Şimdi Ara

Gpt-4o dan sonra yazılım ve bilgisayar puanların dibe çakılacak olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jo_be’ye demedim. Zar zor 5k yapıp endüstri okuyan eleman hakkında konuştum.

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt

o da foruma katma değer katan saygı değer bir üyedir. Ayrıca 5k yapmak kolay değil sen de ilk 1000’e girmedin ege tıp’ta oldupuna göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 17 Mayıs 2024; 17:46:41 >

Benim sıralama 5k değil ki avel 2.8k idim ben. Sen git uzman dr ol, benim şuanki aylık gelirim senin ileride alacağın paranın 2 katı  

PUASHDJASHKDJASDLJKş. Bana Goldman Sachs raporu oku diyor, kardeşim benim günlerim o raporları okumakla geçiyor, o raporları yazan benim tanıdıklar zaten  . Sen herkesi kendi çevren gibi dar mı sanıyorsun? "Ayrıca tıpta hastalık yoktur, hasta vardır." Evet, hasta veri seti ile AI'ı train ettikleri an tıp bitecek. AI'ın nasıl çalıştığını bile bilmediğine eminim, boş yapma o yüzden hadi köyüne.

• Bu forum benim psikolojimi bozdu biri 5k sıralamayı aşağılıyor biri uzman doktorluğu zorbalıyor , Survivor Cumali garibanlığı hissediyorum okurken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paramla şekil yapmayı sevmem de bu aveller laga luga yapınca sinirleniyorum  

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Hocam sen de dahil tüm başarılı insanlardan nefret ediyorum bu yüzden AI devrimini sonuna kadar destekliyorum , AI herkesi işsiz bırakarak aramızdaki uçurum olan farkı kapatacak  

• tip yazilimdan once bitecek, yapay zekalari kontrol etmek icin yazilimcilara ihtiyac var. her cikan yapay zekadan daha iyisini cikarmak icin sirketler birbirleriyle yarisiyor. Kim bu yapay zekalari kodlayacak? Beyin cerrrahi mi? Tipcilar suan kendini avutup vicdan masturbasyonu yapiyor. Yazilim ve tip arasinda bir meslek once bitecekse bu yazilim olmayacak.

• Daxpc hocamın da söylediği gibi senin dediğin birbirleriyle yarışan şirketlerin çalışan sayısı toplasan 1000 etmiyor

• sadece yazilim isi kod yazmayla bitiyor mu hocam? zibiliyon farkli sektorde yazilim var. yazilimin oldugu her yerde yazilimcilar arasi rekabet var. rekabet de daha farkli sirketlerin olusmasini saglayacak. daha farkli sirketler daha fazla is kolu olacak ama mesela bir hastande 3 tane beyin cerrahi varsa bu 1 e dusecek. Evet yazilimcilar da dusecek ama tipcilar kadar dusecegini sanmiyorum. eger imkaniniz varsa insanlarla birebir iletisimde oldugunuz is koluna gecin. Eger ameliyatlara doktorun girmesi sart diyorsaniz bknz.https://www.trthaber.com/haber/dunya/abdde-ilk-kez-bir-robot-insan-yardimi-olmadan-ameliyat-yapti-649517.html#:~:text=ABD'de%20ilk%20kez%20bir%20robot%2C%20insan%20yard%C4%B1m%C4%B1%20olmadan%20ameliyat,insanlara%20y%C3%B6nelik%20ameliyat%20ger%C3%A7ekle%C5%9Ftirebilece%C4%9Fi%20a%C3%A7%C4%B1kland%C4%B1.&text=The%20Guardian'%C4%B1n%20haberine%20g%C3%B6re,ince%20ba%C4%9F%C4%B1rsak%20operasyonunu%20ba%C5%9Far%C4%B1yla%20ger%C3%A7ekle%C5%9Ftirdi.

Bugun uniye kaydini yaptiran biri mezun olana kadar robotlarin ameliyata girmesi yayginlasacak. Meslek hayatinda 10. yili dolduramadan issizlik sorunuyla karsi karsiya kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-50DA8FAD7 -- 17 Mayıs 2024; 18:32:59 >

• Tek başına ameliyat yapacak düzeye gelen bir yapay zeka, yazılımı da kolaylıkla domine eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 17 Mayıs 2024; 18:46:7 >

Asgari ücretten hallice maaşın olacak.

• Hocam iki taraf da kendi lehine taraflı bakıyor bence olaylara , takip ediyor musunuz bilmiyorum ama özellikle juniorlar ciddi sıkıntı yaşamaya başladı iş bulmada , bir şirket sahibi chatgptden önce 5 jr çalistiriyorken artık 2 tane çalıştırıyorum demişti mesela. AI doktorların işini yazilimcilardan daha erken yapabilecek hale gelecektir belki ama bir de bunun pratiğe yansımasını düşünün , yapay zekayı en aktif kullanacak olanlar yine yazılım şirketleri olacak ve maaliyetlerini düşürmek isteyecekler ama 60 yaşındaki teyze AI ye muayene olmak istemez. Kısacası yazılımcıların işverenleri AI kullanır ama doktorları zaten büyük oranda kamu istihdam ediyor. E-devletin gelmesiyle bitmesi gereken memurluklar bile hala azalmadan devam ederken doktorların işini kaybetme olasılığı çok çok düşük.

• hocam zaten o seviyeye gelen bir yapay zeka, tipi yazilimi gectim tum sektorleri domine eder. Izledigimiz filmlerdeki gibi olur ama yine de bu durumdan karli cikan yazilimcilar olur. o yapay zekayi denetleyen birileri olacak.

Şuan haftada 2 gün çalışacağım 30k offer aldım ve hala öğrenciyim 3.sınıf :D Üstüne çalışmaya ihtiyacım yok senin aksine muahaha 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 17 Mayıs 2024; 18:50:21 >
  • Junior yazilimcilar zaten su pandemi donemdinde sabah kalk su ic tayfasi, pek kendini gelistiren juniora denk gelmedin kendini gelistiren yazilimci her yerde is bulur. Benim burada demek istedigim sey yapay zeka ilerleyen yillarda tum sektorlerin icinden gececek, saglam sektor birakmayacak. Ama bu yazilimin da denetlenmesi lazim onu yapacak olanlar zaten yazilimcilar. soyle dusun bir savas var tipcilardan 10 gidiyorsa yazilimdan 7 gidiyor.

•  yazılım işi sandığın gibi değil. her gün danışmanlarla toplantı yapıyoruz. insan olarak bile bazen birbirimizi zor anlıyoruz. sonra da işi koda dökme kısmı var ki orda da bazen uzun uzun düşünmemiz gerekiyor. yapay zekanın işinden edeceği son iş kodu yazılımcılık. önce sırada çağrı merkezleri, sürücülük (uçak, otomobil, tren vs... hepsi), gibi işler var.

• jo_be kullanıcısına yanıt

geometrik demek istedi sanırım.  

heyecan yapmayın gençler. ben iki senelik programlama okudum ama doktorların çoğundan fazla gelirim. euro ödüyorlar bana.  

ben iki senelikte okurken "excel diye bişey çıkmış programcılığı bitirecekmiş" diye bir haber yayılmıştı, tırsmıştık o zamanlar sizin gibi gençtik işte.  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.