Bildirim
Graham Oppy vs Ed Feser Tartışması (Ateizm vs Teizm)
https://www.amazon.com.tr/dp/B074PSYL33?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
https://www.amazon.com.tr/dp/B074PSYL33?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
5 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Oppy'nin suratından nur gitmiş. Hayatını Tanrı'yı yok etmeye adamış azılı bir kâfir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar videodan bunu mu anladınquote:
Orijinalden alıntı: eşom21
Oppy'nin suratından nur gitmiş. Hayatını Tanrı'yı yok etmeye adamış azılı bir kâfir. -
Neden ateistleri sevmiyorsun? -
Kimler classın ?quote:
Orijinalden alıntı: Yohanes Wick
Bu mesaj silindi. -
Videoyu daha izlemedim. Ama insanların inancı yüzüne yansıyabiliyor.
Haklı olabilirsin.Ama bu adamın azılı kafir olduğuna dair argümanların olması lazım.Ki bu çok zorquote:
Videoyu daha izlemedim. Ama insanların inancı yüzüne yansıyabiliyor. -
Çünkü bana göre Tanrı'nın varlığı güneş gibi apaçık. Ateizm'i ise anlamsız ve absürt bir şey olarak görüyorum. Haliyle, hayattaki amacı ateizm'i yayma olan bir insanin da boş bir hayat yaşadığını düşünüyorum. Hıristiyan, Yahudi falan olsan belki benim ve insanların kurtuluşu için dinini yayma amacı olabilir. Ama ateizm'e göre zaten hepimiz sonsuza dek yok olacaksak ateistlerin ateizm'i yayma amaçlarını anlamıyorum. Bırak herkes istediğini yaşasın. -Haşa- Tanrı yok dedik, sonra? Sonrası yok.
Hayattaki amacı Tanrı'yı yok etmek olan birisini azılı kâfir olmayacakta ne olacak?
Gerçek anlamda bu lafları sarf etti mi ? Bir adamın tanrıyı yok etmek istemesi için disteist falan olması lazım.Entelektüel olarak kendini belli bir pozisyona yakın konumlandıran adama ne kadar tanrı yok edici diyebiliriz ki ?quote:
Hayattaki amacı Tanrı'yı yok etmek olan birisini azılı kâfir olmayacakta ne olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Temmuz 2019; 0:57:52 > -
Ya ne alaka adam akademisyen makale ve kitap yazıyor en fazla. Sanki radikal İslamcılar gibi milleti zorla Müslüman yapıyor. -
Satanistler disteist sınıfına giriyor mesela. Onlara göre Şeytan, Elohim vs. birçok tanrı var. Ama sadece Şeytan iyi. Allah, Yhw, İsa ve diğer tanrıları kötü olarak görüyorlar. Kutsal kitaplarını okuduğumda Muhammed'e kanatlarım çarpıyor, haça asılı İsa'nın gözlerini gagalarımla yiyorum tarzı ayetleri vardı.-Bunları şeytan yapıyormuş- İlla düşman olacaks onlara olmalı.
Not: Bu arada satanistler kedi falan kesmiyor :D satanizm adına bunu yapan gruplar var ama onların satanizmle bir bağlantısı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 27 Temmuz 2019; 1:5:58 > -
Şeytanı niye iyi olarak addettiklerini inan ki hiç bilmiyorumquote:
Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451
Satanistler disteist sınıfına giriyor mesela. Onlara göre Şeytan, Elohim vs. birçok tanrı var. Ama sadece Şeytan iyi. Allah, Yhw, İsa ve diğer tanrıları kötü olarak görüyorlar. Kutsal kitaplarını okuduğumda Muhammed'e kanatlarım çarpıyor, haça asılı İsa'nın gözlerini gagalarımla yiyorum tarzı ayetleri vardı.-Bunları şeytan yapıyormuş- İlla düşman olacaks onlara olmalı.
Not: Bu arada satanistler kedi falan kesmiyor :D satanizm adına bunu yapan gruplar var ama onların satanizmle bir bağlantısı yok.
