Şimdi Ara

LGBT hakkında yanlış bilinenler ve gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, şu sıralar gördüğüm kadarıyla bu konuda çok ciddi anlamda bilgi kirliliği var. Ülkemizde hiçbir şekilde bunla ilgili eğitim, bilgi verilmiyor, büyüklerin çoğu tarafından durum hala ayıplanıyor, o yüzden bu çok anormal bir durum olmasa gerek. Ben bu mesajda popüler yanlış bilinen birkaç durumdan bahsedeceğim.

Öncelikle belirtmek isterim ki 23 yaşında heteroseksüel bir erkek olarak ben ilkokul/ortaokul yıllarında bu tarz şeyleri hakaret olarak kullanırdım. Lisede karşılaştıklarımdan sonra nötr oldum ve üniversitede tam anlamıyla kafamda normalleştirdim. Gördüklerim ve öğrendiklerim sayesinde oldu bunlar. Çoğunuzun okumayacağını biliyorum ama en azından okuyacak birkaç kişiye hızlıca bilgi vermek istiyorum.

İlk ve belki de en büyük yanlış, LGBT'nin bir seçim olduğu, psikolojik bozukluk olduğu ya da yaşanılan travmalar sonucu olduğu düşünülmesidir. Bu kişinin göz rengi, yetişkin olduğunda ulaşacağı boyu gibi önceden belirli bir şeydir arkadaşlar. Benim Çocuğum diye 2013 te çekilmiş çok çarpıcı bir belgesel var, Türk yapımı, gerçekten herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarında, küçük çocuklarında bu durumla karşılaşan aileler bilgisizlikten nasıl perişan hallerdeler, neyi yanlış yaptım diye düşünüyorlar. Fakat gidip herhangi uzman görüşü olan bir doktora sorduklarında aldıkları cevap aynı: "Sizle ilgisi yok ve bu bir hastalık değil". Bu azınlıkta olan bir durum, fakat popülasyona oranı sanıldığından çok daha fazla ve öyle tedavi edilecek bir şey değil.

LGBT sonradan ortaya çıkıyor. Tamamen yanlış ikinci bir söylem. Translık, yani bireyin kendini biyolojik cinsiyetten farklı bir cinsiyete ait görüyor olması gaylikten farklıdır. Kişi kendisini taa 2-3 yaşından itibaren farklı görmeye başlar, evet gerçek. 4-5 yaşında kendisine yapılan kızsa erkek, erkek ise kız yakıştırmalarını kaldıramamaya, strese girmeye başlar. Trans bir erkek ne kadar erkek olarak yetiştirilmeye, endişelenen ailesi tarafından ne kadar maçolaştırılmaya çalıştırılırsa o kadar çok tepki verir, bu ciddi psikolojik krizlere kadar gidebilir. Benzer tepkileri heteroseksüel bir erkeği kız olarak yetiştirmeye çalıştığınızda da görebilirsiniz. Mesela bunun gerçekten seçim olduğunu, biyolojik olmadığını düşünen Dr. Money adlı şahıs 1975 yılında doğum sırasında oluşan bir kaza yüzünden penissiz kalmış bir erkek bebeği kız olarak yetiştirmeye çalışmıştır. Ailesinden devamlı ona kızmış gibi davranılmasını, kız eşyaları alınmasını ve hiçbir anormallik yokmuş gibi yapmalarını istemiştir. Sonuç aşırı çarpıcıdır, günden güne zayıflayan, mutsuzlaşan çocuk bir yerden sonra intihar etme düşüncelerine girmiştir ve mutluluğu gerçeği öğrenip yeniden erkek olarak yaşamaya başlayana kadar bulamamıştır. Bir de cinsel yönelim vardır, ki farklı bir şeydir. Bu 8-15 yaş arası, ergenlik sırasında, yani başka birilerinden hoşlanmaya başladığın sıralar oluşur, ve kendi cinsiyetinden önemsizdir. Siz nasıl ortaokulda ya da lisede kızlardan hoşlanmaya başladıysanız bazıları da birden kendi cinsinden hoşlanmaya başlamaktadır. Bu önlem alınabilecek ya da engellenebilecek bir şey değildir. Bizleri ailelerimiz sanki gaymişiz gibi yetiştirseydi, buna inandırsaydı bile 13 yaşlarında gözlerimizi kızlardan alamıyor, kokuları bize çekici geliyor olacaktı. Gayler ve biseksüeller için de durum aynı.

