Şimdi Ara

gpu - psu (olasi cpu) tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

msi a520m pro

4650g

2 x 8 3200mhz ddr4 ram

ssd hdd vs. var zaten onlar bir sorun degil

gtx 1050ti

ve biraz kiytirik bir 300w psu var

komple yeni bir kasa falan almayi dusunmuyorum

su an dusuncem rtx4070 ya da 7800xt alip (ikisi arasinda kaldim bu senaryoda) -psu da degisecek onun icin de tavsiyeniz varsa guzel olur- ilerleyen donemlerde islemciyi degistirmek (biliyorum darbogaz yapacak zaten)

1080p

yani islemci psu kart ucunu bir anda degistirebilecegimi sanmiyorum su anda. ilk karti mi yoksa islemciyi mi degistirmeliyim? degistireceksem seceneklerim ne olmali? ve kartlarda hangi uretici firmalardan (powercolor, inno3d vs) secmemeliyim? uzun sure uzak kaldigim icin fikir sahibi olmaya calisiyorum

yardimci olanlara simdiden tesekkur ederim

• ben husrana komsuyum B kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten zor iş bence ilk önce psu alın çünkü yeni alacağınız ürünleri denemeniz lazım bütceye göre minimum 600w veyaz 750w markası bilindik ikici el sıfır bir psu alın ikinci el alırsanız belki 1k 2k civarı sıfır ise 2 4k diyebiliriz.

Psuyu aldıktan sonra gpu alıp darboğaz yaşarsınız ama darboğaz çok olur işlemcinizin l3 önbelleği r5 5600 e fln göre az işlemciyi şöyle r5 5600 3600 fln olsa neyse.

Bunuda elinizdeki pcyi komple satıp gelen parayla ddr4 bir sisteme veya ddr5 bir anakart işlemci ram üçlüsüne geçebilirsiniz .

Mesela elinizdeki sistemi şöyle 10 15k arası satabilirseniz çok iyi olur.ssdyi tutar hddyle satarsınız veya nasıl uygun gelirse .

Sonra hemen bir ekrana görüntü verecek ekran kartıyla aldığınız anakart ram islemci psu yu uzay sistem kurup devamında ancak gpuyu alıp .

Sonra mesh bir kasanın içine koyup finallersiniz.

Normalde pc toplayanlara önce gpu alın derim ama siz pcyi kullanmaya devam etmelisiniz beklerseniz olmaz.

Veya psu sonrada gpu alıp gpunun yarısını ancak kullanacaksınız darbogazı azaltmak için ya çözünürlük yükselteceksiniz 2k 4k gibi yada işlemciyi anakartınıza uygun fiyat performans bir işlemciyle değişeceksiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 7800xt yerine ikinci elden 6700xt alinabilir 7 bin civarina 1050ti dan sonra her turlu ilac gibi gelir cok para da cikmamis olur.4070-super desen zaten ortalama 23-25 bin tl.

Bu 3lu ortalama 25 bin lira.Rtx4070 parasina.

2300 tl
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-deep-cool-pk750d-750-w-fiyati,2080288525.html

19500 tl
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-7800-xt-pulse-11330-02-20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257013.html

3470 tl
    https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-5600-alti-cekirdek-3-50-ghz-fiyati,1782415463.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 5 Şubat 2025; 16:28:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• n201 kullanıcısına yanıt

5600 degil de 5600x olsa daha iyi olur mu? 5600 sanki biraz darbogaz yasatir gibi anladim arastirdigim kadariyla. stok fan bende belli sure idare edecekse bir sorun olmaz herhalde.

kalkip anakart degistirmek de hic istemiyorum ddr5 ramler falan filan cok uzun muhabbet gibi geliyor.

7800xt daha cok kafama yatti orasi dogru tabii. bir de bendeki a520m anakarta saniyorum oluyor 5000 serisi islemciler ama bir bios update gerekiyor zannediyorsam

5600x oclu hali cok bisey fark etmez,bios surumune bak ona gore update yaparsin gerekirse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben husrana komsuyum

5600 degil de 5600x olsa daha iyi olur mu? 5600 sanki biraz darbogaz yasatir gibi anladim arastirdigim kadariyla. stok fan bende belli sure idare edecekse bir sorun olmaz herhalde.

kalkip anakart degistirmek de hic istemiyorum ddr5 ramler falan filan cok uzun muhabbet gibi geliyor.

7800xt daha cok kafama yatti orasi dogru tabii. bir de bendeki a520m anakarta saniyorum oluyor 5000 serisi islemciler ama bir bios update gerekiyor zannediyorsam

5600 ve 5600x aynı işlemciler oyunlarda 5600 130 fps alsa 5600x 132 fps alır bu bir

ikincisi ise 5600, 7800xt ye 1080p de deli gibi darboğaz yapar hiç boşa okadar para verme ben 6700 xt ile kullanıyorum ordan biliyorum

senin alacağın kart bu fazlası darboğaz yapar paran boşa gider

• tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim, su an kafamda aslinda kasa ssd hdd haric her seyi degistirip am5 anakartli bir sistem kurmak var

ama ayni zamanda sunu da dusunuyorum, 4070-super ya da 7800xtden biri ile beraber 5600 aldigim takdirde anakart falan da degistirmemis olurum, ileride de 2k bir monitor almam durumunda o cozunurlukte bir darbogaz yasamam gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tekrardan upluyorum. 2k bir monitore gectigim ve 7800xt - 4070 aldigim senaryoda 4650g kafi olur mu? diyelim ki anakart islemci vs.yi ileride degistirmek istiyorum? cok yuksek bir darbogaz yasatir mi onu ogrenmek istedim

bol bol darboğaz bol bol olur. 2k monitör + 7800xt yada 4070super alırsan bu kartları besleyebilmek için ryzen 7000 serisine geçmen gerekir ekstra anakart işlemci ram almak zorunda kalırsın yada mevcut sokete 5700x3d takarsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.