Şimdi Ara

Grafik Çalışmaları İçin Bir Sistem Tavsiyesi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda vidyo düzenlemeleri yapcam. kameramdan çektiğim vidyoları düzenlicem ve farklı biçimlerde kaydetcem. bunun için bana güzel bir sistem tavsiyesinde bulunabilirmisiniz?

- AMD anakartlar grafik işlemlerde güsel performans veriyor. AMD AM2+ lar nasıl? tavsiye edermisiniz?
    - Anakart olarak K9A2 Platinium düşündüm ama 4 Ekran kartı gereksiz. Bu anakarta alternatif güzel bir kart ne olabilir?

Para sorun değil Fakat fantaziye de ihtiyacım yok. gerçekten iş yapacak güsel bir sistem olsun istiyorum.

• video dönüştüreme olsun montaj olsun atinin ekran kartlarında bulunnan avivo özelliği çok işe yarıyor
    anakartın şeçimi çok iyi phenom al diyecem ama şu anda bütün phenomlar sorunlu

işlemci olaraktahttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2245 bunu düşünebilirsin overcolock ile 3000mhz üzerine rahatlıkla çıkabilirsin phenomlardaki sorunlar tam olarak giderilmesi en azından 5 6 ayı bulur bu zman zarfı içinde bu işini görür diye düşünüyorum

ekran kartı olarakra hd3870 x2 öneririm
  • arkadaşım bende seninkisine benzer bir fikre sahibim aslında

İşlemci : AMD 6400+ Black Edition
    Anakart : Gigabyte 790FX-DQ6 yada MSI K9A2 Platinum düşünüyorum. K9A2 güzel ama 790FX de vidyo işlemlerinde süper performans veriyor.

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQzNiw0LCxoZW50aHVzaWFzdA==

burada test yapmışlar. oyunlarda berbat performansı var fakat vidyo işlemlerinde farkla süper. bu konuda ne dersin?
  • hiç gigabyte kullanmadım ne desem yalan olur
    msı ın k9a2 cf kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım imzamdada sistem yazıyor zaten aman aman bilgisayarı kasmıyorum son çıkan oyunlarıda rahatllıkla oynuyorum bi kaç tane video dünüştüdüm gayet güzeldi yani
    bide iki anakarrtta aynı chip setine sahip ikiside 790fx yani
    bide dikkatimi çekti msı 9900 yazıyor gigabyte de 3 mhz yazıyor sistem bileşenlerini pek anlayamadım vermiş olduğunuz sitede

bi önerim olcak sadece size kalmış bir olay birazda imkan meselesi tabi
    şu anda 6400 yerine 4000 alın işinizi rahatlıkla görcektir yaza doğru phenomlardaki sorun çözelcek ve bi kaç ay sonrasına phenom fiyatları uygun hale gelcektir bence bekleyip phenom almanızı öneririm şahsen ben öle düşünerek 4000 aldım yaza kadar para biriktirip iyi bir phenom almayı düşünüyorum bu sadece bi öneri

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BLaSTeR -- 20 Şubat 2008; 18:17:42 >

• kameranın fireware varsa onu kullan atiye gerek yok yaptıgın montajlar ıcın rendera ıhtıyacaın olacak bu da imkanın varsa 4 işlemcili cacheleri yuksek olandır.

yeni gelecek ınteller cok ıyı gozukuyo bende de q6600 var cok ıyı ..

sadece grafik ıcınde amd de yeter ıntelde 2 cekırdek olsun yeter

hersey butce meselesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

kameranın fireware varsa onu kullan atiye gerek yok yaptıgın montajlar ıcın rendera ıhtıyacaın olacak bu da imkanın varsa 4 işlemcili cacheleri yuksek olandır.

yeni gelecek ınteller cok ıyı gozukuyo bende de q6600 var cok ıyı ..

sadece grafik ıcınde amd de yeter ıntelde 2 cekırdek olsun yeter

hersey butce meselesi

Hocam benim bütcem imzamdaki sistem kadar Bu toplucam bi abime olcak. Onun bütçe benden çok daha iyi sen şimdi buna göre bi sistem tavsiyesinde bulunabilirmisin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • toplam rakamı soyle bana şimdi bunları toplatma bide işin işine oyun moyun girecekmi
  • ya mutlaka oyun da oynarlar. adam oynamaz ama çoluk çocuk var saten bilirsin çocuklar bilgisayarın oyun kelimesinin eş anlamlısı olduğunu zannederler Ama asıl amacı Vidyo render olacak tabiki. Miktara gelince de ne kadar uygun olursa o kadar iyi ama 2-3 bin YTL civarı bir rakam olabilir.

