Şimdi Ara

Graham Oppy vs Ed Feser Tartışması (Ateizm vs Teizm) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Video uzun hocam. Tamamen izleyecekseniz her dakikayı belirterek toplu bir mesajla eleştirmenizi tavsiye ederim. Aksi halde kimse neyden bahsettiğini anlamayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Video uzun hocam. Tamamen izleyecekseniz her dakikayı belirterek toplu bir mesajla eleştirmenizi tavsiye ederim. Aksi halde kimse neyden bahsettiğini anlamayacaktır.
    Şimdilik başından bahsettim

Beş kanıttan biri heyulayı ayırt etmemizi sağlayan aktüelite katmanı üzerinden şekilleniyormuş

Peki neden bunlar birer durum olarak düşünülmemiş

Dikkat edecek olursak faal akılsız varlıkların var olamayacağını sezgilerimize dolayısıyla nesnelere düşmeyeceği söyleniyor

Oysa j.j.russo emilede birisi direkt koca adam olarak doğarsa yaşanacakları uzun uzun açıklıyor.Burada herhangi bir dışşal(yani tasarımlanan) algı söz konusu değil

Doğadan insan felsefesine

Kantın ayak izleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Temmuz 2019; 3:0:23 >
  • Diğer adamımız daha çok bilimsel tavra sahip gibi

Mutlak sıfırı düşünelim entropi yok

O durumda bile output almaya devam edeceğiz

Yani her daim hey there is a thing durumu baki kalacak

Benim bahsettiğim totoloji meselesiyle yakından ilişkili

Fiziksel durumun destekleyemeyeceği bir gerçeklik tasarısı bina edilemez.Yoksa fukolt olursun

Dipnot:Ben sürekli aynı konuda takılı kaldıklarını düşünüyordum ki yorumlarda meramını dile getiren başkaları da varmış

Ryan kardeşim ne güzel söyledin be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Temmuz 2019; 3:15:2 >
  • Adamlar metafizik tartışmışlar tanrı ile ilgili bir tartışma göremedim ben, tam izlemedim gerçi net yorum yapmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 2 Eylül 2019; 1:0:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Çünkü bana göre Tanrı'nın varlığı güneş gibi apaçık. Ateizm'i ise anlamsız ve absürt bir şey olarak görüyorum. Haliyle, hayattaki amacı ateizm'i yayma olan bir insanin da boş bir hayat yaşadığını düşünüyorum. Hıristiyan, Yahudi falan olsan belki benim ve insanların kurtuluşu için dinini yayma amacı olabilir. Ama ateizm'e göre zaten hepimiz sonsuza dek yok olacaksak ateistlerin ateizm'i yayma amaçlarını anlamıyorum. Bırak herkes istediğini yaşasın. -Haşa- Tanrı yok dedik, sonra? Sonrası yok.
    Aşırı subjektif bakıyorsun.

Sen çıkar ilişkisine göre dinini yaymaya çalışıyorsan o da senin gibi pragmatist takılıp ateizmi yaymaya çalışabilir.

Dinler aç gözlü insanlığı dizginlemek için ortaya atıldı fakat nekadar başarılı oldu? Ortaya atıldı demeyelim hadi Tanrı tarafından vahiy yoluyla insanlığa iletildi.

Şu bir gerçek ki pek başarılı olduğu söylenemez.Basit bir kar-zarar ilişkisi.Kendi yorumum biraz daha acımasız gelebilir fakat külliyen zarar oldu bana göre.

Dünyadaki insanlığın bir parçası olan ateistler de bu yüzden pek tabi ateizmi yaymak isteyebilirler.

Ahiret inancı yok diye ateistlerin hepsinin varoluşa nihilist(!) yaklaşmasını bekleyemezsin,keza onlar da homo sapiens,onların da bu gezegende 70-80 yıl geçiriyorlar.Ha diğer nesilleri de düşünmek gibi onurlu bir amaç da edinmiş olabilirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Oppy'nin suratından nur gitmiş. Hayatını Tanrı'yı yok etmeye adamış azılı bir kâfir.
    Sakaldandır o knk.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.