Şimdi Ara

grafik kartı hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • usb versiyonunu kurup onunla test edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

usb versiyonunu kurup onunla test edebilirsiniz.

Usb yede gene sadece iso halındemı atıcaz ? isonun ıcınden cıkarmıcazmı ? okadarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egeadam

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır çözemediğim bir sorunum var fikir verirseniz çok sevinirim..

İntel core 2 quad 2,4 işlemci
    Asus p5g41t-m lx ana kart
    1 tb hdd
    8 gb ddr 3 1333 mhz ram
    sapphire 4850 ekran kartım vardı arada bir ekran donuyor siyah oluyor sonra altta bir uyarı verıyordu "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtarıldı" die snra devam ediyordu birşey olmuyordu ama bu hata sık sık cıkıyordu ekran donuyordu ekran kartını garantiye yolladım aynı modelin 0 ı geldi taktım aynı hatayı gene veriyor tamamen aynı sekılde oyunlarda falan donuyordu heralde ana karttan dedım ana kartın 0 geldi o arada ekran kartını tekrar yolladım ana kartla onuda değiştirdim
    nvidia geforce gts250 1 gb ddr3 256 bit ekran kartı aldım geldım eve 0 ana kart 0 ekran kartı taktım gene aynı hatayı veriyor bir oyun yukledım oyun kasıyor falan ki bu özelliklere kasması imkansız olacagını dusunuyorm genede takılıo goruntu bozuluyor falan neden olabılır ne yapmam lazım cıldırcam zaten garantı suresınde 1 ay bilgisayarsız kaldım sımdı gene aynı terane olmus :s neyi değiştiricem daha :s bu hatadan kurtulup tam performansla kullanmam için :s
    Lütfen acil bir fikir verin yardım edin..

grafik kartı hatası

benim aynı hata 4830 ekran kartını neredeyse ilk aldığımdan beri var verdiğim garantiye yenisini gönderdiler bunun çok fazla sebebi var ordaki görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti yazısıyla aratırsan bulabilirsin bunların çoğu güç kaynağı değişik birtanesiyle deneyebilirsin bios güncelemesiyle düzeliyor kimiside dediğim gibi tam yazarak arat ekran kartıda sıfır olsada bozuk olabilir.

• Hocam 2 tane ekran kartı degıstırdım once 4850 ıkısıde sorun yaptı 0 olmasına ragmen seride sorun vardır dedım gts250 aldım o arada aynı anda ana kart degıstırdım 0 anakart 0 ekran kartı (3.) eskı ana karttada yapıodu yenı anakarttada yaptı yenı ekran kartıyla gene cıldırcam bı turlu cozemedım problemı birtek ram kaldı işte powerda yeterlı bı power napcam bılmıyorum
  • Ya bu ara takılma yapmıo hitman absolutionu high da oynuyorm kasmıo gerçi bi 3 saat snra bıraz ısındıgından dolayı takıldı bı ama olur heralde okadar deglmı ? ama hala bilgisayarım olması gerektiği gibi degil sankı ya bir türlü çözemiyorum eskiden daha hızlıydı sankı suan daha yavas gibi :S anlayamıyorum bir türlü somut birşeyde yapmıyor hata falan nasıl cozecegımı bılemıyorum. Bilgisayarım 100 de 100 düzgün calısıyormu die test edebilecegim bir program falan varmı ?
    Bilgisayarım: 2 quad core 2,4 , 8 gb ddr3 ram, 1 tb hdd, geforce gts250 1gb ddr3 256 bit ekran kartı.
  • Su ekran sürücüsü cevap vermeyı kestı dııp ekranı 2-3 sn dondurup geri donme hatasını yapmıodu 2-3 gundur gene yaptı sımdı ya off cıldırcam
  • Sımdıde böle bir hata verdi oyuna gırıdkten 5 dk sonra ve attı oyundan :s

grafik kartı hatası
  • 1. Makineyi formatladın mı hiç? Yukarıda bahsi geçmiyor. Formatlayıp her şeyin driver'ını tekrar kurmalısın.
    Hatalarda DirectX ve Nvidia sürücüsünden bahsediyor.

2. Şu grafikte sürücünün ekran kartı ile iletişiminin kesildiğini belirtiyor.
     grafik kartı hatası

Yani oyun oynarken resmen anakarttan grafik kartının el ile söküldüğünü düşünün. Pci slotuna bir kademeden sonra yeterli elektrik gitmiyor sanırım.
    Ekran kartını -varsa- anakartın başka Pci slotunda deneyin, olmadı başka bir anakartta deneyin.

3. Ram'leri test etmek için Prime95 kurun. Tüm programları kapatın, Görev Yöneticisi'ne girin, Performans sekmesinde ram'in ne kadarının kullanımda olduğuna bakın, örnek verecek olursam:
    Bende toplam 16 gb ram var, şu an performans sekmesinden baktığımda 1.95 gb kullanımda, 16 - 2 gb = 14 gb, hata ihtimallerine karşın düz hesap 500 mb pay verirsek şu an kullanılmayan 13.5Gb/13500Mb ramim var.
    Prime95 açın, Custom seçeneğini seçin, tüm ayarlar aynı kalsın, "Memory in use" kısmına bu kalan 13500 rakamını yazıp teste başlıyorum, tam 15 dakika sonunda hiçbir hata almazsanız, problemin ram'leriniz ile alakası yoktur.

