Şimdi Ara

Grafik ve oyun için kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

artık bilisayarımı değiştirme zamanım geldi. Kendime bir sistem topladım uzun zamandır da bu işlerle ilgilenemediğim için sizden de bir fikir almak istiyorum.

Öncelikle,
    kullanım amacım: grafik işleri ve oyun. bütçe olarak ise bu benim için bir iş yatırımı olduğundan yüksek bir bütçe ayarladım
    ve ileride gerekirse ekleme de yapabilirim(sli, ram, ek ssd vs.). o.c konusunda ise ileride gerekirse ki büyük ihtimalle gerekicek yapmayı düşünüyorum.

topladığım sistem bu:http://imageshack.us/photo/my-images/14/13217979.png/

bununla ilgili iki sorum var
    1) sistem uyumlumudur?
    2) güç kaynağını 1000 watt olarak seçtim ileride sli yapma ihtimalim var diye.(sli 750watt civarında elektrik çekiyordu yanlış hatırlamıyorsam.)
    3) bu fiyatlarda önerebileceğiniz alternatif var mıdır?
    vatan %25 indirime girdiği zaman alacağım büyük ihtimalle bu h.sonu olur.

şimdiden saolun yardımlarınız için

• 3770k
    16 gb ram
    3gb ekran kartı
    120 gb ssd

rahatça yeter ileride rami 24gb yaparsın yetmezse
  • yukarıdaki arkadaşın önerdiği parçalardan farklı bir tavsiye bulamazsın forumda herkes aynı şeyi söyleycektir
  • bende web grafik tasarım için aldım cumartesi

3770k işlemci
    2x8 1600mhz ram
    asus 3gb 384 bit ekran kartı
    120 gb intel ssd
    1 tb wd harddisk
    gıgabyte z77x-ud3h anakart
    işlemci soğutucusu
    2 adet ek fan

bütçen 3500-4000 lira arasıysa şiddetle bunu almanı tavsiye ediyorum :http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-mx239h-23-mx239h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64393

ben aldım mükemmel bişey

• @neoplan23
    monitöre ihtiyacım yok. şu anda elimde iki adet 24" monitör var zaten.

peki benim topladığım sisteme ne diyorsunuz?
  • harddiski : 2 tb western yada seagate yap
    anakart : gereksiz çok pahalı
    ekran kartınıda : 3 gb asus,msı,sapphıre falan al
    klavye+mouse: grafik işi için oyun klavyesi alıyosun
    güç kaynağı : 800w 80 plus yeterli
    ssd : 120-128 gb yeterli

işlemci soğutucu al
    ramleri low profile al
  • o klavye mouse olayı şöyle, yaptığımda beğendiğim bir model yoktu stokta o yüzden ekledim.
    hdd elimde iki adet var toplamda 4tb o yüzden 1tb yeterli benim için yalnız toshiba eklemişim hiç farkında değilim.=)

• ben üsttekini gıgabyte olanı alacaktım stokta kalmamıs baktımki,1 gün sonra sistemi almaya gittik adam anakart bumu dedi yok diğeri dedim bi baktım benm istediğim anakart stoğa gelmiş o an aklıma evet bu olsun demek gelmedi arada sadece 20-25 lira fark vardı
  • hayırlı olsun senin konunu gördüm güle güle kullan. kasayı vatan'da nasıl topluyorlar %99 ben toplayacağım ama belki zamanım olmazsa diye onlarada toplatabilirim.
  • vatandaki görevliyle beraber kasayı-parçaları montaj bölümüne götürüyosun yoğunluğa göre montajını yapıp seni arıyolar kasan hazır gel al diye,benmkni 1 gün sonra verdiler,anlıyosan donanımdan sen topla ayrıca kasayı full tower al baya büyüktür ama olsun seçtiğin modelde kablo saklama bölümü olması lazım,o kasa çok güzel 800w birde 80plus psu al

kasayı onlar montajlıcaksan adamlara tembih et kablo toplaması lütfen güzel olsun diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neoplan23 -- 11 Mart 2013; 15:13:10 >
  • Senin yaptığın çok yanlış bir şey bana göre. Bu, hem benim iş kapım diyorsun hemde oyun da oynarım diyorsun. İkisi bir arada iyi yürümez. Ayrıca 5000 TL gibi yüksek bir rakam çıkartıyorsun gözden. Ya sadece grafik tasarım üzerine bir bilgisayar yapacaksın ya da oyun için 2000-2500 TL para ayırıp bu işten sıyrılacaksın.

Şahsen 5000 TL verecek olsam alacağım işlemci Soket 2011 yapılı işlemci olurdu. 3930k, 3960k,3970x vs... gibi.

Klavye mouse için 187 TL vermeye ciddi olamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 11 Mart 2013; 15:15:54 >
  • 3930k gereksiz bir işlemci web-grafik için 3770k çok rahat yetiyo emin ol bu işin içinde olan biri olarak konusuyorum

16 gb ram

3 gb ekran kartı

120 gb ssd

bu arkadası hiç yarı yolda bırakmaz
  • @youngeagle_3
    klavye yi iüstte bahsettim alıcağım set o değil stokta yoktu o yüzden ekledim
    hem iş hem oyun bilgisayarı açısından aslında senin dediğin gibi de düşündüm ancak bu grafik işlerimi evden yürüttüğüm için ancak evimde duracak sadece hafta içi akşamları ve hafta sonu kullanıcam gündüzleri de ayrı bir iş apıyorum o yüzden evde iki ayrı bilgisayar gerekmiyor.
  • hocam benm sistemi al işte :D 3100 lira kasa+klavye mouse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.