Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür, bunu korumak zorundayız" Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahade ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde artık toplumlar yaşlanıyor. Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranları buna bağlı olarak hane başına düşen çocuk sayısı azalıyor. Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Açık söylüyorum bu Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir bir felakettir. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Maalesef zaman öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı doğum istatistikleri endişe verici https://www.ensonhaber.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-2023-yili-dogum-istatistikleri-endise-verici?utm_campaign=ensonhaber&utm_medium=mansetHaber&utm_source=mobilAnasayfa< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CB Erdoğan Doğum İstatistiği Hakkında Bu, Türkiye Açısından Varoluşsal Bir tehdittir, Bir Felakettir
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Daha çok Suriyeli, Afgan, Paki alarak çözersiniz onlar daha makbul.
-
He aynen Recep getir bi 10 milyon Afgan ve Suri daha onlar çok sevişgenler ya memleketteki insan sayısını arttırırlar.
Gelen çöpmüş sapıkmış teröristmiş ne önemi var değil mi..
-
ülkeyi yönettiğini mi unutuyor acaba? yaşlılık...
ekonomi ve suriyeli rezaleti
-
1 Dolar 32 Türk Lirası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiyede yaşayan biri neden çocuk yapsınki anlayamıyorum asgari ücretin 500 dolar, ülkede cinsel sitelere erişim kapalı, ülkede vikipedi bile yasaktı, paypal yasak, kadınlar erkeklerden ürküyor iğrenç bir doğu batı sentezi kültür var ne özgürlükçü ne tam baskıcı, askere gittim tiplere baktım birbirine maydanoz olmaya çalışan tip dolu karşıma alıp konuşmayacağım sınırlarını bilmeyen eğitimsiz tip dolu, araba kullansan kurallara uysan hep psikolojik baskı altındasın ölebilirsin. Ben ortaokula gidiyordum sınıfımda 13 yaşındaki çocukların cebinde falçata vardı kendilerini korumak için. Şimdi çocuk yapsınlarda bunlarımı yaşasın. Türkiye gibi ülkeler insan öğüten ülkelerdir çocuğuna saygısı olan adam burada çocuk yapmaz, yaşamazda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 20 Mayıs 2024; 23:23:27 > -
Çindede şimdi aynı problem var nüfus düşüyor olanda ülkeden kaçıyor sorsan en güçlü 2. ülke
-
70 metrekare ortalama sınıf bir daire İstanbul'da 5 milyon TL olmuş
Reis önce o sarayından çıkacaksın markete otomobil ev fiyatlarına kiralarına bakacaksın sonra neden kimsenin evlenmediğini anlarsın
Dünyadan ülkeden kopmuş 1000 odalı sarayda manda yoğurdu Karakovan balları ile besleniyor sonra neden evlenmiyorlar acaba?
Dünyadan ülkeden kopmuş yakınındakilere soruyor Türkiye şuan dünya lideri vs diyorlar herhalde öyle sanıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reis millet kirasını elektriği suyu zor ödüyo çocuğa nasıl bakacak
-
Paradan 6 sıfır atıldığını unuttunuz sanırım
2005 gibi atildi yani daha evveli icin soyledigi dogru..
İran'dan da 15-20 milyon gelir hallederiz reis. Az kaldı İran'da Amerikan soslu iç savaş çıksın Türkiye ondan da nasibini alır.
Elin gevuru eti yesin biz iliğiyle doymaya çalışalım.
En baş neden ekonomi ondan sonra eğitim
İnsanlar artık çocuklarına daha çok özen gösteriyor daha iyi eğitim vermek istiyor daha iyi giyim daha iyi beslenme derken tüm emek tek çocuğa yönleniyor.
Bu sorun tüm dünyada başladı bizim ülkemizde ekonomi ile çok sert tepki verdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu tehlike bilindiği halde memleketin içine var olan demografik yapıyı ölümcül şekilde bozacak milyonlarca ne idüğü belirsiz kişiyi memlekete dolduranlar kim peki?Hala daha bunları ülkeden göndermemek için Avrupa'dan fon alan,öz kaynaklarımızdan 40 milyar dolar harcayan,içerde dini sonuna kadar 'kalkan' olarak kullanmaya çalışan kimler peki?Sanırım CEHAPE zihniyeti...
Ayrıca 'Üç çocuk doğurun' demekle o üç çocuk doğmaz.Nüfus artışını teşvik etmek için devlet olarak ne gibi bir teşvik ve politika var?İnsanlar bazı 'ekonomistlerin' (!) yok ettiği böyle bir ekonomik ortamda hiç çocuk yapmasa bile çift olarak evlerini zor döndürürken bir de üç çocuk Dünya'ya getirecek gücü nereden bulsun?
