Şimdi Ara

grafik - web tasarım programları için masaüstü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

grafik - web tasarım programlarını kullanmak için bir masaüstü pc toplamayı düşünüyorum.. render falan olmayacak.. ps illustrator indesign dreamweaver lightroom vs tarzı programlar için kullanacağım genel olarak.. internet, film, dizi, arada pes fifa fm tarzı oyunlar da oynayabilirim.

şu anda kullandığım pc deki hdd, dvd-rw, atx kasamı kullanmayı düşünüyorum.

kasam linkteninin aynısı..
    http://inceleme.gittigidiyor.com/katalog/asus-ta-250-usb-atx-kasa-siyah-1246-s1
    power gerekecektir illaki. farkındayım. sadece yeni anakartları kasama monte edebilir miyim diye sormak istedim.

cpu + anakart + ekran kartı + ram + monitor + power = 1500 tl ye kadar düşünüyorum..

şu anda bu işi prof olarak yapmıyorum. bir kursa katılacağım 6 ay sürecek ve tahminen ondan sonra prof olarak çalışabilirim.

fiyatta biraz esneme olabilir tabi. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

not: philips 107E monitörüm var. belirli bir süre bu monitörle idare edebilirim gerekirse. ama o donanımı alıpta tüplü monitör kullanmak can sıkabilirde sanki..

• Bizzat tasarımcı olan biri olarak önerimi yapayım.

Anakart: MSI GD65 - link 363 TL
    Alternatif 1: GA UD3H - link 360 TL
    Alternatif 2: GA UD3H WiFi - link 386 TL

İşlemci: i5 3570K - link 485 TL
    OVERCLOCK YAPILACAKSA: İşlemci soğutucu: COOLER MASTER HYPER 412S - link 95 TL

Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V - link 140 TL

Ekran Kartı: SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit - link 400 TL
    Alternatif: ASUS HD7850 DirectCU 1GB GDDR5 256Bit - link 416 TL

Güç Kaynağı: CORSAIR ENTHUSIAST TX750 750W - link 271 TL

Monitör: SAMSUNG 23" S23B350H GENİŞ EKRAN LED - link 382 TL
    Alternatif: AOC 23" E2343Fs GENİŞ EKRAN LED - link 320 TL
    Lüks alternatif: ASUS 23" MX239H GENİŞ EKRAN AH-IPS LED - link 581 TL

Hepsi uyumludur, hangisini isterseniz keyfinize ve bütçenize göre seçebilirsiniz.

• Hocam kasanızı satın. Alınacak yeni bir sistemi o kasanın içine tıkıştırmaya gerek yok.
    Zaten psu gerekiyor, biraz daha ekleyip kasa+psu yaparız.

MSI 990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

AMD FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NN İŞLEMCI

SAPPHIRE HD7850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE LOWPROFILE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

XIGMATEK MIDGARD PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA

toplam : 1266 lira %25 Vatan indirimi ile

Kalan para ile de monitöre bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 25 Şubat 2013; 23:36:46 >
  • ayrıntılı olarak bakacağım birazdan.. amd mi intel mi diye arada kalmadım degil.. programlar için amd daha iyi deniyor gibi ama intel in de başarısı ortada yıllardır.. 3570K yı düşünüyordum bende ya da amd 8320 - 6300 gibi bir işlemci.. intel daha mı uzun ömürlü olur sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuchs_78

ayrıntılı olarak bakacağım birazdan.. amd mi intel mi diye arada kalmadım degil.. programlar için amd daha iyi deniyor gibi ama intel in de başarısı ortada yıllardır.. 3570K yı düşünüyordum bende ya da amd 8320 - 6300 gibi bir işlemci.. intel daha mı uzun ömürlü olur sizce

Ömür sizin kullanımınıza bakar. Intel ve Amd arasında bütçe olarak biraz fark var, ek olarak oyunda Amd, tasarımda Intel daha performanslı biliyorum. Sizin seçiminiz önemli. Intel için benim sistem, Amd için Yagmurteam arkadaşımızın sistemi hazır.

Bu arada yukarıda bahsettiğim monitörler arasında Samsung olan baskı işlerinde daha az renk farkı görmenizi sağlar. Baskıda her zaman monitörde gördüğünüz renge daha yakın renkler elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 26 Şubat 2013; 0:06:01 >

• bu arada N.Aksel , Yagmurteam teşekkür ediyorum

N.Aksel biraz fazla geldi gibi bütçe olarak

güç kaynağı yerine o fiyata ya da daha makule kasa alınamaz mı?

