Şimdi Ara

Grafik kulanım için hangisi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Mimarlık okuyorum işim hep grafik programlarıyla suan kullandıgım laptop artık kaldırmıyor (aspire3005) bende yeni bişeyler bakıyorum fakat kafam çok karıstı macbook pro dusunudum ılk baslarda ama son dönemde pek farkı kalmamıs normal laptoplardan bırazda pahalı sımdı kafamda bı kaç model var

1, Acer AS6930G-955G32Mn

(Intel® Core™2 Duo T9500, Microsoft Vista Home Premium, ATI
    Mobility Radeon TM HD 4650 1024MB,4GB RAM, 320GB HDD, 16"
    CrystalBrite ekran, 6 hücreli Li-ion batarya, 5-in-1 card reader,0.3MP
    webcam,kablosuz bağlantı; Bluetooth)

2, Acer AS6930G-864G32Mn

(Intel® Core™ 2 Duo P8600 (2.4G 3M 1066FSB 25W), 16" WXGA (HD) 1366 x 768 piksel çözünürlük Acer CineCrystal™ TFT LCD, 2GB RAM + 2GB RAM, 320GB (5.4K) sabit disk sürücü, 8X DVD-Super Multi çift katmanlı sürücü, NVIDIA® GeForce® 9600M GS, 2303 MB'a kadar TurboCache™ 512 MB bağımsız DDR2 VRAM, Intel® Wireless WiFi Link 5100/5300 (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® ağ bağlantısı, 6-cell Li-ion batarya, 5-in-1 kart okuyucu (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD),0.3 MP Crystal Eye Webcam,Bluetooth 2.0 ,Acer Bio-Protection parmak izi okuyucu, Dolby® Home Theatre Digital Surround Ses Teknolojisi. Part NumberLX.AVB0X.161 )

bu ıkı model arasında bıraz kararsızım bide sızın tavsıyelerınızi ögrenmek ısterım genelde 3d programları kullanıyorum ha bıde almısken oyunda oynamak lazım yanı fıyat olarakda 2mılyon fılan maksımum olur heralde sımdıden tesekkur ettım

• quote:

Orjinalden alıntı: afffsin

Merhaba arkadaslar. Mimarlık okuyorum işim hep grafik programlarıyla suan kullandıgım laptop artık kaldırmıyor (aspire3005) bende yeni bişeyler bakıyorum fakat kafam çok karıstı macbook pro dusunudum ılk baslarda ama son dönemde pek farkı kalmamıs normal laptoplardan bırazda pahalı sımdı kafamda bı kaç model var

1, Acer AS6930G-955G32Mn

(Intel® Core�2 Duo T9500, Microsoft Vista Home Premium, ATI
    Mobility Radeon TM HD 4650 1024MB,4GB RAM, 320GB HDD, 16"
    CrystalBrite ekran, 6 hücreli Li-ion batarya, 5-in-1 card reader,0.3MP
    webcam,kablosuz bağlantı; Bluetooth)

2, Acer AS6930G-864G32Mn

(Intel® Core� 2 Duo P8600 (2.4G 3M 1066FSB 25W), 16" WXGA (HD) 1366 x 768 piksel çözünürlük Acer CineCrystal� TFT LCD, 2GB RAM + 2GB RAM, 320GB (5.4K) sabit disk sürücü, 8X DVD-Super Multi çift katmanlı sürücü, NVIDIA® GeForce® 9600M GS, 2303 MB'a kadar TurboCache� 512 MB bağımsız DDR2 VRAM, Intel® Wireless WiFi Link 5100/5300 (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® ağ bağlantısı, 6-cell Li-ion batarya, 5-in-1 kart okuyucu (SD�, MMC, MS, MS PRO, xD),0.3 MP Crystal Eye Webcam,Bluetooth 2.0 ,Acer Bio-Protection parmak izi okuyucu, Dolby® Home Theatre Digital Surround Ses Teknolojisi. Part NumberLX.AVB0X.161 )

bu ıkı model arasında bıraz kararsızım bide sızın tavsıyelerınızi ögrenmek ısterım genelde 3d programları kullanıyorum ha bıde almısken oyunda oynamak lazım yanı fıyat olarakda 2mılyon fılan maksımum olur heralde sımdıden tesekkur ettım

1.sıradaki HD4650'nin ekran kartı belleği ddr2.2000 tl ise sana önereceğim model Hp DV6-1140
    P8600 işlemci,4 Gb ram,320 gb hdd ve 1 gb HD4650 ddr3 ekran kartı.Dikkat et ddr3,ddr2'den çok daha iyi
    http://img14.imageshack.us/img14/4757/sany2288.jpg
    Vatan'da Mayıs'ın başında stoklarda

