Şimdi Ara

grafik tabletimdeki sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uc-logic wp8060 grafik tabletim var orjinal sürücü cd si kayboldu,netten kendi sitesinden sürücüsünü yükledim , şimdi , kendi ayar penceresinde hassaslık ayarı yapıyorum ve ordaki test alanında hassas biçimde çalışıyor yani siyahlar griler yapıyor ama photoshop cs3 te ya da corel painter x te hassaslık olayı yok normal mousle çizim yapar gibi yapıyor yani kalemi az da bastırsam normalde bastırsam çokta bastırsam aynı oranda çiziyor,arkadaşımın pc sinde düzgün çalışıyordu...acaba sorun nerdedir yardımcı olursanız sevinirim , tablet bu

http://www.uc-logic.com.tr/Prod_A5_Grafik_WP8060-TAB08.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruthbragol -- 16 Eylül 2009; 20:02:35 >

• Sorunun çözümü entegresyanola falan alakalı olsa gerek.
    Tablet kullanmadım ama program uyumluluğu ayarları var diye biliyorum.O yüzden olabilir.
    Bir de UC-Logic'ler de bu ve bunun gibi sorunlar çok fazla oluyor.Kalitesiz diyemesem de alınmaması gereken bir marka bence
    Wacom fiyatları çok yüksek ama en profesyonel onlar.
    Umarım sorununu çözecek biri çıkar,kolay gelsin.
  • teşekkürler,umarım çıkar,ayarlarıylada oynadım ama yinede olmadı daha farklı bir durumda olabilir bilmiyorum..
  • Yıllardır wacom marka tablet kullanıcısı olarak kesinlikle wacom'dan başka marka tablet alınmamasını önererek muhtemel çözümü yazıyorum... Bu arada Apple kullanıcısı olduğum için kendi makineme göre tarif edeceğim izlediğim yol farklı olsada mantık aynı.

photoshop açılır klavyeden "b" tuşuna basarak brush seçilir ve menüden brush presets'e tıklanır. bu menüde shape dynamics bölümünün içindeki control seçeneğinin karşısındaki açılır menüde "pen pressure seçili olmalıdır. bu seçili olduğu zaman hafif kuvvetle bastırdığınızda ince daha kuvvetli bastırdığınızda kalın yazmasını sağlar. sizin tabletiniz sadece 1 değişkeni desteklediği için menüde pen pressure seçeneği dışında bir öğe seçili ise tablet'in mouse'dan bir farkı kalmaz.

wacom'un intuos serisi tabletlerinde kalemin basıncı fırçanın kalınlığını ayarlarken kalemin tablete dik yada yatay açı ile durması seçilen rengin koyu - açık olmasını ayarlar, özel kalemler kullanıldığında kalemin kendi etrafındaki dönüşüne dahi ayrı bir özellik atanabilir...

Umarım çözüm işinizi görecektir

Saygılar...
    Özgür

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.