Şimdi Ara

anakartsiz pc supply ile pc fan calistirma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar 2 adet 12v 120mm pc fani aldim yalniz pc suppyle ile calistiramadim. masaustu pcde anakartinda ve 4 pinli elektrik soketine bagladigimda calisti fakat fanlarin harici kasa ve anakart olmadan pc supply ile calisma yontemi nasildir yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 24 pinli şu kabloyu bul üzerinde 1 tane yeşil tel var onu bul bir ataç veya kablo ile herhangi bir siyah teli kısa devre yap çalışır

anakartsiz pc supply ile pc fan calistirma...

neyse burda da video var
    http://intel.pclabs.com.tr/289/guc-kaynaginizi-anakarta-bagli-olmadan-calistirin/

• Kromatit kullanıcısına yanıt
    pc supplyi calistiriyorum zaten onda sikinti yok hatta oto teyp bagladim onu kullaniyorum pc supplyle ama 12v fanlari calistiramadim sorun bu.

• Fanların özel bir bağlantı yöntemi yok. Çalışması lazım. Oto teyp 12 Vdc çalışıyorsa, fanlarında çalışması lazım. Fan bağlantısı ters değilse, Kırmızı kablo +, siyah kablo GND bağlantıda çalışmıyorsa, fanlar arızalı olabilir.
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    calisiyor hocam masaustu pcye baglayipta denedim hem 3 pinli soketini hemde 4 pinli convert soketini baglayipta denedim iki sekildede calisiyor ama harici olarak tamamen kasadan bagimsiz olarak oto teyp icin kullandigim pc supplye baglayinca calismiyor sikinti orda baglantilardada sorun yok.

• Çalışır, Oto teyp çalışıyorsa fanda çalışır. Fan bağlantısını yaparken, kısa devre mi yaptırıyorsunuz?
    hayir normal soketiyle bagliyorum 4 pinli convert soketi var kirmizi-siyah-siyah-sari renkli soket hdd dvdrw elektrik soketlerinden diyeyim onu bagliyorum direk ama calismiyor

• Sokette mi? sıkıntı var. Belki pinler karşılıklı temas etmiyordur. Kontrol edin..
    her iki sokette denendi hocam hirbir sikinti yol fanlarin ikiside calisiyor soketleride calisiyor sadece dedigim gibi kasa harici pc supplyde calismiyor cozemedim bende.

•  anakartsiz pc supply ile pc fan calistirma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 26 Eylül 2014; 1:44:44 >
    o durumdayim bende simdi

• cok garip,, resim paylasabilirmisiniz mi?

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    suan isteyim aksam paylasabilirim hocam

• Regüleli adaptörmü kullanıyorsunuz,bendeki kısa devre korumalı adaptör bazen senin dediğine benzer şekilde çalıştırmıyordu 1k civarı bir direnci fana paralel bağlayıp deneyebilirmisin, bide fanı bağlayıp prize tak veya prize takıp sonra fanı bağla

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    normal 350w lik everest pc supply hocam poweri calistirmak icin yesile siyahi anahtar bagladim oyle calistiriyorum oto teyp bagladim onu kullaniyorum dunde iki tane 12v fan aldim onlari bagladim calismadi.

• İlginç,hocam sarı ve siyahları ölçü aletiyle ölçebilirmsin ya da 12 volt lamba varsa bağlayın sarı siyahlardan bir çoğunu deneyin hepsi birleşik değilse birleştirin bütün sarılar ve siyahlar tek noktadan çıkıp dağılır zaten, mutlaka atlanan bi yer olmalı, topraklı prizli bu değil mi çünkü siyahlar toğrağa bağlı

evet toprakli prizli ve fisli 4 er tane sarilar ve siyahlar birlestirdim zaten o sekilde kullaniyorum oto teybine bagli lambaya gerek yok 3-4 aydir oto teybini calistiriyorum pc supply ile tek bir soketten sari ve siyahi kesmedim o soketede dun aldigim fani bagladim ama calismadi...

• Hocam fanın sokete göre + - yi tespit edin soketi kesmeyin power + - sine toplu iğne bağlayıp fan kablosunun iki farklı yerinden powera taktığınız + - iğneyii uygulayın,batırın yani iki farklı derken dar alanda birbirine değmesin diye diyorum deneyin sonuç almanız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 26 Eylül 2014; 12:06:47 >
    soketler standart degilmidir hocam? masaustu pcde acik olan sokette denedim calisti ama oto teyp icin kullandigim pc supplyde calismadi soketlerde kablo renklerinede dikkat ettim ayni farkli olsa dicem dedigin dogru olabilir sokette birbirine degme ihtimali yok arada plastik koruma var cunku hdd dvdrw elektrik guc soketiyle calistirmak istedim fan soketinin ucuna 4 pinli convert guc soketi var onu taktigim halde calismadi dedigim gibi masaustu pcde acikta olan sokete baglayip deneyince calisti... karman corman oldu benimde kafa cozemedim...

• Ben direk keser bağlarım çözemessen öle yap

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.