Sonuçları bekliyorum.

Not: Yukarıda BIOS'la alakalı diyen arkadaşı da Allahtan uzaklaştırmışlar forumdan.

Edit: Düzenleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 2 Mart 2013; 18:00:11 >

• Hocam sımdı makına ya 0 anakart aldım asus 0 ekran kartı aldım ıste gts250 formatladım herseyin driverını 1 kere kendı kutusundan cıkan cd ile yptım olmadı snra tekrar formatladım suanda kendı resmı sıtelerınden ındırdıgım driverlar var guncel yanı.
    Biraz oncede memtes84 programı ıle 1 saat ramlerı test ettım herhangı bir problem bulmadı
    Pci slotuna elektrik gitmeme problemını nasıl test edebilirim ?
  • Prime95 lede yaptım dedıgını sonuclarını anlamadım ne oldugunu nasıl aktarıcam sana hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egeadam

Hocam sımdı makına ya 0 anakart aldım asus 0 ekran kartı aldım ıste gts250 formatladım herseyin driverını 1 kere kendı kutusundan cıkan cd ile yptım olmadı snra tekrar formatladım suanda kendı resmı sıtelerınden ındırdıgım driverlar var guncel yanı.
    Biraz oncede memtes84 programı ıle 1 saat ramlerı test ettım herhangı bir problem bulmadı
    Pci slotuna elektrik gitmeme problemını nasıl test edebilirim ?

Anakartın Pci slotu bozuk olabilir, ekran kartını -varsa- anakartın başka Pci slotunda deneyin, olmadı başka bir anakartta deneyin. Bir arkadaşınızdan PSU ödünç alın, onu bağlayın.

Prime 95 ile 15 dakika boyunca test ettin ve program herhangi bir şekilde "Prime 95 yanıt vermiyor" deyip kapanmadıysa, bilgisayarın mavi ekran verip resetlemediyse problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 2 Mart 2013; 19:32:08 >
  • Hocam anakartta sorun oldugunu dusunmuyorum cunku ilk hatayı yaptıgında olan anakartı iade ettım ve 0 yenı anakart aldım gene yapıyor yanı 2 tane anakartında pcı slotunun bozuk denk gelcegını zannetmıyorum 2 tane ekran kartı farklı markalar onlarda da bır bozukluk olcagına ınanmıyorum ama nerde sorun var cozemıyorum.

Prime95 kapanmadı hıc bır sekılde, öle kaldı sadece stop dedım snra ben falan.
    Birde cok alakasızsa bilgisizliğime ver hocam bende 8 gb ram var w7 32 bit bunu gormuo die w7 64 bit yaptım onunla bır alakası olabılırmı acaba oralarda bır uyumsuzluk falan ?

elımde benım eskı psu m var asus 400 wat kaldırırmı kı bilgisayarı onunla deneyebılırım ?
  • [Sat Mar 02 18:57:21 2013]
    FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file.
    [Sat Mar 02 19:09:31 2013]
    Compare your results to other computers athttp://www.mersenne.org/report_benchmarks
    Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
    CPU speed: 2400.80 MHz, 4 cores
    CPU features: RDTSC, CMOV, Prefetch, MMX, SSE, SSE2
    L1 cache size: 32 KB
    L2 cache size: 4 MB
    L1 cache line size: 64 bytes
    L2 cache line size: 64 bytes
    TLBS: 256

Prime95 ın result die olusturdugu not defterındekı yazılar bunlra hocam birde aida64 proramı goruntusu var.

grafik kartı hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egeadam -- 2 Mart 2013; 19:54:49 >

• Asus gercek 400 wat psu taksam kaldırırmı acaba suankı psu m elektırıgı az verıo falan ole bısı olabılırmı ?
  • Yokmu fikri olan :(
  • Yaptıgı ekran hatalarından bir yenisi daha :(

grafik kartı hatası
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Egeadam ben sana memtest86 kullan demistim kullandin mi? iso veya usb kullanmayi biliyor musun? oyun cd si yaziyorsan iso kalibi bilirsin cd yada dvd imajinin genel dosya halidir. bunu cd ye yazar windows kurar gibi cd den baslatirsin makineni ve ramlerini test eder...

Sanıyorumkı bir problem yok ramlerde eğer program dogru ise.
     grafik kartı hatası

• Varmı bır bılen
  • 4. kez garantiden gelen sıfır ekran kartını taktım formatladım internet sitesinden driverını guncel kurdum ve sonuc gene aynı ! kasayı parcalıcam artık gene ekran sürücüsü yanıt vermeyı kestı ve bu hatadan kurtarıldı bıd ıbıdı diyor ya :(
  • Yardım edebilecek kımse yokmu ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.