şu anda bütçe biraz sınırlı yaz sonu gibi revize edebilirim düşük olan parçaları. nelerden kısabiliriz N.Aksel senin sistemde..

Yagmurteam arkadaşımın sistem daha makul geldi gibi.. çok farkı hisseder miyim yukarıdaki 2 işlemci arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuchs_78 -- 26 Şubat 2013; 0:25:39 >
  • MSI
    Z77A-GD65 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz( O.C.) HDMI&DVI Anakart

Intel
    Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

SAPPHIRE
    HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

CORSAIR
    8GB (2x4GB) Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

Samsung
    21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

XIGMATEK
    MIDGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA

vatan %25 indirim ile 1860 tl gibi bir fiyata geliyor. yukarıdaki önerileri birleştirerek bu listeyi çıkarttım..

sizce nasıl? intel almayı düşünüyorum işlemci. yakın zamanda o.c yapmayı düşünmüyorum açıkçası. o yüzden ekstra sogutucu eklemedim. kasanın malzeme kalitesi pek iyi değilmiş sanırım ama bana yetecektir diye düşünüyorum. PSU yeterli gelir mi 600W ?

bu fiyata daha iyisi toplanabilir mi? toplanırsa nasıl olur

ekran olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-ml229h-215-ml229h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55903 bunu mu düşünsem arada çok fark olmayacak asus ips panel 5ms, samsung 2ms.. ips panelde renkler daha gerçekçi oluyor sanırım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuchs_78 -- 26 Şubat 2013; 4:03:50 >

• Biraz daha bekle, 8350 Türkiye stoklarına girince onu al. Pişman olacağını zannetmiyorum. o.c yapacaksın diye bir şey yok. 4,0 ghz hızında kullanırsın.

Zaten bu işin daha başında olduğunu kendin belirttin. Alacağın işlemci zaten amd nin en iyi işlemcisi. 2013-2015 yılları arasında yeni ve daha güzel bir işlemci çıkartırsa anakart veya başka bir şey değiştirmeden sadece işlemci alarak güncelleme bile yapabilirsin sistemine.

Bütçeni düzgün ayarlarsan ssd alman yararına olur.

Kasa+psu seçeneklerinden birine yoğunlaş. Eski kasayla olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Biraz daha bekle, 8350 Türkiye stoklarına girince onu al. Pişman olacağını zannetmiyorum. o.c yapacaksın diye bir şey yok. 4,0 ghz hızında kullanırsın.

Zaten bu işin daha başında olduğunu kendin belirttin. Alacağın işlemci zaten amd nin en iyi işlemcisi. 2013-2015 yılları arasında yeni ve daha güzel bir işlemci çıkartırsa anakart veya başka bir şey değiştirmeden sadece işlemci alarak güncelleme bile yapabilirsin sistemine.

8350 ile 3570k arasında 60 tl lik bir fark var vatan %25 fiyatlarında. daha makul olsun diye mi önerdiniz yoksa ghz ve çekirdek olarak daha performanslı çalışır diye mi dediniz acaba.

testlere baktım değerlendirilebilir ancak grafik programlarında hangisi daha iyidir diye düşünmüyor değilim. gerçe render yapmayacagım için aradaki farkı çok hissedeceğimi sanmıyorum..

3570k alırsam 4-5 sene götürür diye tahmin ediyordum, siz 1-2 yıl içinde amd alırsan değiştirirsin daha iyisi çıkınca diyorsunuz.

amd bu baglamda daha günü kurtarmak için mi bir çözüm olur? çünko 60 tl lik fark ile uzun sureli bir işlemci alabiliyorsam eger -3570k- onu alırım diye düşünüyorum..

kasa+psu ayrı mı almalıyım diyorsunuz.

bu kasahttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t55ub-t61-midgard-pure-black-edition-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=53875 psu su ile kurtarmaz mı acaba donanımı.

aslında intel işlemci alırsam macosx te yuklemek istiyorum bir hd ye.. normalde ubuntu kullanıyorum.. windowsu adobe programları için kullanmayı düşünüyorum sadece.. neden bunu dedim çünkü macosx güncel ekran kartlarını desteklemiyor 3570k da hd 4000 dahili grafik kartı var. onu macosx e tanıtabilirim diye düşünüyorum.

