Şimdi Ara

OverClock Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugüne kadar hep AMD Overdrive ile OC yaptım artık bios üzerinden OC yapmak istiyorum.

Tek sorunum var oda işlemci voltajını ayarlayabilecegim yeri bulamıyorum.

Bilgisayar reset atıyorum biosa giriyorum. Advanced moda giriyorum. Ai tweaker kısmıda APU Multipler yazıyor karşısında Auto seçili. Ben oraya herhangi bir deger girdigim zaman direkt olarak işlemcinin hızı artıyor. Auto modunda iken 3900GHZ de çalışıyor. 42 yaptıgım zaman 4200MHZ yükseliyor işlemci. 4.2GHZ hızında voltaj vermeden stabil bir şekilde çalıştı. Fakat işlemciye voltaj verecegim yeri bulamadım. 4.5 GHZ seviyelerine çekmek istiyorum.

Bir sayfa saga geçtigim zaman cpu bölümüne geçiyor ve şunlar yazıyor

amd powernow function

amd apm master

nx mode

svm mode

bank ınterleaving

channel interleaving

core leveling mode

Bunlardan hiçbirisi ile voltajı ayarlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 12 Mart 2015; 0:40:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Overclock Yardımı

Overclock, bir bilgisayar bileşeninin (genellikle işlemci veya grafik kartı) varsayılan hızından daha yüksek hızlarda çalışacak şekilde yapılandırılması işlemidir. Bilgisayarınızın performansını artırmanın bir yolu olsa da, riskleri de beraberinde getirir.

Overclock'a Başlamadan Önce

Overclock'a başlamadan önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

• Donanımınızın overclock'u destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Tüm bilgisayar bileşenleri overclock'a uygun değildir.
    • Kaliteli soğutma bileşenlerine sahip olduğunuzdan emin olun. Overclock, bileşenlerinizde daha fazla ısı oluşturacaktır, bu nedenle yeterli soğutma çok önemlidir.
    • BIOS ayarlarınıza aşina olun. Overclock ayarlarını BIOS üzerinden yapacaksınız ve yanlış ayarlar sisteminizin dengesiz çalışmasına veya hasar görmesine neden olabilir.

Core Leveling Mode Nedir?

Core Leveling Mode, Intel işlemciler için sunulan bir overclock özelliğidir. Bu özellik, tüm işlemci çekirdeklerinin aynı hızda çalışmasını sağlar, bu da bazı programlar ve uygulamalar için performans artışı sağlayabilir.

Overclock Ayarlarını Yapma

Overclock ayarları, BIOS'unuz aracılığıyla yapılır. Genellikle aşağıdaki ayarları yapmanız gerekecektir:

• Çekirdek çarpanı
    • Voltaj
    • Bellek frekansı

Küçük artışlarla ayarları yapmaya başlayın ve sisteminizin dengesiz çalışıp çalışmadığını test edin. Aşırı overclock'tan kaçının, çünkü bu bileşenlerinize zarar verebilir.

Overclock Sonrası İzleme

Overclock'u uyguladıktan sonra, sisteminizin sıcaklığını ve dengesini izlemek çok önemlidir. Aşağıdaki araçları kullanabilirsiniz:

• HWMonitor
    • Open Hardware Monitor

Sisteminiz aşırı ısınırsa veya dengesiz çalışırsa, overclock ayarlarınızı azaltmanız veya geri almanız gerekebilir.

Overclock, bilgisayarınızın performansını artırmanıza yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır, ancak dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Yukarıdaki adımları izlerseniz, sisteminizi hasar görmeden overclock edebilir ve artan performansın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tek yapman gereken, overclock menüsünde değişiklik yapman. İşlemci voltajını otomatik ayarlayabiliyor, yalnız biraz yüksek çekiyor. Kararlılığa etki etmese de 1.25v'de çalışacakken otomatik ayarıyla 1.45v'de çalışıyor.
    AMD powernow ile apm master ayarları tam ters ayarlar. İlki C6 state ayarı gibi işlemcinin boşta hız çarpanını ve voltajını düşürüyor. İkincisi ise tdp değeri ölçüsünde güç tüketimi düşük olduğu müddetçe turboda çalıştırıyor. Yani ikisinden birini seçmen daha akıllıca olur.
    SVM sanal makine ayarı, NX güvenlik - bunlardan ikincisi aktif olmalı olabilirken.
    Interleaving seçenekleri, bellek kontrolcü ile alakalı. Ayrık olursa performansı artıyor deniyor; ancak çok değil - uyumluluk açısından değiştirmeyebilirsin.
    Core leveling: işlemci park etme - yani, dört iken ikiye düşürme. Bunun bir de 2 veya 3 çekirdekliyken saklı çekirdeği açma olayı var; ancak Richland serisi işlemcilerde tam 4 çekirdekli almışken, değiştirmen gereken bir ayar değil.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    APU Multiplayerı 43 yaptıgım zaman prime 95 testinde 2 çekirdegin load degeri 5 dakika sonra %10 lara düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

APU Multiplayerı 43 yaptıgım zaman prime 95 testinde 2 çekirdegin load degeri 5 dakika sonra %10 lara düşüyor.

Hata olunca çöker. Biosun hız aşırtma menüsünden voltaj ayarını değiştirmeniz gerek, ama desteklememesi kuvvetle muhtemel; çünkü 6600k yerine 6800k için ayrılmış olabilir o saat hızını destekleyen işlemciler.
    Voltaj ayarı + olan bir ayarla değişiyor. Eksenini belirliyorsunuz artı eksi yönde diye, sonra büyüklüğünü ayarlıyorsunuz +0.15v veya -0.15v değişmiş oluyor.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Monitör bölümünde voltaje gösteriyor artı eksi ile değiştiremiyorum o ayar tam nerde ah bir bulsam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Seçim konusunda yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.