Şimdi Ara

PC kasa fanı çalıştırma devresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Eski kasamdaki fanı çıkardım ve laptop için bir soğutucu düzeneği kurdum. Herşey tamam ama ben fanı laptop üzerinden çalıştırmak istemiyorum. 9V luk pille işimi görmeyi düşünüyorum ama pili direk fana bağlamak fana zarar verebilir diye düşünüyorum. Hem bunun için hemde pilin çabuk bitmesini önlemek için bir devre önerebilirmisiniz?

• pc fanı kaç voltluk ise ona göre pil kullan, herhangi bi devreye ihtiyacın yok,
    tavsiyem adaptörler var kademeli 1.5-12 v arası voltaj ayarı yapılabiliyor ondan al bit tane bağla
  • Adaptör en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam arkadaşlar. fanın yanına birkaç led de koymaya karar verdim en iyisi adaptör alayım. Bu arada 2 fan kullanacağım. İkiside 12şer volt. 12voltluk adaptör işimi görürmü sizce?
  • fanların hızı yavaşlar bide fanlar nasıl fan 12 voltluk büyük fan olmalı, led koyma kötü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetzırh91 -- 9 Ocak 2014; 23:39:25 >
  • birtanesi büyük kasa fanı diğeri işlemci fanı şöyle:

PC kasa fanı çalıştırma devresi?

laptop'un altındaki deliklere denk gelecek şekilde koymayı düşünüyorum ikisinide fanın köşelerine led koyayım dedim ama hız düşürecekse hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chrispie -- 10 Ocak 2014; 10:49:42 >

• iyi yaparsın altına tahtadan yada plastikten tezgahta yapabilirsin, fanların üfleme yönü dışarı olsun laptopun içine olmasın, bi süre sonra laptbun içi toz olur çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devir ayarlı kasa ön panel fanı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fana paralel olarak led bağlarsan fanın devrinde bir sorun olmaz. ancak led bağlarken tek led için söylüyorum 1k lık direnç bağlaman gerekir seri olarak led'e.
  • Laptop sogutuculari yukari ufluyor diye biliyorum ama ters mi koymak lazim fanlari?

• 12 Volt 1 Amperlik bir adaptör işini görecektir. LED'leri lamba bağlar gibi bağlayamazsın. Kaç tane LED bağlamayı düşünüyorsun bu önemli. Buna göre adaptörünün gücü yani amper değeri ortaya çıkar. 12 Volt 2 amperlik bir adaptör ile iki fana ek oalrak 50 tane bile bağlasan problem yaşamazsın. LEDleri üçerli veya dörderli gruplar halinde uygun bir dirençle bağlaman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

12 Volt 1 Amperlik bir adaptör işini görecektir. LED'leri lamba bağlar gibi bağlayamazsın. Kaç tane LED bağlamayı düşünüyorsun bu önemli. Buna göre adaptörünün gücü yani amper değeri ortaya çıkar. 12 Volt 2 amperlik bir adaptör ile iki fana ek oalrak 50 tane bile bağlasan problem yaşamazsın. LEDleri üçerli veya dörderli gruplar halinde uygun bir dirençle bağlaman gerekir.

Anladım teşekkürler

• Evet uygundur

• hava akiminin iceri girmesini engellerseniz, alet daha da isinir. Laptoplar iceri giren havayi kasanin hemen altindan alir(GENELI) sicak havayi ise sol yan taraftan atar. eger siz iceri degil de icerdeki havayi disari cekecek gibi tasarlarsaniz, cihaz icine hava alamayacagi icin daha buyuk bir problem olusur. Laptop sogutucusu dedigin cihazin icine hava ufler.

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

hava akiminin iceri girmesini engellerseniz, alet daha da isinir. Laptoplar iceri giren havayi kasanin hemen altindan alir(GENELI) sicak havayi ise sol yan taraftan atar. eger siz iceri degil de icerdeki havayi disari cekecek gibi tasarlarsaniz, cihaz icine hava alamayacagi icin daha buyuk bir problem olusur. Laptop sogutucusu dedigin cihazin icine hava ufler.

Bende öyle düşünmüştüm. Benim laptop da havayı alttan alıp sol yandan atıyor. Dolayısıyla alttaki deliklere karşılık gelecek şekilde fanları yerleştirmeyi düşünüyorum.
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.