Şimdi Ara

CB Erdoğan Doğum İstatistiği Hakkında Bu, Türkiye Açısından Varoluşsal Bir tehdittir, Bir Felakettir (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
0
Favori
6.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CB Erdoğan Doğum İstatistiği Hakkında Bu, Türkiye Açısından Varoluşsal Bir tehdittir, Bir Felakettir

Ailecek gidilip kültürlenip eğlenilecek yerler kapatılıyor:

- Sealife Akvaryum
    - Legoland

cnbc-e
    İstanbul'da Madame Tussauds, Sea Life Akvaryum ve Legoland kalıcı olarak kapanıyor
    https://www.cnbce.com/sirket-haberleri/istanbulda-madame-tussauds-sea-life-akvaryum-ve-legoland-kalici-olarak-kapaniyor-h8044

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İZLANDA

İzlanda'da çocuk yardımları ve aile desteği, diğer İskandinav ülkeleri gibi oldukça gelişmiş sosyal devlet anlayışına dayanır. İzlanda, ailelere ve çocuklara çeşitli maddi destekler ve ücretsiz kamu hizmetleri sunmaktadır. İşte İzlanda'da çocuk yardımları ve teşvikleri:

1. Çocuk Yardımları (Barnabætur)

Ödeme Süresi:
    Aylık olarak ödenir.

Miktarlar:

İlk çocuk için: Yıllık yaklaşık 160,000 ISK (~1,170 USD).

İkinci çocuk için: Benzer miktarda ödeme yapılır (160,000 ISK / ~1,170 USD).

Üçüncü ve sonraki çocuklar: Yardım miktarı hafif artış gösterir, ancak tam rakam genelde ikinci çocukla aynıdır.

2. Doğum İzni (Fæ?ingarorlof)

Ödeme Süresi:
    12 ay boyunca (anne ve baba toplamda), maaşlı izin olarak kullanılır.

Miktar: Anne ve baba arasında eşit paylaştırılan 6'şar ay izin verilir. Ödeme, çalışanın maaşının %80'ine kadar olabilir.

Örneğin, aylık maaşı 700,000 ISK olan bir çalışan için yaklaşık 560,000 ISK (~4,100 USD) ödenir.

3. Kira Desteği (Húsnæ?isbætur)

Ödeme Süresi:
    Aylık olarak ödenir.

Miktar: Kira giderine ve çocuk sayısına bağlı olarak değişir.

Çocuklu aileler için ortalama kira yardımı 40,000 - 80,000 ISK arasında olabilir (~290 - 580 USD).

4. Vergi İndirimleri

Ödeme Süresi:
    Yıllık olarak hesaplanır.

Miktar: Çocuk sayısına göre değişen indirimler uygulanır. İndirimler genelde gelir vergisinden düşülür ve yıllık olarak 50,000 ISK'ya (~365 USD) kadar çıkabilir.

5. Eğitim ve Sağlık Hizmetleri

İzlanda'da tüm çocuklar için eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsizdir. Devlet bu hizmetleri tamamen karşılar.

Devletin sağladığı eğitim desteği yıllık 1,000 - 2,000 USD'ye kadar değerlendirilebilir.

6. Sosyal Yardımlar

İzlanda, düşük gelirli ailelere ek sosyal yardımlar sağlar. Bu yardımlar özellikle çok çocuklu aileler için artırılmıştır.

Miktar:
    Aylık ek yardım olarak 50,000 - 100,000 ISK (~365 - 730 USD) arasında olabilir.

İzlanda’nın sosyal güvenlik sistemi, çocuk sahibi olmayı teşvik edici ve ailelerin yükünü hafifletici bir yapıdadır. Yüksek gelir seviyesindeki ülkeler arasında yer alan İzlanda, aile destekleriyle sosyal refahı artırmayı hedeflemektedir.

• Orta Şekerli Bir Evliliğin Maliyeti 2025 Ocak
    https://forum.donanimhaber.com/orta-sekerli-bir-evliligin-maliyeti-2025-ocak--160363105

• CB Erdoğan Doğum İstatistiği Hakkında Bu, Türkiye Açısından Varoluşsal Bir tehdittir, Bir Felakettir

Bunları gördükten sonra boşa çabaladığımı düşünmeye başladım. Çocuğu bunlar yapsın.!!

22.104₺ maaş alan asgari ücretli 1 çocuk için 1 aylık kreş ücreti olan 15.000₺ parayı dahi denkleştiremezken ülkenin kaymağını yiyenler çocuğu yapsın. Müstehaktır doğum oranlarımızın düşmesi ve nüfusumuzun kendini yenileyemeyecek seviyeye gelmesi. Savaşacak, çalışacak insan bulursunuz! Nüfusumuzun yaş ortalaması 40 olacak 15 sene sonra, memurları kaymak tabaka yapıp halka hakkını vermeyerek refahı halkla paylaşmayarak gizli gizli ülkemin sonunu getiriyorsunuz. Yazıklar olsun.

• Cumhurbaşkanımız; 2025 senesini Aile yılı ilan etti. Yıl boyunca aile yapımızın korunması, güçlendirilmesi ve gelecek nesiller sağlam bir miras olarak aktarılması için kapsamlı çalışmalar yürütüleceğini de açıkladı. 1,51 seviyesine düşen doğurganlık oranımızın alarm verdiğini ve bunun Türkiye açısından varoluşsal bir tehdit olduğunu da ekleyerek, güçlü toplumun güçlü aile ile mümkün olacağını söyledi. Lgbt'ye karşı da savaşacaklarını özellikle belirtti.

Bu da burda böyle dursun. Belki ileride biri bakarda acaba neden hala doğurganlık oranımız düşüyor diye sorgularsa.

1. Çocuğa verilen;
    Tek seferlik 5000₺ büyük para tabii.

2. Çocuğa verilen; 1500₺'de öyle.

3. Çocuğa verilen; 5000₺'yi hiç saymıyorum bile.

Şimdi usulca özel okul ücretleri tablosuna tekrar bakın. Yemek ücretini de ekleyeceksiniz o sınıfın altında yazan miktara + kdv'sini de eklemeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 16 Ocak 2025; 23:58:41 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.