Mesela G.Kore'de de nüfus hızla azalıyor ve doğum oranları çok düşük.Ama G.Kore devleti bunu durdurmak için 16 yılda 200 milyar dolar harcamış.Buna rağmen başarılı olamamış.Geçen yıl çıkan bir habere göre ise doğum iznini 18 aya çıkartmayı ve üstelik bu izinden her iki ebeveynin faydalanmasını sağlamaya yönelik adım atmaya hazırlanmış.
ındependent türkçe
Güney Kore'den nüfusun yaşlanmasına karşı yeni hamle: Doğum izni 18 aya çıkarılıyorhttps://www.indyturk.com/node/598011/d%C3%BCnya/g%C3%BCney-koreden-n%C3%BCfusun-ya%C5%9Flanmas%C4%B1na-kar%C5%9F%C4%B1-yeni-hamle-do%C4%9Fum-izni-18-aya-%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1l%C4%B1yorHatta G.Kore'de ki büyük şirketler çalışanların çocuk yapmasını teşvik etmeye yönelik adımlar bile atıyor.Mesela G.Kore'de inşaat devi olan Booyoung Group çocuk yapan çalışanlarına 75 bin dolar vermeyi teklif bile etmiş.Üstelik bu para her çocuk için ayrı ayrı verilecek;
www.ekonomist.com.tr
Çalışanlarına bebek başına 75 bin dolar ödeyecek!https://www.ekonomist.com.tr/dunya/calisanlarina-her-bebek-sahibi-olduklarinda-75-bin-dolar-odeyecek--47611Yine bu yıl G.Kore bu iş için ayrı bir bakanlık kurmaya karar vermiş;
www.ntv.com.tr
Güney Kore'de “yaşlı nüfus” alarmı: Yeni bakanlık kurulacakhttps://www.ntv.com.tr/dunya/guney-korede-yasli-nufus-alarmi-yeni-bakanlik-kurulacak,K4MLRLXDbE2qUciQFc6SiwBir de bize dönüp bakıyorum...'Üç çocuk yapın' diyen birileri var...Eee peki nasıl bir destek,teşvik,kolaylık alabileceğiz?
Cevap yok...
Sadece üç çocuk yapmamız gerekiyormuş...
-
Ne yapılması gerekiyor peki bu konuda?
Çözüm nedir?
60 milyonluk ingiltere mi 1.4 milyarlik hindistan mi daha güçlü dünya siyasetinde daha aktif?
Sorunun cevabı nüfusun bos iş olduğunun kanıtı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Avrupa ile mülteci antlaşması yapmasaydınız? Ekonomiye ekstra yük bindirmeseydiniz.
Elliki nasılsa her şeyi yiyor.
Türkleştirme. Tabi fazla yüklerden de kurtulucaz. Almanya'ya gönderin. sağcı dedesinden kalma evde oturan müller , helga liboşluk yapıyorlar. gönderin işte ... beter olsunlar :) ama Türkleştirme şart.
Türkleştirme derken: Türk olmayanlara andınımız vs söyletmek değil. Nüfus olarak çevreden Türk nüfusu çekmek. Türklere yakın nüfuslar da olabilir. Örn: Japon, koreli vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 21 Mayıs 2024; 1:50:28 >
He aynen Recep getir bi 10 milyon Afgan ve Suri daha onlar çok sevişgenler ya memleketteki insan sayısını arttırırlar. Gelen çöpmüş sapıkmış teröristmiş ne önemi var değil mi.. |
ülkeyi yönettiğini mi unutuyor acaba? yaşlılık... ekonomi ve suriyeli rezaleti |
60 milyonluk ingiltere mi 1.4 milyarlik hindistan mi daha güçlü dünya siyasetinde daha aktif?