Etrafta eşcinsel bir erkek olunca çekinmek. Arkadaşlar dışarı ne zaman çıksanız yüzlerce kız görüyorsunuz, onlar gelip sırayla size asılıyorlar mı? Hayır, üstelik sizin muhtemelen kızlardan hoşlandığınızı bilmelerine rağmen. E durum böyle erkeklerden hoşlanan erkekler niye gelip size asılsınlar ki? Öyle bir durum olsa emin olun fark ederdiniz, çünkü aslında her kalabalık yere çıktığınızda onlardan fazlasıyla görüyorsunuz, sadece sanılanın aksine kadınsı durmuyor hepsi, bazıları gayet senin benim gibi insanlar, sadece erkeklerden hoşlanıyorlar cinsel partner olarak, başka bir fark yok. Yani buna göre gay erkeklerin feminen olma gibi bir zorunluluğu, ya da lezbiyenlerin maskülen olma gibi bir zorunlulukları yoktur.

Eşcinsellik artıyor mu? Hayır, eşcinsellik araştırmalara göre aslında hep benzer oranlarda. Sadece insanların üzerindeki baskı azaldıkça bunu göstermekten daha az çekiniyorlar. İnsanları idam etmez veya dövmezseniz tabiki daha çok ortaya çıkarlar. Bu Türkiye'de Kürt doğan ve bunu söylemekten çekinen insandan çok farklı değildir aslında.

Yukarıda da bahsettiğim Benim Çocuğum belgeseli, izlerken sıkılıcağımı düşündüğüm ama içlerinde böyle şeyler yaşadığını hiç bilmeyen, tanışmamız öncelerinde kendini neredeyse ölüme sürüklemiş, 30 lu kilolara kadar düşmüş bir arkadaşımı gördüğümde göz yaşlarımı tutamadığım başarılı bir çekimdir. Ben onunla tanıştığımda çok daha iyiydi, ama ortaokul dönemlerinde hayatı cehennemmiş resmen. Belgesel ilginç bir tarz kullanılarak yapılmış ve gerçekten kendi yakın çevresinde hiç böyle bir şey olmayan insanı bile olayın içerden ne kadar acı olduğunu gözler önüne seriyor.https://www.youtube.com/watch?v=M-kELSfxRRU
    Şu linkten belgeseli izleyebilirsiniz. Çok uzun geliyorsa ilk yarısını izleyebilirsiniz, zaten daha çok önemli olan kısımlar orada.

Yorumlara ve yapıcı tartışmaya açığım, ama hakaret etmeden, medeni bir şekilde yazmanızı rica ediyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. En azından bölümdekilerin yarısının görmesi adına zaman zaman konuyu uplayacağım, yeri gelirse, aklıma bir şeyler gelirse de konuyu editleyeceğim. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 11 Eylül 2017; 14:21:38 >

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    SerkanHur demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: SerkanHur

gay değilsen neden lgbt yi savnuyorsun?

evde ujzun süre kaldığımda erkeklerden hoşlandığımı söylemiştim .çünkü aşırı kaçıyorudm. aynı dr . zaitin söylediği gibi aşırıya kaçmaktır eşcinsellik. bizzat test ettim bunu

Neden köleliğe, zenci ayrımcılığına, kadınların ezilmesine, doğuda küçük kızların evlendirilip satılmasına, işçi haklarının çiğnenmesine karşıysam aynı sebepten. Eğer tüm insanlar bencilce kendilerini düşünüp başka insanların mutluluğunu düşünmeseydi şuan Dünya yaşanmaz hale gelirdi. Biri çıkıp ülkeyi kurtuluş savaşına sürüklemeseydi, o ülke zaten gidici deseydi, belki de şuanki camiler yerine kiliseler, Türk bayrakları yerine yabancı bayraklar, Ahmetler Mehmetler yerine Jonathanlar Stephanlar vardı. Bir insanın caniliğe, ayrımcılığa karşı çıkması için kendilerinin de eziliyor olmasına gerek yok illa.

Ayrıca senin yaşadığın sorunlar dünyadaki milyarlarca insanı temsil etmiyor.
    SerkanHur kullanıcısına yanıt
    SerkanHur demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

fazla iyimsersin

O kadar uzun uzun yazıyorum, bir açıklama yapmadan bu kadarcık mı yazıyorsun? Madem öyle sana daha az iyimser, kendi keskin görüşlerimi söyleyeyim. Sen şu konuya geldiğinden beri içten içe homoseksüel olma korkusuna sahip, bunun yanlış olduğunu kendine ve çevrendekilere göstermeye çalışan bir insan izlenimi veriyorsun.

