Şimdi Ara

Grafikere ortalama 2000 YTL monitör dahil tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu PC girdiğim işyerinde bana özel olacak izmirde olmam parça bulma sorunu yaratıyo ama vatan bilgisayarla çöücez gibi...

• Merhaba

Geçenlerde kuzenlere 1-2 makina toplamıştık . Onlarda Matbaa işindeler. Etraftan (diğer matbaalardan) araştırmalar sonucunda bir makina toplamıştık .

Özelliklere gelince

Q6600 İntel işlemci .
    Gigabyte DS3 anakart
    3 GB ddr2-800 Ram (Xp kullandıklarından dolayı)
    2* 250 GB Seagate HDD (Raid yaptık bunları) (kapasite sana kalmış tamamen 500 gb yetmez dersen 2*500 GB Seagate 32 mb de alabilirsin )
    Ati 2600 pro ekran kartı (Cs3 vs kullanıldığından Ekran kartının çok fazla bir foksyonu yok )
    Kasa ıvır zıvır işte.

Bu işte en önemli nokta Monitör. Eğer ki tasarım işi yapacaksan bu iş için özel yapılmış kaliteli profesyonel çözümlere bakmalısın. Lacie gibi renk kalibrasyonu yapılmış markalar gibi. Fakat bunlar da diğer monitörlere nazaran 2-3 kat daha pahalı olacaktır. Bu seçim tamamen sana kalmış.
  • grafikersen ypcagın tek iş şu mac alıcaksın.ikinci el bulursan ikinci el al.çünkü mc monitörün olmadıgı surece monıtordekı renklerı aynen goremıyorsun bastıgın kagıtta.
  • INTEL Q6600 Core 2 Quad ............................................................214 usd
    AXLE 9800GTX 512MB, PCIExp, DDR3, 256 bit, 675/2200..........299 usd
    Gigabyte P35 DS3 2.1..................................................................105 usd
    SEAGATE 250 GB,7200 16 MB NCQ, SATA2......................................55 usd
    2x1 GB, 800 MHz, DDR II...............................................................32 usd
    THERMALTAKE ARMOR+ Power Supply Hariç Siyah Renkli .................211 usd
    THERMALTAKE 750 WATT TOUGHPOWER (TAK ÇIKART KABLOLU)......155 usd
    ASUS AS-DRW-2014L1T LightScribe SATA ........................................29 usd
    BENQ FP94VW 19" GENİŞ EKRAN HDMI 2MS LCD MONİTÖR................300 usd ( HDMI monitör 2 ms )

Toplam : 1399 usd + kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 22 Nisan 2008; 20:15:54 >
  • mac monitörü denen monitör super ips panel olan bir monitördür. Sırf apple yapıyor diye bi farkı yok yani. Üreticilerin va panel(mva-spva) veya super ips panel monitörlerini alırsanız renk probleminiz olmaz.
  • apple monitör gerçekten iyi alabiliyorsanız alın ekran kartı olarak en az hd 3850 alın yada daha üstü ati kartlara yönelin
  • CPU INTEL Q6700 CORE 2 QUAD 2.66 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz 288 $
    ANAKART GIGABYTE P35C-DS3R, P35, DDR2-DDR3, PCIExp, Socket 775, Core 2 Duo, 1333, rev 2.1 122 $
    BELLEK - RAM OCZ PLATINIUM 4 GB (2048x2) MB DDR2 800 Mhz RAM 145 $
    HDD WESTERN DIGITAL 400 GB HDD SATA II 16 MB 92 $
    EKRAN KARTI GECUBE ATI HD3870X2, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR3, 2x256 bit, 850/1800 385 $
    KASA Lian-Li PC-007 FB Plus II Kasa Siyah 105 $
    CD-DVD YAZICI SAMSUNG SH-S203B/BEBE 20X Double Layer DVD Writer Siyah - SATA 29 $
    KASA - PSU OCZ STEALTHXSTREAM 600W SLI POWER SUPPLY 116 $
    TOPLAM : 1282 $
    KDV : 230,76 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 1512,76 $
    NAKİT / HAVALE : 2.010,46 YTL
    -----------------

q6700 uucuzlamışken q6600artık toz toplar sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ekran kartında neden nvidia yerine ati yazdınız bi açıklaması varmı ben hep nvdia die duydum iyi olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: _EGE_

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ekran kartında neden nvidia yerine ati yazdınız bi açıklaması varmı ben hep nvdia die duydum iyi olarak

bi garafiker kesinlikle ati kullanmalı neden mi ? atinin gpu ları nvidiaya göre çok daha yüksek matematiksel işlem gücüne sahip buda grafikerler için çok önemli ekran kartını hd3870x2 alabilirsiniz
  • bi garafiker kesinlikle ati kullanmalı neden mi ? atinin gpu ları nvidiaya göre çok daha yüksek matematiksel işlem gücüne sahip buda grafikerler için çok önemli ekran kartını hd3870x2 alabilirsiniz

bi tane alabilirmiyiz derlerse cvbım ne olacak?
  • ne dediğinizi pek anlamadım ama hd3870x2 zaten tek kart
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3230

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 22 Nisan 2008; 21:10:39 >
  • Bu arada Ekran kartının çok fazla bir getirisi olmicaktır san a. Yani boşuna ona para harcama .

Bikaç arkadaş nedense uçmuşlar Ekran Kartı konusunda ..

Örnek vermek gerekirse : Mac ler Grafik Tasarım için üretilmiş makinalardır. (bu böyle kabul edilir) ama nedense hiçbirinde Üst sekment ekran kartı yoktur.

Aslında onboard ekran kartı bile yeterlidir ama ben herzaman harci bir ekran kartı taraftarıyımdır. onun için en uygun fiyatlısını yazdım .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heardalis

Bu arada Ekran kartının çok fazla bir getirisi olmicaktır san a. Yani boşuna ona para harcama .

Bikaç arkadaş nedense uçmuşlar Ekran Kartı konusunda ..

Örnek vermek gerekirse : Mac ler Grafik Tasarım için üretilmiş makinalardır. (bu böyle kabul edilir) ama nedense hiçbirinde Üst sekment ekran kartı yoktur.

Aslında onboard ekran kartı bile yeterlidir ama ben herzaman harci bir ekran kartı taraftarıyımdır. onun için en uygun fiyatlısını yazdım .

onbord ekran kartı tasarımda kullanılmaz
    monitör desen evallah
  • photoshop illustrator kullanıcaksan en ucuzundan bi ekran kartı yada onboard bile işini görür
    eger 3dmax'ta render alacaksan o zaman ekran kartı önemli
    sırf bu iş için özel workstation ekran kartları var (ati'nin sayfasından workstation graphics bölümüne bakabilirsin)

boşu boşuna oyun oynamaya yarayan ekran kartlarına 200-300$ para verme grafik programlarında bi artısını göremessin
  • Tasarım için 24'' imac al bak keyfine derim.

İzmirde D&R da bulabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.