Amacım sadece daha geniş bir ekranda stabil bir şekilde yazılım geliştirmek. Oyun oynamıyorum ve bahsettiğim iki koşulu sağlıyorsa benim için yeterli. Daha önce hiç masaüstü toplamadığım için bilgim yok pek. Öneri almak istiyorum. Bütçe olarak 10k üstü düşünmüyorum. Tabi biraz üstü de olabilir. Şimdiden teşekkürler. |
YAZILIM İÇİN SİSTEM TAVSİYESİ
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
10 bin civarına dahili grafikli ryzen apu işlemcili masaüstü alabiliyorsunuz zaten.
Anasayfa açılırsa hazır sistemlerde APU ismiyle satılıyor.
https://inventus.com.tr/apu-bilgisayar-sistemi
Yazılımdan kastınız nedir? Turbo pascal da yazılım adobe photoshop/premier de. Kullanacağınız yazılımın ihtiyacına göre seçim yaparsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer masaüstü zorundalığınız yoksa bir yazılımcı olarak notebook öneririm klavye mouse alıp yine ortamınızı yapın o ayrı ama mobilite her zaman önemli. Yazdığın koda memlekette devam etmek vs. gibi konularda kısıtlamaz. Ek bir öneri daha : AMD değilde Intel işlemcilere yönelin. Tek çekirdek performansı öne çıkacak burda Intelin o konularda olayı daha başarılı.
-
İkinci el RTX ekran kartı ve Ryzen 5 3600 işlemci yeterli olur. SSD ucuzundan olabilir. Ram 2x16GB öneririm.
-
Yazılım geliştirecekseniz... micro-architecture önem kazanıyor.
Örneğin gcc... Biliyorsunuzdur -march , -mtune , çeşitli vektör vs. switch'leri ile hedef platformu özelleştirmek mümkün.
Hangi x86 extension ve/veya accelerator ISA gruplarını kullanmayı hedefliyorsanız... CPU'nuzu ona göre seçin.
-
Teşekkürler tavsiye için 🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu an yazılım olarak basit uygulama yapma aşamalarındayım ama ilerde yapay zeka ve birazda unity ile oyun yapma maceralarına girişme niyetim var. Galiba bu ikisi için 10k fazlasıyla yetersiz kalacak.
Hocam laptop var ama o da bir noktadan sonra yetersiz geliyor. Aynı anda 2 3 ekran görme ihtiyacım oluyor bazen
Yazılım başka oyun yapma olayı başka.
Yazılım için bir sunucu gerekmiyorsa gidip 2000 liralık kıytırık bir sistemde de yazabilirsin. Ha oyun motoru çalıştıracağım diyorsan en kötü 1060 rx 570 vs ekran kartı gerekir.
Çoklu ekrana ihtiyacım var diyorsan laptop+monitörle hayatına devam et.
Yoksa Ryzen 2600 b450m anakart 16ram rx 570/1060, 512 ssd, 500w psu işini görür. 2. elden parça parça toplayabilirsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X