Şurada makatıma sabun kaçtı diye konu açmışsın:https://forum.donanimhaber.com/makatima-sabun-kacti--128765347

Burada makat küçültme ameliyatı diye konu açmışsın:https://forum.donanimhaber.com/makat-kucultme-ameliyati--128803566

Burada gay sitesinde bir şey bulduğunu söylemişsin:https://store.donanimhaber.com/2e/ac/ef/2eacef4c3a4856270b964e7e4f7b5aba.png?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Burada da yine bazen erkeklerden hoşlandığını söylemişsin:https://store.donanimhaber.com/14/76/0e/14760ebaea20a8e95cfa66ffd6b9e8e9.png?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Senin kavgan benle değil kendinle.
  • gay değilsen neden lgbt yi savnuyorsun?

evde ujzun süre kaldığımda erkeklerden hoşlandığımı söylemiştim .çünkü aşırı kaçıyorudm. aynı dr . zaitin söylediği gibi aşırıya kaçmaktır eşcinsellik. bizzat test ettim bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 11 Eylül 2017; 14:24:43 >
  • Okumadım,eş cinsellerden hoşlanmıyorum birde bu küçük yaşta tecavüzüze uğrayan çocuklarda ilerki yaşlarda eş cinsel olma eğiliminin biyolojik açılması ne ?
  • quote:

Ateist biri o cahili izlemez csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    kararsızken izlemiştim xd. ama söylediği sadece müslümanları ilgilendirmiyor
  • quote:

kararsızken izlemiştim xd. ama söylediği sadece müslümanları ilgilendirmiyor

Sadece muslumanlari ilgilendirmiyor olabilir ama musluman olmayan birinin o adama katlanması imkansız. Onu dinleyeceğine türkiyede siyaseti takip ederim daha iyi. Nasılolsa ikisi de delirme garantili.

• quote:

Neden köleliğe, zenci ayrımcılığına, kadınların ezilmesine, doğuda küçük kızların evlendirilip satılmasına, işçi haklarının çiğnenmesine karşıysam aynı sebepten. Eğer tüm insanlar bencilce kendilerini düşünüp başka insanların mutluluğunu düşünmeseydi şuan Dünya yaşanmaz hale gelirdi. Biri çıkıp ülkeyi kurtuluş savaşına sürüklemeseydi, o ülke zaten gidici deseydi, belki de şuanki camiler yerine kiliseler, Türk bayrakları yerine yabancı bayraklar, Ahmetler Mehmetler yerine Jonathanlar Stephanlar vardı. Bir insanın caniliğe, ayrımcılığa karşı çıkması için kendilerinin de eziliyor olmasına gerek yok illa.

Ayrıca senin yaşadığın sorunlar dünyadaki milyarlarca insanı temsil etmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eş cinsellerin neden nasıl ve ne için meydana geldiği veya ortamda bulunmaları filan gibi durumlar benim ilgim dahilinde olan konular değil. Bir A kişisi ne ise bir eşcinsel de aynı şeydir benim için.

Tek istediğim "bizde varız" demeye çalışırken sokakta sevişme olayına girmesinler. Donsuz gezmeleri veya sokakta sevişmeleri onların varlığının farkına varmamızdan çok ortak kullanım alanlarını bencilce kullanmalarından dolayı düşmanlaşmamıza sebep oluyor.

Bu da sorun demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 14 Eylül 2017; 19:40:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Eş cinsellerin neden nasıl ve ne için meydana geldiği veya ortamda bulunmaları filan gibi durumlar benim ilgim dahilinde olan konular değil. Bir A kişisi ne ise bir eşcinsel de aynı şeydir benim için.

Tek istediğim "bizde varız" demeye çalışırken sokakta sevişme olayına girmesinler. Donsuz gezmeleri veya sokakta sevişmeleri onların varlığının farkına varmamızdan çok ortak kullanım alanlarını bencilce kullanmalarından dolayı düşmanlaşmamıza sebep oluyor.

Buda sorun demek.