Sorunun cevabı nüfusun bos iş olduğunun kanıtı |
Daha çok Suriyeli, Afgan, Paki alarak çözersiniz onlar daha makbul. |
Paradan 6 sıfır atıldığını unuttunuz sanırım |
70 metrekare ortalama sınıf bir daire İstanbul'da 5 milyon TL olmuş Reis önce o sarayından çıkacaksın markete otomobil ev fiyatlarına kiralarına bakacaksın sonra neden kimsenin evlenmediğini anlarsın Dünyadan ülkeden kopmuş 1000 odalı sarayda manda yoğurdu Karakovan balları ile besleniyor sonra neden evlenmiyorlar acaba? Dünyadan ülkeden kopmuş yakınındakilere soruyor Türkiye şuan dünya lideri vs diyorlar herhalde öyle sanıyor |
Türkiyede yaşayan biri neden çocuk yapsınki anlayamıyorum asgari ücretin 500 dolar, ülkede cinsel sitelere erişim kapalı, ülkede vikipedi bile yasaktı, paypal yasak, kadınlar erkeklerden ürküyor iğrenç bir doğu batı sentezi kültür var ne özgürlükçü ne tam baskıcı, askere gittim tiplere baktım birbirine maydanoz olmaya çalışan tip dolu karşıma alıp konuşmayacağım sınırlarını bilmeyen eğitimsiz tip dolu, araba kullansan kurallara uysan hep psikolojik baskı altındasın ölebilirsin. Ben ortaokula gidiyordum sınıfımda 13 yaşındaki çocukların cebinde falçata vardı kendilerini korumak için. Şimdi çocuk yapsınlarda bunlarımı yaşasın. Türkiye gibi ülkeler insan öğüten ülkelerdir çocuğuna saygısı olan adam burada çocuk yapmaz, yaşamazda |
Bu tehlike bilindiği halde memleketin içine var olan demografik yapıyı ölümcül şekilde bozacak milyonlarca ne idüğü belirsiz kişiyi memlekete dolduranlar kim peki?Hala daha bunları ülkeden göndermemek için Avrupa'dan fon alan,öz kaynaklarımızdan 40 milyar dolar harcayan,içerde dini sonuna kadar 'kalkan' olarak kullanmaya çalışan kimler peki?Sanırım CEHAPE zihniyeti... Ayrıca 'Üç çocuk doğurun' demekle o üç çocuk doğmaz.Nüfus artışını teşvik etmek için devlet olarak ne gibi bir teşvik ve politika var?İnsanlar bazı 'ekonomistlerin' (!) yok ettiği böyle bir ekonomik ortamda hiç çocuk yapmasa bile çift olarak evlerini zor döndürürken bir de üç çocuk Dünya'ya getirecek gücü nereden bulsun? Mesela G.Kore'de de nüfus hızla azalıyor ve doğum oranları çok düşük.Ama G.Kore devleti bunu durdurmak için 16 yılda 200 milyar dolar harcamış.Buna rağmen başarılı olamamış.Geçen yıl çıkan bir habere göre ise doğum iznini 18 aya çıkartmayı ve üstelik bu izinden her iki ebeveynin faydalanmasını sağlamaya yönelik adım atmaya hazırlanmış. ![]() Güney Kore'den nüfusun yaşlanmasına karşı yeni hamle: Doğum izni 18 aya çıkarılıyor https://www.indyturk.com/node/598011/d%C3%BCnya/g%C3%BCney-koreden-n%C3%BCfusun-ya%C5%9Flanmas%C4%B1na-kar%C5%9F%C4%B1-yeni-hamle-do%C4%9Fum-izni-18-aya-%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1l%C4%B1yorHatta G.Kore'de ki büyük şirketler çalışanların çocuk yapmasını teşvik etmeye yönelik adımlar bile atıyor.Mesela G.Kore'de inşaat devi olan Booyoung Group çocuk yapan çalışanlarına 75 bin dolar vermeyi teklif bile etmiş.Üstelik bu para her çocuk için ayrı ayrı verilecek; ![]() Çalışanlarına bebek başına 75 bin dolar ödeyecek! https://www.ekonomist.com.tr/dunya/calisanlarina-her-bebek-sahibi-olduklarinda-75-bin-dolar-odeyecek--47611Yine bu yıl G.Kore bu iş için ayrı bir bakanlık kurmaya karar vermiş; ![]() Güney Kore'de “yaşlı nüfus” alarmı: Yeni bakanlık kurulacak https://www.ntv.com.tr/dunya/guney-korede-yasli-nufus-alarmi-yeni-bakanlik-kurulacak,K4MLRLXDbE2qUciQFc6SiwBir de bize dönüp bakıyorum...'Üç çocuk yapın' diyen birileri var...Eee peki nasıl bir destek,teşvik,kolaylık alabileceğiz? Cevap yok... Sadece üç çocuk yapmamız gerekiyormuş... |
Ülkede nufus artış hızının düşmesinin pekçok nedeni var ancak en son ortaya çıkan neden konut krizi. Bırtakın ev almayı insanlar evlenip kirada bile oturamaz hale geldi. Bir evde kadın ve erkek aynı anda çalışmıyorsa büyükşehirde yaşama şansınız yok artık. Peki size soruyorum hergün işte turşusu çıkan insanlar nasıl birde çocuğa bakacaklar. Bu ülkede Toki adındaki kurumun orjinal işlevine geri dönerek orta gelirli ve alt gelirli insanlara çok cazip finansman imkanı ile ev yapıp satması gerekiyor. Şurası asçık ki şu an Türkiye'de konut piyasası çok ama çok kötü bir hale evrildi. Ev alınamaz hale geldi. |
Benzer içerikler
- tei çalışan yorumları
- fulbright bursu alan türkler
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- cep telefonu taksit
- e devlet kimlik kısıtlama
- trendyol kime satıldı
- imei kayıt ücreti
- ps5 pro fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X