Merhabalar ii akşamlar arkadaşlar öncelikle herkesin yeni yılını kutlar. Mutluluklar dilerim,
Güçlü bir sistem topladım zamanında fakat artık çok fazla oyun oynamıorum dolayı ile ekran kartım boşu boşuna fazla güç tüketiyor Enerjisini düşürmek için gpu tweakte Memory clock azaltsam enerji konusunda fayda sağlarmıyım yada farklı birşey ne önerirsiniz Ekran kartım zotac amp 2gb gtx 680 OC versiyon. Boşta 103 watt yük altında 358 watt güç tüketiyor bunu boşta 50 watt değerlerine indirme şansım varmı varsa ekran kartına zarar verirmi bunları sormak istiyorum teşekkürler.
Hakanbey30H
kullanıcısına yanıt
O kart boşta iken hızlarını düşürüp zaty enerji tüketimi azaltır, bunu gpu-z ile gözlemleyebilirsin, eğer hızını kesmiyorsa ozman soruna çözüm arayabilirsin ve boşta 103W dediğin kartın çektiği değil, muhtemelen pc kasanın çektiği toplam güçtür, anakart bios ayarlarından enerji tasarruf ayarlarını yapmadıysan'da yaparsın ve bu güç kullanımını daha'da düşürebilirsin v.s.
Mesela benim makinam 7/24 açıktır ve bu sebeple anakartta yaptığım eco ayarları dışında işlemcim'de turbo ve enhanced turbo, HTT gibi ayarlar'da kapalıdır, oyunlarda ise kartın kullanabileceği en düşük gücü kullanmak adına msıafterburner isimli yazılım'da ayarları şu şekilde kullanıyorum.