Ona ben de katılıyorum, ama bir grubu içlerindeki aykırı insanlara göre yargılayamayız. Her nasıl müslüman kafa kesen demek değilse, ateist "Allah varsa xd" diyen ergenlerdeb oluşmuyorsa, kürtler pkklı teröristlerden ibaret değilse, feministler o kırmızı/mavi saçları olup bas bas bağıran cazgır kadınlar değilse sadece, her öğretmen kötü, her doktor bencil, her avukat üçkağıtçı değilse bu tarz insanları da en uçlardakine göre değerlendirmemeliyiz.

O toplanmalarda en çok öyle davranan insanlar dikkat çekiyor, ama biraz bakarsanız orada pek çok heteroseksüel ailes bireyi var çocukları için endişelenen, sadece sevgilisiyle el ele yürüyebilmek isteyen pek çok insan var. Cidden lgbt yasaklansın diye bir toplum var önümüzde, bu gidişat gelecekte evlenmeden sevişmek hukuken yasak olsunu da getirir, evli olmayan çiftler el ele tutuşmasını da, güya insanların cinsel iştahını kabartacak kıyafetlerin giyilmesini de. İnsanların özgürlükleri bu derece kısıtlanamaz. Bunu anlatmanın en iyi yolu da yanlış bilinenleri insanların yüzüne vurmak, doğruları anlatmaktır.

Onun haricinde görüşümüzün çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Pozitif ayrımcılığa ben de karşıyım, insanların cinsel yönelimleri de göz renkleri kadar doğal karşılanmalı.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    fazla iyimsersin
  • quote:

fazla iyimsersin

O kadar uzun uzun yazıyorum, bir açıklama yapmadan bu kadarcık mı yazıyorsun? Madem öyle sana daha az iyimser, kendi keskin görüşlerimi söyleyeyim. Sen şu konuya geldiğinden beri içten içe homoseksüel olma korkusuna sahip, bunun yanlış olduğunu kendine ve çevrendekilere göstermeye çalışan bir insan izlenimi veriyorsun.

Şurada makatıma sabun kaçtı diye konu açmışsın:https://forum.donanimhaber.com/makatima-sabun-kacti--128765347

Burada makat küçültme ameliyatı diye konu açmışsın:https://forum.donanimhaber.com/makat-kucultme-ameliyati--128803566

Burada gay sitesinde bir şey bulduğunu söylemişsin:https://store.donanimhaber.com/2e/ac/ef/2eacef4c3a4856270b964e7e4f7b5aba.png?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Burada da yine bazen erkeklerden hoşlandığını söylemişsin:https://store.donanimhaber.com/14/76/0e/14760ebaea20a8e95cfa66ffd6b9e8e9.png?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Senin kavgan benle değil kendinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 11 Eylül 2017; 16:4:2 >

• quote:

fazla iyimsersin
    Edit;
    Konuyu açan arkadaşa ithafen. Benim görüşüm genel bir kanı olamaz ama; çevrem genelde okumuş kesim ve tam tersine bunu ayıplayanı ayıplıyorlar çünkü zaten artık üniversite ortamını koklamış her yeni jenerasyon LGBT olgusunun farkına varmış aynı senin söylediğin süreçlerden geçmiş durumda. Bu istemeseler de bu yönde ilerlemek zorunda güneş balçıkla sıvanmıyor.
    Türkiyenin bu olguyu bu kadar geç benimsemesinin en büyük nedeni kesinlikle MEDYA. Yıllarca ve HALA medya LGBT bireyleri(genelde erkekleri) kadın gibi gösterdi. Bülent Ersoy resmen tüm LGBT'leri temsil etti.

Burada sallayan çoğu kişi 16 yaş ortalamasına sahip evden çıkmayan ergenler. O yüzden çok sallamamak lazım. Güzel konu teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 11 Eylül 2017; 16:18:41 >

• Akşam okuyup bir şeyler yazarım.
  • Haykıran Bıngıldak kullanıcısına yanıt
    on olto yoş ortolomosono sohip

20 yaş üstü 10 kişiden 10 u lgbt yi savunuyor değil mi? ortamını acilen değiştirmen lazım
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Usta senin açtığın konular ortada forumda nasıl tanındığın ortada. Ben çevremi değiştiririm de beyin nakli henüz bulunmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 11 Eylül 2017; 16:27:51 >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    evden çıkınca düzeliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Edit;
    Konuyu açan arkadaşa ithafen. Benim görüşüm genel bir kanı olamaz ama; çevrem genelde okumuş kesim ve tam tersine bunu ayıplayanı ayıplıyorlar çünkü zaten artık üniversite ortamını koklamış her yeni jenerasyon LGBT olgusunun farkına varmış aynı senin söylediğin süreçlerden geçmiş durumda. Bu istemeseler de bu yönde ilerlemek zorunda güneş balçıkla sıvanmıyor.
    Türkiyenin bu olguyu bu kadar geç benimsemesinin en büyük nedeni kesinlikle MEDYA. Yıllarca ve HALA medya LGBT bireyleri(genelde erkekleri) kadın gibi gösterdi. Bülent Ersoy resmen tüm LGBT'leri temsil etti.