Mesihçi transhümanist falan olsalar bari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Temmuz 2019; 1:8:24 > -
Aslında bu konuda kitaplar var ama okumaya değer görmedim. O kitapları okursan az çok kafaya oturtuyorsun neden böyle düşündüklerini bana da saçma geliyor açıkçası. Şu kanala bi göz gezdirebilirsin:https://www.youtube.com/watch?v=lf09yvTP7DM -
Akademisyen olması Tanrı'yı yok etme amacı gutmeyeceği anlamına gelmiyor. Akademide Tanrı inancını yok etmek istiyor işte.
Belli laflar sarf etmesine gerek yok. Yaptıklarından belli zaten. Entelektüel camiada Tanrı'yı yok etmek istiyor işte. İlla ki Tanrı'yı yok etme amacı sosyal alanda olmak zorunda değil.
Ateistlerin tamamına tamamen düşmanım demedim. Sadece ateistler bana göre boş bir hayat yaşıyorlar dedim.
Abicim o kadar mesaj var konu hakkında hiç konuşulmamış bile
İzlediğim kadarıyla söyleyeyim
Hristiyan olan arkadaşımız a priori argümantasyonunda genellikle kullanılan töz nosyonunundan ziyade oluş nosyonunu kullanmış.Ancak bana kalırsa bunlar birer adlandırma.Olan şeylere söylenenlerde dahildir.Hatta öyle ki totoloji yaparken bile totoloji yapmış sayılmayız.Bir yere kadar tabi
Hal böyleyken diskürsif akıl yürütmenin verili olmayışına dayanarak gerçek bir moral neden sağlamadaki zemini sorgulanabilirdir
Tamamıyla sallıyor dahi olabilirim nasılsa devamını izledikçe yorumlarımı aktarmaya devem edeceğim.Doğal olarak yanlışları düzeltilmiş versiyonları tarafımca yazılacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Temmuz 2019; 1:27:47 > -
Sen yukarıda tanrının varlığının açık olduğunu söylemiştin ya aslında konumuzla çok alakalı.Adamın tanrıya karşı argümanları olsa bile tanrıyı yok edebileceğini düşünmüyorum.Nasıl ki teist kanadın mutlak bir kanıtı yok.Kuantum entelektüel caimaya kadar bulaşmışquote:
Belli laflar sarf etmesine gerek yok. Yaptıklarından belli zaten. Entelektüel camiada Tanrı'yı yok etmek istiyor işte. İlla ki Tanrı'yı yok etme amacı sosyal alanda olmak zorunda değil.
Bir teist ateizm lehinde konuşabilir
Bir ateist teizm lehinde konuşabilir
Hatta tanrıya karşı argümanların bile teizme yarar sağlama ihtimali var.En basitinden teodise adamların aklının çalışmasını sağlıyor aristotalesyan dil kullanacak olursak motoru
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Temmuz 2019; 1:47:34 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çünkü bana göre Tanrı'nın varlığı güneş gibi apaçık. Ateizm'i ise anlamsız ve absürt bir şey olarak görüyorum. Haliyle, hayattaki amacı ateizm'i yayma olan bir insanin da boş bir hayat yaşadığını düşünüyorum. Hıristiyan, Yahudi falan olsan belki benim ve insanların kurtuluşu için dinini yayma amacı olabilir. Ama ateizm'e göre zaten hepimiz sonsuza dek yok olacaksak ateistlerin ateizm'i yayma amaçlarını anlamıyorum. Bırak herkes istediğini yaşasın. -Haşa- Tanrı yok dedik, sonra? Sonrası yok.
|
Benzer içerikler
- ben kimim sorusuna cevap
- varaka bin nevfel yalanı
- pompei kur"an ayetleri
- en açıklayıcı kur"an tefsiri
- madem öleceğiz neden yaşıyoruz
- dünyada en çok konuşulan diller
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- türk bilim insanları
- paralel evren nedir
- google maps toplu taşıma renkleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X