FTY arkadaşın verdiği konu da güzelmiş. görmemiştim. oradan da bakarım tşk ederim. bu arada MSI 790FX türkiyede satışa sunuldumu bilen varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKHaCK -- 21 Şubat 2008; 1:06:32 >
  • üst konuya bakınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

üst konuya bakınız

Ok üstad
  • grafik sistemi istiyosan pclerle uğraşma bence.para sorun diil demişsin.al o zaman bi mac pro.fanatazi filan diiil bence.gerççekten parasının hakkını veren bi bilgisayar.çift işlemcili.8 çekirdek.16gb ram takılabiliyo.4 ekran kartı takılabiliyo.mac os kullanamam diosan intel işlemcili için windows kurabilirsin.işlemci seçenekleri var.bütçene uygun olanaı seçebilrsin.en iyisi 7,5 milyar+kdv.(monitör HARİÇ)
    link:http://www.apple.com.tr/tur/apple/hardware/macpro/

bu pahalı geldiyse i mac g5 de olabilir.onlar bi kaç bilyar daha ucuz ayrıca monitör dahil.apple ın sitesinden ulaşabilirsin tüm bilgilere

• ya sende vur dedik öldürdün. Abi profesyönel olarak grafik çalışmıcaz. genelde vidyoyla uğraşcaz ama sonuçta bu bilgisayarda her türlü işlem yapılcak. yeri gelcek oyun oynancak yeri gelcek başka şeyler. o yüzden MAC uzak dursun biras :)
  • mac güzel ama proflara herkese gelmez hele oyuncuya

benim sistemi yazım sana mart-nisandada yeni işlemci cıkıyo istiyorsan bekle

anakart - x38
    islemci - q6600
    ekrankartı - 8800 gt-
    ram-2gb 1066mhz
    hd-500 gb

senin sistemin bu kadar iyi olmasına gerek yok
    fireware li bi anakart al işlemci iyi olsun yeter
    capture edecegın kaset sayısı yuksekse hd yuksek olsun
  • yeni maclerin hepsi intel işlemcili.yani ister mac os .. ister windows xp, vista kurabiliyosunuz.isterseniz ikisinide kurabiliyosunuz. ayrıca bimekste sormuştum windowsta performans nasıl filan diye.pclerden çok daha iyi demişlerdi.oyun filan oynuyoz arada demişlerdi.prof olarak kullanmıycaksan mac pro abartı olabilir ama imac g5 tam süper olur kanımca.ister yenisi ister eskisi.hem yer tutmuyo hem performans iyi.ayrıca fotoşop freehand vb progları kullanmak çok daha rahat ve zevkli.fiyatı da üst sınıf bi pc kadar.

imac g5:http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/wa/urunList?grup_id=212120
    mac pro:http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/wa/urunList?grup_id=211130

yok illa pc diosan da 4 çekirdekli bi işlemci tercih et.64 bit sistem kullanırım diyosan 4gb ram koy.(photoshop cs3 çalışmıo 64bitte.yamayla filan çalışıyo anca) ekran kartını da ati al.hdd olarak da 2 tane aynı hdd alıp raid0 bi tane de çalışmalarını saklıycaan büyük bi hdd al bence.bu sayede hem hızlı çalışırsın hem dosyaların güvende olur.

not: ben de oyuncuyum.hem pc kullanıyorum hem imac hem powerbook. macte wündows kullanmadım ama imkanım olsa mac pro alıp xp kurarım.tabi 30inç monitörle filan 10 milyarı buluo bu arada mac proyu bilmem ama imacler pc laptoplardan bile çok daha sessiz çalışıyo.ısınma sorunu yok.kasa temizleme derdi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.