• quote:

N.Aksel biraz fazla geldi gibi bütçe olarak
    güç kaynağı yerine o fiyata ya da daha makule kasa alınamaz mı?
    şu anda bütçe biraz sınırlı yaz sonu gibi revize edebilirim düşük olan parçaları. nelerden kısabiliriz N.Aksel senin sistemde..
    Yagmurteam arkadaşımın sistem daha makul geldi gibi.. çok farkı hisseder miyim yukarıdaki 2 işlemci arasında

"Eski kasamı kullanacağım" dediğiniz için öyle öneri verdim. Tabii ki kasa+psu alınabilir.

Anakart: GA UD3H - link 360 TL

İşlemci: i5 3570K - link 485 TL

Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V - link 140 TL

Ekran Kartı: SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit - link 400 TL

Kasa+PSU: CORSAIR CARBIDE 300R 80PLUS 600W - link 289 TL

Monitör: SAMSUNG 23" S23B350H GENİŞ EKRAN LED - link 382 TL

%25 Vatan Bilgisayar indirimli fiyatlarıdır. Toplam 2056 TL.

Tasarım, kurgu vb. sistemler için SSD ve 16 gb (2x8) ramin kesinlikle olması fikrindeyim aslında ama bütçeye göre hareket ediyoruz.
    Amd sistem daha ucuz olur. Eğer Amd yapacaksanız SSD ve ram için söylediklerimi düşünün.

SSD: link

Ram: link
    Alternatif 1: link
    Alternatif 2: link

Eğer elinizde varolan monitör ile bir süre idare edebilirim diyorsanız, monitörü çıkarınca 1674 TL yapıyor.

7 yıldır profesyonel olarak grafik-web-arayüz tasarımları, video kurgu-montaj ve 3d render işleri ile uğraşıyorum. Önerim Intel'dir.
    Ama sonuçta Amd ve Intel sistem arasındaki seçim size kalmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 26 Şubat 2013; 22:29:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Biraz daha bekle, 8350 Türkiye stoklarına girince onu al. Pişman olacağını zannetmiyorum. o.c yapacaksın diye bir şey yok. 4,0 ghz hızında kullanırsın.

8350 ile 3570k arasında 60 tl lik bir fark var vatan %25 fiyatlarında. daha makul olsun diye mi önerdiniz yoksa ghz ve çekirdek olarak daha performanslı çalışır diye mi dediniz acaba.

testlere baktım değerlendirilebilir ancak grafik programlarında hangisi daha iyidir diye düşünmüyor değilim. gerçe render yapmayacagım için aradaki farkı çok hissedeceğimi sanmıyorum..

3570k alırsam 4-5 sene götürür diye tahmin ediyordum, siz 1-2 yıl içinde amd alırsan değiştirirsin daha iyisi çıkınca diyorsunuz.

amd bu baglamda daha günü kurtarmak için mi bir çözüm olur? çünko 60 tl lik fark ile uzun sureli bir işlemci alabiliyorsam eger -3570k- onu alırım diye düşünüyorum..

kasa+psu ayrı mı almalıyım diyorsunuz.

bu kasahttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t55ub-t61-midgard-pure-black-edition-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=53875 psu su ile kurtarmaz mı acaba donanımı.

aslında intel işlemci alırsam macosx te yuklemek istiyorum bir hd ye.. normalde ubuntu kullanıyorum.. windowsu adobe programları için kullanmayı düşünüyorum sadece.. neden bunu dedim çünkü macosx güncel ekran kartlarını desteklemiyor 3570k da hd 4000 dahili grafik kartı var. onu macosx e tanıtabilirim diye düşünüyorum.

3570k , Z77 çipsetli normal bir anakart Hazır 600W kasa ve en önemlisi 120gb SSD

Kasa yeni versiyonlardan seç
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-k380-kwa600-tr-rc-k380-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=64339

Monitörü 23'' den küçük alma Samsung S23B350H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 26 Şubat 2013; 22:33:59 >

• Kasa+ psu dendiği zaman ikisi bir arada al anlamındadır. Ayrı ayrı değil. Amd dememin sebebi, o.c yapmadan 4,0 ghz hızında kullanırdın, ona uygun da çok uygun bir anakart seçilebilirdi. Hem de uygun olurdu. Çünkü bu işin daha başında sayılırsın. Bu işleri öğrenirsen zaten değil 5 sene gitmesi, 3 yıl sonra bile bu sistemi beğenmeyeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.