine navigasyon alayım dedim ,neyse konuya geleyim bu navigasyon cihazlar kaç kilometre hızlı gittigimizi ve merkezi bir yerden başka bir yerde giderken kaç kilometre gitmişim diye bakabiliyormuyuz her marka navigasyonda var mı bu olay?

• çoğunda vardır heralde. benim kullandığımda var anlık hızı görebilirsiniz.. benim cihaz fuga..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan9842

Arkadaşlar bende palio arabam var kilometre göstergesi bozuldu 300 tlde para istiyorlar yaptırmayı düşünmüyorum bunun yerine navigasyon alayım dedim ,neyse konuya geleyim bu navigasyon cihazlar kaç kilometre hızlı gittigimizi ve merkezi bir yerden başka bir yerde giderken kaç kilometre gitmişim diye bakabiliyormuyuz her marka navigasyonda var mı bu olay?

Çogu navigasyon yazılımlarında bu mevcut,fakat bu aracın km sayacı yerine kullanmak nekadar saglıklı olur bilinmez.Her arabaya binişinizde cihazı açmanız lazım,total'de km hesaplamak zor olur
  • Bendeki cihaz anlık hızı ve noktadan noktaya olan mesafeyi gösteriyor. Kaç kilometre yol gittim falan hepsi yol bilgisayarı gibi kayıtlı. Bir yerden bir yere giderken kilometre ölçümü yapması basit. Fakat bir haftada kaç km yol yaptım derseniz onu GPS ile hesaplayaması çok zor. Her yola çıkışınızda cihazın açık olması lazım gelir.
  • Benim N79 daki Garmin bile gösterdiğine göre, bunlar hayli hayli gösterir. Hız konusunda arabayla denedim, aynı fark yok, varsada çok az. Cihazdan cihaza fark edermi bilmem.
  • Bende navking m450 var araba göstergesiyle gps arasında her zaman 10 km fark oluyor. Hangisi doğru bilmiyorum açıkçası.
  • Benim araçtaki hız göstergesi ile navitech cihazım arasında da 10 km fark var sürekli. Navigasyon eksik gösteriyor sanırım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz en iyisi aracınızın tamirini yaptırın.. Navigasyon cihazi size doğru bilgiler sunabilir ama bir aracın kilometre değer sistemi arızali ise bu arıza yavaştan büyür düşüncesindeyim..
  • Cezalar çok arttı, kadranın tamir parası kadar bırakırsınız %10'dan daha hızlı yakalanırsanız radara.
  • Garmin ile aracımın km değeri aynı. Km göstergem bozuk olsa kullanırdım. Ancak km göstergesini de tamir ettirirdim.
  • hız konusunda pek sorun yaşamassanızda kaç km gittiğnzle ilgili ciddi bi çaba sarf etmeniz gerek.piranha kullanıorm
  • bence başka bir tamirciye daha gösterin 300tl çok para
  • Araçların göstergeleri en doğru değil maalesef. Araç göstergeleri 3-5 km/s daha yüksek gösterir hep. Benim kilometre göstergesi bozuk değil ama uzun yolda hep Garmin cihazımın rakamlarına güvenirim. GPS tabanlı hız ölçümü daha sağlıklı.
    Şehir giriş çıkışlarında, hızınızı ölçüp 90 km/s üzerindeyse "Yavaşla" yazan elektronik tabelalar vardır bilirsiniz. Garmin'imdeki rakamla o tabeladaki daima tutar. Muhtemelen polis radarı da tabela ile aynı mantıktadır.

Bugatti gibi 400 km/s süratlere çıkan araçların test sürüşlerinde bile GPS rakamlarını baz alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 5 Temmuz 2011; 2:38:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.