Burada sallayan çoğu kişi 16 yaş ortalamasına sahip evden çıkmayan ergenler. O yüzden çok sallamamak lazım. Güzel konu teşekkürler.

Bu tarz şeylerin konuşulabildiği üniversiteler genelde belli seviyenin üstünde olan üniversiteler oluyor, onlara giden öğrenciler de zaten farklı görüşlere kısmen daha açık, anlama kabiliyeti daha gelişmiş insanlar oluyor. Günümüzde eğitim berbat, gittikçe de daha kötü olacak, her sene müfredat daha da bağnaz hale getiriliyor, sırf bu sene tonla şey değişti. İster istemez insanımız modernleşecek kafası umut dolu lakin biraz da gerçekçi olmayan bir görüş. Şeriat bile imkansız değil şuanki yolumuzda.

• Hacı bir gün biri güruh çıkıp ensest ilişkiyi normlaştırmaya çalışınca da aynı şeyleri söyleyecek misin?

Mutluluk, cinsel özgürlük, kişisel seçimidir diyecek misin?

Pedofili bir hastalık olarak görülüyorken Lgbti'li bireylere sağlıklıdır denmesi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm yazdığın metni okudum. Sağduyulu yazılmış, tebrik ederim.Bende bir heteroseksüelim.Destekliyorum konuyu ancak aklıma takılan bir şey var. Yazmış olduğun "Bu Türkiye'de Kürt doğan ve bunu söylemekten çekinen insandan çok farklı değildir aslında" söz benim çok sinirimi bozdu. Nezih bir mahallede büyüdüm. Her daim her görüşe saygılı oldum. Ortaokuldan itibaren liseye kadar (üniye bu sene başlayacağım) bir kişide bile görmedim, kürt olduğundan utanan. Ben türk olmaktan korkar oldum cünkü hep ben ezildim. Ben görmedim bir TÜRK'ün yol kesip haraç aldığını,bir çocuğun cebinde ki tost parasını alan, okulda bir kişiye karşı dört kişi geldiğini, zorla birisine ödev yaptırdığını, cebinde sadece okul arkadaşlarını korkutmak/hava atmak için sallama sakladığını. O yüzden Bir Türk olarak ne çektiysem KÜRT vatandaşlarından çektim. Bize gelipte KÜRT Milletini örnek verme. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygcik -- 11 Eylül 2017; 17:49:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bygcik

Tüm yazdığın metni okudum. Sağduyulu yazılmış, tebrik ederim.Bende bir heteroseksüelim.Destekliyorum konuyu ancak aklıma takılan bir şey var. Yazmış olduğun "Bu Türkiye'de Kürt doğan ve bunu söylemekten çekinen insandan çok farklı değildir aslında" söz benim çok sinirimi bozdu. Nezih bir mahallede büyüdüm. Her daim her görüşe saygılı oldum. Ortaokuldan itibaren liseye kadar (üniye bu sene başlayacağım) bir kişide bile görmedim, kürt olduğundan utanan. Ben türk olmaktan korkar oldum cünkü hep ben ezildim. Ben görmedim bir TÜRK'ün yol kesip haraç aldığını,bir çocuğun cebinde ki tost parasını alan, okulda bir kişiye karşı dört kişi geldiğini, zorla birisine ödev yaptırdığını, cebinde sadece okul arkadaşlarını korkutmak/hava atmak için sallama sakladığını. O yüzden Bir Türk olarak ne çektiysem KÜRT vatandaşlarından çektim. Bize gelipte KÜRT Milletini örnek verme. Saygılar.

Üzüldüm yaşadıkların için, sadece doğuştan gelen, seçimimiz olmayan şeylere örnekler vermeye çalışıyordum. Nerelisin, nerede büyüdün acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.