• cok anlamam bu olaylardan ama mesela suan hp laptopdan yazıyorum ve fan deli gibi calısıyor ve aldıgım duyumlarda ıyı degıl gercı acer ıcınde ıyı seyler duymuyorum bide kullanıcısı olarak da pek memnun degılım senın söledıgın laptop cok iyi gözuktu
  • bence acer alma derım cunku bende acer kullanıcısıyım ve hıc memnun degılım.suanda sana tavsye ettgım makınayı bende alıcam banada autocad prgrmları kullnmk ıcın lazım. hp dsunmustm ama ısınma sorunları var dıye almaktan vaz gectım. sana tavsıyem dell xps serısı olabılır.http://www.sahibinden.com/dell_xps_16_sifir_super_makina-84WQQaXQQ13812592WQQpXQQdisplayitem grafık ıcın ve oyun ıcın senın ıcın yararlı olur dıye dsunuyorm.
  • o makıne cok pahalı dostum ayrıca dell lerde de cok ısınma sorunu oluyor ..ben acer kullanıcısıyım cok memnunum sızın ne gıbı sıkayetlerınız var ?
  • DELL KULLANAN ARKADASLARIM VAR VE HIC SIKAYETLERINI DUYMADIM BU ZAMNA KADAR. BEN ACER 5520-5912 KULANDIM VE SUANDA SATMAYA CALISIYORUM.1 SENE OLDU ALALI BI AGIZ TADIYLA OYUN OYNAYAMADIM.FILMLERDE SES PEKDE GUZEL CIKMIYOR.SIMDI DE YINE BI SORUNU CIKTI BEN POWER TUSUNA BASIYORUM MAKINA ACILIRKEN KENDINE REST ATIYO BELLI BI MUDDET SNRA AKLINA ACILMAK GELIYO ACILIYO.OLE YANI BIR DAHA ACER ALCAGIMI SANMIYORUM.DELL NDE COK PAHALI OLDUGUNU SANMIYORUM O OZELLIGE GORE GAYET IYI. DELL XPS 13 YADA 16 TURKIYEYE GELIDGINDE PAHALI DEDIGIN FIYAT EN UCUZU OLARAK GOREBLIRSIN.BELKI SUANDA BAZI SATIS NOKTALIRNDA VARDIR AMA HIC BIRINDE FIYATI 2.500 DEN ASIGYA DEGIL..BENCE HEM O FIYATI HEMDE BU MAKINAYI DUSUNSUN DERIM..
  • ben acerdan cok dekaredan sıkayetcıyım göndedım laptopu ustelık servıs suresıde dolmustu yanı parasıyla yaptırıcakdım altı ustu fnı degıscekdı 3 hafta da yapamadılar benı bı ton sıkıntıya soktular. hasbi_20 senın dedıgın laptopda bıraz pahalı geldı 2.400 tl cok daha ıyılerını bulabılırız gıbı gelıyor acer konusunda cekıncelıyım hp kullanan arkadaslarım da alma dıyolar toshıbadan asus dan bahsedıyorlar. toshıbanında fıyat/performans olayı cekıcı gelmıyor ıyıce karıstı bı hafta ıcınde almam lazım ama napıcam net bı fıkır yok hala
  • afffsin ıstersen dell xps 13 var ona bır bak ıstersen onun fıyatı ona gore daha dusuk.xps 16 ıle arasındakı fark ekran boyu bırde ekran kartları yanı 2 sıde ıyı bır makınadır.senın hosuan gıttıyse dell xps 16 fıyat konusunda anlasma saglarız.ama bu ozellıkte bır pc markası ya dandık olur yada daha pahalı.cunku dell kullanıcıları pc lerınden gayet memnun.arkadasm gunde 8 saatten asagıya calstırmıyor pc sını ısınma sorunu normal sevıyede.yanı dell aslında dusunuldugu gıbı dandık bıse degıl.tabı yınede sen bılırsın fıkırlerıne ve goruslerıne saygıszlık etmem
  • grafik-tasarım programları ile çalışacak birisi için bence en önemli nokta çalışma alanının genişliğidir, bu durumda ben olsam 1680*1050 çözünürlüğe sahip olan modellere yönelirdim, 1280'li veya 1368'li çözünürlükler normal kullanımda bile bana yetersiz geliyor, autocad kullanacağım zamanlarda 20" harici monitöre vererek 1680*1050 de kullanıyorum, tabi en güzeli 24inche verip 1920*1080 de çalışmak

hepsiburada.com da laptop bölümünde, sol taraftaki menüden ayrıntılı filtreleme yaparak uygun modellere ulaşabilmek mümkün

bunun dışında artık gpu processing önem kazanmaya başladı, bazı grafik-video işleme yazılımları ile video conversion yazılımları ekran katından yararlanıp yapılan işlemi hissedilir derecede hızlandırabiliyorlar, bu sebepten dolayı tercih edilen modeldeki ekran kartının bahsettiğim yazılımlar tarafından desteklenip desteklenmediği de araştırılmalı, gpu processing düşünülmeyecekse en iyi işlemci terich edilmeli, ram ve hdd her zaman kolayca ve fazla paramadan değiştirilebileceği için cpu ve vga öncelikli seçim yapılmalı

aslında iş bakımından en iyi seçim nvidia quadro tarzı pro. ekran kartına sahip olan yüksek çözünürlüklü modellere yönelmek olur fakat fiyatları yüksek

bu soruyu "Tasarım ve grafik" grubunda ayrıca sorarsan sektörde çalışan profesyonellerin daha detaylı bilgi verebileciğini düşünüyorum

• Autocad kullanacaksan ekran boyutuna ve ekran kartına önem ver bence.. Autocad'in öle ahım şahım bi gpu sömürücüsü olduğunu düşünmüyorum.. Eğer catia gibi ağır cad programı kullanmayı düşünüosan işlemciye de önem ver.. Eğer ansys gibi analiz programları kullanmayı düşünüosan (mimarlık okuyosan pek gerekmez bence daha çok mühendis işi) ekran kartından çok işlemciye önem ver...
  • cadden cok bim programları kullanyorum (archicad, revit) max de kullanıyorum bunlara yonelık bı laptop sızın kadar da ayrıntılı bılmıyorum
  • Toshiba 16"

Ekran boyutu 16" arkadaşım, bu da Toshiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.